Sziasztok!
Rita! A jún. 24.-ei 2. felhőképed alján olyan, mintha épp teleportálnának egy fantasztikus filmben.

Kétszer végig tekertem, de egyszerűen ma kicsit túlpörög a látókám és nem találtam, hogy mikor is lesz Zsuzsi esküvője. Augusztust jegyeztem meg, mert aznap van a szülinapom, de ha mégsem, vagy mégsem?
Tényleg mennyivel másabb Wales, mint Anglia. Tetszett ott a hamisitatlan angol épület ablakmegoldása és a halálfejek rajta

Az a tengerpart pedig hú de csodás. Ilyet még csak filmeken láttam eddig.
Azért a csalánmező közötti sétával ovatosan bántam volna.
Olyan jó, hogy ennyit tudnak kirándulni.
Újra megnéztem a Kanári szigeteken levő sárga mályvát. Nagyon tetszik.
Olyan jó, hogy közeli képeket csinálsz, szeretem nézegetni őket. A rózsaleveles esőcseppes kép is egy a sok közül, ami nagyon nagyon szép.
Kata! úgy tudom csak beazonositani, mert visszatölteni lusta vagyok, hogy az ebédidőben várakozós Samukás képed és az alatta Samuka is nagyon jól sikerült. Az elsőn szépen mosolyog, a másikon meg az a nézés, hát mindent visz.

Változatlanul szépek a felhőitek. Az a lámpa, meg ami ferdén áll felül, az is nagyon jó.

Csak le ne essen.
Gabóci, néztem azt a felhőképed, amin kicsit kivirit a nap. Nálunk ugyanilyen sárgás-szürkés felhők szoktak lenni.
Szilvia!
Szépek a tujájaitok, és minden más is!
Én is kézzel nyirom, metszőollóval a tujákat. Ez egy nagyon régi kép, mert még a gyümölcsfák igen vékonykák voltak. Itt még Arthurunk vigyázta a munkám, Ödön csak gondolat volt..
Kézzel, mintha férfihajat vágna az ember, emberfeletti munka a 3 m-es tujákat hátulról, aztán előlről, oldalt, majd ugyanez létrával a tetején. Régen az egyik oldalt amit 50 tuja egy nap alatt csináltam meg. Na ez már nem működik.
Ruha kesztyű és hosszú ujjú valami kell, mert oylan szinten csip a levele, hogy kétszeresére tud majdnem bedagadni a kéz tőle.

Jajj, a szeder! A gyengém.

Szilvia, akkor ez azt jelenti, hogy ha hosszú hajtása van mondjuk a málnának, azt fel lehet futtatni valamire és ott is terem? De csak a végén, nem?
Na ebben amatőr vagyok. Vagy külön fajta az olyan amit igy lehet látni?
Sajnos ebben az évben megcsappant a málnatermésem nagyon és a vessző szám is. Valahogy az a kertészet ahonnan venni szoktuk nem igazán szeret minket ilyen téren, hogy meg is maradjanak a dolgaik.
A batátát itt Ásotthalmon is termesztik és küldik is szerte mindenhova az országban. Én sem láttam még a levelét, sem a virágját . Tényleg meglepő milyen, nem is gondoltam volna.
Mellettünk a szomszéd ismerőse telepitett be a kertbe jó pár méhkaptárt. Ödön is allergiás rá. Azok a nagy darazsak meg amik tapasztott fészket csinálnak a tető alatti fal részen telepedtek le, amit le szoktunk verni.
Gabóci, most nézem a lányocskád szedreit is. Hú, micsoda termés! Na ha oda beszabadulnék.
A lámpaoszlopos képed olyan, mint egy festmény!
Na, itt feladom.
Kertváros. De hogy mindenki máskor vágja a füvet és éli életét, hát néha kicsit sok.
Az előbb a frász tudja hanyadik szomszéd drága unokája hasitott a több százezer ft-os benzines járgányával a járdán minimum 30-cal. Kb két óra, mig a kert végén levő tó melletti füves részen kikocsikázza magát olyan zajjal, hogy megmaradni nem lehet az udvaron a hintaágyban.
Most a másik szomszédunk kezdi a szintén benzines fűnyirójával vágni a fél méteres gazt. Ez is mind szép és jó, de 10 percenként lefullad, száll a por, és bőg a motor. Este szerintem a szembeni fogja nyolckor elkezdeni ugyanezt a 100 éves fűnyirójával min. 1,5 óráig. Ugyanez a szomszéd vasárnap ebéd után fogja a kovácsoltvas kapujukat csiszolni és befújni, ami miatt mindent be kell csukni, mert olyan szag van, hogy megmaradni nem lehet bent , ha nyitva az ablak.
Erre mondják a fiúk, hogy nekem semmi sem jó.