Van képem hozzá

nildiko

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. május 22. 10:34

Kedves Rita!
Boldogságos névnapot kívánok :littlehearth:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. május 22. 12:42

Sziasztok!

Szerencsésen és késés mentesen megérkeztem szombaton.

Kata,
köszi a jókívánságokat!

Spoiler: mutasd
Sajnos az angol nagyinál már nem lehetséges a gyógyulás. Annyit írok csak, hogy negyedik stádium, áttétek mindenütt.

Ildikó, köszi a köszöntést! El is feledkeztem róla. A munkahelyemen mindig megünnepeltük a névnapokat, de a családban nem szokásunk.

Most épp főzök, ha befejeztem megyek az iskolába Lilykéért. Valamelyik nap szeretnék majd képeket is hozni. Itt nagyon meleg van, főleg
délután (angol mércével nézve). A suliban is már a nyári egyenruhában járnak a gyerekek.

Hazafelé a suliból:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. május 23. 16:30

Most csak egy fél pillanatra jöttem be, nem is tudtam hogy Ritának meg éppen most volt névnapja, úgyhogy pótólagosan kívánok Boldog névnapot.
Lilykének annyira jól áll a kék. Hihetetlen, hogy annyira északon ilyen jó időtök van délután.
Itt most olyan májusi áldás esők vannak, csak a nagy szelek sőt ágtördelős helyzetek és a jég nem hiányzik sehol senkinek.
Jut is az országban mindenfelé bőséggel.
Kép
Kép
Most sehogy sem sikerül.... :(( :x :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. május 23. 16:31

Erre csak meggondolta magát.. de inkább békén hagyom... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. május 27. 7:50

Kata! Még nagyon sok boldog szülinapot kívánok! Isten éltessen sokáig!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. május 27. 8:05

Sziasztok!

Úgy volt, hogy a héten csütörtökön megyünk együtt haza a gyerekekkel, de ahogy sejtettem, megváltozott a terv.

Az angol nagyi állapota olyan súlyos, hogy nem kockáztatnak meg egy másfél hetes nyaralást.

Tegnap kezdődött a két hetes iskolaszünet, ezalatt tartózkodtak volna Mo.-on. Mivel ők nem tudnak utazni, én is
itt maradok, hogy Lilykére vigyázzak, amíg a felnőttek dolgoznak. A nyaralást a két hetes októberi szünetben fogják
pótolni.

Két napja itt is lehűlt az idő, de ha kisütött a nap, jó meleg volt azért. Ki gondolná, hogy Angliában is imát mondanak
egy kis esőért. Tegnap végre esett, de messze nem eleget.

Csütörtökön (angol) kánikulában hazafelé az iskolából.

Kép

Tegnap (hétfőn) a játszótéren. Elkelt volna a kabát is.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. május 27. 18:41

Sziasztok Lányok,!
Rita, köszönöm a gyönyörű csokrot. :x
Nagyon sajnálom hogy a másik nagyi ennyire beteg, így érthető hogy ottmaradtál még egy kicsit kisegíteni.
Lilyke meg biztosan nem tiltakozik. :D

Itt meg már kicsit talán sok is volt az esőből úgy országosan, s senkinek nem hiányzott a jég meg a fagyok.
De hát sajnos az időjárás nem kívánságműsor.

Vigyázzatok ott is magatokra, csak kapkodja az ember a fejét, ahogy zajlanak mindenfelé az események! :-o :D :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. május 29. 18:04

:^ Sziasztok!Köszönöm a gratulációt,én is hasonló szépeket és jókat kívánok nektek!Ildiko,Rita nevnap,Kata születésnap!Elfoglalt vagyok,de elfogadjatok tőlem,hogy beszámolók arrol,milyen programokon veszek részt?Nincs kedvem magamról írni,mert jól vagyok viszonylag és sok ember vesz körül.Ne vegyétek halatlansagnak.Szeretlek Titeket,Örömmel olvasom az irasaitokat és nézem a képeket.,csak szabad akarok lenni mindenkitől.
FURA,NEM?
Vasárnap vagy hétfőn olvasok és írok.
Voltam a Királyi palota hímzéssel koreai kiállításon.Ha érdekel titeket,megmutatom
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. május 31. 17:59

Sziasztok Lányok! Paggy, már annak is örülök, hogy legalább bejelentkeztél, s a jelek szerint jól vagy. S sikerrel veszed az új kihivásokkal az akadályokat.
Nyugodtan csináld amit szeretnél, semmi sem kötelező! Viszont örömmel vesszük a minket is érdeklő kiállítások képeit, hiszen nem mindenki tud eljutni ilyen helyekre.
Mi meg már annyit sem mozdulunk ki mint eddig, ez van.
Szóval várom a szépségeket! Köszönöm a jókívánságot is.! :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. május 31. 20:35

Sziasztok!

Hétfőn fogok tudni jönni. Jövő hét vasárnap megyek majd haza, és utána megint gyakrabban jelentkezem majd.

Örülök nagyon Paggy, hogy jelentkeztél! Akkor gyere, amikor kedved van hozzá. Nekem is volt egy ilyen korszakom,
de túljutottam rajta szerencsére.

Új dolgot találtam ki. Több olyan fotóm van, aminek jó kis története van. Ezeket szeretném majd kipakolgatni.

Így telnek a napjaink a szünetben. Épp fodrásznál vagyok. Hajmosást, vágást és szárítást kértem, ez lett belőle. =))

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. június 1. 17:13

Jah kérem..akinek ilyen remek fodrásza van!!!! Édesek vagytok! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 13:53

Lányok!Őrült hőség van.csokival 5 perc meg az udvaron.Ha felmentunk,olvasok,írok es felteszem a kiállítást.Estere kész leszek.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. június 2. 15:50

Sziasztok!

Azt elfelejtettem írni tegnap, hogy nagyon szívesen nézem meg Paggy a képeidet. Írtam már többször, hogy nagyon szeretem
a fotóitokat, fotóinkat. Megmutatja, hogy hogyan látjuk a kis világunkat, mit tartunk érdekesnek, megőrizni valónak belőle.
Szeretem, amikor valamit eszembe juttatnak a képeitek. Ilyenkor mindig azt érzem, hogy összetartozunk egy kicsit.

Most épp együtt nyaralnánk Mo.-on, de ezt most nem tehetjük meg korábban említett okok miatt. A gyerekek visszamondták
a szabadságukat, de ezt a hétfői napot megtartották, és eltervezték, hogy elviszik Lilykét a Gulliver's World (Gulliver Világa)
élményparkba. Már bent ültek az autóban, amikor kiderült, hogy ma valamilyen munkák miatt nincs nyitva, de hogy ne okozzanak
csalódást a gyereknek, elindultak, és majd út közben meghányják vetik, mi legyen az újabb úti cél.

Én itthon akartam maradni, mert jólesik csendben magamban pihenni e és fórumozni egy kicsit.

Itt épp változékony az idő. Ha kisüt vetkőzünk, ha eltakarja a napot egy nagy felhőtömeg öltözünk. Az évek alatt már megszoktam,
hogy itt ez így megy, de még mindig nagyon érdekesnek tartom.

Ígértem, hogy megmutatom az új beépített szekrényemet. Írtam, hogy péntek délután lett készen, én meg szombat reggel
fél hatkor indultam a reptérre. Ez a fotó délután negyed négykor készült, ekkor mentek el az emberek. Először kitakarítottam
kívül belül, majd elkezdtem pakolni. Néha visszaszedtem dolgokat, mert rájöttem, hogy másik polcon vagy lejjebb, vagy feljebb
jobb helyük lesz. Este tíz felé lettem készen.

Kép

Kép

Kép

Lilyke osztályának és a másik két előkészítős osztálynak sportnapja volt múlt hét előtti szerdán. Ilyenkor jöhetnek a szülők
megnézni a gyermekeiket. Érdekes, hogy ez a három előkészítő osztály együtt csinálta a karácsonyi és az anyák napi műsort,
és most a sportnapot is. A három osztály egymás melletti teremben van, időnként összenyitják a termeket, és a gyerekek szabadon
átjárhatnak a másik csoportba játszani, ismerkedni. Nagyon jó ötletnek tartom. Nem tudom, hogy a felsőbb évfolyamokon is
ilyen összetartás van-e, remélem, igen.

Kép

Az is tetszett, hogy bár úgy néz ki a képeken, de nem volt verseny a gyerekek közt. Nem számított ki milyen ügyes vagy ügyetlenke,
a lényeg a mozgás öröme volt. Minden csapat a tagjait név szerint biztatta. Nagyon édesek voltak.

Lily minden képen az első sorban látható:

Kép

Kép

Kép

Kép

Apukák, anyukák, kis testvérek, tanárok futása:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezt a banános-kókuszos zabsütit már olyan sokszor sütöttük együtt, hogy szinte már magától is el tudja készíteni.

Kép

Ezt a virágot még elutazásom előtt fotóztam le a piacon. Ha jól emlékszem ázsiai margaréta a neve, de nem biztos.

Kép

A kertes házak általában emeletesek itt Angliában. Drága a telek, ezért inkább felfelé építkeznek. De lehet látni földszintes
házakból álló kolóniákat is, a mi lakóparkunkban is van egy. Ezeket bungalow-nak (bungaló) hívják. A szabad piacon bárki
vehet ilyen házat, de vannak olyan bungaló lakóparkok, ahol kifejezetten csak 55 év felettiek vásárolhatnak házat. Itt általában
orvosi felügyeletet és másfajta ellátást is biztosítanak a lakóknak. Bocs, nem lettek valami jók a fotók, mert nappal szemben
fotóztam.

Kép

Kép

Kata, láttam, hogy tettél ki fotókat, mindjárt kiteszem azokat is.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. június 2. 16:07

Kata fotói:

Cuki szélfútta felhőkunkorikat sikerült fotóznod.

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 17:45

Elolvastam mindent.Szépeket,jókat,izgalmasat és szomorút.Szomorú vagyok ,hogy Samu nincs jól,nem tudom hogy mit kéne tenni.Eszembe jutott azaz időseket segítő bevásárló,magad előtt tolhaTÓ ÉS RÁ IS ÜLHETŐ ESZKÖZ.Az nem lenne megfelelő Kata?Teljesen veled érzek,sajnálom a nehézségedet és a kétségbeesésedet a helyzet miatt.Csak bizakodást tudok küldeni így a Fórumon keresztül.
%%- :flower1: :littlehearth: :movingflower: :ympray:
Szomorú vagyok az angol nagyi állapota miatt is.Csak abban reménykedem,hogy legalább ne fájjon neki fizikailag.Távolból : :littlehearth: :ympray:
Most ezek után nehéz írnom,de leírom azt a pár szót illetve töredékes mondatot,amit az olvasáskor ,emlékeztetőül jegyeztem fel:
Lilyke válogat:A barátnőm fia 18 éves koráig 4 ételt evett meg/sült krumpli,pizza,milánói,spenót/-szakács séf lett Kínában
ALFI KISFIÚ:aRANYOS,SZÖSZI GYERKŐC,hŰ MILYEN KOMOLY DOLGOK ÉRDEKLIK,szép ajándékot viszel neki.Jófej Lilyke,a barátja is félig magyar :)
Szép hely Walton Hall Garden.emlékeztem a bejegyzésedre-Lilyke nagyon komoly lányka lett.
Hű,de szép Pécsen a húsvéti tojás!!!
Kata!Annyira gyönyörűek a közeli fotóid!Talán fotósnak kellett volna menned!!!!MEGÉRTEM A PIZSAMÁBAN MARADÁSI VÁGYAD.
Tetszenek az angliai zöldségcserepek.Saját kert Lilyke kertészkedésével.
Ildikó!Szépek a virágaid,hát még a tájképeid!!!!!!! ^:)^ ^:)^ ^:)^ :-bd Örülök a zalai útrészletnek is.Köszönöm szépen a szép névnapi festményt.Örülök nagyon neki. :littlehearth: Elámultam azáleatengeren.Csodálatosak.
Irtóra szeretem a csoportfotókat.Személyes és hangulatos 2 kép a bolondballagásról-De jó,hogy betetted Rita!Jókedvem lett tőle.Különben is a Te optimista szemléleted jót tesz mindekinek.Talán Te nem mész bele minden borzalomba,mert nem akarod,hogy magával rántson,mégis bizakodást tudsz adni.Bár énneen nem kezdünk mondatot,szóval Én szeretek mindenre ránézni,megvizsgálni és mások helyett/ =)) :(( /megoldásötleteket keresni.Néha jó ez,máskor pedig nem.Igaz viszont,hogy sok embernek dobtam mentőövet,miközben én majdnem elsüllyedek .De hár ez vagyok én,nem jó és nem rossz.Ilyen vagyok. :) :-??
Örülök Rita,hogy legalább 1 falad kész lett.Jól néz ki!!!!!!
Lányok!Nagyon aranyosak vagytok és emberiek és érdekesek és köznapiak és valódiak.ÉN PEDIG A GYALOGKAKUKK,ha emlékeztek rá a rajzfilmből. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 17:47

mOST összeszedek néhány dolgot a kiállításról.Kicsit nehéz,mert szétbontottam a számítógépes asztalomat és az ölemben gépelek.De menni fog!!!
https://hungary.korean-culture.org/hu/9 ... ead/136249
https://kultura.hu/kiralyi-jelkepek-mag ... allitasan/
https://magyarnemzet.hu/kultura/2025/04 ... is-kozpont
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 18:19

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 18:25

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 18:35

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 18:42

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 18:52

Kép
Kép
Kép
2 hibát követtem el a videóban.Ez a kép ugyan a hivatalnokká válás folyamatát mutatja,de nem a születéstől.A másik hiba,a bordó ruha a mellén négyszögletes rátéttel az egy hivatalnok ruhája
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 19:01

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 19:11

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. június 2. 19:25

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Itt a végén egy nem túl előnyös kép rólam a hitelesség kedvéért. :)) Sziasztok,szép estét! :) :-h
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. június 3. 6:57

Sziasztok Lányok! Nagyon korán megébredtem, így ideültem, hogy megnézzem mi újság!
Máris rengeteg gyönyörködni valóra bukkantam! Hurrá! :-bd

Gratulálok Rita, szuper a szekrény! Azért jól kifáradhattál mire végeztél estére. De megérte!
Az angliai beszámolót meg nagyon élveztem, remek hangulatot árasztottak a sportnapok! Lilyke meg akkora elánnal csinálja a dolgokat, hogy látszik mindenkinek örömöt okoz. Jó volt a felnőtteket is bevonni, nem csak nézőként részt venni! :-bd :littlehearth:

A zabsüti receptjét kérnémszépen, éppen van itthon hozzá minden!

Paggy, annyira élveztem a csodás képeket, egyáltalán nem baj hogy egyx hivatalnok ruházatát is beletetted, hiszen csodás a himzés azon is.
Időnként annyira sajnálom hogy nem Pesten vagyunk. Ez a kiállítás most nem jelentett volna gondot.
De kerámia meg ilyen hasonlók nem jöhetnének szóba Samu "repkedése" miatt sem de azért is mert még a sima üzletben is nagyon nehéz bevonni valamibe ami engem érdekel. de ez van.

Nagyon tetszik a portréd, nagyon jól nézel ki, Látszik rajtad, hogy már sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettél. :-bd :flower1: :movingflower: :x

Nem is emlékszem ilyen hirtelen nyári forróságra, mint ami berobbban. Még engem is megviselt itt a nagyszobában úgyhogy remélem ettől függetlenül mindenki örül hogy már nem kell fűteni, és dideregni.

A nagy esők elég rendesen átsöpörnek az országon, de jég aztán tényleg nem hiányzott.
Szép lassan betankolok baracklekvárból, mert nem hiszem hogy hogy az idén megfizethető lesz az ára, meg a körülmények sem a leg ideálisabbak hozzá!

Most csótányinvázió van, már gyérültek, de sajnos nem sikerült teljesen kiirtani a dögöket.

Ildikó képeiben is kigyönyörködtem magam, annyira szépek a pasztelek.

Nem utolsósorban Rita, köszönöm a képeket is amit kiraktál. :-bd :x
Mindenkinek szép napokat, időnként én is benézek majd... :x :ymhug: :D :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”