Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 9. 18:24

sziasztok, ma kép nincs,viszont megyek enni, mert ettől a csodás habrolótól éhes lettem... :))
amúgy Paggy, a párod remek MEOS-nak bizonyult! :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 10. 7:24

Kata! Megint nagyon szép felhőket csíptél el! Nálunk délelőttönként szép idő van, jó meleg is,
aztán kezdődnek a dörgések, és olyan sötét lesz, hogy lámpát kell gyújtani. Majd menetrend
szerint megérkezik a délutáni zuhé.

Tegnapelőtt ekkora függőleges felhőtornyot sikerült fotóznom:

Kép

Paggy! A sajtos rolót nem szerettem, de a habrolót azt igen.

Még messze vagyok a kertészkedéstől. Talán majd Angliában. Nyáron ott szoktam lenni, ezért
itthon nem is foglalkozom ilyesmivel.

Tegnapi fermentálásom. Uborkák 2%-os sós vízben eltéve. Holnapután kezdhetem enni őket.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 10. 7:34

Édesburgonyás-zöldbabos-brokkolis curry szójaszószos pirított tofuval:

Kép

Ronda, de tápanyagdús és nagyon finom: ha a feltét egyszerű, a köretet dúsítom
Krumpli-répa besamelles karfiol zöldséges petrezselymes tönkölybúzával

Kép

Indiai fűszerezésű cukkinis lecsó teljes kiőrlésű durumtésztával és kesujoghurttal

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. június 10. 16:26

Eső készül
Kép

végül esett egy kis eső a városban

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 10. 16:42

Borzasztó! Nálunk ennyi nem esik le egyszerre, szerencsére.

:( :-o 8-|

Aúúú! Milyen sötét felhő! Itt is reggeltől be volt borulva, de olyan sötét volt megint,
hogy az íróasztalomon fel kellett gyújtanom a kislámpát, ha látni akartam.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 10. 16:45

Pár nappal ezelőtti napkelte és Lilyke:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 9:21

Sziasztok Lányok!Kis tündér Lilyke,a nagyon finom ételek előtt---- JESSZUSOM MIN GI!!!!Ilyen szörnyen eláztatok!Nem lett baja a házatoknak?Jól vagytok?A kert?A szép virágok?Várom a híreket! #:-s
Kedves Rita!De jó!Lilyke egyre nagyobb lesz és karakteresebb az arca.Nagyon-nagyon aranyos!!!! :flower1: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: --Rita!Ilyen napkeltét????!!!!!!Gyönyörű!!!!!!A függőleges felhőt nem rég óta ismerem csak.Nálunk is fotóztam már.Érdekes.
A curryt ki fogom próbálni -talán brokkolisat.Nagy hatással vagy rám,még ha nem is ugyanazokat az alapanyagokat használom,akkor is.Köszönöm .
Kedves Lányok!
Rengeteg vacak dolog van körülöttem is,mint gondolom Mindnyájan így vagytok,de igyekszem a jóra koncentrálnom.
Spoiler: mutasd
Ugyanis,ha szomorkodom,/egy közeli rokonom rákos lett, nagyon-nagyon öregek az állataim,néhány kutyatárs most pusztult el/halt meg/a páromnak igen magas a cukra ,az egészségem sem a régi/nagyon erős fejfájást kapok.Annyira szorít a szomorúság,hogy szinte görcsöl mindenem.Ezt direkt írom le,hogy lássátok,mindenhol van jó és rossz.Persze ,hogy tudjátok,nem okoskodni akarok,csak egyensúlyt szeretnék tartani az itteni lelkendezésem és a nehézségeim között.Minden együttérzésem a nehéz helyzetben élőkkel ,ami tőlem telik azt megteszem .

Most jöjjenek a jó dolgok!!!
Sok lesz!!!!Ha közben Lizi felébred,majd folytatom a séta után is.
1/Egy nem vacak hagymából,amit csak úgy próbaként ledugtam kikelt egy nagyon-nagyon rég óta vágyott színű frézia a gangon,Pink már volt,de rózsaszínűt szerettem volna.Na most kaptam egy ilyesmit.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 9:40

Kedves MinGi!KÖSZÖNÖM SZÉPEN A GYÖNYÖRŰ fréziafotót.Olyan különleges színe lett!
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. június 11. 9:45

Ritám Lillyke nő mint a gomba, úgy látom mintha a hajacskája itt-ott új lenne. Gondolom a napi teendőid közé tartozik a kisasszony nézegetése, sajnos még most nem tudod kézbe venni,de majd a nyáron !

Paggy tanácsai szerint nevelt fréziám, a második és egyben utolsó is
Kép
a kis rhododendronom most virágzik
Kép
a cserepes eper is elkezdett érni
Kép Kép
a futórózsám most kezdtek virágozni
Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 9:46

MEGÉRKEZETT a kiskutya!!! \:D/ \:D/ \:D/

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 9:55

Kedves MinGi!Nagyon "irigylem" a szép kertedet és különösen a finomnak látszó,egészséges epreket.Jövőre a Te tanácsaidra fogok hagyatkozni,hogy nekem is legyen a kertemben vagy az erkélyen. :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 10:08

3/A hétvégén lesz a lányom születésnapja , végre elmehetünk hozzájuk.Közelről láthatom őket és az új kiskutyát-Nagyon hiányoznak!!!!Kocsival visznek ki hozzájuk.Kíváncsi vagyok a kertjükre is.Gesztenyefacsemetét kért a születésnapjára.Sikerült szereznünk.Majd meglátjuk milyen sikerrel nevelik,nagyon ügyesek mindenben. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
4/A barátnőm lányaihoz,akik eddig 3 hetente meglátogattak távolról a karanténban,most én megyek .A szükséges távollságot betartva sétálunkgatunk VALAMERRE.Remélem sikerül közben kicsit fotóznom is.
5/A hétvégére csinálom meg a habrolót.Majd mutatom.Nagyon fincsi.
6/A másik barátnőmnek /Tudjátok, én vagyok NYUSZI a MICIMACKÓBÓL,akinek sok barátja és üzletfele van!!!! :)) :)) :)) /Jövő héten lesz a szülinapja és sikerült a turkálóban /alig voltak az üzletben+maszk/egy jókora vásznat szereznem,amit majd részekre szabva vagy egészben szépségesen körbe lehet horgolni és ünnepekre ajándék készíthető belőle.Majd lefényképezem az újságot és megmutatom milyen sok variáció van,.KÉSŐBB FELTESZEM!!!!!
Sorolhatnék még néhány dolgot,de most mennem kell.Még ertefelé vagy délután visszanézek.JÓ NAPOT/szó szerint is/kívánok!P @};- aggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 10:14

Ilyen volt az idei másik pinkes:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 11. 14:18

Kedves Mindenki..sziasztok! Most kép nincs, ugyanis tegnap bútornézésben voltunk és még most se hevertem ki a hirtelen sok menést..elkeveredtünk egymástól az áruházban...de aztán találkoztunk a pénztárnál. Nem találok olyat, ami csak egy árnyalattal nagyobb mint a Borys bútorom.. vagy ha találtam egyet az is 3oo körüli volt..az az ár még nálam is kiütötte a biztosítékot!
Rita napkelte mint mindig überelhetetlen, csodálatos. Lilyke meg szemlátomást egyre nagyobb, egyre babásabb...ha ilyen ütemben nő hamarosan már ülni is fog. Milyen jó hogy legalább neten keresztül napi rendszerességgel nézheted és hallhatod ahogy gőgicsél... :flower1: :littlehearth: legalább így egy kicsit enyhítve a szívfájdalmat, hogy nem lehetsz most még ott személyesen. Remélem hamarosan majd ez a kívánság is teljesül. Addig is maradjon mindenki egészséges. :littlehearth:
az a felhőkép aztán az érkező vihar, a hatalmas csapadék..hát kijutott az ottani vidéknek rendesen, remélem senkinek a háztetejét nem vitte el a vihar!

az az eper hogy milyen finomnak néz ki...a virágok pedig gyönyörűek, ahogy a kintiek is mint egy zuhatag. :flower1: :littlehearth:
Lilla kiskutyája nagyon édes. elfelejtettem hogy kislány vagy kisfiú e őkelme...? ennyit a memóriámról ..
Paggy, mi is elég vegyesen éljük meg a napokat, mert bár be vagyunk úgymond zárkózva, azért híreket csak hall az ember.
Az ATV. -ben és a Hit rádióban is Németh Szilárd beszámol a saját virusfertőződéséről, hogy élte át..hát döbbenetes volt a beszámoló! Hála Istennek túlélte...Ő aki tényleg egészséges, fiatal, stb sem volt könnyű dolga, sőt...de ez derüljön ki a riportból. a youtubon kint van akit érdekel.

Na megyek, folytatom a film nézést, vagy lefekszem inkább aludni...hiába ittam kávét, mintha altatót vettem volna be.
Felhős az ég, és éppen most süt át rajta a napsütés... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 11. 16:24

Kép
Kép
Kép
leszaladtam kenyérért... ;) :D :littlehearth: :flower1: :movingflower:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 11. 16:59

Sziasztok lányok!
Kissé beszippantott az Oh My generális nézése. Tegnap este végeztem vele. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen sorozatokat nézhetek és élvezhetek. Köszi itt is mindenki munkáját.

Köszönöm a szép képeket. Én csak a múlt héten voltam kint, közel 3 hónapot voltam bent. A múlt héten a férjem szabin volt, így együtt voltunk kint. Ezen a héten egyedül, de elfelejtettem magammal vinni a telefont. Már csak az utcán jutott eszemben, hogy megint otthon maradt. Vasárnap voltunk a Lehel piacon. Hihetetlen árak vannak. Nem tudom, hogy mi lesz akkor télen.

Kép Ez még márciusban a házunk előtti parkban készült.
Kép ez is akkor.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 11. 18:12

Rita! Nagyon gyönyörű az unokád. Nagyon jó, hogy ennyit fejlődött a technika és naponta láthatod. A teljesértékű étkezésed biztosan nagyon jót tesz neked. Örülök, hogy ennyire élvezed. Nálunk a férjem húsevő, nem tudna áttérni. Fiam jóval kevesebb húst eszik, a legkevesebbet én eszem. Nekem nem lenne gond áttérni. De még előre ezt sem lehet kijelenteni. Amíg vidéken éltünk a férjem kikérte magának, ha megkínáltam gyümölcsös zabpehellyel. Reggeli helyett zabkásást készíteni válóok lett volna. Ezzel szemben most több éve szinte minden reggelt zabkásával kezdünk. Azt mondja, hogy jólesik neki. Jót tesz a gyomrának. Én vízben főzöm, pár szem mazsolával, vagy datolyával és kókuszreszelékkel. Majd amikor picit meghült akkor idénygyümölccsel és pici mézzel esszük. Van aki este beáztatja és reggel csak a gyümölcsöt vágja rá. Az nekem nem ízlett. A kókusz a rost miatt van benne a mazsola vagy a datolya az édesítés miatt. A sütőben sütésnél meg azért kell picit beolajoznom a fasírtot, húsokat, hogy hasonlítson az eredetire. Több évembe került, míg elfogadta és zúgolódás nélkül eszi így. A csírákat nem eszi egyik sem. Illetve a kínaiba szoktam még csíráztatni mungóbabot. Régebben nagyon szerettem a retekcsírát. Csíráztattam még kölest és hajdinát. A búza nekem nem mindig sikerült, gyakran megpenészedett. Jársz még a csíráztató fórumra?

Paggy kérdezted, hogy nem repül el az erkélyről. Hát be van üvegezve az erkélyünk teljesen. A középsőn meg van szúnyogháló. Így nyitva lehet. Pár éve ki kellet cserélni a redőnyöket az ablakon és akkor lett a szúnyogháló is rá. De azért nem lehet felügyelet nélkül otthagyni, mert félek, hogy nekirepül. A hirtelen zajoktól megijed és repül, néha pár kört is. Ha pánikban van képes nekirepülni a kinyitott erkélyajtónak. Kívül még fent van a fa polc, amin lehetne virágot vagy zöldséget nevelni. A következő évben szigetelték az épületet és kicserélték az ablakokat. Mi akkor beüvegeztük az erkélyt. Virágok kitéve. Hát az első eső olyan 1 méteres magasságban felverte a földet a virágtartóból. Még pár alkalommal eljátszottuk, hogy eső után a 3 hatalmas ablakot meg kellett pucolni, ha ki akartunk látni. Na innentől nem virágos az erkélyünk.
Kép
Kép
Kép
Próbálkoztam, hogy látsszon a mérete meg a háló is. Nem tudom, mennyire sikerült. Most mennem kell további szép napot.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 11. 19:11

Szia Éva, ezek szerint nálatok is ez a kilépő van...ettől tudok vitustáncot járni, de hát ez van..még a teljes 3. ablak is jobb lenne vagy csak a két ablak és akkor az ember nyerne egy teljes sarokrész a nagyszobában. de hát ez van.! szépséges a virágzó parkod. :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 20:25

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 11. 20:27

VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 12. 15:03

Paggy írta:https://player.hu/eletmod/marco-sgarbi-pasztor-fotoi_archivum/

Sziasztok lányok!
Paggy a képek nagyon szépek, nagyon jól használja a fényeket. Nem ismerem az olasz munkakutyafajtákat, de nekem a kutyái kuvasznak néznek ki. Igaz, hogy egyik képen sem teljesen fehérek, de én ezt a fényeknek tudom be.
Ott találtam ezt az erdőültetést, nekem igazán tetszik az ötlet. https://player.hu/eletmod/huszmilliard- ... b-etiopia/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 12. 15:55

Paggy. Nem akartam mégegyszer betenni a fotót. Ezek szerint rossz szögből fotóztam. Látszik, hogy van hova fejlődnöm. A képen éppen nyitva van a középső ablak. Tehát 1x1,8m ablakból van 3 egymás mellett. Ez a keretekkel együtt a hosszabb oldal végig. Az alján és a tetején fehér nem nyitható, rögzített tömör műanyag fal van. Az erkély szélessége 1,5m volt. Most nagyjából 1,2-1,3m között van. De ahogy az egyik képen lehet látni a régi kék erkélykorlát a zöld fémszálas üvegezéssel ott van előtte. Nem engedték kiszedni, hogy a ház frontja ne változzon. Mi pedig, hogy szigeteljen is azért teljes hosszúságban beépítettük. Ülve, ha kinézünk akkor csak a kék korlátot látni meg alul a fehér falat. Így nem vesz el a bejövő fényből semmit, de télen nyáron jól szigetel. Kint tartom a krumpli és hagymaféléket meg almát illetve olyan gyümölcsöket aminek nem kell hűtő. Fényt a tömör faltól nem kap. Az alsó képen látszik is, hogy az egyik kosár le van takarva újsággal, hogy ne kapjon fölülről fényt a krumpli. Kétoldalt, de a szoba felőli oldalán alacsony szekrény van. Az egyiken van Dodinak a régi kalitja, na ez nem veszi el a fényt. Ott szokott levegőzni, napozni nyáron. Az alja ugyanolyan laminált padló, mint a szobában. A középső ablakon van szúnyogháló. Ezt szoktam leginkább kinyitni és elé teszem a szárítót. Így télen is ki tudom tenni a levegőre a ruhákat száradni. Mióta itt lakunk a káposztát is itt savanyítom.

Félelmetes az a tornádó.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 12. 15:59

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/104315383_3275102355868016_1998428794785289578_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=YbrjsF6uLZcAX91-K84&_nc_ht=scontent-vie1-[img]1.xx&_nc_tp=7&oh=a2782ea942b65424a0e211c28ed545fe&oe=5F07C516[/img]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5F0993FF[/img]

ennyi a felhő mesékből...
Paggy, az a szupercellás videó csúcs.. :x
Jövök majd de még csak most fogunk ebédelni... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kép
Kép
valamelyiket elbaltáztam...
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 12. 16:40

Próba VID_20200113_191134.mp4
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 12. 16:46

Na nem tudok videót csatolni. Nem nyitja meg. Bocsi. De levélben át akartam küldeni Ritának, hogy küldje tovább és levélben sem megy át. Nem látja a csatolt fájl a videókat. A guta megüt. Pár nappal ezelőtt még simán át tudtam küldeni levélben. Nagyon elegem van a frissítésekből. Mindig ha jön valami akkor rosszabb lesz, mint az előző.(( Később majd próbálkozok vele.

Vissza: “Társalgó”