Csevegő
Re: Csevegő
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Sajnos a filmektől, sorozatoktól nagyon lelassult a gépem. Nektek melyik vírusírtó, tisztító a titkos favorit? Tudom, ne nézzek annyi mindent.

- boszorkany
Rita írta:Szia Éva! Olyan kevéssé ismeri az ember még az európai országokat is. Nagyon tetszik
például Belgium építészeti stílusa. Kicsit emlékeztet az angolra, a franciára, hollandra...
Szeretem a téglaborítású épületeket, és ez itt is jellemző. A sorházak, majdnem mintha
Angliában lennének. Gyönyörű a templom is! Jó a szememnek végigpásztázni a fotókon!
Vajon mit szóltak volna a csokimúzeumban, ha Másenka csokis kekszes dobozát betetted
volna a többi közé?
Ha gyalogosan közlekedsz, neked is jó kis dombra kell felkapaszkodnod nap, mint nap!
Én is dombon lakom. Télen átok, de egyébként nagyon szeretem.
Jó volt téged is megismerni!
Szép estét kívánok!
Na,itt vagyok Rita,bar lehet ma mar nem olvasod,de holnap is lesz nap.

Mielott kijottem,en meg azt sem tudtam,hogy az angolra nem lesz szuksegem,mert a francia a hivatalos.Legalabbis itt Wallonia-ban,az orszag tulfelen meg a flamand.Bar az ottani magyarok hollandnak mondjak,de nem teljesen igy van,inkabb kevereke a hollandnak,nemetnek.
Jut eszembe,ebben a kis orszagban,tobb kormany is van.Van a kozponti Bruxelles-ben,van a vallon nalunk,van a flamand es van a nemet,a Nemeto.hataranal.

Visszakanyarodva az epiteszetre,nemcsak ebben hasonlit Angliara,de az idojaras is,koszonhetoen a tengernek.Bar a sok eso nagy elonye, a rengeteg zold.

A csokimuzeumban nem tudtam volna megtenni,mert minden vitrinben van.

Par eve gyalog mentem le es fel a lepcsokon vagy az utcankon,de mar nem tehetem.Meg Mo.-on leestem a lepcsorol(kb.15 fokot)mindket terdemre.Azota mar arthrozis lett belole,igy nehez pl.buszra is felszallni.Viszont sokat gyalogolok,egy hosszabb,enyhen meredek uton megyek le,de vissza mar busszal jovok.Meg azon az uton,ahol a lovak es az ozek vannak,ez kb.6 km tolunk.
Mindenesetre mar az elso latogatasomkor ugy ereztem,mintha mar jartam volna itt (déja vu,a francianyelv szerint)es azota is nagyon szeretek itt elni.
En is orulok,hogy rakattintottam a nevedre es idetalaltam,nagyon jo kis tarsasag Veled az elen.

Szep almokat kivanok.
- boszorkany
anine írta:Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Sajnos a filmektől, sorozatoktól nagyon lelassult a gépem. Nektek melyik vírusírtó, tisztító a titkos favorit? Tudom, ne nézzek annyi mindent.
Szia anine,nekem Norton van tobb eve,elegedett vagyok vele,pedig sokfele jarok a neten,de nincs gondom.
nekem avira van...mostanában akarom majd prosítani mert csak a szimpla változat van.... 

anine írta:Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Sajnos a filmektől, sorozatoktól nagyon lelassult a gépem. Nektek melyik vírusírtó, tisztító a titkos favorit? Tudom, ne nézzek annyi mindent.
Szia anine! Miért lassul le a géped a filmektől? Nem értem.
Én nem értek a vírusirtókhoz, a kisebbik fiam szokott ilyesmit feltenni a gépemre.
Most más van, mint eddig, a neve: Malwarebytes Anti-Malware. Nincs problémám
vele.

Éva! Én sem tudtam eddig, hogy milyen nyelvet beszélnek Belgiumban, de a szavak írásmódjából sejtettem,
hogy köze van a franciához (is). Ez a többkormányúság és többnyelvűség nagyon érdekes. Nyilván földrajzi
helyzetéből adódik, és abból, hogy ide-oda csatolgattak területeket az első világháború után.
Sajnálom, ami a lábaddal történt, de amennyire lehet aktívan használod, és ez jó dolog.
Ha már az első alkalommal otthonosan érezted magad, akkor el is hiszem, hogy szeretsz ott élni. Egyébként
szimpatikus ország, és szép.
De jó, hogy örülünk egymásnak!!!

hogy köze van a franciához (is). Ez a többkormányúság és többnyelvűség nagyon érdekes. Nyilván földrajzi
helyzetéből adódik, és abból, hogy ide-oda csatolgattak területeket az első világháború után.
Sajnálom, ami a lábaddal történt, de amennyire lehet aktívan használod, és ez jó dolog.
Ha már az első alkalommal otthonosan érezted magad, akkor el is hiszem, hogy szeretsz ott élni. Egyébként

- boszorkany
Rita írta:Éva! Én sem tudtam eddig, hogy milyen nyelvet beszélnek Belgiumban, de a szavak írásmódjából sejtettem,
Szia Rita,koszonom a zaszlot.

Mondvan,hogy nincsen allando lakcimem Mo-n,mivel a lakasunkat muszaj volt eladni,eppen azert voltunk otthon.Veszekedtem veluk,hogy ez nonszensz,de nem engedtek a 21-bol.
Azt mondtak,ha barmikor visszamegyek es lesz lakcimem,visszaadjak.

Furcsa amugy az elet,az iranyitoszamom 4032 volt otthon es itt is ugyanannyi.

Igen,igyekszek annyit mozogni,amennyit csak birok,nem akarok mutetet,ha nem muszaj.(ez az egy mod lenne ra)
Termeszetes az oromunk,szeretek jo csapatban lenni,a CH-n is nagyon jo a tarsasag.
- boszorkany
Rita írta:boszorkany írta:Szia Rita,koszonom a valaszodat!Megertem,amit irtal ,hogy a forumban jobban tudod kovetni,de vannak dolgok,amik inkabb PM-be kivankoznak.
Megint szep kepeket,videokat toltottel fel,jartam en is Szilavsvaradon,a Szalajka volgyeben,tobbszor is.
Meg a '70-es evek elejen pedig a noszvaji kastelyban udultem 2 hetig,regeteget kirandultunk a kornyezo helyeken .
Mutatok kepet majd,ha elokeresem es bescannelem,de azok meg fekete-feherek.
Most uj hazambol teszek be kepet,kicsi orszagnak,kis vizesese;de mar tobbszor voltam ott,szeretem.
![]()
Szep vasarnapot Nektek.
Szia Éva! Hát ez csodálatos lenne, ha te meg a mostani új hazádból tudósítanál!
Ráadásul nekünk minden új. Szerintem nem sokan jártunk Belgiumban!
Noszvaj csodaszép falu! Mikor apukámhoz mentem Bogácsra, át kellett utaznom rajta.
Amerre a szem ellát mindenütt virágok vannak, és a régi házacskáiért is odavagyok,
a környékről nem is beszélve.
Nagyon szép a te képed is! Kis vízesés is vízesés! A Fátyol-vízesés se nagy.
Ez a kép hol készült? Kár, hogy a másik kettőt nem látni!
A fekete-fehér képekkel verhetetlen leszel. Igazi ritkaságnak számítanak már
manapság. Nagyon kíváncsi leszek rá!
Éva, nyugodtan írj PM-et! Én sem írtam volna spoilerben arról, amiről négyszemközt
beszélgettünk. Csak arra bíztatok mindenkit, hogy ha nem kap időben választ, akkor
tegye szóvá. Elfeledkezem róla.
Neked is kellemes vasárnapot kívánok!
Noszvaji ház:
Kutakodtam a regi fotok kozott,de sok eltunt az ide-oda koltozesnel.A noszvaji kastelyrol egyet talaltam,de nem en fotoztam,mivel rajta vagyok a kepen.Eppen kifele tartok ,eloterben egy akkori munkatarsnommel.

Kivancsi leszek,vajon felismered-e mi van ezen a harom kis kepen.(Pajtas geppel fotoztam.

- boszorkany
Most bemutatom,honnan indultam,azt mar lattatok hova erkeztem.
Itt szulettem,Hajdunanason(27 evet eltem itt),ez a regi iskolam.

Ez pedig a gimnazium az udvarunk hata mogott(szomszed csaladdal vannak anyukamek),ezen a kofalon mi ugy szaladgaltunk,mint mas gyerekek a foldon.Az udvar hatso reszeben alacsonyabb volt a fal,ott jartam at a gimibe,csak egy ugras es mar ott is voltam.

O pedig a hugom,egy ujsagba keszult a kep,reklamozva a Szalmaipari szovetkezetet.

Aztan jott a kovetkezo 27 evem Debrecenben es vegul ideerkeztem Chénée-be.
A hires Nagytemplom,eloterben a szerintem kisse elfuseralt Fonix madaras szokokuttal.(marmint a Fonix)

A szokokut belsejeben a Honfoglalas kepe.

Itt szulettem,Hajdunanason(27 evet eltem itt),ez a regi iskolam.

Ez pedig a gimnazium az udvarunk hata mogott(szomszed csaladdal vannak anyukamek),ezen a kofalon mi ugy szaladgaltunk,mint mas gyerekek a foldon.Az udvar hatso reszeben alacsonyabb volt a fal,ott jartam at a gimibe,csak egy ugras es mar ott is voltam.

O pedig a hugom,egy ujsagba keszult a kep,reklamozva a Szalmaipari szovetkezetet.

Aztan jott a kovetkezo 27 evem Debrecenben es vegul ideerkeztem Chénée-be.
A hires Nagytemplom,eloterben a szerintem kisse elfuseralt Fonix madaras szokokuttal.(marmint a Fonix)

A szokokut belsejeben a Honfoglalas kepe.

boszorkany írta:Kutakodtam a regi fotok kozott,de sok eltunt az ide-oda koltozesnel.A noszvaji kastelyrol egyet talaltam,de nem en fotoztam,mivel rajta vagyok a kepen.Eppen kifele tartok ,eloterben egy akkori munkatarsnommel.
Éva! Szégyen, de azt sem tudtam, hogy Noszvajon van kastély. Mindig csak átutaztam a falun.
Utánanéztem a neten. Copf stílusban épült a noszvaji De La Motte-kastély. Nagyon szép belül is:

boszorkany írta:Kivancsi leszek,vajon felismered-e mi van ezen a harom kis kepen.(Pajtas geppel fotoztam.)
Úgy félek az ilyen kérdésektől, mert érzem, hogy fel kéne ismernem és persze akárhogy
töröm a fejem, nem megy. Most sem. Remélem nem kell nagyon szégyenkeznem miatta.
Pajtás gépem nekem is volt az öcsémmel, de hamar elromlott, már nem emlékszem, mi baja
volt, de sajnáltuk nagyon.
A végére még becsempészem Lillafüredet és a Palota szállót:

Köszi, Éva! Hajdúnánáshoz és Debrecenhez már nekem is van némi közöm, de legjobban a
közelükben lévő Hajdúszoboszlóhoz. Gyerekkoromban minden évben mentünk szakszervezeti
nyaralásra, de mivel olcsó volt a benzin, gyakran leruccantunk csak úgy egy-egy napra is.
Imádtam ott lenni. Már akkor is hatalmas strandja volt, hát még most. Augusztus 20. minden
évben belelógott a nyaralásunkba, ezért a debreceni virágkarnevált soha nem hagytuk volna ki.
A nánási strandot is kipróbáltuk, de milyenek a gyerekek, a szoboszlói után kicsinek tartottuk,
követeltük vissza a mi jó nagy strandunkat.
Én az általános iskolával voltam majdnem így, mint te. Szinte a szájában laktunk. Születetten
feledékeny vagyok, jól jött, hogy bármikor haza tudtam ugrani, ha valamit otthon felejtettem.
Éva! Milyen jó, hogy betetted a tesód képét! Ilyen szalmadobozunk nekünk is volt, de mégsem
ilyen, hanem egy néger fej, és a sisakját lehetett levenni. Csokikat, bonbonokat tettünk bele,
ezért üresen is finom illatos volt. Tuti, hogy azt is a Szalmaipari Szövetkezetnél gyártották!

közelükben lévő Hajdúszoboszlóhoz. Gyerekkoromban minden évben mentünk szakszervezeti
nyaralásra, de mivel olcsó volt a benzin, gyakran leruccantunk csak úgy egy-egy napra is.
Imádtam ott lenni. Már akkor is hatalmas strandja volt, hát még most. Augusztus 20. minden
évben belelógott a nyaralásunkba, ezért a debreceni virágkarnevált soha nem hagytuk volna ki.
A nánási strandot is kipróbáltuk, de milyenek a gyerekek, a szoboszlói után kicsinek tartottuk,
Én az általános iskolával voltam majdnem így, mint te. Szinte a szájában laktunk. Születetten
feledékeny vagyok, jól jött, hogy bármikor haza tudtam ugrani, ha valamit otthon felejtettem.
Éva! Milyen jó, hogy betetted a tesód képét! Ilyen szalmadobozunk nekünk is volt, de mégsem
ilyen, hanem egy néger fej, és a sisakját lehetett levenni. Csokikat, bonbonokat tettünk bele,
ezért üresen is finom illatos volt. Tuti, hogy azt is a Szalmaipari Szövetkezetnél gyártották!

- boszorkany
Rita írta:boszorkany írta:Kutakodtam a regi fotok kozott,de sok eltunt az ide-oda koltozesnel.A noszvaji kastelyrol egyet talaltam,de nem en fotoztam,mivel rajta vagyok a kepen.Eppen kifele tartok ,eloterben egy akkori munkatarsnommel.
Éva! Szégyen, de azt sem tudtam, hogy Noszvajon van kastély. Mindig csak átutaztam a falun.
Utánanéztem a neten. Copf stílusban épült a noszvaji De La Motte-kastély. Nagyon szép belül is:boszorkany írta:Kivancsi leszek,vajon felismered-e mi van ezen a harom kis kepen.(Pajtas geppel fotoztam.)
Úgy félek az ilyen kérdésektől, mert érzem, hogy fel kéne ismernem és persze akárhogy
töröm a fejem, nem megy. Most sem. Remélem nem kell nagyon szégyenkeznem miatta.
Pajtás gépem nekem is volt az öcsémmel, de hamar elromlott, már nem emlékszem, mi baja
volt, de sajnáltuk nagyon.
A végére még becsempészem Lillafüredet és a Palota szállót:
Bocsanat Rita,nem akartam felelmet kelteni Benned.Azt hittem,ismered a kastelyt is.Akkoriban ket udulje volt,a kastely(szerencsenkre odakerultunk)meg egy modernebb emeletes,joval messzebb.Eppen ott biliardoztam eletemben eloszor,amit Te mutattal,a belso reszt,csak akkor kicsit lepusztultabb volt.Ettol fuggetlenul bantuk,amikor vege lett a 2 hetnek.
- boszorkany
Rita írta:Köszi, Éva! Hajdúnánáshoz és Debrecenhez már nekem is van némi közöm, de legjobban a
Hajduszoboszlora a furdobe mi is sokat atjartunk,olcsobb volt ,mint a Nagyerdei strand.
A nanasi furdoben mar akkor sem jartam,amikor DB.-ben eltem.Egyeduli oka az volt,hogy az anyukam rossz neven vette,hogy masfele is akarunk menni,mint ohozza.
Ott voltunk gyerekkent,mikor feltort a forras es akkor meg a kesobbi csonakazo to volt a furdomedence.

A Viragkarnevalt minden evben neztuk mi is az utcarol,ketszer meg a stadionban.Valahol meg kepek is vannak rola,egy koreai tanccsoport(nagyon szep szines kavalkadot alkottak)meg a belga narancsosok.Akkor meg nem tudtam,hogy mindkettohoz kozom lesz.

Akkor ebben hasonlitunk,bar en nem feledekenysegbol ugrottam a keritesen,hanem minden hosszu szunetben,hogy egyek valamit,amit a nagyim keszitett.Termeszetesen kosztosokat is vittem magammal,nagyi bosszusagara.

Igaza volt,mert 4 gyerek,a szulok es ket nagyi alkotta a csaladunkat,de allamigondozottak is jartak az osztalyunkba,foleg oket vittem kajalni.

Ezek a dobozok kinai szalmabol keszultek exportra.Valoszinuleg a Ti dobozotok is nanason keszult,egyeduli volt Mo.-n.
sziasztok! Élvezt volt benneteket olvasni...szépek a képek és mennyi emlék feltör egy apróság miatt is az emberben....

- boszorkany
Kata58 írta:sziasztok! Élvezt volt benneteket olvasni...szépek a képek és mennyi emlék feltör egy apróság miatt is az emberben....![]()
![]()
Szia Kata!
Igy van,amikor valami megemlitodik utana bovul a tema az emlekeinkkel.

Az mindig el tud varázsolni, ha kiderül, hogy olyanokkal, akikkel személyesen nem
is ismerjük egymást, valamikor, valahol találkozhattunk volna, vagy vannak közös
emlékek, még ha nem is együtt éltük meg. Mindig meg kell állapítanom, hogy kicsi
a világ. Ezek olyan jó dolgok!
Most például tegnap óta annak örülök, hogy Éva képe révén eszembe jutott a kis
négeremberes szalma doboz. Az illatát azóta is érzem. Hihetetlen!
Rákattantam a virágmandalákra, ki kell tennem egyet ide is:

is ismerjük egymást, valamikor, valahol találkozhattunk volna, vagy vannak közös
emlékek, még ha nem is együtt éltük meg. Mindig meg kell állapítanom, hogy kicsi
a világ. Ezek olyan jó dolgok!
Most például tegnap óta annak örülök, hogy Éva képe révén eszembe jutott a kis
négeremberes szalma doboz. Az illatát azóta is érzem. Hihetetlen!
Rákattantam a virágmandalákra, ki kell tennem egyet ide is:

http://www.alkotomuhely.hu/images/stori ... _tudas.jpg
lehet elkéstem vele, de ilyen érdekeset találtam.

lehet elkéstem vele, de ilyen érdekeset találtam.

nem vagyok semmi jónak az elrontója, csak éppen most megy mellettem az új féle gőztisztító reklámja! már másodszor kell visszacserélni...1o fillért sem adok legközelebb érte... "livington uv. top---pedig a reklám nagyon tökéletesnek mutatja. Rettenetesen csalódtam ....39900-ért!? árulják.

nem tudom látható lesz e de pár napja még így televoltunk hársfával...

Kata58 írta:
nem tudom látható lesz e de pár napja még így televoltunk hársfával...
Kata! Próbáld meg még egyszer, mert ebből még én sem tudtam képez varázsolni.
Ha nem sikerül, küldd el emilben és kiteszem! Szívesen megnézném a hársfákat!
A régi fórum Társalgójában imádtam kitenni a minivilágból részleteket:

szia RITA ! Ez kifogott rajtam..még egyszer megpróbálom...
ment levél formájában

Kata58 írta:szia RITA ! Ez kifogott rajtam..még egyszer megpróbálom...ment levél formájában
![]()
![]()
Már itt is vagyok! Hű, ez gyönyörű!!! Csodás illata lehetett!
Kata! Már akartam írni, hogy attól, hogy vége a Tésztaútnak,
nyugodtan küldd el, ha valami finomságot készítesz!
Kiteszem szívesen!

köszönöm szépen...ugye milyen gyönyörű..csak azt sajnáltam, hogy nem a 2.on lakom, mert akkor biztosan átmásztam volna a fára
/ez csak vicc.../ Szerencsére az illata bőséggel jött....
Ha csinálok valami finom extrát fogok képet küldeni...köszönöm előre is hogy majd kiteszed....

Ha csinálok valami finom extrát fogok képet küldeni...köszönöm előre is hogy majd kiteszed....

Ha emlékeim nem csalnak holnap pedagógusnap, ezért hoztam nektek pár képet. ( ha tévedek akkor csak azért mert tetszenek)

- dolores953
Gyerekek,gyerekek, mit csináltok ti a Tanárokkal ?MinGi írta:

Kedves MinGi ha nem haragszol, ezt a képet kölcsönvettem,
annyira megtetszett.
Küldöm szeretettel Ritának a mi aranyos Tanárnőnknek, akitől annyi
csodaszép és csoda jó filmet kapunk és kaptunk.

" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler