Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. június 30. 17:04

Szilvia! Én sem szeretem a rovarokat a lakásban! Nem nagyon szoktak bejönni, mert mindenütt van
szúnyogháló, de ha mégis, máris megyek a spray-vel. Nincs kegyelem! Nem tudok velük egy égtérben
létezni. Kint nem zavarnak, és fotózni is szeretem őket. Szerencsére nem vagyok allergiás a csípésükre.
Nekem is beköltöztek a redőny és az ablak közé, és én is ablakpucolás alkalmával vettem észre. Jött a
spray, elpusztultak, elmenekültek, én meg megpucoltam az ablakot. Nem jöttek vissza.

Édesapádnak jobbulást kívánok!

Ági! Az a felhő lyukas volt! Később a konyhaablakból láttam, de épp főztem, nem tudtam kimenni lefotózni.

Zsuzsinak pontosan két hét múlva lesz az esküvője.

A csalán őket is megcsipkedte. Mivel nagyon mélyre besüpped a homok, strandpapucsban voltak, és
nem kímélte a csupasz lábukat.

A letermett málnavesszőket tavasszal ki kell vágni, és az előző évi vesszőt meghagyni. Mindig azokon
van a legszebb málna. Ha ezt nem csinálod, akkor egyre kisebb szemek lesznek a bokron.

A "kínais" mondataiddal nagyon egyetértek! Én is szívesen elmennék évente. Mindig mást néznék meg,
aztán megnyugodva hazajönnék.

Seprence:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 30. 17:36

Szia Rita!

Hát ezt az augusztust nagyon benéztem. Gyanús is volt ma, ahogy tudtam volna irni, mert hát ugye Neked kezdődik a suli majdnem utána.
Tehát akkor nemsokára indulsz! Jajj de jó lesz!
Nagyon fogom várni majd a képeket és az élményeid!

A málnavesszőket le szoktam vágni, ami már eltermett, de vannak olyan most növő szálak, amik nagyon hosszúak. Azokat lehetne futtatni? - most csak beszélgetek itt magamban-
Azt hiszem a málnatermesztést meghagyom másoknak. :-) Mindig szoktam a fagyóba is tenni belőle, jó kis joghurttortába, aminek nincs alja.
A málna, szeder, banán az amit gyümölcsből meg tudok enni és nem ismerem belőle a határt. :-)
A többinek meg kipréselem a levét.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 17:52

Kedves Lányok!Most szólt a lányom,hogy ma nem jön Lilla,így tudom fojtatni.Rita!Míg mosogattam gondolkoztam,attól függetlenül,hogy alaptermészete,úgy van,ahogy írod.Könnyen beszél az ember amíg....
Spoiler: mutasd
Minden együttérzésem az övé.Csak elterelem a figyelmemet ,mert nem tudok segíteni.Pici remény azért van. %%- %%- %%-

Most elkezdem írni a kommntemet .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:21

Rita:változatlanul nagyon tetszik a cirmos cica.Kifejezi azt,amit a macskában szeret az ember:Szép,nemes,szelíd-vad,egyéniség.
Gabóci:A szivarfa virágai is gyönyörűek,nemcsak a liliomok.Sajnálom ,hogy rosszabbul látsz.azóta kész lett az új szemüveg?
Kata:Köszi a sok képet.mi a csoda van a 3. képen Samuka kezében?A káprázatos felhőidről már írtam.megint:jók a közeliek,főleg a dús zöld sárga virággal.,de végre a városban is voltál,kimozdultál és fényképeztél.
Szilvi:Mi itt a városban nem is tudjuk,mennyit kínlódnak a növénytermesztők,hogy élelmünk legyen.És még az a nyavalyás jégverés!!!Remélem megjavult a mosógéped.BÁR a legszebben a régivel lehetett mosni,mert nem kevered a színeket.
Ágika:Kedves fiatal nő a hotelben a tükör mellett./TE/Még egyszer végigkóboroltam VELED a kínai utcákat.-Úr Isten,skorpiók sütve!BRRRRRRR!
Hogy a csudába tudtál a 33-38 fokban várost nézni?Biztos ,azért is dagadt a lábad.Guszták a kínai kaják!A DURIÁN óriási/Tudok és szoktam pálcikával enni./Csodálatos a TILTOTT VÁROS.Sok történelmi sorozat színtere.Látom ,ahogy ott lovagolnak .Szépek a porcelánok/a gyengém a szép, használható porcelán/Finom levesek ,biztosan megkóstoltam volna!!!
Gabóci:Honnan ez a sok szép liliom?Nálatok nőnek?
Ági:Kína egy csodás ország.Régi és új együtt.Sajnos szmog,és felhőkarcoló.mi is hamarosan itt fogunk tartani.MELLÉKELEK MAJD VIDEÓLINKEKET ERRŐL.A Nyári Palota barátságosabb,impozáns,gyönyörű a folyó a sárkányhajóval és a zenélő vizijáték/operarészlet/NAGYON-NAGYON köszönöm a lehetőséget,hogy láthattam. ^:)^ :littlehearth:
Kedves Kata!Guszta az édesburgonya,de sajnos nem szerettem meg,nem ízlik.Kedves a rózsaszín harangvirág,amit fotóztál.
Kedves Rita!Köszönöm szépen a sok szép virágos,rovaros ,cicás és FŐLEG A TAKAROS TYÚKOS KÉPET!!!!!! :) Röviden ennyit.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:39

Kedves Lányok!Már a múltkor elhatároztam,hogy csinálok néhány képet a budapesti csúcsforgalmi viszonyokról,ugyanis amíg eljutok a Honvéd Kórházba Budáról 5x kell átszállnom az egész városban dúló lezárások,vonalfelújítások miatt.pld.a 4-6-s villamos 2 helyen szakad meg és pótlóbuszok állnak be segítségül.Leírom a tegnapin tortúrám.1/2 4-re kellett mennem a kórházba.indulás 2óra 10 perckor itthonról.Metró helyett eddig jól működött,hogy Budán elmentem az Árpád hídig a 19-s villamossal/kihagyva a metrófelújításokat/ és onnan az 1-s villamossal a hídon át a kórházig.Ez 1 óra 10 perc.Ámde 1a 19 villamost is leállították,mert rendezvény volt a Várkertbazárban,tehát a városon át 5x átszállva 1óra 50 perc alatt értem oda.Visszafelé ügyes voltam,gondoltam,ám a másik vonalat műszaki okok miatt leállították.Hazaérkezésem este 7-től 3/4 9-ig tartott.Mellékelem a képemről készített fotót is,amikor megtudtam a műszaki leállást.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:43

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 18:45

Pont ezért kerestem 1 linket a jövőről.Kérlék nézzétek meg ,milyen lesz a jövő közlekedése!Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 30. 18:52

;;) Most csak ennyire van idő, kezdődik a szombati Istentisztelet...
Puszi mindenkinek!
Paggy, dédikéhez kitartást, amíg van ereje pörölni, addig még van egy kis idő az ittlétre még...Bérmennyire szeretünk is valakit, és tisztelünk, ha el kell menni akkor legyen az kellemes álomba merülő! Nekem ebből a szempontból hála Istennek, hogy minden szerettem így ment el. Még drága anyum is, igaz, ő a végén már morfiumot kapott hogy a rák okozta fájdalom ne kínozza.! Hiányzik nagyon.Ő most lett volna 85 éves...májusban. @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 30. 19:03

Szia Paggy!

Nem csodálom az arckifejezésed az útlezárások kapcsán. A fiam amikor a BME-re járt, az Egry József utcában volt a lakása, 6-os villamosal kellett mennie a Nyugatiból> Amikor pótlóbuszok voltak a vonalon, mindig ott dekkolt és malmozott és várt. Ezért járok én biciklivel itt Szegeden. Nincs távolság, se útakadály. Pest azért más.
Mig nem tetted be a videót a jövőbeni közlekedésről, pont ezen agyaltam, hogy mindenkinek lesz egy saját repülő i zéje és akkor megy és oda megy, ahova akar. Viszont el sem merem képzelni a légtérben ütközést. Eszembe jutott, ahogy itt nálunk a 80 felettiek közlekednek az elektromos kerékpárokkal. Mint a szélvész. Ma is tekerek be a piacról reggel dolgozni természetesen az úttesten. Egy bácsika a járdáról letekerve ugyanigy biciklivel úgy elémvágott - az úttesten-, hogy alig birtam lefékezni. A döbbenettől még a szám is tátva maradt, szerencsére bácsika meg tudott állni, mert ha elkap 90 fokban, akkor szépen el is esünk mindketten. Az jár jól, aki felül van, mert puhára esik. :-)

Örülök, hogy tetszettek a képeim, nekibuzdulva én is újra végignéztem őket. :-)

Kata! Nagyon köszi a videót! Nézem is meg.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 22:57

Ezt a Pinteresten találtam:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 30. 23:05

És október 31. nyit a Szépművészeti Múzeum .Sajnos csak az alsó szintje DE jövő május környékén pedig a régi képtár.Ha az istenek is úgy akarják láthatjuk az új szerzeményt:
Kép

Véletlen akadtam rá erre a festményre,mert kerestem valamit a csendéletekről.Ezt a Nemzeti Értéktár vette meg/MNB/Szóval picit beleásom magam a témába.Majd később hozok képeket.Rettentő érdekes .
De megmutatom honnan indult a dolog.Mindjárt....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. július 1. 0:00

300frt-ért vettem ezt a könyvet ,melyben a bank egy holland múzeumból vásárolt képeit mutatja be.Engem most a csendéletek érdekeltek,mégpedig a modernek.Miért?Öncélból.Ha egyszer!!! lesz sok szép fréziám,szeretnék egy csendéletfotót velük.De ez a jövő zenéje.Most mellékelek 2 fotót,amit most csináltam.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. július 1. 0:00

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. július 1. 0:03

Kedves Rita!SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK AZ IFJÚ PÁRNAK! %%- :littlehearth: :flower1: Nagy izgalmaknak nézel elébe.Legyél szép ÖRÖMANYA,mert ezek felejthetetlen pillanatok!Ott milyen esküvői ruha a divat?Te is veszel magadnak valami különlegeset? :ymapplause:
Most befejezem a szószátyárkodást és jegelem magam 1 vagy 2 hétre.Üdv MINDENKINEK:Paggy
https://www.youtube.com/watch?v=WOJ6dWxPiLs
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 3. 9:54

Paggy! Annak idején a volt férjemmel úgy szerettünk volna összeházasodni, hogy elmegyünk
két tanúval az anyakönyvvezetőhöz, aki összead bennünket, és ezzel el van intézve. A szülők
határozott ellenállása miatt nem tudtuk megvalósítani, de megfogadtam, hogy a gyerekeimre
semmit sem fogok rákényszeríteni, legyen úgy, ahogy ők akarják.

A lányomék úgy akarják, hogy semmi nagy felhajtás. Szép ruhában lesz, de nem esküvőiben.
Az anyakönyvvezető után egy vendéglőben megvacsorázunk és ennyi.

A nagyobbik fiamék másként gondolják, nekik "normális" esküvőjük lesz jövőre.

Végül az öcséméknek lett olyan esküvőjük, amilyet én szerettem volna. Eredetileg nem akartak
összeházasodni, de amikor útban volt a lányuk, szülői nyomásra két tanúval elmentek az
anyakönyvvezetőhöz.

A lányom küldött pár aranyos színes vidám konyhai eszközt:

Tükörtojás spatula:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 3. 9:55

Mini szilikon spatulák:

Kép

Maradék hagyma-tartó:

Kép

Lágytojás szett:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 3. 18:47

A lányomnak dolga volt Manchesterben, és dolga végeztével egy cuki kis koreai vendéglőbe
tért be ebédelni. Bibimbapot rendelt. Lefotózta nekem és meg megosztom veletek.

Nevetségesen picike a vendéglő:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 3. 18:47

A saláták közt a középső szójaszószban érlelt mogyoró volt:

Kép

Ahogy a filmekben látni, az edényben még sercegett az étel, amikor kihozták és végi
forró maradt. Nem tudom milyen anyagaból van, talán gránit?

Kép

Ha már ott van, mindig bekukkant a manchesteri egyetem belső udvarába. Minden
évszakban nagyon szép:

Kép

Csak úgy nekem - durián - mert tudja, hogy a Go Princess Go-t mennyire imádom.
Nagyon durva ára van, átszámolva 12 ezer forint:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 4. 8:21

Esténként nézem az Oh, My Emperor c. sorozatot (bevállaltam fordításra) és örömmel konstatáltam,
hogy Karakteres Szürke Cica is szerepel benne! :))

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. július 5. 16:00

Wow..köszönöm Ritám a csodás képeket, hát csorgott a nyálam annyira guszta volt a vendéglő kínálata, pláne hogy frissiben tálalva! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Az új sorozatnak is örülök, hát még hogy cicánkkal is találkozunk... ;) :)) ..kicsi a világ, mindig mondom! :))
utólagosan én is hozom a képeket,tegnap full fáradt voltam, és szerda lévén ugye nekem este Istentisztelet.. :littlehearth: , amit nagyon várok! ;)
Látom repül az idő, egyre közelebb az időpont, hogy találkozz a kinti gyermekeiddel. Már előre örülök, hogy milyen csodás események várnak majd rád! Lányodékat puszilom innen a távolból. És köszönöm neki a csodás képeket a mókástól a meghatóig, bezárólag! :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. július 5. 16:17

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ennyi a virágokról felhőkről, na és persze rólunk... :D ;) :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. július 5. 19:05

Sziasztok lányok!
Elnézést, de mostanában alig vagyok. Nem is próbálok meg ennyi képet visszanézni. Nagyon lemaradtam.
Kata csodaszépek a közeliek a virágokról. Ti is szépek vagytok. Én még ilyen vörös levelű futót nem is láttam, mint itt az oszlopban van. Fában láttam csak.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. július 5. 19:15

Paggy írta:Kedves Rita!SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK AZ IFJÚ PÁRNAK! %%- :littlehearth: :flower1: Nagy izgalmaknak nézel elébe.Legyél szép ÖRÖMANYA,mert ezek felejthetetlen pillanatok!Ott milyen esküvői ruha a divat?Te is veszel magadnak valami különlegeset? :ymapplause:
Most befejezem a szószátyárkodást és jegelem magam 1 vagy 2 hétre.Üdv MINDENKINEK:Paggy
https://www.youtube.com/watch?v=WOJ6dWxPiLs

Szia Paggy!
Nagyon szép felvételek. Nekem különösen az éjszakaiak tetszenek.

Vissza: “Társalgó”