Nálunk tegnap végre nem esett az eső, cserébe nagy szél volt, ami késő délutánra viharossá fokozódott. Most reggel
is fúj, de már nem olyan nagyon. Hidegben nem szeretem a szelet, de a nagy melegben nagyon kellemes tud lenni.
Tegnap is jólesett menetelés közben.
Kata, mindjárt hozom a kész kenyér fotóját. Gyönyörű lett megint. Amikor látom őket, kedvem lenne a tetejéről egy
jó ropogós részt lecsípni és befalni.

Az a bolt, ahol a kis vasalót láttam, átalakul, más lesz a profilja. Odabent már ment az átalakítás, de a kirakat még
érintetlen volt. Én erről mit sem sejtvén nyitottam be az üzletbe. Akkor láttam, hogy mi a helyzet. Az új tulajdonos
épp ott volt, és megkérdezte, hogy mit akarok. Mondtam, hogy a teáskannák (több is volt a másik kirakatban, de azt
nem fotóztam le) érdekelnének, meg szeretném őket nézni, és megvenni, amelyik tetszik. Akkor mondta, hogy ő
az új tulajdonos, és mást fog árulni, nem foglalkozik a teáskannákkal. Én meg mondtam neki, hogy gyűjteni akarom
őket és nem lehetne-e mégis.... Azt mondta, hogy majd összeszedi őket, mert az üzletben is volt pár darab, és
ad egy időpontot, amikor megnézhetem őket, és akkor az árat is megbeszéljük. Telefonszámot cseréltünk, és azzal
vált el, hogy pár nap múlva majd ő keres engem. Nem keresett, ezért felhívtuk, és hosszas magyarázkodásba kezdett,
hogy kórházban volt, és majd hív. Nem hívott soha többet, és mi se. Ennyi a kis vasaló története.

Miért kellett 3 aszpirint bevenned?
Igen, látszik az egyik teljes alakos fotón, hogy tovább férfiasodott Samu.

cserétől, még jó, hogy a lazább cuccok maradhatnak.
A téné fagyik nagyon egyszerűek, csak egy erősebb robotgép kell hozzá, ami a fagyott dolgokat is viszi. Fagyos gyümölcsöket
egy kevés növényi tejjel simára turmixolnak, és kész is. Ha jól vannak összeválogatva a gyümölcsök, akkor egymást ízesítik,
de ha például csak eperből akarsz fagyit csinálni, az nem lesz olyan finom. Kell hozzá egy kevés banán, és egy kis citromlé is.
Paggy, belelapoztam a louvre-os videóba. Ami azonnal feltűnt - a sok szépség mellett -, hogy mennyi ember nézelődik
odabent.
Már írtam, hogy milyen jó, hogy egymásra találtatok Birivel és együtt kulturálódtok. Elfelejtettem, hogy mikor is lesz
a második film vetítése. Ahhoz is jó szórakozást!
A lányoméknál a hazautazásomig szabadon voltak a kannák. Nem nehéz őket portalanítani, egyszerűen csak végigsimogattam
egy nyeles portörlővel őket. Persze, meg fogom mutatni, hogy hogyan helyezem el őket az új lakásban. Bútorból nagyon
kevés kerül át majd az új lakásba. Eleve egy sokkal kisebbe költözöm, mint amekkorában laktam, meg már amúgy is szívesen
lecseréltem volna őket. Most itt az alkalom, hogy ezt megtegyem.
Úgy néz ki, hogy júliusban újra megyek ki (megint csak egy hónapot tervezek), már alig várom, hogy kereső körútra mehessek!
Őrület!
Ahogy olvastam a fagyis sztorit, az ellentmondásosságáról azonnal az jutott eszembe, hogy talán a cukrász is imádta a
fagyit korábban, de közben cukros lett, eltiltották az édességtől, de a hivatását nem hagyhatta abba, mert ez tartja el a
családját. És ha megkérdezik tőle, hogy melyik fagyi a kedvence, őszintén elmondja a (jelenlegi) véleményét.
Kicsit megértem őt. Én is tudnék jó pénzért lángost árulni, attól, hogy nem eszem, mert nem tartom egészséges ételnek.
(Nem akarok álszent lenni, én is imádtam a lángost, akár naponta meg tudnám enni még ma is. A piacon több helyen is sütik,
és én minden nap ott megyek el hazafelé jövet. Nem könnyű ellenállni. Nagy ritkán megengedek magamnak egyet.)