Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 3. 10:13

Köszi Rita a viccet...jót nevettem...de mégis milyen igaz...szóval jobb az óvatosság..egyébként utána meg villámlott de csak a szél lett nagyon erős és olyan égiháborús fényjátékok voltak hogy csak na...de eső egy csepp se...el sem akartam hinni reggel. Apunál sem volt egy csepp sem. 17 fok van...ma nem úgy néz ki hogy megsülnénk...3o km a szél még mindig és északi...Érdekes lett a pittypangos kép is...nekem tetszik...
minden időben szeretem...szerettem láncot csinálni a kis ovodásoknak... és amikor fehér akkor meg elfújni.. :)) :))
Megyek főzni...kellemes vasárnapot!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 3. 14:48

Nem az én képem, de szeretném megmutatni az esti vasútállomásunkat, szerintem nagyon szép. :ymblushing: :) ;;) :)

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 3. 15:45

Sziasztok Lányok!

Én is gratulálok az újabb ezressel gyarapodott hozzászólásokért Mindannyiótoknak! ^:)^
Nagyon klassz képeket küldtetek újfent. :ymapplause: Az elmúlt pár napban én is több képet készítettem, még Pestről hazafelé jövet is megálltam emiatt, de még nem küldözgettem át a gépemre az átméretezésük miatt.
A pályaudvari fotóitok is nagyon tetszettek... kezdve a "pitypang szökőkúttal". :)
A pécsi felújított indóházról néhány válogatást én is beteszek nektek, bár teljes hosszában még a profi fotósok képeire is csak optikai "meggörbítéssel" fér rá. Az épület mellett van még talán egy 8 emeletes irodaházuk is,(soha nem számoltam meg) de az szocreál.
Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:
Kép

Esti megvilágításban:
Kép

Új belső dizájn:
KépKép
KépKép
Kép

A régiben nagyon tetszett a sarokban található két "antik pavilon". Sajnálom, hogy ezek nem kerültek vissza valamilyen formában:
Kép
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 3. 20:56

Gabóci5 írta:Nem az én képem, de szeretném megmutatni az esti vasútállomásunkat, szerintem nagyon szép. :ymblushing: :) ;;) :)

Gabi! Igazad van, gyönyörű!!! De ne haragudj, hogy most meg a szökőkútról nem
tudom levenni a szemem! Így sötétben, megvilágítva még jobban érvényesül, mint
nappal. Mindenesetre jól kiegészítik egymást a vasút épületével!

Visszakaptam a fényképezőmet, a gyerekek vettek egyet maguknak. Azonnal mentem
felhőt fotózni. Naplemente ma sem volt a vastag felhő miatt, de az égen így is csoda
dolgok voltak. Az északi felhőket megint meg tudta világítani a lemenő nap...

Kép
Kép

...de a nyugaton a szokott helyemen ez a kép fogadott:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 3. 21:05

Unni! De jól tetted, hogy megálltál, és lefényképezted ezt a gyönyörű épületet!

Először is azért, mert megismerhettem ezt a szót, hogy "indóház". Még soha nem
hallottam, nem is tudtam, hogy a vasúttal kapcsolatos. Utána néztem, és máris
tanultam valamit!
Ezt találtam egy 1862-es Magyar nyelv szótárban:

"(indó-ház v. induló-ház) ösz. fn. Pályaudvar vagy pályafő a vasutaknál, honnan
a gőzkocsik, illetőleg mozdonyok kiindulnak. Szorosb ért. e végre készitett épület
a pályaudvaron."

Ez az épület is nagyon szép, de ugyanakkor látszik is rajta, hogy vasúttal kapcsolatos.
Valahogy ezekre az épületekre rá van írva. Van valami közös bennük, amiről azonnal
beugrik a vasút. Persze ez semmit nem von le a szépségükből. Az Indóház belső
lámpái azonnal megragadtak. Ilyen stílusút még nem is láttam. Nagyon tetszenek!!

Gondolkodtam, hogy milyen fotót tegyek ki cserébe. Épületet nem tudok, mert most
épp a természetben vagyok benne nyakig. Aztán eszembe jutott, hogy a tavalyi
angliai képekből egy szép házat vagy templomot választok ki, mert azok is nagyon
tetszenek:

Kép
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. július 3. 21:06

Rita írta:
Tegnap a honlap (nem a fórum) elérte a 20 ezer megtekintést. Boldog vagyok!

Kép

Szia Rita

Gratulálok ehhez a nagyszerű hírhez. Biztos, hogy lesz ez még több is. :littlehearth:
Amikor rosszalkodott a gépem , és csak a linuxot tudtam használni,
mindig a honlapodon keresztül léptem be a fórumra.
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 3. 21:22

Rita írta:Unni! De jól tetted, hogy megálltál, és lefényképezted ezt a gyönyörű épületet!

Rita, lehet, hogy nem volt egyértelmű, de ezek nem saját képek, hanem én is úgy válogattam össze őket. :)
Igen, tudom, hogy régi keletű szó az indóház, de még a tükék most is szívesen használják ezt.
Ja, a tüke is speciális kifejezés:
https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCke
Szépek az újabb fotóid! :ymapplause:
Még nem értem rá foglalkozni az enyéimmel, de még van dolgom és már nagyon filmeznék. :-t
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 3. 21:25

Dolores! Köszönöm szépen! A honlapot kevesebben látogatják, mint a fórumot.
A honlap az újaknak érdekes leginkább, akik még nem találkoztak velem, és a
fordításaimmal, illetve ott többféleképpen vannak csoportosítva a munkáim,
ami segíti eligazodni köztük. A fórumban nincs ilyen lehetőség. Tulajdonképpen
a fórum is elég lenne nekem, de mivel ez volt a fiam első műve - és a szerver
is ki van egy évre fizetve - szerettem volna, ha megmaradna... egy év után is.

A minap kérdeztem a fiamtól, hogy a fórumban hol lehet megnézni, hogy mennyi
a megtekintések vagy a látogatók száma. Megmutatta, de utána mennie kellett,
így ott maradtam kettesben a számokkal. Csak néztem ki a fejemből! Annyira
nagy számok vannak ott, hogy azt nem merem ide leírni, azelőtt, hogy konzultálnék
vele.

Még a "katicás" korszakomban fényképeztem le ezeket a csipkebogyókat. Milyen
érdekes megfigyelni, hogy mi lett a porzókból:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 3. 21:52

Unni! Menjél csak! Jó mozizást!

A tüke szót hallottam már, mégpedig annak idején a gimis magyar órán. Tájnyelvi
szavakat tanulhattunk, mert egy pár másik szóval példaként hozták a könyvünkben.

Ha a g+-on keresztül tennéd be a fotókat, akkor a fekvő képeket nem kéne méretezned,
mert azt a g+ egyen méretben dobja ki. Nekem is minden fekvő fotóm ugyanakkora.
Az állóképek azok nagyok tudnak lenni g+-szal is.

A csipkebogyós fotó eredeti mérete: 4608X3456, és amekkorában látod, akkorában
került ki a g+-ról, nem méreteztem át.

Egy állókép példának. A mérete ugyanaz, mint a másiké, csak a fordítottja: 3456X4608,
és ugyanazzal a fényképezővel készítettem, mégis ilyen nagy lett. Emiatt az állókat
méreteznem kell. Nem is sűrűn készítek álló képet.

Spoiler: mutasd
Kép

Felhőmelltartó:

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 3. 22:07

Rita írta:Ez az épület is nagyon szép, de ugyanakkor látszik is rajta, hogy vasúttal kapcsolatos.
Valahogy ezekre az épületekre rá van írva. Van valami közös bennük, amiről azonnal
beugrik a vasút. Persze ez semmit nem von le a szépségükből. Az Indóház belső
lámpái azonnal megragadtak. Ilyen stílusút még nem is láttam. Nagyon tetszenek!!

Rita, ez az előbb még ez kimaradt, hogy én is így látom. :) Talán még néhány "nagy posta" épületnél is így van, hogy rögtön tudod róla, hogy az posta.
A lámpái szerintem is nagyon egyediek, ezért is tettem be a belsőtér kialakításáról képeket.
Még azért teszek be egy fotót, mert itt meg jobban kivehető az, hogy tégla burkolata van.

Kép
Kép
KépKépKép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 3. 22:15

Orulok Rita,hogy megmutattad a miskolci palyaudvart,sosem lattam ilyen szepnek.A '70-es evekbol ismertem csak,akkor igazan nem volt szep,sot. :(
Atutazoban voltam sokszor,Forro-Encsre mentem a noveremhez,akkor ott dolgozott.Telen is kinn koptattam inkabb a peront,minthogy benn maradjak az epuletben,szornyu koszos volt akkoriban.
Nos,ha allomas megmutatom a mienket,bar ez modern,2005-ben kezdtek el(spanyolok epitettek),5 evi munka utan adtak a varosnak.
Mutatok par kepet rola.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 3. 22:19

Gaboczi,hol laksz,nagyon szep az allomasotok,akar nappal,akar ejszaka. :)
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 3. 22:23

Unni,Te irtad,hogy a pecsi allomasrol vannak a kepek,igy nem kell kerdezzelek,mint Gaboczit.
Nagyon szep,nalunk a passage(atjaro a vrosban) ilyen gyonyoru.Meg nem keszitettem kepet rola,de majd alkalomadtan fogok csinalni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 6:42

Unni2011 írta:Rita, ez az előbb még ez kimaradt, hogy én is így látom. :) Talán még néhány "nagy posta" épületnél is így van, hogy rögtön tudod róla, hogy az posta.
A lámpái szerintem is nagyon egyediek, ezért is tettem be a belsőtér kialakításáról képeket.
Még azért teszek be egy fotót, mert itt meg jobban kivehető az, hogy tégla burkolata van.

Köszi Unni! A posták kimaradtak a látóteremből. Hirtelen gondolkodnom kellett, hogy láttam-e
már nagyon szép régi postát (biztosan láttam, csak nem tudtam róla, hogy az posta). Nos,
megint Miskolchoz kell "nyúlnom". Ott a Nagypostáról tudom, hogy posta. Egyszer voltam már
benne. Hatalmas volt ahhoz képest, amihez szokva vagyok. Nálunk a faluban még posta sincs.
(nem saját fotó):

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 7:02

boszorkany írta:Orulok Rita,hogy megmutattad a miskolci palyaudvart,sosem lattam ilyen szepnek.A '70-es evekbol ismertem csak,akkor igazan nem volt szep,sot. :(
Atutazoban voltam sokszor,Forro-Encsre mentem a noveremhez,akkor ott dolgozott.Telen is kinn koptattam inkabb a peront,minthogy benn maradjak az epuletben,szornyu koszos volt akkoriban.
Nos,ha allomas megmutatom a mienket,bar ez modern,2005-ben kezdtek el(spanyolok epitettek),5 evi munka utan adtak a varosnak.

Hűha, Éva! Ezt nevezem! Ami gyönyörű, az gyönyörű, mindegy, hogy modern vagy régi!
Amikor még nem olvastam, a hsz.-dat, csak az első fotót megláttam, azt hittem, hogy egy
városi stadionhoz lesz szerencsém. Nem akartam elhinni, hogy ez vasútállomás! Alaposan
szemügyre kellett vennem a képet ahhoz, hogy lássam, valóban az. Ez is szép a szememnek!
Milyen csodásak a tetőszerkezet mintáiból adódó fény-árnyék játékok! Jó, hogy megmutattad!
Külföldön csak a Angliában láttam még közelről a vasútállomást. Majd én is készítek fotókat.

Igazad van! A Tiszai valóban koszos-mocskos volt annak idején. Versenyszerűen röplabdáztam,
rengeteg időt eltöltöttem ott, vártuk, hogy átszállhassunk és továbbutazhassunk a versenyek
helyszínére. Egy dolog volt szuper benne, a resti. Olyan finom brassóit, mint amit ott készítettek,
azóta sem ettem.
Természetesen a külsejével a belseje is megújult, teszek be fotókat:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 7:36

"Lányok"
Olyan szép képeket tettek fel, hogy lélegzetelállító! Pécsen én is voltam többszőr, valóban nagyon szép lett felújítva.! Érdekes a Restiről úgy látszik többen elmondhatjuk, hogy valamiben profik...itt Győrben is a régiben nagyon szerettünk ebédelni...itt meg a resztelt máj uborkasalátával volt a favorit...és a babgulyás. A kinti vasutállomáson meglepődtem...azt hittem sportpálya...nagyon modern és szép...
Majd hozok én is képeket. Rita! én nem merem még a g+.-t használni...nem tudom mennyire megbízható..csak a képekhez használod?
A hét elején kicsit összevissza fogunk mozogni, de igyekszem ha csak egy-egy pillanatra bekukkantani... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 4. 8:35

boszorkany írta:Gaboczi,hol laksz,nagyon szep az allomasotok,akar nappal,akar ejszaka. :)

Éva, a Viharsarokban lakom Békéscsabán.

Nevéhez hűen tegnap délelőtt és délután is volt voltak kisebb viharok, zivatarral, jól meg is áztam.

Gyűlnek a felhők, borul, és zuhog

Kép Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 9:26

Két esős, sötét, kevés napsütéses nap után, ma szép időre ébredtünk. Boltba menet
feltűnt, hogy az eső után mennyi gyönyörű kék színű katángkóró lett hirtelenjében.
Azonnal kattogtatni kezdtem. Sajnos fúj a szél, ezért nagyon közelit nem tudtam
csinálni, pedig azokért a csodakék porzókért megérné. Majd később megpróbálom.
És azok a finom cakkok a szirmok végén!!!:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 4. 9:31

Ma reggel a nappali felől csináltam ezeket a képeket. Nagyon eltakarják a fák a kilátást.

Kép

Az ég olyan volt, mintha valaki csak kipróbálta volna rajta az ecsetet, húzott egy két vonalat.
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 4. 10:13

Rita írta:Még a "katicás" korszakomban fényképeztem le ezeket a csipkebogyókat. Milyen
érdekes megfigyelni, hogy mi lett a porzókból:

Kép

Rita! Elfelejtettem írni, mennyire érdekes ez a kép, és nagyon tetszik nekem is.

Unni szép a pécsi felújított indóház is, különösen esti megvilágításban.

Kép

Éva a ti modern állomásotokról az én első benyomássom is az volt, hogy valamilyen stadion, de az utolsó egyértelműsítette valódi funkcióját. Nagyon szép.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 12:57

Míg jártunk egyet Samuval /a doktornéni megdicsérte/ addig is mennyi szép dolgot tettetek fel...üdítő nézegetni őket...míg mentünk az ismerős üzlete felé semmi felhő csak az az egy amit lefotóztam, mire visszafelé jöttünk már gyülekeztek a felhők de nem tudtam lekapni, mert pont megjött a buszunk...Samu grimasza is kifektetett a rendelőben akkorát nevettem neki....Rita a képes gondviselőm...ha tetszik majd.... :D :)) =))
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 4. 13:06

Sziasztok!
Láttam a pályaudvari fotókat és először azt hittem, hogy a Szegedi, de nem mert a Pécsi.Utána néztem és egy ember volt a tervezője Pfaff Ferenc.
A Pécsi-t 1900-ban a Szegedi-t pedig 1902 tervezte.Gyönyörű mindkettő.
Kép
Kép
Kép
Szép napot kívánok.
Marcsi :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 13:14

Kedves gyomar...több mint szép, szerintem lélegzetelállítóak. Hihetetlen, hogy így meg vannak szépülve és becsülve....Ha Samukával sikerül bemennem a Győri Állomásra csinálok képeket majd legrosszabb esetben meg veszek... :ymblushing:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 13:15

Kata! Most épp itt voltam a gépnél, amikor jöttek a fotóid. Már csak azt vártam meg,
hogy az ebéd utáni kávémat elszürcsöljem, és teszem is ki őket:

Kata tegnapi "fiáker"-e:

Kép

Mai képek Samukáról. Otthon és a kórházban:

Kép Kép

Erre a grimaszra gondoltál, Kata? Ezen én is vigyorogtam. Írtad, hogy az utolsók
voltatok, de türelmesen vártátok, hogy sorra kerüljetek. Lehet, hogy itt már egy
kicsit fogytán volt a türelem:

Kép

A mai égbolt:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 13:20

Köszönöm Rita...ugye hogy meg tudja nevettetni az embert...én annyira nevettem mikor visszanéztem... :))

Vissza: “Társalgó”