Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 20:28

Kata, de jól tetted, hogy írtál! :littlehearth:

Sokat gondoltam rátok! A képet nézve volt egy olyan érzésem, hogy Samut benntartják a kórházban, de sokkal jobb,
hogy hazajöhetettetek.Otthon mindenki gyorsabban felépül. Nagyon sajnálom szegényt! Látszik rajta, hogy mennyire
megrémül ettől a helyzettől. Azt meg nagyon el tudom képzelni, hogy téged mennyire megvisel az egész. De jó, hogy
legalább van egy szomszédod, akire számíthatsz a bajban!

Remélem holnap már sok biztatót tudsz írni. Minden jót kívánok Samunak és neked! Jó éjszakát! :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 30. 20:49

Úr Isten Kata szörnyű.Nagyon megijedhettetek.Sajnálom ..Állandóan veszélyhelyzetben élni..Legalább rendesek a szomszédok..Úgy mint Rita gondolok rátok.Írjál ide,ha bánatos vagy,esetleg ha nem tudsz aludni.Majd éjszaka többször megnézem a gépet..Lefekszem,de amikor kimegyek a wc-re ránézek a gépre és megnézem,szükséged van-e egy beszélgetésre.Nem tudom mit szedsz,vagy mersz-e valamit Samu mellett most beszedni nyugtatás gyanánt?A citromfű tea jó szokott lenni.Próbálj meg pihenni..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 31. 1:13

Itt jártam.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 31. 8:34

Sziasztok! Hát félóránként felriadtam, de 4 felé már én is durmoltam. Szerencsére eseménytelen volt az éjszaka, persze a csótányokra nem mondhatom, mert amit megláttam a konyhában, már csaptam is agyon mint a taxiórát. :D Kettővel kevesebb.

beadtam a reggeli gyógyszereket, aztán visszaaludt. De jó hogy kimentem a konyhába is, azt hittem lekapcsoltam a tojást, és még mindig főztem!Grrr. ennyit a lágytojásról.. akkor keverek majd hozzá egy kis majonézt és az lesz a reggeli.
Most még hagyom annyit, amíg itt írok, de aztán felkeltem. ~o)

Jövök majd alkalmanként, remélem csak jó hírekkel.!

https://www.abatox.hu/termek/csotanyirto-gel-imida
ezt fogom megrendelni, mert ez teljesen veszélytelen és nagyon hatásos ott is ahol háziállatok és kisgyerekek vannak. :x :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 31. 11:48

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. augusztus 31. 21:01

Jó estét. Remélem semmi rossz nem történt Kata.
Az előző bejegyzést már régen olvastam. Mostanában micsoda izgalmakat kell kiállnod. Jó, hogy volt segítséged.

Úgy tudom ez a szemét bogár másfelé is elszaporodott. Pl. Szentgotthárdon az öregek otthonában.
Olvastam, hogy valaki vezető személyt elbocsájtottak, hát ezzel nem oldották meg az ágyipoloska kérdést. Hogy mit tettek ennek érdekében, hogy megszűnjön ez a helyzet azt nem írták.
Nagy esőzés volt felénk, de mára már kisütött a nap, és meleg lett.
Mindjárt kimegyek megnézem látom-e a holdat.
Mindenkinek nyugalmas éjszakát kívánok. Teszek be egy fotót, mert akkor talán elmegy a hsz.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 1. 8:42

Sziasztok Lányok, mára meg kell érkeznie a géleknek.

Samu tegnap annyiszor bepisilt, hogy folyt ki a pelenkából miközben ette az ebédet. Nem tudom mi van ezzel a gyerekkel...
vagy ez még az infúzió utóhatása?
Ha minden igaz, akkor ma mindenkinek elkezdődtek a boldog hétköznapok! Mindjárt fel is hívom a pesti barátnőmet, hogy sikerült az unokát indítani.
Megyek reggelit csinálni és majd utána. Addig is legyen szép napotok.

Ildikó, mindig gondolok rád, illetve tárok ott a nyugati térfélen, rengeteg eső esett, s sajnálom hogy egy részét nem lehetett tárolni a szűkös időre.
Csak romboló időjárások ne lennének.!
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 1. 15:22

Sziasztok!

Kata, elképzelhető, hogy még az infúzió hatása az a bizonyos... Nagyon örülök, hogy ettől rosszabb dolgot nem írtál.
Ha van étvágya, nem lázas és a hangulata is jó, akkor nincs nagy baj. :littlehearth:

Azt olvastam, hogy a csótányt könnyebb kiirtani. A radiátorcsöveket kéne a fali be- és kimenetnél betapasztani valamivel,
hogy ne tudjanak hozzád bemenni. Szerintem még egy egyszerű játékgyurma is jó lehet erre a célra.

Ildikó, én is láttam azt a cikket, de a videókat nem mertem elindítani. Nagyon irtózom az ilyen rovaroktól. Amíg tanítottam
kétszer lettem tetves, és én még jól jártam. Két kolléganőm a rühöt kapta el. :((
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 1. 16:04

Írtam fentebb, hogy Hunstantonból Viktória királyné idején csináltak üdülő várost.
Az épületek egy része is a viktoriánus korban épült, és a parkot is ekkor alakították ki.

Kép

Kép

Kép

Kép

Esténként szabadtéri filmvetítések voltak. A kivetítő érdekessége, hogy felfújható volt. A vetítés végén kieresztették
belőle a levegőt, így nem takarta ki a kilátást. Ezen a napon a Top Gunt vetítették.

Kép

Kép

Pár fotó a játszótérről. Az utolsó fotón a napszemüvegemben látható, ahogy készítem a fotót.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az egyik kirakatban láttam meg ezeket a cuki aprócska órákat. Tényleg picik voltak.

Kép

Kép

Kép

Kép

A repülőtéren vettem észre az én egyik új könyvemnek az angol nyelvű párját. Ugyanaz a kettő, csak a nyelv és a
borító más. Érdekes volt látni.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 2. 9:32

Sziasztok szép reggelt Lányok! Remélem Elthan is jól van, már igen régen írt be pár szót!
Ma reggeli után rendezni akartam az ágyat.. ha nem fújtam le legalább 1o-et a dögökből akkor egyet sem.!
de még a párnát is le kellett fújjam meg persze a lepedőt matracot stb.. Mindegy, jövő héten indul a nagy írtás. Heti egy alkalommal.

Szakember fogja most még végezni, aztán majd ha lesz külön pénzem akkor megveszem a gépet, hogy mindentől független tudjam rendezni.

Csak annyira féltenek a tesók a géptől, hogy inkább így segítenek. :-bd @};- :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 3. 22:20

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 3. 22:31

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 4. 15:37

Sziasztok!

Itt nálunk enyhült az idő. Süt a nap, nagyon szép idő lenne, ha nem fújna olyan nagyon a szél. Remélem, hogy Samu is
és ti is jobban érzitek magatokat, így, hogy nincs hőség. :littlehearth:

Kata, annyira örülök, hogy szakember fogja végezni az irtást! Így lesz jó, ez a biztos.

Van még pár angliai képem, amit nem tettem ki, ezek közül válogatok most.

Lilyke vette észre ezt a szivárványt. Gyorsan lefotóztam.

Kép

Kint tartózkodásom alatt kétszer is megfigyeltem, hogy a szürke mókusok és a galambok milyen jól elvannak egymás
társaságában. Általában a galamb megy oda szemtelenkedni, de a mókusok soha nem szaladnak el.

Pár éve ezt írtam az angliai szürke mókusokról. Sajnos vöröset egyszer se láttam még odakint.

"A szürke mókust behurcolták, nem őshonos, mint a vörös mókus, vele együtt olyan kórokozókat is behoztak,
ami a szürkét nem betegíti meg, de a vöröst igen. A vörös mókus csakis a még zöld makkal táplálkozik, az
érettet nem képes megemészteni. Az egyre elszaporodó szürkék, akik egyébként az érett makkot is ehetik,
vetélytársat jelentenek a zöld makkért vívott harcban. A kevés élelem miatt a vörös mókus nem hoz annyi
utódot a világra, mint amikor bőséges táplálék áll rendelkezésre. Valamikor több millióan voltak, ma már csak
15 ezer példány van belőlük a Brit-szigeteken."

Kép

Olyan aranyos kis minividámpark települt a városba, de Lilyke inkább csak nézni szerette, nem akart sehová
felülni. Viszont egy kacsahorgászásban benne volt. Kifogott annyit (segítséggel), hogy választhatott ajándékot.
Egy kisebb vödör "slime"-ot (magyarul intelligens gyurma) választott. Azért írtam az angol nevét, mert itthon
is így ismerik. Azóta is sokat játszik vele (spoiler).

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az idén végre újra láttam Színátmenetes Barna Cicát, akit mindig egy templom udvarán szoktam lefotózni.

Kép

Kép

Még egy szép cica:

Kép

Most csak egy teáskannát vettem. Ez egy felnyitott tetejű játékláda, amiből kilátszik egy-két játék. A macit le lehet
venni, az a teteje.

Kép

Óratorony egy parkolóház tetejéről és az utcáról fotózva:

Kép

Kép

Felhővariációk:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 5. 0:13

Kedves Lányok és Elhtan !
Paggy, köszönöm a műsoros videót, még nem hallgattam meg, de a holnapi nap kérdése hogy mikor hol leszünk, akkor már képben leszek . Még a sajátoméra sem jutott idő, mert úgy elrabolta a youtub ezeket a röpke videókkal a délutánomat, mire észbe kaptam este lett. Mondjuk nem volt hiábavaló, de mégis, mérges vagyok magamra, hogy csak erre ennyi időm elment.
Közben a sajátomat meg nem tudtam meghallgatni!
Rita, igen jó kis felhőképeket hoztál, a cicának nagyon örültem hogy még mindig jó egészségnek örvend. annyira különleges, hogy tényleg szaporítani kellene!
A mini vidámparkkal sajnos Samut ki lehet kergetni a világból. A kis Lilyke meg milyen kis elmélyülten tud játszani azzal az intelligens gyurmával.!
Álmos vagyok, mégsem tudok aludni. De azért megyek már és lefekszem. Előbb csak meleget akartam inni, aztán tejeskávé lett belőle! Amennyi eszem van!
Jó éjszakát mindenkinek! :x i-) :ymhug: :movingflower: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 5. 6:13

Jo reggelt!Lanyok, delutan jovok olvasni. ~o) :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 5. 19:29

Sziasztok Lányok, és Elhtan ! De gyorsan eltelt a mai nap is !
Mindenkinek jó éjszakát kívánok, mert most olyan álmosnak érzem magam, hogy folynak a könnyeim.
Vacsora gyógyszer ...aztán alvás! szerintem még az olvasásból sem lesz semmi! ;;) :-bd :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. szeptember 5. 20:42

Aludjatok jól Kata. Pihenés kell most nektek, biztos sok rossz éjszakátok volt.
Én is elalszom mostanában, ha csak valami probléma fel nem ébreszt, akkor virrasztás van reggelig.
Annyi szépet láttam mostanában tőletek. majd én is hozok.
Pasztellkép kicsit másképpen. púder, szemhéjpúder, akvarell ceruza, színes papír és az ujjam felhasználásával.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 6. 6:38

Sziasztok Lányok és Elthan! Mindenkinek szép reggelt.
Tegnap este aztán tényleg korán elaludtunk, és végig is aludtuk az éjszakát. Még Samu is! :-bd
Tea már elkészítve! Visszaaludt, de majd hamarosan ébredni fog, addig előkészítem a reggelit!
Legyen szép napotok! :x :D :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 6. 13:46

Sziasztok!

Kata, jót nevettem azon, amit a a yt rövid videóiról írsz. Én ugyanebben a cipőben járok. Nagyon oda kell figyelnem,
hogy ne nézegessem őket a végtelenségig. :D

Paggy, remélem jól vagy, és itt jártál délután! :) %%-

Ildikó, púder, meg szemhéjpúder!!!??? Nagyon kreatív vagy! Az alkotásodnak nem adtál címet, ezért nem köti semmi
a fantáziámat. Azt képzelem, hogy egy szeptember végi délutánt rajzoltál meg, ahol a hirtelen jött szél táncoltatja
(hol kivágja, hol becsapja) a rosszul záródó kovácsolt vas kapu egyik felét. Nagyon tetszik!
Örülök nagyon, hogy volt kedved rajzolni! :D

Lilyke egész óvodai csoportját meghívták szülinapi partira. Az ünnepelt egy Heidi nevű kislány volt, aki négy éves lett.
Mutatok pár képet, de előre bocsátom, hogy az ilyen kicsiknek rendezett, ekkora méretű szülinapi bulikkal egyáltalán
nem értek egyet.
Annyit tudok, hogy a termet bérelték, felkértek egy erre szakosodott "szórakoztató" embert, aki másfél órán keresztül
lekötötte a gyerekeket (játék, zene, tánc, kisebb versenyek). A kislány anyukája előre megkérdezte a szülőket, hogy van-e
olyan étel, amit nem ehet a csemetéjük, vagy hogy van-e valamilyen különleges kérésük. Minden gyermek kapott egy
saját nevére szóló dobozt, amiben neki való ételek voltak (édes és sós is). Lilykének vegán dolgok voltak a dobozában.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezeket még augusztusban fotóztam. Némelyik boltban már kint voltak a halloween kellékei, sőt a karácsonyé is!
Nyár végén!!!! Normális????

A kedvencek se maradhatnak ki. Az utolsó három képen karácsonyi kutya-cica fekhelyek, és cica köröm koptatók
láthatók. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 7. 13:14

sziasztok Lányok és Elthan! Újra kell mossak egy két dolgot... de még meg is kell száradniuk estig..
Borzasztóak ezek a dögök.. de azért érezhetően csökkenőben vannak, de addig még sok kezelés meg spré meg mosás közben.

Nem néztem rá az időre, csak elindítottam a gépet, most aztán dekkolhatunk itthon, míg le nem jár.
Nem éri meg a rizikót, hogy aztán valami gond van és nem vagyok itthon.

Rita, én is lehidaltam az általad megosztott bolti kínálaton. Mondhatni már semmi sem szent.
Pedig minden ünnepnek megvan a maga atmoszférája, mondanivalója, de így szinte ledegradálták az angolok máris sikerrel az egyik legfontosabb ünnepet! :(
Köszönöm a képeket is.! :x :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Akartam kérdezni, hogy Te milyen youtub letöltőt használsz, egy linket kaptam, de annyira más mint az előző kettő! :-w
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 8. 10:13

Sziasztok!Nem vagyok jol, mert egyre nehezebben viselem a csaladi problemaimat.Hullamvolgy- hullamhegy.Ha jobban leszek, jelentkezem.Paggy
Tudom, hogy van ennel sokkal nehezebb masnak,de hiaba elrendezem az agyamban, a melyben lappang es mergez.
Es ha megkerdezem mi a bajom, olyan valaszt kapok,
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 8. 10:24

melyet sok millio szulo atelt mar:a lanyomnak teljesen uj csaladja van es en nem tartozom hozzajuk.a vejem anyukaja igeno vigyaz az unokankra allandoan.En nem lathatom csak nagyon ritkan 1 orat.Beteg vagyok nagyon.Rettenetesen megalazo es fajdalmas.Beteg vagyokKulonosebben oka nincs miert, csak ez van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 8. 11:34

Lanyok!Nagy onsajnalatomban allandoan panaszkodom.Hja, kisert a mult.Ugy begyulladtak a beleim, hogy ihaj!!!!De gatyaba razom magam!!!! :-bd
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. szeptember 8. 12:11

Drága Paggy, először békülj ki magaddal. Engedj el különböző dolgokat. Nagyon aktiv vagy, sokfelé eljutsz, van férjed, kutyád, és rengeteg kisállatod. Beszélgess velük.
Új ismeretekre is szert teszel, kiéled magad más gyerekével/gyermekre vigyázás, biztos nem bíznák rád, ha nem lennél benne jó. A tiéd, majd megszelidül. Az Unoka is nő, és eszesedik, vissza fog térni hozzád. Sok idő kell hozzá. Várd meg míg keresnek.Biztos sok jó tanács van a
tarsolyodban, amivel segíthetnéd, de most nem akarják hallani.
Légy boldog azzal amid van. Én csak ennyit tudtam segíteni, ha egyáltalán belefér a keretedbe.
Csináld azt, amit szeretsz. /tudom mit szeretnél legjobban, de az most nem megy/

Nálunk az unoka megnőtt, már nem az én beszélgetőtársam. Csak néha. Kutya meghalt, ő volt egy biztos pont abban, hogy mindig meghallgatott, és senki ne mondja, hogy nem érzett velem a bánatomban, az örömömben, ahogy egymásra néztünk, éppen nem beszélt, de néha együtt ugattunk. Komolyan, senki sem kérte, hogy válaszoljon, .... mégis megtette.

Az unoka nő, érik a helyzet a változtatásra. /talán ha ritkán elmennél elé az iskolába és kis utibeszélgetésre invitálnád, miközben ő hazaér. /semmi felemlegetés, éppen arra jártál...... vagy akármi/.
Próbáld ki, nyugodj meg, panaszkodj, hátha valamit kitalálunk még.
Millió puszi.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 8. 12:45

Koszonom Ildiko!Mar mindentmegprobaltam, de nem lehet.Varok.Neked is jo egeszseget es irjal, hogy beszelgethessunk veled.Udv:Paggy

Vissza: “Társalgó”