Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 17. 11:06

sziasztok! Ildikó! Most láttam meg, mert a fáradtságtól tegnap csak felfelé tekertem a csodaszép virágot és karácsonyfát, valamint a bejglit! Hát annyira guszta, hogy szinte érezni lehet az illatot is, amikor ezek a finomságok sülnek!
az a baj, hogy mindketten /is/ oda vissza vagyunk az ilyen finomságokért! az egyiket mindig szinte azon forrón már ettük is, nem volt érkezése még kihűlni sem nagyon. :)) . Mióta apu nincs, nincs semmi ami különösebben motiválna!
De azért majd Samu miatt csinálok majd valami kis hazait. Lehet a régi mézeket összemelegítem, és csinálok valamit belőlük.
Legyen mindenkinek szép délutánja , megyek a konyhába, befejezem a főzést, az egyik rízsleves lesz. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 17. 13:27

Kép
Kép
egyik hajnali kettős képem..most megtaláltam. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 17. 18:14

https://palantanevelo.blog.hu/2018/02/02/hps_vagy_led
A fotó a fenti link megnyitása után készült:
Kép
SAJÁT:
Kép
KATA!!!!!!SZUPER SZÉP A BARNA ESTE:Köszönöm a képeket. \:D/ Paggy @};- %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 17. 19:16

Ez még hozzátartozik a témához.2018-as fórum.
https://m.sg.hu/listazas.php3?id=1538212778
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 18. 8:38

Köszi Paggy, ez igazából rózsaszin akart lenni hajnali kettőkor, de így adta vissza a gépem. Kár, mert igazán izgalmas volt. Azon az éjelen több ismerősöm is megébredt, és ők sem tudtak aludni. :-o Én azon az éjjelen 3 szor feküdtem vissza, mire végre rendesen elaludtam, és nem csak fél órákat.
Mennyire gyorsan nőnek a növénykéid is. Elolvastam sok hozzászólást a linkhez amit kitettél, s majdnem ott is ragadtam.
De egyrészt el is kell mennünk itthonról, másrészt meg meg akarom nézni még indulás előtt az egyik filmet./már ha van értelme csak félig megnézni/ többre most nem lenne időm.
Jövök majd... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 17:15

Kedves Lányok!Bár írtam,hogy nem jövök karácsonyig és nyugiban leszek,de ma felülírta a SORS az elhatározásomat.AMIT AZÉRT MIDENKÉPPEN MUSZÁJ LESZ megtennem.
Tehát a SORS:
Állateledelt akartam vásárolni.Húzóskocsi,az utolsó villamosjegy.Beálltam a villamosmegállóba ,mert mégiscsak olcsóbb a kutyakaja a CSARNOKBAN.Tehát villamos-CSARNOK-vásárlás-Majd,gondoltam HAZA GYALOG.ÁM!!!!!!!!Átnéztem a túloldalra,ahol a Váci utca kezdődik és azt láttam,hogy a MI FORGALMAS,TURISTÁKTÓL NYÜZSGŐ UTCÁNKKAL VAN VALAMI BAJ.
Szóval teli szatyorral,nagyon teli húzóskocsival nekiindultam ,hogy körülnézzek.Legalább "járatom a lában".Ennek köszönhettem,hogy ma sok szépségben volt részem.A mostani sétámat,ha összeraktam,felteszem.AZUTÁN NÉMA CSEND LESZ A RÉSZEMRŐL,mert már megkaptam a büntetést az ÉGIEKTŐL az állandó izgágaság és rohangálás miatt.Ismét jó mélyen elvágtam az ujjam az éppen megélesített késsel.Csurgott a vér tócsába,alig akart elállni. :(( :)) :(( ODA AZ ESTI MOSOGATÁS,pedig szükséges lenne,mert a sok hazahozott és elrendezett véres hús után,a nagy lábosok,melyekben az állatoknak főtt az étel,bizony IHAJ-CSUHAJ VOLNA MIT CSINÁLNI.A párom 3 napig éjszakás.12 óra munka után és pár órát alszik közben és megy vissza,nem kérhetem,hogy mosogasson el.Szóval lábosonként fogok vacakolni.De úgy kell nekem,megérdemlem a tanítást!!!!Mégis Lányok!Örülök,hogy elmentem sétálni.Tehát összerakom a sétám képeit és hozok hozzá olvasnivalót,majd felteszem.Lányok!Kövezzetek meg,ha ebben az évben még aktív leszek. :)) :)) :)) :)) Csak várni fogom a képeiteket és kényelmesen dolgozgatok itthon.Semmi lófrálás!!!!!! [-x [-x [-x [-x
Megvettem a karácsonyi husokat és elraktam.A csirkemellcsontból jó csirkepaprikás fő a tűzhelyen,mert nem tudtam a vérző ujjammal rendesen levágni a húst,úgy hogy csirkepaprikás lesz a páromnak reggelre,amikor hazajön.Most kinézek ,ne hogy elfőjön.Azután jövök vissza.Nem javítom a szöveget,mert megyek ki. :-h :flower1: Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:13

Nem tervezett séta a Váci utcában/a Váci utca NAGYCSARNOK felőli részében/
Indulás a Csarnokból bevásárlás után.:
Kép
Innen indultunk,de már átjöttünk a szemben lévő oldalra:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:19

Itt a Váci utca.Mi van?Senki nem jár itt?

Kép
Bezárt a francia reggelizőhely,ahol már voltunk:
Kép
Sétáljunk tovább.Alig vannak az utcán .Ilyenkor tömve voltak az üzletek,hömpölygött a tömeg a híres Váci utcában.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:30

Az ékszerbolt előtt sem tolonganak:
Kép
Pedig lenne mit venni:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:34

A vendéglők zárva:
Kép
Kép
Kép
A mellékutcák is kihaltak.Péntek délután???
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:42

Máskor alig lehetett helyet találni az egyik kedvenc kis teázómban.
Ez a régi kép:
https://www.tripadvisor.co.hu/Restauran ... =147411295
Most ég a villany.de üres:
Kép
A banyatankomat is megörökítettem:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:48

Szemben a SZÉPSÉG,a Steindl Imre tervezte neoreneszansz városháza:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:50

http://www.minden-ami-magyar.hu/kep.php ... cp3h3se831
https://epiteszforum.hu/a-mult-idoknek- ... eindl-imre
Ezeket érdemes megnyitni!
Részlet:
Megilletődéssel gondolok reá, hogy ez a hatalmas alak nincs többé. Szinte el sem hihetem, hogy mindössze csak hatvanhárom évet ért el. Hiszen annyit, mint ő, alig produkált építészetünk - talán az egy Ybl Miklós kivételével." – írta Komor Marcell Steindl Imréről, aki 115 éve, 1902. augusztus 31-én hunyt el.
Steindl halálának híre megrázta az építésztársadalmat. Főműve, az Országház teljes befejezését nem érhette meg. Holttestét az általa tervezett Múzeum körúti műegyetemi épület előcsarnokában ravatalozták fel, ahol a mérnöki és építészeti osztály dékánja mondott búcsúbeszédet, innen kísérték a Kerepesi úti temetőbe, a családi kriptába. Az út mentén a lámpákat gyászfátyollal borították, a koporsót szállító kocsit a főpolgármester és Eötvös Loránd, az Akadémia elnöke, majd a tudós- és művészvilág jeles képviselői követték.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 18:53

Most KORMÁNYHIVATAL.Bementem az ajtón,de beljebb nem:
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:00

Megyek tovább a "zsúfolt" utcán:

Kép[/ur
[url=https://postimg.cc/dLxZd4X6]Kép

VÉGRE!!!Valahol ég a villany!!!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:07

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:13

IDE BEMEGYEK!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:17

Ezt nyissátok meg és a galériában a termékeket meg lehet nézni.Mindenképpen nézzétek meg a kínálatot!
https://keletiszonyegbolt.hu/hu/rolunk
Részlet a fenti linkből:
Egy, a Kaukázusban tett körutazás hatására döntöttünk úgy, hogy a kilencvenes évek kezdetén az elsők között „szőnyeges " vállalkozásba kezdünk.

Az első években a mindennapi adás-vétel mellett az időnk nagy részét utazással töltöttük.

A legszebb darabokat mindig félretettük és a rangsorban ezután következőket bocsátottuk csak eladásra. Ez a módszer szolgáltatta a mai napig bővülő és csiszolódó gyűjteményünk alapjait.

1996 sorsdöntő volt számunkra. Vállalkozásunkat átalakítva létrehoztuk a Keleti Szőnyegek Galériáját, és Budapesten a Váci utca 9. első emeletén megnyitottuk első bemutatótermünket. Termékskálánk a kezdeti időszakban kifejezetten csak antik szőnyegekből állt. A kereslet alakulását elemezve néhány év elteltével kínálatunkat új és modern szőnyegekkel bővítettük. Az új szőnyegek kiválasztásánál a gondos válogatás mellett az alapot továbbra is az antik szőnyegek adták, azaz az újban is a régit kerestük, nem a mennyiséget, hanem a minőséget helyezve előtérbe.

Koncepciónk segítségével a megszokottól merőben eltérő egyedi kínálatot hoztunk létre, és ez a rendezőelv a mai napig megmaradt.

Antik szőnyeg kínálatunk legszebb darabjait a 2000-es évek elejétől az Antik Enteriőr kiállításon mutattuk be a gyűjtők és kereskedők legnagyobb megelégedésére.
Itt a Facebook oldaluk:
https://www.facebook.com/keleti.szonyeg/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:23

Megyek tovább a Szent Mihály templomig.
Rossz a saját kép,de majd teszek be máshonnan , csináltam egy csendes/direkt!/ videót is a templombelsőről:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:34

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Mih ... r%C3%BClet)#/media/F%C3%A1jl:Bp_Saint_Michael's_Church.jpg
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:38

Mindjárt kiérünk az Erzsébet-hídhoz:
Kép
Jobbra a lányom munkahelye az MKB bank:
Kép
Itt is vagyunk:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:43

Most még fel kell mászni csomagokkal a híd túloldalán és gyalog át rajta.A másik oldalon fogok felszállni a villamosra.Most szöveg nélküli képek jönnek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:51

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 19:59

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 18. 20:03

Kép
Kép
Az utolsó villamosjegyem elhasználom,mert nap múlva /65 éves leszek/már nem kell:
Kép
Véget ért a séta,villamosra szállok,megyek haza.Sziasztok.Szép estét!Paggy %%- @};-
Spoiler: mutasd
Kép

Vissza: “Társalgó”