Sziasztok!
Tegnap végre pihentem! Ebéd után alvás volt, filmezés. Amióta 23.-a óta itthon vagyok, még nem volt rá időm.
Közben találtam a pinterest-en véletlenül festős dolgokat. Ez nem a normális e-mailben küldött pinterestes képek voltak, hanem valahogy a zárt csoportból kerültem oda. Hogy hogy, fogalmam sincs. Léyneg, egész délután ezzel szórakoztam. Szegény Ramos is fél nyolckor kapott vacsit. Ment is be utána rögtön a házába aludni

Kata, megértelek, miért esett rosszul a sógornőd hivása. Azt hittem sűrűn találkoztok, vagy legalábbis sűrűbben tartjátok a kapcsolatot. De hogy még a karácsonyi ajándékok is ott vannak ....
Jól csinálod, hogy addig nem főzöl, mig nem fogy el a maradék.
Ma én is felhasználtam a sonka mellett főzött kolbászt, meg a tojást is rakott krumpliba. Azt hittem nem lesz jó, mert nem ereszt a kolbász annyi levet amennyit szokott, de nagyon finom ize lett. Még talán jobb is, mint csak sima kolbásszal. Én a kolbász rétegre sajtot szoktam reszelni, a tojásra megy a fehér mártás, aztán igy még egyszer.

Volt még maradék zserbó, az is elfogyott. Tettem be a fagyóba is inséges időkre.
Ebbe most a sima baracklekvárba tettem őszibaracklekvárt is. Talán finomabb lett. Nem szoktam főzés közben beletenni a mézet, hanem ha mégis savanyú felbontás után, akkor adok hozzá. Szerencsére ebben az évben nem kell főznöm, van elég. Mondjuk egy szem virág nem volt a fán.

Paggy, szép szinesek a virágok. A magas ágyásban van amelyiket látok itt az úton is felénk. Az a kék kis apró. Meg amelyik még tetszik, az a kis tömör piros virágú. Mintha őszirózsa lenne picurkában.
Láttam a tyúkhúrt a járda mellett nálatok otthon. Jó a koleszterinre. Gyuri bácsi teáját isszuk is amiben ez van. Nálunk a tó mögött van sok, de Ramos van mikor oda pisil, igy kimarad a főzésből
Kaptál a bandának kaját a kutyaboltban? Meg bolhairtót, meg egyebeket?
Ma olyan szerencsém volt, hogy elmentem a diszkontba, ahol többek között húst is árulnak az egyik épületben. Villám akció volt, és pont az, ami Ramosnak kellett. Csirke felsőcomb 600-ért. Ez itt jó ár nagyon. Ráadásul aki kétezer felett vásárolt, az kapott egy füstölt-főtt kötözött lapockát. - 90 dkg körülit- Úgy gondoltam megnézem mi van benne, ha túl sok az E összetevő, akkor viszem a szeretet ládához. Hát meglepődtem, hogy igaz volt benne, de csak kevés. Igy visszamentem még egy nagy adagért, aztán a férjem is elküldtem, igy 33 napra való hús van neki a fagyóba, meg három ilyen gömböcünk, ami jó lesz pizzába. Örültem, mint majom a farkának.
Igy szerencsére nem kell adnom neki a megvett tápot, de végszükség esetén már csak kihúzzuk azzal együtt igy, amit vége nem lesz a kemény időszaknak.
A vasárnapi játszóteres kép. Nem nagyon látszik, de a tiltás ellenére ketten edzenek.

Húsvéti forgalom. Mondjuk tőlünk az albérlők egy hosszú utca után jönnek, nem kell a forgalmas sugárutakra menni.

Most megyek romokat takaritani, mert két órán keresztül daraboltam a húst Ramosnak. Lett belőle a kajáján kivül neki még 30 napra való levescsont is, meg a hájat kisütöm, az megy a szeretetládába.
Ma ahogy a piacon voltam - csak a farhát neki nem jött meg-, mondta az árus, hogy kacsát most nem hoztak neki, mert megint madárinfluenza miatt nem vágtak - súgta- Na köszönöm szépen. Nem mintha akartam volna venni.
Sajnos a piac húsvéti bezárása nagy kárt okozott a tulajnak. Vitték a Vadasparkba az állatoknak ami megmaradt.
A tejes is szerencsére ki tudta szállitani házhoz a dolgait. mondjuk jó kis munka lehetett. A tejjel meg utána tudott már gazdálkodni ami megmaradt.
Szépen süt a nap. Gyönyörű kikiricses a kert. Le akartam vágni a füvet, igaz tele a kapált gazzal a kuka, de olyan, mint a rét, igy hagyom. Rendezetlen, de mégis szép. Hatalmas mutáns vakond túrásokkal.
Mindenkinek szép délutánt!