Ildikó, ha úgy állítod be a videó láthatóságát, ahogy Paggy írta neked, akkor csak az látja a videódat,
akivel megosztod a linket, más nem.
Már nem emlékszem, hogy mennyi sót tettem kezdéskor a tálba, de szerintem nagyjából fél kiló lehetett,
és akkor a víz kb. másfél liter kellett, hogy legyen. De mindegy is, kezdd annyi sóval, amennyi otthon
van. Nem kell méricskélni semmit és az arányokra is csak kezdőként volt szükségem, azóta már nem
figyelek rá.
Bocimobil???? Jót vihogtam ezen a néven. Egy mobilozó tehénke jelent meg a lelki szemeim előtt.
Utánanéztem. Már látom, milyen sütiről van szó.
Kata, de jó, hogy kapsz innen-onnan csomagokat!
Megnéztem, hogy milyen süti a Kossuth kifli. Mi azt diós félholdnak hívtuk. Anyukám gyakran sütötte
gyerekkorunkban.
Sétáljatok amennyit csak tudtok. Nem fontos, hogy messzire eljussatok, csak az, hogy mozogtok a levegőn.
Igazad van, jobban fog esni csak úgy, szórakozásból, cipekedés nélkül.
Nem emlékszem már, mi volt a neve Buldózer oldalának.
Paggy, volt Lillának kitől tanulnia az állatok szeretetét.

Nem véletlen, hogy szívesen foglalkozik a
kutyáival. Cserébe a jószágok is sok mindenre tanítják őt. Megakadt a szemem a szarvasos fülvédőjén.
Nagyon cuki! És persze a kutyuk is!
Én már nem látom azokat a mókás képeket, amelyekről Ildikó beszél, és a kozmetikusról sem olvastam
sehol. Gondolom, levetted a fotókat. Kár, megnéztem volna!
Nem örültem, amikor először a kisebbik fiam, majd egy évre rá a lányom is bejelentette, hogy külföldön
akarnak boldogulni, de tudomásul vettem. Mivel én se bírom, ha valaki bele akar kotnyeleskedni az életembe,
én se szóltam egy szót se ellene. Felnőtt emberek voltak már, el tudták dönteni, mit akarnak, és át tudták
gondolni tetteik súlyát. Azt úgyis tudták, hogy ha nem jön be a számításuk, akkor haza tudnak jönni, és itthon
folytatni az életüket. Szóval nem volt kockázatos a kiutazásuk. Ha Sopronban élnének se látnám sokkal többet
őket. Amíg nem volt ez a hülye covid, addig egy évben kétszer ők is hazajöttek, és én is mentem egyszer.
Most, hogy nyugdíjas vagyok, én többször is tudok majd menni, csak teljen le a fél év "pihenő". Emiatt is
akarok nagyon sokáig egészséges maradni, hogy minél tovább repkedhessek.
A sütőm arra jó, hogy zöldségeket süssek benne, de sütihez vagy kenyérhez már nem. De ez nem baj, amióta
időszakos böjtölök, azóta csak kétszer étkezem egy nap (12-kor és este fél hatkor), szóval a főétkezésen túl
nem jut se hely, se idő a nassolásra. A kis zabkekszemet se sütöm már egy ideje pont ezért. Kenyeret meg
eddig is csak néhanapján ettem.
Itt is nagyon drága a bejgli kilója a jobb pékségekben. Lehet, hogy nem látszik a fotón, de az enyéim pici bejglik,
alig 30 dekásak, és helyben sütik a Lidlben. Akciós ára: 1700 forint/kiló. Csak a karácsonyi hangulat miatt kell, de
ahogy írtam nagyon finom is.
Nem a saját lakásomban lakom most. Az otthoni tűzhelyem palackos gázhoz lett véve, és szélesebb is, mint
ami itt van, úgyhogy problémás lenne kicserélni őket. A felső része jó ennek is, bár azt is keveset használom
a kukta miatt.
De örülök, hogy nem dobtad ki a karfiol torzsáját! Rágcsáld csak nyugodtan! Jól tetted, hogy lereszelted, így
könnyebb a szervezetednek elviselnie a plusz rostforrást. Később már kis darabokra vágva is eheted, akár nyersen,
akár az ételbe főzve. De ilyenkor egy picit meg kell hámozni, mert a külső rostok eléggé el vannak már fásodva.
A brokkoli torzsa is nagyon fincsi, de azt még vastagabban kell meghámozni.
Köszi a répafőzelék receptjét! Nálam sokzöldséges, zöldleveles finomfőzelék válna belőle.

Tekintettel kell
lennem a napi tucatra.
Tegnap járt le a karantén a lányoméknál, úgyhogy Lilyke még csak egy napot volt bölcsiben. Nagyon boldog volt,
hogy mehet. A gondozók szerint is fel volt dobva egész nap. A lányomék is dolgoznak, gyorsan és kevés nehézséggel
ment át rajtuk a covid. Hozok majd fotókat.
Csoki jól belopta a párod szívébe magát.

Jó, hogy részt vesz ő is a sétában, neki is kell a mozgás és a friss levegő.
A sószobában nem olyan koncentrációban van a só, hogy káros hatása alakulhasson ki. Nem vagyok beteg, csak
megelőzésre használom ezt a tíz alkalmat. Egészségesek számára is számtalan előnnyel jár.