Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 18:42

Itt 3 utca találkozik.A Margit körút ,a bal oldali megy a Duna felé,a jobb oldalin pedig kacskaringózva vagy a Várba vagy a Batthyány térre lehet jutni.

Kép
Ronda ,levitézlett üzletek,mint a Rákóczi úton.ki gondolná,hogy 20 éve ez egy klassz hely volt?Persze mert a közeli MAMMUT MINDENT ELVITT!
Kép
Egyetlen jópofa dolgot láttam a semmilyen,nagyrészt üres,kirakatok mögött.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 18:49

Sehol egy kiülős hely,s mivel 40 éve erre felé laktam,kanyarodjunk fel a Mechwart- liget mellett a Rózsadomb felé!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 18:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 18:53

Megyünk a Rózsadomb irányába.Sehol egy kávézó,ami nyitva lenne.
Kép
Jobbra a Központi Statisztikai Hivatal.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:00

Mi egyenesen megyünk a Keleti Károly utcába.Csak lesz itt egy hely és talán szép virágosak az erkélyek!
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:04

Már nem emlékszem,hogy az első vagy a 2. utcánál fordultunk-e balra?
Kép
Jobbra :

Kép
Balra,végre néhány virágos erkély/VÉGRE!!!/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:10

Egyenesen tovább!Az utca végén egy keresztező másik út.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:13

Szemben egy alagút.
Kép
No de hová visz????
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:17

Hová máshova mint a csodás aranyhalas Millenáris parkba,ahová gyakran jártam az ART MARKET és az aranyhal etetés miatt és ahol rengeteg videót csináltam.LÁTTÁTOK is.
Képfree image hosting
Kép
Képpichost
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:24

Beteszem a legutóbbi aranyhalas/6 hónappal ezelőtti/ videót innen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:27

Most csak 1 pillantás a tóra.Kávézni jöttünk,s azután haza.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:29

Nem voltak sokan.
Hazafelé:
Kép
Spoiler: mutasd
Kép

Sziasztok.Paggy @};- :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 7. 19:51

Ezt most találtam.Nézzétek meg!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 8. 8:28

Kata! Jót nevettem a "netes nagyi" kifejezéseden. Én eddig utazó nagyiként aposztrofáltam magam, de amióta
nagyi lettem, pont utazni nem tudok, így valóban netes nagyi lett belőlem. :))
Nagyon sokat élőzünk a lányommal, emiatt látom ahogy nő, okosodik, fejlődik Lilyke. Édes babuci!

Anyáról lányára száll az ujjszopás nálunk. Én is a bal hüvelykujjamat szoptam és Zsuzsi is. A fiaim nem voltak
szopisok.

Kép

A felhők, mintha tudnák, hogy nálatok nagyon fotogénnek kell lenniük, mert sokszor csak őket van lehetőséged
fotózni. :)) Különlegese, színesek, feketék, habosak... Nálunk mostanában csak egyszerűen szürkék. Rég nem
láttam ilyen szép habos-babosakat, mint a te képeiden. Kicsit már unom az esőt. Nem tudok annyit mozogni,
amennyit szoktam.

Paggy! Nálunk is nagyon sokat drágultak a zöldségek, gyümölcsök.

Nem vagyok beoltva kullancscsípés ellen. Nem szokott bennem kullancs lenni. A legkisebbem, Kristóf lett egyszer
Lyme-kóros, de annyira hamar észrevettük a jeleket, hogy a véréből még ki se tudták mutatni. Azonnal elkezdte
szedni a felírt antibiotikumot és ezzel vége is lett a történetnek. A combján megjelent egy májszínű szabályos
folt, ami nem volt érzékeny, nem fájt, nem viszketett, nem emelkedett ki a bőrből. Kb. fél gyerekökölnyi lehetett.
Szerencsére ismertük a Lyme-kór tüneteit, így amikor megjelent körülötte a "szaturnusz gyűrű", azonnal ment is
az orvoshoz.

Ezt a fotót a netről szedtem, de ilyesmi volt az övé is:

Kép

Én ezt a történetet mindenkinek elmondom, és már három embert sikerült megmentenem a Lyme-kór súlyos
következményeitől. Ha időben észrevesszük a jeleket, és elkezdik szedni az antibiotikumot, mindenféle következmény
vagy szövődmény nélkül gyógyulnak.

Van vegán töltött káposzta is, csak még nem próbáltam ki. Mindenféle növényi töltelékkel láttam már. A variációk
száma itt is végtelen, úgy, mint a húsos verziónál. Az egyiket kifotóztam Dr. Greger szakácskönyvéből. Ezt a könyvet
kaptam Zsuzsitól. Ki fogom próbálni.

Kép

Kép

Én nagyon szeretem az erkélyeket. Nálunk ez hozzátartozik az emeletes épületekhez. Angliában már az első utam során
feltűnt, hogy nincsenek erkélyek, vagy ha vannak, azok csak annak látszanak, nem lehet kilépni rájuk, mert ablak
kapcsolódik hozzájuk, nem ajtó.

Tetszenek a fotóid! Az erkély a házak dísze. Öltözteti, hangulatot, játékosságot, ritmust ad neki.

Ezek a rózsás képek fantasztikusak. Gyönyörű az a környék is és a kilátás is. A párod letagadhatna pár évet. Az én
rózsám alapos késésben van, nem tudom miért. Jó éles képeket készítettél! Nálunk nem volt jégeső, csak egy nagy zuhé.
Aztán ahogy jött, úgy el is ment. De attól jó meleg volt végre.

Az egyik fotódon van egy férfi, akinek valami kerekes van a hátán. Sokáig gondolkodtam, mire rájöttem, hogy az egy
összecsukható roller. :))

Éva! Már a múltkoriban is elképedtem, amikor beszéltél az eddigi papagájos tapasztalataitokról, a tartásukról, nevelésükről,
a viselkedésükről. Hajlamosak vagyunk a madarakra amolyan tudatlan lényként gondolni, akik jóval kevesebb törődést
igényelnek, mint mondjuk a kutyák. Nagyon érdekes olvasni az írásodat. El is szégyelltem magam a korábbi gondolataimért.
A tapasztalatlanságom az oka.

Nem lehet, hogy a Dodi-féle papagájok a természetben is fejjel lefelé alszanak? Nagyon érdekes, amiket írsz róla.

Cuki az éneklő papagáj is! Jobb hangja van, mint némelyik embernek. :)) És közben még ritmusra rázza magát. Hihetetlen!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 8. 8:50

Újabb kaják. Hihetetlen, de szinte soha nem főzöm meg kétszer ugyanazt az ételt. Mindig variálok
rajtuk valamit. Azt hiszem ennek az az oka, hogy mindig más alapanyagok állnak rendelkezésre a
hűtőben, illetve a maradékokat is "maradéktalanul" felhasználom. Alig dobok ki valamit. Az is csak
akkor van, ha túl későn veszem észre, hogy romlásnak indult valami.

Ezt a zöldséges szójaszószos tésztát is kitettem már, de akkor csak gomba, cukkini, fokhagyma, só
és szójaszósz került bele. Ebben lilahagyma és piros kaliforniai paprika is van. Nagyon gyors, és nagyon
finom étel. A míg fő a tészta, addig elkészülnek a pirított zöldségek.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 8. 8:54

Petrezselymes újkrumpli! Imádom! De a vörös curry pasztás zöldségek (gomba, répa, hagyma, fokhagyma
paradicsomkockák), és az almás, lilahagymás, fokhagymás balzsamecetes lilakáposzta se volt kutya!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 8. 9:01

Répás salátafőzelék burgonyás-édesburgonyás lepénykékkel. A "tejfölös" ételeimnek soha nem
lesz már olyan a színe, mint évekkel ezelőtt volt, ugyanis ma már nem fehér liszttel, hanem vagy
teljes kiőrlésű liszttel, vagy zabliszttel, vagy hajdina vagy csicseri liszttel habarok, és ezekből
sem használok sokat.
A lepénykék a kétféle burgonyából, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel, só és szódabikarbóna
hozzáadásával készültek. A sütőben, olaj nélkül sültek ki.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. június 8. 9:47

Egy nagyon gyors, minden mentes édességet is szeretnék mutatni nektek. Ritkán csinálok édes dolgokat,
mert még mindig, évek után sem érzem úgy, hogy ne tudnék pillanatok alatt visszaszokni rájuk, de ezt a
finomságot már másodszor készítettem el rövid időn belül.

Mákos puliszka:

A puliszka pillanatok alatt megfő, és meg is dermed, ugyanúgy, ahogy a tejbegríz. Ezért a tölteléket kell
előbb megcsinálni. Sőt már előre készítsük el a folpackkal kibélelt kis tálkákat is.

Töltelék:
fél bögre darált mák
fél bögre kesudió vagy mandula
fél bögre puha (jó minőségű) datolya
fél citrom leve és héja

Puliszka (három kis tálkányi mennyiség lesz belőle)
6 dl víz
10 dkg kukoricadara
csipet só

A kesudiót aprítóban elég apróra aprítom (na ezt jól megmondtam) :)), majd hozzáöntöm a már darált
mákot, a datolyát, a citromlevet és héjat, majd együtt tovább forgatom őket. Ha nagyon muszáj, mehet
bele egy evőkanálnyi víz. Nem szabad, hogy folyékony legyen a massza, mert akkor a rétegezésnél, a súlyos
puliszka kinyomja a tölteléket oldalra.

Ha a töltelék kész, megfőzzük a puliszkát. Úgy viselkedik, mint a gríz, köpködni is fog. Innentől gyorsan
kell dolgoznunk.

A puliszkák felét a tálkákba kanalazzuk, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a maradék darával.
Fogyasztás előtt kistányérra borítjuk a tálkák tartalmát, és nagyokat cuppogva megesszük (befaljuk :)) ).
Langyosan és hidegen is nagyon fincsi!

Csalóka a kép, kistányér látható rajta:

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. június 8. 10:31

sziasztok! Gyönyörűséges képeket tettetek ki! Az aranyhalas hatalmas méreteket tudnak hozni, hihetetlen. Jó volt barangolni pesti utcákon, szépek, szinte lakatlan szigetnek hatnak most még az utcák! Aranyos a visszatükröződés képe is! @};- ;)
Lillyke milyen sokat nőtt, mi lányok úgy látszik tudjuk mi a jó! :)) Én anno itt is jobbkezes változatot űztem, olyan erővel, hogy nekem nem is lett egyenletes a fogsorom miatta. ;) .
Az ételek megint nagyon finomak, gusztás, kínálósan néznek ki.! Egyik másik ízverziót én is ki fogom próbálni! mert amit eddig kipróbáltam ízletes lett, csak én mindent az eredeti és nem vegán hozzávalókkal csináltam. De a zablisztet is már beszereztem, és rájöttem hogy nem jó üvegben tartani, mert átlátszó és az nem jó a liszttárolására!
Most felteszek a facéra egy két képet, napokban csináltam, csak túl fáradt voltam hogy oda is belépjek vagy elküldjem. Hát most pótolom a mulasztást, mert ma szeretnék kimozdulni boltba, a Marcal 2-re!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5F03D321[/img]
Kép

Közben meg egyszerre írtunk, nagyon guszta az a sütemény is, ezért is nem merek pl. bejglit sem sütni.. :))

ennyi most a felhők mesélnek sorozatról..xdd :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 13:25

Hú,de finom ételek és húúúú,de szép felhők!!!!!!Köszönöm szépen,hogy feltettétek a fotókat,
Teszek hozzá én is .Tegnap tanultam meg habrolót-sajtos rolót készíteni.Ezen a képen még csak a roló részt látjátok.Majd ,ha ma újra megcsinálom láthatjátok készen is.Rettentő egyszerű,csak kell hozzá a cső,amit a piacon vettem,de lehet kapni az áruházak konyhai részlegén.Hogy miért pont hab-sajtos roló?Gyerekkorom kedvence.Egyszerű-látványos-jó vendégváró és olcsó.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 13:27

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 13:31

Honnan lestem el az elkészítést?Hát innen ..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 13:34

és innen:

JA ÉS OLYAN FINOM LETT,HOGY A PÁROM AZ ÉJSZAKA LEPLE ALATT FELFALTA AZ EGÉSZET. :(( :(( :(( :)) :)) :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 13:47

A leveles -vajas tésztából a kicsit drágábbat veszek/380-450ft/Ezt nem kell már nyújtani,hanem egy sütőpapíron kinyújtva-feltekerve kapható.A hidegpultban nézzétek,ahol a réteslap-élesztő-sajtfélék és egyebek vannak!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 9. 14:23

RITÁNAK!!!!Ötlet a majdani balkonkerthez:
https://kert.tv/balkonkert-hogyan-legye ... -balkonod/ :-bd

Vissza: “Társalgó”