Örömhírek

Rita
Adminisztrátor

Re: Örömhírek

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 4. 20:32

Ági! Olyan iskolában dolgozom, ahol soha nem jut eszébe se szülőnek, se gyereknek,
hogy egy szál virággal felköszöntse a tanárokat. Kis ünnepséget rendezünk magunknak,
ami azt jelenti, hogy egy kis műsort kapunk gyerekektől (amit a kolléga tanít be), majd
koccintunk egyet alkoholmentes pezsgővel, mert a legtöbben kocsival járnak dolgozni.
Ezután megvendégeljük magunkat a közeli város egyik éttermében. Ennyi!

Régen annyi virágot kaptam, hogy a volt férjemnek mindig kocsival kellett értem jönnie,
mert a felét sem tudtam volna buszon hazavinni. Ugyanez volt évzárókor is. Ma már
egy szál virágot sem kapunk soha.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 4. 20:48

S zerintem azért ez szomorú.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 4. 22:45

Phű, ezen lesokkoltam! Hogy még az osztálynak magának sem jutott eszébe, legalább egy valamit venni, vagy közösen készíteni a tanárnak, akik egész évben gondjukat viselte, egyengette az útjukat...Hát rémes! :-w @};- :movingflower: :littlehearth: :-q
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 8. 16:16

Rita írta:Ági! Olyan iskolában dolgozom, ahol soha nem jut eszébe se szülőnek, se gyereknek,
hogy egy szál virággal felköszöntse a tanárokat. Kis ünnepséget rendezünk magunknak,
ami azt jelenti, hogy egy kis műsort kapunk gyerekektől (amit a kolléga tanít be), majd
koccintunk egyet alkoholmentes pezsgővel, mert a legtöbben kocsival járnak dolgozni.
Ezután megvendégeljük magunkat a közeli város egyik éttermében. Ennyi!

Régen annyi virágot kaptam, hogy a volt férjemnek mindig kocsival kellett értem jönnie,
mert a felét sem tudtam volna buszon hazavinni. Ugyanez volt évzárókor is. Ma már
egy szál virágot sem kapunk soha.

Kép

Véletlenül olvastam el amit írtál. Ez nagyon szomorú és megdöbbentő. Mi pest megyében laktunk. Ott még szokás volt közösen ajándékot és külön virágot adni a tanároknak pedagógusnapon. Ötödiktől már pesten járt a fiam. Ott is ugyanez volt. De középiskolában már nagyon kevesen vittek virágot a tanároknak. Le volt tudva, hogy az osztálypénzből kaptak csokrot. Szintén pesten járta.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 8. 16:24

Szerintem ide is tartozik az örömhírek közé. Feltettem a topikba is, de lehet hogy itt többen olvassák. Ma van az óceánok világnapja. Rita fordította le a Hogyan tisztítják meg magukat az óceánok című kisfilmet. Az abban szereplő fiatal feltaláló Boyan Slat bejelentette, hogy már az idén elkezdődhet a munka. Előbb mint az eredeti terv volt. Akkor még csak 2020-ra tervezték. :ymapplause:
http://indiahangja.reblog.hu/vilagtenge ... vilagnapja
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 8. 19:40

Éva, azt hiszem ez tényleg örömhír! Vannak ahol tudnak még a fiatalok! Köszi az infót! :D :ymhug: \:D/ :-bd :movingflower: :flower1:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 8. 19:58

Kata58 írta:Éva, azt hiszem ez tényleg örömhír! Vannak ahol tudnak még a fiatalok! Köszi az infót! :D :ymhug: \:D/ :-bd :movingflower: :flower1:

Szívesen. Én is örültem neki. Éppen tegnap néztem meg a filmet róla. Erre ma már aktuális lesz.)))Jó volt az időzítés.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 9. 9:59

Legnagyobb örömömre elkészültek mind az országos mind a világ minden tájáról a család fontosságáról való táncos felhívás! Itt küldöm a
Győrből...és lehet csemegézni különféle városokból és országokból! Nagyszerű kezdeményezés ami megint világszínvonalú felhívássá sikeredet!!!
\:D/ :-bd

Remélem többen megnézik..még legalább a saját városukét is! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2017. július 5. 0:41

Most bukkantam rá erre a videóra, mely az idei koreai boldogságokról számol be. :littlehearth: :littlehearth:
Rita, van közte néhány ismerős a fordításaidból is. :)
Nézd az Invincible Lee Pyung Kang "jégcsap királynője" fejét is bekötötték... nem is akárki... hanem Wol-Ya, alias Joo Sang Wook a QSD-ből. :littlehearth:
De megnősült Lee Sang Woo is, a Goddess of Marriage mérnöke. :littlehearth: Mindenkit nem sorolok fel, de Kim Tae Hee a Jang Ok Jung-ból kezdi a sort Bi-vel. :flower1:

Kép
KépKépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 5. 8:21

Nagyon örülök az esküvőknek, hogy végre így is emberibb életet élhetnek és még jobban kiteljesedhetnek! Sok sok boldogságot mindenkinek! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Köszi Unni! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 5. 8:33

Még egy hír. A "Descendants of the Sun" sorozat forgatása alatt közel került egymáshoz Song Joong Ki és Song Hye Kyo. Bejelentették, hogy október 31-én házasságot kötnek.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 5. 13:29

Gabóci5 írta:Még egy hír. A "Descendants of the Sun" sorozat forgatása alatt közel került egymáshoz Song Joong Ki és Song Hye Kyo. Bejelentették, hogy október 31-én házasságot kötnek.

Kép

ezzel a sorozattal adós maradtam, de úgy látszik a két színészben maradandó nyomot hagyott! sok boldogságot nekik is már előre... :D :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 5. 17:14

Unni! Köszi a videót! Érdekes, hogy a férfiakat jobban megismertem, mint a nőket.
És hát voltak ismeretlenek is. Hogy U-Kiss Elinek mekkora hatalmas, pufók gyereke
van! Ahol esküvő van, ott gyermekáldás is lesz. Sok kis szotyiszemű!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 5. 18:14

Rita írta:Unni! Köszi a videót! Érdekes, hogy a férfiakat jobban megismertem, mint a nőket.
És hát voltak ismeretlenek is. Hogy U-Kiss Elinek mekkora hatalmas, pufók gyereke
van! Ahol esküvő van, ott gyermekáldás is lesz. Sok kis szotyiszemű!

Kép

Egyetértek veled Rita, nincs annál szebb, mint a házasság után a gyerekáldás...és olyan gyönyörűek! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 7. 13:59

Aish...sikerült nem leégetnem csak kifüstölnöm a lakást....úgyhogy most kereszt huzatozom! Közben meg egyre erősödik a szél, készül a vihar érkezni.! Remélem a lábosom meg tudom menteni...de hogy még egy levesmaradék is így tudjon járni...persze, ha valaki a 6-osra teszi a kapcsolót a 0 helyett...brrrr. :-q ....
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 7. 14:52

Kata58 írta:Aish...sikerült nem leégetnem csak kifüstölnöm a lakást....úgyhogy most kereszt huzatozom! Közben meg egyre erősödik a szél, készül a vihar érkezni.! Remélem a lábosom meg tudom menteni...de hogy még egy levesmaradék is így tudjon járni...persze, ha valaki a 6-osra teszi a kapcsolót a 0 helyett...brrrr. :-q ....

Szia Kata!
Ez valóban örömhír, hogy nem égetted le a lakást. Anyu is feltette a bablevest főni a gázra és tökéletesen elfeledkezett róla. Neki is leégett a fazék. Azt nem lehetett megmenteni.((( Én ilyet még nem csináltam. De elültettük a babot és megfeledkeztem róla. Közben esett az eső a gaz megnőtt és én jól felkapáltam. A végén jöttem rá, hogy oda ültettük a babot. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 7. 15:53

Éva, megvidámítottál...más formában is lehet néha bénázni...csak tudod azt kellett volna csinálnom, amit mindig is szoktam, hogy teljesen szemben kapcsolom le a villanyrezsót...nem oldalról, így nem láttam sem azt hogy nem a 0-n van, sem azt, hogy még ég a lámpája..és az idén már 2. szor...szóval kicsit türelmesebbnek kell lennem magammal is, nem rohan el előlem semmi...Ráadásul azt hittem az utcán ég valami,,,gondolhatod mire észrevettem hogy a nagyszobába felém hömpölyög a füst...grrr. :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 7. 20:13

Kata58 írta:Éva, megvidámítottál...más formában is lehet néha bénázni...csak tudod azt kellett volna csinálnom, amit mindig is szoktam, hogy teljesen szemben kapcsolom le a villanyrezsót...nem oldalról, így nem láttam sem azt hogy nem a 0-n van, sem azt, hogy még ég a lámpája..és az idén már 2. szor...szóval kicsit türelmesebbnek kell lennem magammal is, nem rohan el előlem semmi...Ráadásul azt hittem az utcán ég valami,,,gondolhatod mire észrevettem hogy a nagyszobába felém hömpölyög a füst...grrr. :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h

Gondolom, hogy megijedtél. A tűz nagyon ijesztő tud lenni, a gomolygó füst is. Én biztosan bepánikolok.((( Rezsóval nincs tapasztalatom. Csak a gáztűzhelyt ismerem. Viszont a sütőm az elektromos. Amennyire féltem tőle, most annyira szeretem. Mindenáron gázsütőt kerestem amit beépítenek. De mióta megvan azóta imádom. Jelez ha lejár az idő. Nyugodtam ott lehet hagyni, nem fogom elfelejteni. Ráadásul menet közben is meg lehet fogni az elején a üveget, annyira nem melegszik át. Tehát kánikulában is nyugisan használható.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 7. 21:17

Gorenje villanytűhely van itt a Bánon minden villannyal működik csak a fűtés nem...Mert ez anno kisérleti jellegű volt, szerencsére a melegvíz már nem bojleron jön. Nagyon szeretem én is, nem sírom vissza a gázt, sőt érzékeny vagyok rá..az úton is megérzem ha valahol szívárog a csőrendszer... :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 7. 21:35

Ó, Kata! Remélem már kiszellőzött a lakás, ami nem is olyan egyszerű, mert beleeszi az ember orrába is magát.
Ha vigasztal a levest én is képes vagyok odaégetni, ha leülök a gép elé. :-)
A pörkölt alap - hagyma, paprika, fokhagyma- van mikor harmadjára sikerül . :-) A fiúk már nem is viccelődnek, csak megkérdezik, hogy a gép előtt ültél?
Lényeg: szerencsére még edényt nem kellett kidobnom miatta. Guta meg is ütne, ha a zepter, vagy amc a kukában landolna, bár sok mindenre képes vagyok.
Valamelyik nap az apeh-nál voltam. Kevesen voltak, nem is kellett a jegykiadó hölgyeményre várnom, önműködően vettem ki a gépből. Nézem a sorszámokat, egyszer odajön hozzám, hogy engem hivnak már harmadjára.
Azt hittem elsüllyedek. Forditva tartottam a jegyet. 6905-ből lett 5069. Csak azt nem mondta: szőke nő. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 8. 7:59

Szia Ági! Nem fogod elhinni, de már égettem csontig a AMC-met is..de 3 nap után sikerült rendbe tennem. szódabikarbóna ecet kombóval..úgy hogy melegítettem közben aztán félrehúztam. Utoljára már csak a hozzátartozó suroloval kellett megszépítenem, azóta is zavartalanul használom! Na most jöttem vissza a konyhából, és sikerült teljesen rendbe tenni a lábost.!! \:D/ \:D/ \:D/ A szappanos dörzsi levitte, amit az ecet só szódabikarbóna kombó elvégzett!! Nem is kellett most 3 nap! De azért remélem nem lesz mostanában megint ilyen sikerélményben részem...nem vágyom rá! :ymblushing: ;) Kellemes hétvégét! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

az apeh-os sztorin jót vigyorogtam.. :D :)) :)) :)) .Ennél nagyobb bajunk sose legyen! :)) :)) :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 17. 7:12

Kedves Zsike (MinGi)!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 17. 7:36

Kedves Zsike (MinGi)! Boldog szülinapot kívánok!
Isten éltessen sokáig!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 17. 8:50

Kedves MinGi! Csatlakozom a jókívánsághoz, Boldog Születésnapot Kívánok!
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. július 17. 17:25

Gabóci!
Kép

Vissza: “Társalgó”