Van képem hozzá

boszorkany

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 12. 22:07

Rita írta:Éva! A családod megkönnyíti a dolgotokat! Egyre kevesebbet kell a kertben
dolgoznotok!
Nekem is van még rózsám novemberben!

Szia Rita!
Mondjuk ez a segitseg inkabb bosszantott,de eso utan koponyeg.Van azert igy is tennivalo a kertben,foleg funyiras(igen surun)a fakat metszeni.
A viragokkal nincsen gondom,a szel meg a madarak elintezik.Minden evben eltunik valamelyik es vadi uj viragok vannak helyette,csak nem rendezetten. :)) A kis torpe rozsam is mindig hoz uj bimbokat,csak most nincs idom fotozgatni a himzes miatt.Igyekeznem kell,mert jovo szombaton jonnek az unokamek addig puccba kell vagnom. :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 13. 7:02

Sziasztok! Micsoda szép friss reggel van! Nagyon kellett már ez a könnyű zápor!Kép késő esti képem...
egyik szemből a másik a a belváros felől...mit ne mondjak nem tűnt túl barátságosnak...
Kép
nem értem miért nem tudok képet küldeni...megyek a gmailra... #:-s
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 11:59

Kata tegnap esti, vihar előtt készült fotói:

Azt írta, nem a kép rossz, hanem ilyen sötétség borult a városra a vihar közeledtével:

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 12:19

boszorkany írta:Szia Rita!
Mondjuk ez a segitseg inkabb bosszantott,de eso utan koponyeg.Van azert igy is tennivalo a kertben,foleg funyiras(igen surun)a fakat metszeni.
A viragokkal nincsen gondom,a szel meg a madarak elintezik.Minden evben eltunik valamelyik es vadi uj viragok vannak helyette,csak nem rendezetten. :)) A kis torpe rozsam is mindig hoz uj bimbokat,csak most nincs idom fotozgatni a himzes miatt.Igyekeznem kell,mert jovo szombaton jonnek az unokamek addig puccba kell vagnom. :)

Éva, én is csak viccből írtam, amit írtam. El tudom képzelni, milyen bosszantó
lehetett.
Nálam is a madarak hozzák viszik a magokat. Én is úgy vagyok, hogy már csak azt
veszem észre, hogy itt egy újabb bodza, ott egy másik szilvafa...
Újabban egy rózsafej kandikál ki a trombitafolyondár alól!!! Kis vékonyka a szára,
és látszik, hogy ez az első virág rajta. Ezt aztán végképp nem értem, hogy hogy került
oda, de már nem is gondolkodom rajta. Lehet, hogy az előző lakó ültette oda, csak a
folyondár elnyomta? Mondjuk 8 éve lett volna rá, hogy megmutassa magát, miért csak
most tette? A természet kifürkészhetetlen!

Jó munkát!

Tegnapelőtt vettem észre. Így kukucskált ki a folyondár levelei közül:

Kép

Lélegzethez juttattam:

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 13. 14:36

Rita írta:
boszorkany írta:Szia Rita!

Éva, én is csak viccből írtam, amit írtam. El tudom képzelni, milyen bosszantó
lehetett.
Nálam is a madarak hozzák viszik a magokat. Én is úgy vagyok, hogy már csak azt
veszem észre, hogy itt egy újabb bodza, ott egy másik szilvafa...
Újabban egy rózsafej kandikál ki a trombitafolyondár alól!!! Kis vékonyka a szára,
és látszik, hogy ez az első virág rajta. Ezt aztán végképp nem értem, hogy hogy került
oda, de már nem is gondolkodom rajta. Lehet, hogy az előző lakó ültette oda, csak a
folyondár elnyomta? Mondjuk 8 éve lett volna rá, hogy megmutassa magát, miért csak
most tette? A természet kifürkészhetetlen!

Jó munkát!

Tegnapelőtt vettem észre. Így kukucskált ki a folyondár levelei közül:

Kép

Lélegzethez juttattam:

Kép

Szia Rita!
Nemregen jottunk haza,meg nem kezdtem "bokodni",igy teszek fel kepeket a kertrol.
Ilyen volt----->ilyen most :D
A kezdetkor,valamikor meg halas to volt,benne aranyhalakkal,egyik evben elvitte oket a szurke gem. :(( Ezutan atvarialtuk viragoskertte.
Kép
Azran voltak ezek,felig telepitettek,felig jovevenyek.
Kép
A tavasszal tele volt jacintokkal,pedig eredetileg mashol van a helye. ;) nincs fotom rola.
Most ez van a helyukon.
Kép
Ez az arvacska "telep" is csak ugy lett. :D
Kép
A vadon nott malna meg szeder mindent elnyom,kiirthatatlan.Multheten szabaditottam ki a poszmete bokrot alola.
Kép
Ezt is multheten fedeztem fel,fogalmam sincs milyen virag.
Kép
A noszirom meg a lilomok is osszenottek az evek alatt.
Kép
A vegere egy "makvirag"(nem sajat),bar inkabb "dios beutese" van. =))
Kép
Kép
Bocs,ha sok voltam(vagy sokk? :)) ),de mostmar himeznem kell es holnap se leszek sokaig itthon.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 13. 16:17

szia boszorkány! gyorsan írok, mert hátha megint megbokrosodik a kurzorom és nem tudok majd tovább lépni! A diós beütéses macsekod nagyon aranyos, látszik, hogy nagyon kíváncsi, és meg van elégedve a sorsával... :)) Egyébként nekem nagyon tetszik az egy kicsit vadon kert, olyan eredeti, természetes...ontja magából mindazt amire szükséged van. Kell ennél több,? :ymblushing:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 13. 16:19

Rita írta:Kata tegnap esti, vihar előtt készült fotói:

Azt írta, nem a kép rossz, hanem ilyen sötétség borult a városra a vihar közeledtével:

Kép Kép

Köszönet Rita hogy kisegítettél! :movingflower: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 19:27

Éva! Én is az ilyen természet adta kertet szeretem, mint a tiéd is. Bár az is nagyon tetszik,
amelyik "jólfésült", megtervezett. Én egymagam nem bírnék 1750 m2-t rendben tartani,
mindenkinek magáról kell gondoskodnia nálam. Csak néha szólok bele a növényeim életébe.
Mivel mindent szabad, ezért szoktak meglepetések érni, de jól tolerálom.

Én sem ismerem azt a lila virágot, nem is láttam még soha. olyan sárga sásliliomot én is
fogok ültetni a kertbe, mert jóval hamarabb elkezd virítani, mint a narancssárga.

Ma nagyon sok rovar volt az aszatok környékén. Amíg virítanak ide érdemes minden nap
kinézni.

Az aranyos rózsabogáron nagyon sokat nevettem. Amint meglátott, gyorsan a virág mögé
bújt, de pechére beszorult három ágacska közé. Ott kapálózott, míg én gonosz módon
kihasználtam a helyzetet, és jó sok fotót csináltam róla:
A rózsabogár nevet ismertem, de a teljes nevét innen tudtam meg:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aranyos_r%C3%B3zsabog%C3%A1r

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 13. 21:04

kedves Rita! Küldtem gmailban képeket most néztem ki és 3 időjárási kép fogadott jobbra balra és szemben :D csak lestem már eleredt az eső is erős szél van! Jó éjszakát, és remélem senkinek nem lesz baja a viharoktól! megyek ablakokat ellenőrizni és nemsokára lekapcsolom a gépet is nem kockáztatok! még jó hogy olvasni lehet!!! :)) :)) :)) :)) :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 21:07

Kata esti fotói a vihar előérzetével:

Kata! Olyan jók ezek a sötétben készült képek! Látok bennük fantáziát.
Én is meg fogok próbálkozni vele:

Kép Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 13. 21:11

Sziasztok! :-h Ebben az őrült melegben nem dugom ki az orrom sem. B-) Reggel 8-ig minden menőkémet elintézek, utánna estig sehova nem megyek. B-) Erre ma sütöttem ebben a nagy melegben, #:-s meggyes piskótát, meg túrós pogácsát..... normális vagyok? #:-s ;) 8-|

Ez a ma esti naplemente, :ymdaydream: jó lenne ha az éjszaka egy kicsit lehűlne, mert holnap mennem kell az OTP-be ügyintézni. %%-

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 21:17

A mai másik kedvencemet már kitettem az Easy Fortune-be, de valójában
itt a helye, úgyhogy már teszem is ki:

Szeretem a különleges párosokat, akik csak egy rövid időre párosok, mert
igazából nem tartoznak össze. Ez a szép cickafark a felette tornyosuló futó
növénybe nőtt bele. A fejecskéjét, csak kicsit éri a nap, de ő így is jól érzi
magát, ez látszik rajta.

Belülről:

Kép

Felülről:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 13. 21:37

Gabi! Jó meleget csinálhattál a lakásban. Nálunk olyan nagyon összevissza idő volt,
hogy el sem hiszem. Egyedül a hőség volt fix, egyébként volt itt minden a távoli
dörgéstől, és a fekete felhőktől, a verőfényes napsütésig, és a felhőtlen égboltig.
Az erős széltől, a teljes szélcsendig. Esőnek se híre, se hamva, de csak azért, mert
direkt pénteken akar esni, hogy az esős éghajlatról hazatérő lányom, aki ki van
éhezve a napra és a melegre, ne tudjon felhőtlenül örülni, csak felhősen!

Kata! Gabi! Köszi a képeket! Helyettem is csináltátok. Nálunk estére sűrű felhő lett,
így a naplemente nem látszódott.

Ennek a csorbókának extra pici virága van, lehet, hogy nem is csorbóka? Vagy a
másik nem az, amit eddig annak hittem? Utána fogok nézni. Hogy lássuk a méretet,
mellé akartam húzni a trombita folyondár egy virágos ágát. Ekkor láttam meg, ki
csücsül a bimbón. A bogyómászó poloska. Most lehet a szezonja, mert ma is sokat
láttam az aszatok közt:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 13. 21:48

Sziasztok! pillanatra visszajöttem..hátha nem tudok holnap írni... olyan jók lettek a képek akár virág akár bogár! :))
gabóczi én is hajlamos vagyok ilyenre mint te...én a rizskochra kattantam rá! Ebben a hőségben! :)) :)) :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 14. 9:08

Az időjárás enyhén szólva kicsit szeszélyes mostanában. x_x Reggel nyolckor pillanatok alatt elsötétedett minden, :ympray: heves széllel. 8-| Leverte a virágaimat az erkélyen, :ympray: aztán tíz perc múlva semmi. :ymapplause:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 11:04

Sziasztok! Két porszívózás közt beugrottam, hogy elmondjam, nálunk egész éjszaka
égzengés volt, de eső csak egy rövid ideig esett. Majd ma reggel folytatta, leszakadt
az ég, most viszont úgy néz ki, hogy talán nyugi lesz a nap hátralévő részében. Egy
dolog a régi, fülledt meleg van. Olyan, amikor a nap sem süt igazán, mégis folyik rólad
a víz. Olvad a zsírom takarítás közben, az biztos.

Ma nem fényképeztem még, de annyi tartalék fotóm van, hogy azokból teszek ki. Egy
vasárnapi kép, két lépről. A menyétek nagyban jönnek-mennek a szomszédban, mert
a melléképületüknek nyitott a padlása, és pár rozsdafarkú befészkelt oda. Ők lökhették
le ozzánk ezt a két közepesen nagy lépet. A fiam az egyik kis fehér tojáskát megnyitotta,
hogy meglássuk, van-e ott valami. Volt! Az a darázska, már majdnem megérett a kikelésre.

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 11:09

Még valami! Említettem feljebb, hogy a csorbóka és a pongyola pitypang rokonok
lehetnek a szirmok vége és a porzók alakja alapján. Még egy bizonyíték van, a
csorbóka felmagzott virága. Mivel a csorbókának nincs annyi szirma és porzója,
mint a pitypangnak, neki csak ennyi fújókája lett:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 11:13

Egy ikerpár, és az idősebb testvérük:
(elmentem takarítani)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 14. 12:04

sziasztok! Reggelre nálunk is leszakadt majdnem az ég,de már elállt az eső és csak a felhőket kergeti a szél, de annyira kellemesre lehűtötte a levegőt, hogy csak na!végre lélegzethez jutunk! Samu csinált egy komoly takarítani valót...de már túl vagyok rajta. Alig várom hogy végre este legyen és kiderüljön mi újság...de szerintem el kell vinni a gépet hol tudom a kúrzort használni hol nem---kellemetlen nagyon...ma már ki kellett egyszer kapcsolni emiatt a gépet. Szerintem egy 3-4 éves gép még nem olyan öreg...igaz csak annyit nincs használva, míg alszom bár néha ez sem teljesen fedi a valóságot, mert amikor töltök vissza és nincs vihar nem kapcsolok ki semmit...hadd peregjen...
Nagyon tetszenek a képek és mik ki nem derülnek egyszer engem úgy agyoncsíptek a darazsak gyerekkoromban hogy azóta nagy ívben az ilyen dolgokat kerülöm!3 dolgot nagyon nem bírok igaz inkább ötöt...egér, patkány darázs hangya és csótány...nálam tiltólistások és irtom őket ezerrel..a patkányok pedig valami hihetetlen kárt tudnak okozni képesek összedönteni egy házat is...
:-? :-q
Mentem főzni.... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 18:59

Levideóztam a fényképezőgéppel, hogy egy hatalmas felhőtömeg, milyen gyorsan
loholt az égen. A magasan lévő felhők szinte mozdulatlannak tűntek ehhez képest.
Nagyon hosszú volt, hömpölygött, rettentően alacsonyan mozgott, és majdnem
felém tartott. Izgalmas volt! Azért a videó nem adja vissza teljesen azt az élményt.
Ilyen gyorsan mozgó felhőtömeget szabad szemmel még soha nem láttam:

https://mega.nz/#!c5BUwC7C!J4DJeaLfWWMfZX0YEj78SGTjwKDdAOLUjk1IO4Yb1Z4

Színesedik a bodza. Olyan szép a szememnek:

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. július 14. 20:09

Kedves Rita! Letöltöttem és megnéztem a videót fantasztikus élmény lehetett közelről látni.A you tubon találtam egy videót a szupercelláról amit Csókakőnél fényképeztek, lehet hogy az látogatott meg téged is,mert útba estél neki ( csak addigra kicsit elfáradt vagy tőled haladt arra akkor pedig felélénkült)
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=9OxizW-3PWc

Nálunk kicsit sok eső esett és a virágaim azt hitték, hogy vízinövények lettek.
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 14. 20:47

szia Rita ! Gondolatban készülhet a bodzaszörp arzenálra.... :D , Küldtem gmailt...megnézem amit te küldtél mert közben azt is letöltöttem. én is csináltam videót de letöröltem, mert nagyon mozgott a kezem :D szóval nem tartottam szalonképesnek! Ezt még tanulnom kell :))
ui...megnéztem a videót nagyon tetszik...na most bánom csak hogy letöröltem....az enyémet...nálatok is jó 5o-es szél volt akkor...de szép látvány volt az biztos...nálunk feketében láttál volna hasonlót, néha olyannyira, hogy majdnem felkapcsoltam a villanyt, de mire mozdultam volna meg már világos lett olyan gyorsan mentek a felhők..de még most is..csak lesek.... :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 20:54

Szia Zsike! Köszi a videót! A múltkori is csúcs volt, és ez is az. Én ma videóztam le
azt gyorsúszó felhőtömeget, tehát a Csókakői volt hamarabb. De szabad szemmel
látni, és egy dombon állva közel tudni magadhoz egy ilyen jelenséget nagyon nagy
élmény volt.

Szegény virágok! Mintha rizsültetvény lenne. Nemcsak vízben állnak, hanem meg is
vannak tépázva. A fehér rózsáról mennyi szirmot levert az eső, és a szél.

Köszi a képeket és a videót is!

A mai naplemente három részletben. Kb. 10-15 perc van a fotók közt::

1.:

Kép

2.:

Kép

3.:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 20:59

Kata! Megkaptam a fotókat, azonnal kiteszem őket!

Nekem is ez volt az első videóm. Az már látszik, hogy a fényképezőm jobban fotóz,
mint videóz. Na, nem baj! Alkalomadtán jó lesz még, hogy ilyet is tudok csinálni.

Majd egyszer felveszem, amikor a szarkák, vagy a szajkók rikácsolnak.

:flower1: %%- :littlehearth: %%- @};- %%- :flower1: %%- :littlehearth: %%- @};- %%- :flower1: %%- :littlehearth: %%- @};- %%- :flower1: :littlehearth: %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 14. 21:09

Kata ma esti fotói (angyalszárnyakkal!):

Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza: “Társalgó”