Chester:Ma az egész napot Chesterben töltöttük. Pontosan 30 km-e van innen, és több dolog miatt
is érdemes ellátogatni ide. Az első számú turista célpont az állatkertje. A Forbes szerint
2007-ben a világ 15 legjobb állatkertje között tartották számon. 2015-ben már a világ
hetedik legjobbjának szavazták meg a TripAdvisornál. A zoo nemcsak hatalmas, és gyönyörű,
hanem fontos kutató munkákat is folytatnak itt.
http://divat-trend.com/chester-zoo-egy-meses-allatkert-torteneteNem szeretem a állatkerteket, csak akkor megyek oda, ha muszáj, például gyerekeket
viszünk oda, de ha már a világ egyik leghíresebbjéről van szó, és itt van a közelben,
úgy döntöttem, hogy ezt nekem is látnom kell. Nagyon-nagyon-nagyon nem bántam meg!
Fantasztikus élmény volt, a sokszínűsége, a csodálatosan megalkotott parkjai, sétányai,
a gyönyörű növényei, a "szórakoztatva tanítsunk" koncepciója, a családbarát környezete
a nagy gondossággal kialakított "házai" (pillangó, madár, növény, csimpánz, orángután...)
miatt. Az eredeti funkciója mellett mindent elkövetnek, hogy ott tartsák az embereket
egész napra. Rengeteg környezetbe illő üzlet, étterem, és mindenféle, az állatkerttől
nem idegen szórakozási lehetőség áll a családok apraja és nagyja rendelkezésére. Ez furán
hangozhat, de nem az.
Egyet nem bírtam csak, az állatok látványát. Minden állatkerttel ugyanaz a problémám.
Unatkozó, ide-oda fetrengő csimpánzok, az egészen nagy, de mégsem szavanna méretű
területre beszorított érdektelen oroszlánok, üres tekintetű elefántok, szárnyaszegett
madarak... Nem is fotóztam állatokat, minek, úgysem nézném meg újra a képüket.
A fotóim nem adják vissza azt a szépséget, amiben részünk volt... sajnos. De azért
kipakolom a képeket:
A lepkeházban nem sajnáltam annyira a lepkéket, mint az emlősöket. Őket megpróbáltam
lencsevégre kapni, de bizony nem is volt olyan könnyű:

Összezárt szárnnyal...

... és kitárt szárnnyal:
Folyt. köv.