Van képem hozzá

VidékiÉva

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. június 12. 16:52

Szia Kata. Köszi a felhőket. Nálunk is volt tegnap eső és egész nap el is volt borulva. Ma 2 körül jöttek igen sötét felhők, azt hittem vihar lesz, de szerencsére elvonult. Samuka nem tiltakozik a maszk miatt? Az első képen, minta épp táncolna.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 12. 17:15

Hát ha beindul tényleg olyan kis gézengúz, még azt is elfelejti hogy nem egyedül van de egy hangra már megáll! :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 13. 10:03

Sziasztok lányok!Este jövök,csak gyorsan leírom a nagy izgalmamat.Életem első komposztálásába kezdtem.A párom csinált egy keretet és beletettük a sufnik tetejéről leszedett barna földet,ami sok év óta képződött,a kis gallyakat,,konyhai hulladékot.Szuper volt,nedvesítettem letakartam.És m mivel nálunk nem nőelég fű elkértem az utcában többektől a fűnyesedék egy részét.Először a tetejére tettem a barnaföld+gally+ már lebomlott konyhai hulladék keveréknek és letakartam.Másnapra olyan meleg képződött,hogy füstölni kezdett.Semmiképp nem akartam,hogy büdös legyen,hát jól összekevertem mindent ÉS NAPONTA ellenőrizem .Iszonyú hőt termeltek a lebomló fűrészek.Jól megijedtem,hogy büdös lesz,bár a biokert tanfolyamon tanultam,hogy meg kell szellőztetni,átforgatni.No égette keeam a komposzt belseje,de átforgattam.Az éjszaka leple alatt ,pongyolában garázdálkodtam a kertben,hogy az eltávozó nem túl büdös,növényszagú gázok elillanjanak.nem akarok másoknak kellemetlenséget okozni,DE MINDENKÉPPEN akarom,hogy ne nejlonzacskóban szállítsák el a füvet ,mi meg nejlonzacskóban vegyünk virágföldet.Ez most nekem alapvető dolog.Szóval,izgulok.kevertem bele nemszínes újságpapírt,ami elveszi az esetleges szagot.Nappal csak a teteje le van takarva,oldalról szellőzik.Nem büdös.Képzeljétek 70 fok hőmérsékletet mértünk a komposzt belsejéban.Csodálatos és ijesztő is DE FONTOS.Most minden nap ránézek.1 év kell,hogy finom talaj legyen belőle. :ympray:
Gyorsan hozok egy képet a habrolómról.Kb 70%-os siker,mert vacak volt a vajastészta,amit vettem.
Futok a piacra és du.a lányom születésnapi bulijára megyünk.
Este jövök nézelődni.Üdv:Paggy
Köszönöm a berakott,de még meg nem nézett képeket,hozzászólásokat. :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 13. 10:07

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 13. 14:42

Paggy, izgalom a köbön akkor a komposztálás miatt! szuper szép a tekercsed... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Lányodnak Boldog Születésnapot!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 13. 22:05

Halihó,azaz szép estét,jó éjszakát Lányok!
Elég későn,de megjöttem.Most először nézelődök és hoztam fotókat IS,de azt csak kora reggel teszem fel,mert lemerült telefonom és nagyon fáradt vagyok.AZONBAN ez SEMMIKÉPP NEM akadályoz meg abban,hogy megnézzem a képeiteket és elolvassam mit írtatok.Megyek is és jövök vissza.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 13. 22:07

szép álmokat, örülök hogy hazaértetek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 13. 22:26

Kedves Kata!
Megnéztem a felhő- Samuka képeket-MINDEGYIK tetszik valamiért.Samuka aranyos a csetlő-botló +fazonjával" :littlehearth: :) maszkosan és táncikálva \:D/ .A felhős képek között megint találtam kedvenceket.Van olyan,ahol isteni fény"sejlik át a felhőköN,máshol gonoszok viaskodnak,megint máshol egy férfiarc tekint le az égből.kÖSZÖNÖM,HOGY HOZTÁL KÉPEKET ÉS KÖSZÖNÖM A FINOMNAK LÁTSZÓ SZÜLINAPI TORTÁT A LÁNYOMNAKhOLNAP TESZEK BE KÉPEKET A KUTYÁRÓL ÉS EGYEBEKET IS.
kEDVES ÉVA!oLYAN JÓ ABLAKOS KÉPEID VANNAK!!!TAVALYÉN IS CSINÁLTAM EGY CSOMÓT.SZÉP TISZTA KÉPEKET KÉSZÍTETTÉL .a VÁLASZODA SZÁRÍTÓRÓL IS KÖSZÖNÖM.mINDENT ELOLVASTAM,ÍGY MÁR JOBBAN ÉRTEM,NEHÉZ LEHET SPAJZ NÉLKÜL ----a FÁRADTSÁG MIATT MELLÉÜTÖK ÉS HIBÁSAN ÍROK,DE MODST NEM JAVÍTOK.---ZÖLDSÉGET TÁROLNI!öRÜLÖK,HOGY SZÉPEN FOTÓZOL.tARTSD MEG A SZOKÁSOD!!!! :flower1:
mOST MEGYEK ALUDNI,HOLNAP TESZEK FEL KÉPEKET.üDV.PAGGY
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 14. 7:41

Paggy, örülök, hogy a rút kiskacsából (vacak hagyma), szép kis hattyú (rózsaszínű frézia) lett.

Jaj, de édes az a kutyuska! Értelmesebben néz, mint némelyik ember, de komolyan! Isten éltesse
a lányodat! Jó lesz végre együtt lenni. A fa nagyon jó ajándékötlet!
Angliában is enyhítettek egy picit a szigoron, és Kristóf is meglátogathatta otthon Lilykét, és kezébe
foghatta végre.

Milyen jó, hogy írtál a komposztról. Én a szomszédasszonyomhoz szoktam átvinni, de nem szoktunk
beszélgetni róla. :( Nem is tudtam, hogy ennyi hőt termel. Fantasztikus. Egy nagy komposztáló,
akár családokat láthatna el meleg vízzel például. Ha télen nem is, de jó időben feltétlenül. :)

Az a legnagyobb baj, hogy a jövő, az idősödő politikusokat (világszerte) nem érdekli annyira, mint
a tudatosan gondolkodó ifjúságot, akik bár tudják, hogy az életükről van szó, nem tehetnek sokat,
mert nincs a kezükben hatalom. A fiatalok sokkal környezettudatosabbak, mint az idősebb korosztály,
és most nem magunkról, hanem általánosságban beszélek, és nem csak Mo-ról, hanem világszinten.
Tudják, hogy a jövőjük érdekében annak kell lenniük. Mindenkinek azt kéne szem előtt tartania, hogy
„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. Az már elég, ha mindenki
a maga életében igyekszik megtenni, amit tud.

Zsike,
igen, megy el a régi haja, és nő az új. Két oldalt és hátul még kopik is neki, ahogy forgatja
a fejét. Szóval néhol nagyon fura a haja, de nemsokára egységes lesz neki.

Most megcsillant némi remény előttem. Talán július végén eltörlik a karantént mindkét országban,
és akkor azonnal helyet foglalunk a legelső járaton.

Gratulálok a fréziádhoz! Nagyon szép színe van, és a futórózsádnak is. Ilyet még nem is láttam.
A cserepes eperért irigy vagyok, meg fogom valósítani.

Kata! Olyan régen voltam bútorboltban, hogy már nem is emlékszem az árakra. Remélem megtalálod a
neked valót árban és méretben is. Ha nem hajt a tatár, több helyen is nézzetek szét. Egyszer csak
ott lesz az igazi.

Nagyon szeretem azokat a félgömb alakú fákat a parkotokban.

De jót nevettem Samun, ahogy menetel előtted. Úgy tűnik, jól esik neki a jó levegőn lenni. Nem
idegesíti a maszk? Szó nélkül tűri magán? Én azért nem bírok sokáig a boltban lenni, mert utálom a
maszkot magamon. Az utcán azonnal lekapom magamról.

Na, ti is jól álltok felhőileg. Nálunk azóta is minden nap van zuhé! Tegnap éjjel akkora ramazuri
volt, hogy nem igaz. Hosszan tartott az égi háború, sokszor felkeltem rá.

Éva, a márciusi ridegséget hogy feldobja az a gyönyörű virágzó fa!

Én is vízben eszem a zabkását, ami már csak nevében zabkása, mert nagyon sok másféle gabonapehely
is van benne. Egy befőttes üvegbe összeöntöttem egyenlő arányba zab-, tönkölybúza-, árpa-, és rozspelyhet,
meg kukorica- és szójapelyhet. Egy másikba meg többféle korpát, de ezekből nem akkora mennyiséget
teszek a kásába, mint a pelyhekből. 2,5dl vízhez 6 dkg gabonafélét és olajos magot teszek. Ebben a 6dkg-ban
a következők vannak: 5 gr őrölt lenmag, 5 gr őrölt kendermag, 5 gr mákliszt, nagyjából egy evőkanálnyi
a korpakeverékből, a többi a gabonapehely keverékből. Ha ez kész, beleteszek még kb 3 dkg magvajat.
Én kesu-, mogyoró-, mandula- és tökmagvajat tudok itt venni. Ezek 100%-ban minden mentesek, semmilyen
adalékot, se cukrot, se semmit nem tartalmaznak. Szóval a mogyoróvaj, csak mogyorót tartalmaz. Magam
is elő tudnám állítani, csak jó erős aprító kell hozzá.
Azért vagyok ilyen alapos, mert szeretném betartani Dr Greger "napi tucat" ajánlását. A gyümölcsadagomat
később, sokszor turmix formájában eszem meg, amiből nem maradhat ki egy banán, és a bogyósok. Ez az alap.
De a turmixon kívül is szoktam enni például almát, télen narancsot vagy mandarint, meg persze mindenféle
idénygyümölcsöt. Tízóraira eszem meg a fermentált adagomat. Amíg van uborka, azt erjesztek sóval és
vízzel. Egy üveget két nap alatt eszek meg, a levével együtt. Ebédre és vacsorára jönnek a hüvelyesek, a
keresztesvirágúak (káposzta, kelbimbó, brokkoli, karfiol), a zöld levelesek, és a mindenféle zöldségek, hogy
valóban meglegyen a napi tucat. A zöld leveleseket tudom a legkevésbé betartani, mert nem lehet mindig
spenótot enni. Ezért örülök nagyon, ha karalábé, retek, karfiol levélhez jutok. Jó lenne, ha rendszeresen kapnék
leveles kelt, mert az igazi superfood (szuper élelmiszer).

Én húst ettem hússal. A gulyásleves volt a kedvencem. Minden héten főztem, és persze másodiknak is valamilyen
húsos dolgot ettem. És nemcsak ebédre, vacsorára is húst ettem. Mondjuk aki reggelire virsli, ebédre pörköltet,
vacsorára pulykasonkát eszik, az is húst hússal eszik. Na, én főtt ételben ettem meg ugyanezt a húsmennyiséget.

Most épp nem csirázik semmi nálam, de jó is, hogy eszembe juttattad, máris beáztatok egy kevés lencsét.

csak úgy tudunk videót betenni, ha feltesszük youtube-ra. Nagyon egyszerű, tudunk benne segíteni. Ha nem akarod,
hogy mindenki lássa, aki a yt-ra felmegy, akkor a "nem nyilvános"-t kell majd választanod a felkínált lehetőségek
közül. Ez azért jó, mert csak az látja a videót, akivel megosztod a linkjét. Tehát ha ide beteszed, mi látni fogjuk.
Ha azt kérdezik, hogy gyerekek láthatják-e, én azt szoktam választani, hogy "nem", mert akkor hamarabb szabadulok
a kérdésektől.

Tegnap délutáni Lilyke. Elől már az új haja látható :D :

Spoiler: mutasd
Kép

Ez most nem narancsos napkelte, de így is szép:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:30

Jó reggelt Lányok!Itt 7 ágra süt a nap és már most meleg van.Hozom a tegnapi képeket.
Magyarázat is tartozik hozzá.A lányoméknak jó nagy telkük van, a kerítésen, mindkét oldalon, alul lyukak .Arra még sem idő ,sem pedig pénz nem volt,hogy megcsináltassák.DE HÁT megjött a kiskutya!!Független attól,hogy már ismerhettek annyira,hogy az állatok értékét nem pénzben mérem,ez a kis állatka egy vagyonba került.Már írtam nektek,hogy 1 éve senki nem kapott rendes ajándékot,mert az ára egy kasszába ment,ahol a kutyára gyűjtöttek.Azt is tudjátok,hogy szerintem ,fölösleges drága állatokat venni,amikor tele van a menhely. Ezt a fajtát és picit szerettek volna ,majd,ha 1 éves lesz, hoznak mellé egy mentett kutyust.Így alakultak a dolgok.Egyébként is ,nincs a szülőnek már beleszólása a fiatalok dolgába,esetleg meghallgatják,mint esetemben is történt.Visszatérve a magyarázatra,a kertben csak bizonyos részen lehet szabadon engedni a picike jószágot.Körbekerítették egy ráccsal,amíg szülinapi ebédeltünk.Rengeteget játszanak vele,de muszáj néha ezt az "ÓRIÁSI TRAUMÁT" elviselnie.Az első képen itt látható,MINT "A SZEGÉNY ÁRVA"
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:34

A GOLDENEK vizikutyák,most ismerkedik vele.
Kép
Kép
Kép
Kép
Még azért félelmetes dolognak tűnik.Ki is jött belőle,de később egyedül is bemerészkedett.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:46

Lilla még csak most tanulja,hogy kell bánni egy kutyával.Nagyon szereti az állatokat. Meg kell tanulni egy pici állatot rendszabályozni.
Kép
Azért van pórázon,mert egy pillanat alatt odatalál a kerítésen lévő lyukakhoz.A háttérben épül neki az ideiglenes várakozóhely.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:51

Ez a csokor,amit a lányom szülinapjára vittem:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 14. 8:52

Rita! Milyen édes ez a kicsi, már annyit nőtt hogy lehagyja az ideiglenes "lepedőt" Szőkés barna lesz? csak azért kérdezem, mert még nem látszik határozottan...vagy a fény játszik a szememmel... ;) :littlehearth: :flower1:
Érdekesek ezek a fermentált dolgok, csak bele kellene már csapnom a dolgok közepébe :)) .
szép nagyon a napkeltéd, azt sem lehet megunni, mindig újdonságként hat ha látom. Félelmetes lehet éjjel a vihar, most úgy feküdtem le hogy mindent kikapcsoltam, biztos ami biztos. A kásakeverékedet vissza kell olvassam...jó sok mindent használsz egyszerre...Biztosan finom is.!
Boltba ritkán megyünk, nem könnyű nekünk sem ez a maszk dolog. Ráadásul fel kell készülni lassan a második hullámra, úgyhogy most mindent felhasználok ami van itthon, és majd csak utána tankolok be!

Paggy, milyen aranyos az a kis kópé! Remélem sokfelé viszik majd ha már meglesznek az oltások...mert a szocializáció is nagyon fontos. Egy kis jutalom falattal minden helyzetben rá kell vezetni, hogy minden szóra szót fogadjon. Aztán már elég lesz egy simogatás is...de most még fontos ..Drukkolok, hogy sok öröm legyen a tartása!
szép vasárnapot mindenkinek! :x :flower1: :littlehearth:
Közben meg küldtél még képeket...mindenképp olvasson utána a kutyatartás ABC-je című könyvnek...
A hortenziák gyönyörűek. :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:53

Ez a híres-nevezetes komposztálóm:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 8:56

Ezek pedig/időben visszafelé menve!/ a tegnapi piacra menés közben készített képek.

Kép
Kép
Kép
Jobbra a kis tó tündérrózsákkal.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 9:03

És a piacon már "öreglányos időben/-9-12/is rengetegen voltak-igaz,maszkban.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 9:09

Visszafelé lefotóztam egy szép színű rózsát.
Kép
Lányok!ma este még jövök,mert du.2-kor "randim" van Julikával a volt Koreai Kult Kp. közelében .Ott fogunk a Gersztenyés- kertben sétálni.Esetleg hozok néhány képet,mert nagyon kellemes hely.Szép napot kívánok!Sziasztok.KATA! :-h :flower1: Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 9:16

Gyorsan írok :
Rita!Lilyke sokat nőtt!Sec perc alatt nagylány lesz.Jó ,nem fájdítom a szívedet!De hamarosan a karodban tarthatod. \:D/ \:D/ \:D/
Nagyon -nagyon örülnék,nagymamatársként,ha minél előbb kijutnál!Lilyke olyan ölelgethető korban van már.míg pici,nem kapkodja fel az ember,mert meg is ijedne,de most már meg lehet ölelni.
Teljesen szakszerű vagy ezzel a zöld táplálkozással.Picit nekem ijesztő a gondolat,ennyi zöldet enni.Lehet,hogy az epeproblémám miatt.
Kata!kívánom neked,hogy minél előbb találj megfelelő bútort!Nehéz ügy!!!De gyakorlatias ember vagy,biztosan sikerül!
Majd elfelejtettem két fontos dolgot!!!!!!
Nekem is tetszenek Kata a lakótelepi fák /nem felülről fotózva-az is!/és Rita !Köszönöm szépen a szép ,új napkeltét.Ez nekem még jobban tetszik,mint az aranyló.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 14. 12:46

Barátnőm most mondta hogy Pesten szakad és villámlik... gyorsan beteszem a mostani képeket, mert itt is készül valami..
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 14. 12:59

Épp most tették ki a fermentálós csoportomban. Csak beteszem, majd holnap reggel jövök:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 14. 14:10

Lányok!Elvitte a vihar a "randim"Julikával.Itt szakad és villámlik.Paggy @};-
Rita!Megnéztem.Klassz volt. :) :) :) :) :) :) :) Köszönöm.
Kata!MI EZ A FINOMSÁG???????
JÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJ,de jók a felhők!!!!!!!!!!!
Ez itt egy FELHŐLÉGHAJÓ:
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 15. 7:17

Már elkezdetem írni, és fotókat feltölteni, de el kellett mentenem piszkozatba, mert mennem kell kilencre
az iskolába. Értekezletünk lesz. Délután jövök.

Addig is egy képecske. Nagyon szereti a játszószőnyeget:

Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 15. 7:40

Jaj,de édes,Rita! :littlehearth: :flower1: :)
Szép reggelt Lányok!
Jókedvem lett már így reggel,mert...
-nagyon jól alakul a komposzt.Szépen bomlik le és már nem büdös.Persze,amikor egyszerre azt a sok füvet tettem rá nagyon meglódította.Most már csak arra kell figyelnem,hogy ne száradjon ki/letakartam/,ne legyen túl nedves/azt írják olyannak kell lennie ,mint a kicsavart szivacs/ és hetente pakoljam át/levegőztessem/Hálás leszek az ÉGIEKNEK,ha sikerül.Azzal hálálom meg,hogy szép kertem lesz,benne egészséges,"elégedett" növényekkel.
Azért van izgalom is ITT A KONTÁR BALKONKERTÉSZ háza táján.Nem köt a nagy paradicsomom,ez azt jelenti,hogy sok-sok szép virágot hoz,elvirágzik lehull.Elolvastam egy csomó jegyzetet az interneten,meg könyvben róla.Mégis csináltam,csak egyet nem merek,hogy ne locsoljam.Valaki,szakértő,azt írta,hogy bár sok vizet szeret ne locsoljam egy kis ideig.A NITROGÉN miatt nő és magnézium-foszfor kell a kötéshez.Hát fene tudja mi lesz vele.Gyönyörű,egészséges,de terméketlen.A másikon a folyton növőn,ami tavaly is volt már nőnek a paradicsomkák.Lefényképeztem
Ismét készítettem képet a rózsaszín DUPLA!!!! fréziáról .Láthatjátok mennyivel összetettebb virága van mint a szimplának.Persze egy szép rózsa vagy orchidea ,sokkal sokkal szebb lehet , bonyolultabb virágú,de ez az én nevelésem , finom az illata,megküzdöttem érte,tehát számomra értékes.
Hoztam képeketis.Itt hüvöskés,borult,madárcsicsergéses reggel van.Szép napot!Hozom a képeket.Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 15. 7:44

Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”