Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 10. 3:19

HAJNAL

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 10. 3:30

Ezt nézzétek meg! :) :) :) (-|! Mindjárt visszafekszem az ágyamba.
https://welovebudapest.com/cikk/2021/3/ ... otogaleria
Telhetetlen vagyok,még ez is kell:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 10. 3:50

Elkalandoztam,pedig álmos vagyok.Még egy kis LÁNCHÍD:
https://welovebudapest.com/cikk/2021/2/ ... SgW3M3anbv
:-h (-| Paggy %%- @};- 3ó50p
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 10. 8:32

Hú Paggy, azon töprengtem, hogy egyáltalán aludtál e. :D ;)
Mit szóltok az óraátállításhoz? én mérges vagyok, azt hittem már így marad... :( .

szépek a képek nagyon cicóka meg a frissesség szobra! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 10. 12:43

Sziasztok!Nehezen,de visszaaludtam.ma szerda van.Sütés,furulya,kertrendezés ,teregetés.
Már készül :
https://www.mindmegette.hu/hajtogatott- ... sa.recept/
Kép
Kép
Megyek gyakorolni a furulyát.Paggy %%- @};-
Kisült-FINOM!!!!
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 10. 18:52

Paggy, finomat sütöttél! Samu meg most ébredt, fel nagyot aludt délután! Egy kicsit én is, de aztán felébresztett a telefon!
Én meg a Szoky féle káposztástésztát csináltam meg, olyan finom lett, hogy duplán ettünk. igaz nekem két órám ráment, mert az amc-nek vastag az alja, s a sütőlapot nem tudtam tökéletesen eltalálni de leginkább a levet 1oo%--ra kinyomkodni! Betettem a hűtőbe, mert tegnap reszeltem le nehogy tönkre menjen az összes káposzta! S úgy beleállt a hideg a kezembe, hogy majdnem bőgtem! Na mindegy túl vagyok rajta! De hogy ennyire ne bírjam a hideget..... :-o

további szép estét mindenkinek! Nekem majd Istentisztelet. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 11. 10:56

El vagyok ájulva ! Tuti megcsinálom időm mint a tenger... :))

:-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 13:35

Sziasztok,sziasztok!Végre sikerült lehuppannom a gép elé,mert szörnyűséges zűrökön vagyok túl.Szörnyűséges zűr nekem,de NEKTEK biztosan nem okozna problémát.Az este megint behozott a fogatlan cicám, KOBAK, a lakásba egy élő kisegeret.Megfogadtam,hogy éjszakára lezárom a macskaajtót,így elháríthatnám a bajt,de elfelejtette..Egész éjjel egérvadászat volt a lakásban.Nem én,hanem a macskák.Alig aludtam valamit.Minden cuccot felpakoltam az ágyra,hogy ne lehessen belebújni.Reggel 8-kor még sikerült az egérkének kicselezni 3 macskát.NEM SEMMI!!!!Egérke!!Megérdemelte,hogy megmentsem és elvigyem egy olyan helyre,ahol futkoshat.De közben nem aludtam és remegtem attól,hogy végig kell nézzem a gyilkolászást.Végül megfogták közösen,elkábult szegényke.Ebben a pillanatban értem oda,elengedték és nekem sikerült megfognom.betettem egy dobozba és uzsgyi e vasúti töltés melletti bozótba.Ezek után hulla fáradtan ballagok haza,mikor is megjelent egy hatalmas varjú a házunk előtt.Mindenhol varjak százai!4nem akartam,.hogy a mi utcánkat is birtokba vegyék az énekes madarak miatt,amiket etetnekt az alattunk lakók.Próbáltam elhessegetni,de nem ment el.Erre fogtam egy botot és elkezdtem vele hadonászni.A varjú felrepült a házunk előtti fára az ágak közé bújt.Persze én láttam ,hogy ott van.Eléggé el nem ítélhető módon,elkezdtem káromkodni és hadonásztam a bottal.Akkor ért oda egy fiatal házaspár, láttak engem hadonászni,a VARJÚT NEM, és hallottÁK a káromkodást.MEGSZÓLALT a férfi:
--Hess,hess te valami!!! :)) Ne tessék félni néni,nincs már ott semmi!Jól tetszik lenni?Hol lakik?Elkísérjük. =)) =)) =)) =)) Azt hitték flúgos vagyok és a semmivel harcolok.-Alig tudtam levakarni őket.Aranyosak voltak,de nem értették a helyzetet. x_x x_x x_x .
Mikor hazaértem ezt láttam:
Az ágyra pakolt cuccok között édesdeden aludtak a kis szemét macskáim .Bezzeg én nem tudtam miattuk az éjjel!!!! :(( :(( :(( :((

Képbugatti orange and black
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 13:40

Kata!Mindjárt megnézem a zsemlevideót,csak még felteszek néhány képet.
Már nyílnak az ibolyák a közelben.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 13:49

Nyílik az elvadult őszibarack a lakótelep szélén.

Kép
Kép
Kép
Odaálltam a fa alá,hátha én is megfiatalodom. :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 13:57

A ház falán egy invitálás:.....Egyél igazi sült kolbászt!!!
Kép
Szeretitek a sült kolbászt mustárral,esetleg ecetes almapaprikával,friss zsemlével?
Most megnézem Kata videóját és azután még hozok valamit.Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 14:18

JUJJJ,nagyon jó volt Kata!!Köszönöm,én is kipróbálom!!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 14:19

Most pedig megmutatom,hogy állnak a palántáim.
A kertecském letakarva,majd holnap már nem kerül rá éjszakára semmi.Meg persze,holnap esni fog és kell a nedvesség!!!
Kép
A jácint kukucskál kifele a gangon.
Kép
Levendula cica nézelődik mellette.Az ablak még koszos,mert itt spricceltem le késő ősszel a fréziákat kamillával.Ablakpucolás HÚSVÉT előtt lesz.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 14:28

"ŐK" a kis HOKKAIDÓ TÖKPALÁNTÁK:
Kép
Kép
Hokkaido, avagy a legfinomabb sütőtök.Most következik egy ismertető egy blogból/Alul látható honnan!/

Ha van a sütőtököknek Rolls-Royce-a, akkor az egyértelműen a Hokkaido, és szerencsére, nem csupán úri huncutság. Rövid sütőtök enciklopédia
1. Dobosi
Gyerekkoromban ez volt az egyetlen sütőtök. Lisztes, vastag a húsa, azonban ha nem csípi meg a dér, nem elég édes. Nagymamám cukrot szórt a tetejére, mielőtt betolta a sütőbe. Szürkés héja nagyon kemény, nehéz vágni vagy hámozni, viszont a húsa gyönyörű sárga. Illetve gyönyörűek a rétegei. Szürke héj, vékony zöld hús, ami narancs, majd ragyogó sárgába fordul. Sütni egyszerűbb, akkor nem kell pucolni, ami kínszenvedés, de levesnek is nagyon finom, ám gyakran kell bele 1-2 evőkanál cukor, hogy ne vad, seízű legyen.

2. Kanadai (Butternut Squash)
Kamaszkoromban jött divatba és anyukám kertjéből is gyorsan kiszorította a dobosi sütőtököket, mert mindig édes és narancssárga héját könnyű levágni. A nyakában egyáltalán nincs mag, abból szeretek a legjobban főzni. Általában levest készítek belőle, sütni nem szeretem, mert túl “vizes”, én meg a lisztes sütőtököt szeretem.

3. Hokkaido (Japán sütőtök, Red Kuri Squash)
Idén – tehát már derékig a felnőtt koromban – kóstoltam először. Úri hóbortnak gondoltam, hogy az angol konyhamagazinok szuperlatívuszokban beszélnek róla, majd megsütöttem egyet és a rajongójává váltam. (A gyerekeim meg összevesztek azon, hogy ki eszi meg az utolsó szeletet, pedig még én is meg tudtam volna enni.) Általában Hokkaido vagy japán sütőtök néven kerül a zöldségespultra, de Red Kuri Squash vagy Red Hubbard néven is előfordulhat. Héja mély narancssárga, már-már piros. Amíg egy kisebb dobosi tök 2-3 kiló, addig a Hokkaido általában 1-1,5 kiló, és megvan benne minden, amit egy sütőtökben szeretek. A húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom. Nem olyan könnyű felvágni, mint a kanadai sütőtököt, de könnyebb, mint a dobosit. Szoktam sütni és levesnek is isteni. Jövőre nem csak a saját, de anyukám kertjét is beültetem Hokkaido tökkel./https://www.moksha.hu/konyha/hokkaido-avagy-a-legfinomabb-sutotok/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 14:37

Még mindig nem szedtem szét a sok kis bazsalikomot és körömvirágot.Talán m,majd holnap.
Kép
Kép
A szamóca-málna is szépen fejlődik.Ritának üzenem,hogy egyelőre itt maradnak az erkélyen,jövőre kerülnek le a kertbe.Szeretnék gyönyörködni bennük.
Kép
Most pedig Lányok,megyek teregetni,felmosni és gyógyteázni.Szép napot!Itt beborult,úgy ahogy mondták a rádióban.
HOPPÁ,valami kimaradt!!43Eza kínainál 3600ft-t kapható "lépcsőnjáró" banyatankom.SZUPI!!! :-h Sziasztok. %%- @};- Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 14:55

TÖLTÖTT TÖK
Mivel a Hokkaido sütőtök (fénykép megerősíti) egy kis fazékhoz hasonlít, ideális a töltelékhez. Itt van egy ilyen recept.

Vágja le a mosott és szárított sütőtök sapkáját. A felső rész bemetszésén keresztül távolítsa el a kockára vágott pépet. A hámozott diót (serpenyőben vagy sütőben) sütjük, keverjük össze az apróra vágott tökmaggal és reszelt sajttal. A kapott töltelék kitölti a tököt. Hokkaido fedéllel fedjük le, és egy sütőlapra helyezzük, vízzel öntve. 40-45 percig sütjük
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 11. 17:47

Sziasztok! De örülök, hogy neked is tetszik a videó!Végre megint lesz valami újdonság amit kipróbálhatok, és ha nem sikerül tökéletesre, akkor is finom lesz! A múltkori kenyerem a szemetesben landolt!

Csodásak a palánták és a jácint is milyen mélylila színe van, ennél csak az illata lehet intenzívebb! :D
Nálunk amúgy a helyzet változatlan, de legalább már csak 37. ...remélem aztán tényleg beáll a normál értékre s akkor nyugodtabban tudunk kimenni! Szép napot addig is mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

A sütőtököt én is nagyon szeretem, Samu már nem annyira, Viszont a másik burgonyafajtát igen..nézdd, most nem jut eszembe a neve... :(( :)) :-bd :-bd
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. március 11. 18:04

Kata! Nagyon tetszett a házi zsemle készítés videója, ki fogom próbálni.
Paggy! Csodálatosak a nyíló ibolyák, az őszibarackfák virágai egészen elvarázsoltak. Nagyszerű képek.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. március 11. 18:33

És egy kis humor ebben a mostani bezárt, egyeseknek félelmetes, az egészségügyben dolgozóknak mérhetetlen fárasztó világban.
(a lányom a kórházban most folyamatosan 12 órázik)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 19:10

De jó,hogy visszajöttem picit.Dorina nagyon vicces.Köszönöm szépen.Sok erőt és egészséget a lányodnak! %%- :flower1: :flower1: :flower1: %%-
Lányok!Ma török délutánom van.Mosogatás közben hallgattam a TREND FM rádiót.Egy Törökországban élő magyar nő beszélt arról,hogy hogyan élnek...majd erről később és "véletlenül ráakadtam néhány videóra.Nyilván,aki vidéken él ismeri mindazt,amiről szól,de nekem öröm nézni:
Sok ilyent találtok oldalt.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 11. 19:13

Lányok!Itt belehallgathattok,ezt hallottam ma/TÖRÖKORSZÁGBAN ÉLŐ NŐ/
https://trendfm.hu/musor?musor=7782
Rá kell kattintani a FÖLDGÖMB legfelső linkjére!
Itt a blogja.

https://tedeinturkey.com/about/
https://www.facebook.com/tedeinturkey/
Erről beszélt ma a rádióban:

https://afoldgomb.hu/latest-cover/a-fol ... t7TFYrKJEU
Egy kép a mai műsorból:
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. március 11. 21:56

Jó estét.

Ma aztán vicces kedvetekben voltatok. Na igazán nem is vicc volt a macska-egér játék, de Paggy úgy adta elő, hogy szinte láttam minden mozdulatot. De hát a vége? A varjúval, gondolom milyen mérges lehettél, de remélem a végén azért nevettél.

Dorina a tiéd is nagyon jó volt. Nem sokszor nevetek, ezek nagyon jól estek.
A zsemlekészítést még nem olvastam el, de bele-bele néztem, hallgattam a rációba.
Azt hiszem le kell feküdnöm, nagyon elfáradtam.
Hozok nektek egy virágot: Most kezd nyílni a fekete hunyor.
Azt hiszem holnap hozom a virágot, mert nálam megint nem működik a képfeltöltés.
Jó éjszakát nektek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 12. 5:59

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 12. 6:07

Paggy, ne hámozd meg a zöldségeket, csak alaposan keféld meg a héját. Igaz a mondás, hogy héjában,
pontosabban alatta van a vitamin. Még a krumplit se kéne meghámozni, de a kivi fogyasztását is héjastól
ajánlják.

Nagyon jó lett a hajnali cicás fotó!

Jaj, az a Kobak! Már megint mivel kedveskedett neked! Tényleg az lesz a legjobb, ha csak vámolás után jöhetnek
be a lakásba.
Pontosan ugyanolyan krepp ágynemű huzatom volt, amilyen a te ágyadon látható.

A környékünkön még nem látni virágzó gyümölcsfát, de mi mindig késésben vagyunk hozzátok képest.

Kata, remélem jól fog sikerülni a zsemléd! Én legközelebb egy teljes értékű, négy összetevős zabzsömlét fogok
kipróbálni. Pár napja találtam a neten, és csak zabliszt, víz, útifűmaghéj és só kell hozzá. Nem értem, hogy működik
"emelő" anyag nélkül, de ha minden igaz, így néznek ki.

Spoiler: mutasd
Kép

Ildikó! Várjuk a hunyort! Már az is virít, láttam a vadnövényes csoportban.

Zsuzsi küldött újabb naplementét, és kanadai ludakat:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 12. 6:25

Pár fotó Lilykéről:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép