Kedves Lányok!
Még a munkám elkezdése előtt írok, mert a végén még megint csak elmarad, már nagyon sok mindenre van reakcióm, válaszom, de lehet, hogy már okafogyottá is vált. Elhalasztom a válaszokat estére, arra meg már igazán fáradt vagyok. Este vannak programjaim amiket el kell végeznem, meg kell hallgatnom, meditáció.... a festőleckék is este jönnek.... stb.
Szóval lehűlt a levegő, este már fázom, be kell kisit fűteni. Mai feladat a leszedett paradicsom befőzése, zöldségek elrakása télire, azt hiszem a fagyasztóba megy, nem fogok már szárítani. Azt gondoltam egyáltalán nem lesz nekem már ilyen az idén. Némi rendrakás, ágynemű mosás, le és felhuzatolás /nem szeretem munka/ hogy főzésre sor kerül-e nem tudom. Ja és egyik munka hozza a másikat. A gesztenyeérést is ellenőriznem kéne, de az már sok lépés, így ma elmarad. Már napok óta selejtezek cipőket, ruhákat, és más holmikat. Az nagy koncentrációt igényel tőlem, és nagy odafigyelést is, mert akár vissza is szállíngózhat több minden és nem sikerül szanálni.
Paggy nyugodtam másold amit szeretnél, most kezdődik egy újabb keményebb leckesorozat, hogy tudom megcsinálni az majd kiderül. Örül, hogy unokázhatsz, és folytatódik a zenei vonal is. Nagyon szépek a piacos fotók, a termények is. Olyan áron mozognak talán mint nálunk. Lenéztem én is a tetőteraszról. Jó nagy, széles. A temetői csontgyűjtéshez annyit, én is láttam ilyet, hetekig rakták össze, mivel a munkahelyem is így terjeszkedett, az előtte lévő temetői mozzanatokat, munkálatokat végig láttuk. Nem volt egy vidám jelenet. Zsidó temető volt, - egy része megmaradt, oda kerültek a felszedett csontok- előtt egy szép emlékmű van, elvesztett cipőkkel, ruhákkal, gyertyatartóval, - sajnos a cipőket megrongálták, és fel kellett szedni belőlük - . Én is laktóz érzékeny vagyok, így én is megjártam a héten, a túrós rétes miatt. Csináltam ugyan magamnak mentesből is, de azt hiszem kicsit összekeveredett a szeletelés után. Ne bánd, hogy jöttél, nagyon jó nekünk, akik szeretjük a hozott anyagot, igaz lehet, hogy később kerül megnézésre, vagy nincs éppen reakció erről. DE láttuk, tudjuk, hogy általad sok mindenről értesülünk. Köszönjük szépen.
Én is sajnálom, hogy Ritának haza kell jönnie, az elválás nagyon nehéz, itt nem kis időről van szó, de remélem majd csak megszűnik ez a hülye helyzet, amit emberek teremtette, így ugyanúgy meg lehetne szüntetni, és akadálytalanul lehet, majd közlekedni az országok között. Talán már jössz hazafele, belegondolok, biztos nagyon nehéz az "elköszönés" a családtól, szerencsés utat neked. A "művészetednek" utána néztem, már csak azért is, mert valamikor vettem egy határidőnaplót, aminek hasonló technikával készült a borítója. Nagyon szeretem, abban vannak az idézeteim. Te fordításaidból is van benne, és még mostanában is szoktam bele írni, soha nem használtam másképp.Csodaszép fotóid mindig elkápráztatnak.
Kata megkapod tőlem a felhő mesterfotós rangot. Sajnálom, hogy Sámuel még nem tudott kijönni a bajából. Talán az idővel, majd javulni fog. Nagyon tetszenek a kacsáid is. De finom sütiket eszik Samu, bár lehet, hogy én nem ehetném meg.
Ági kiváncsi leszek a véleményedre, hogy tetszik majd neked a kutyasimogató. Milyen a te tanfolyamod, ha online, többször visszanézhető-e, vagy csak egy alkalommal, meg kell-e vásárolni a videót és úgy kapsz hozzáférést, vagy valami más mód van. A videóról, eszembe jutott Moldova, Akit a mozdony füstje megcsapott c. regénye. Nagyon szép kép a mozdonyról. Nálunk egy régi mozdony kiállítási darab a vasút állomáson. Jól néznek ki a sütik, egyszer egy rizssütit szeretnék megkóstolni. Nem tudom az én szűkebb hazámba lehet-e ilyet kapni. Cikóriát ittam már én is, de tejeskávéként. Amúgy csak tisztán nem szerettem.
Lehet, hogy még volna mondani, ill. irnívaló, de mennem kell, az elhalasztódott munka vár, ma valahogy meg kell csinálni. Mindenkinek szép napot. Egy próbálkozásomat azért elküldöm. Talán majd lesz más fotó is.
Virág nektek

Kálvin János szobra Zegi Reform. templom előtt.

Ágas-bogas fűzfa alulról.