Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 26. 8:43

Sziasztok Kislányok!

Paggy, az emberekkel könnyen és szívesen kapcsolódok, de csak egy határig.

Spoiler: mutasd
Nagyon megértelek a lelki kínokat illetően! Addig nincs nagy baj, amíg rá tudod venni magad, hogy felkelj.
Nehéz helyzeteimben én is mindig fenéken rugdostam magam, nehogy oda jussak, hogy már ki se kelek
az ágyból. Néha nagyon nehéz volt meggyőzni magam, de tudtam, hogy muszáj, és erőt vettem magamon.
Egyszer, de lehet, hogy kétszer is írtam már arról, hogy hatodikos koromban volt az első ráeszmélésem arra,
hogy kezembe vehetem a sorsom irányítását, hogy csak azért se hagyom, hogy az alkoholista apám részegsége
befolyásolja a hangulatomat és az életkedvemet. Akkor csak ennyit tehettem, de ez annyira felemelő érzés volt.
A mai napig élesen emlékszem rá.

Nagyon kevés készpénz tartok magamnál, mert kártyával mindenütt, még a piacon is (a nénik kivételével) tudok
fizetni. Nagyjából ezer forint volt nálam, annyi, amennyibe a két csoki került. Legközelebb, magamnak is
veszek egyet, mert kíváncsi vagyok az ízére.

Drága anyósom mesélte, hogy gyerekkorában a szülei fizetéskiegészítésként, selyemhernyókat tenyésztettek.
A gyerekek dolga volt az eperfa leveleinek beszerzése. Kár, hogy már nem kérdezhetem ki bővebben erről.

A múzeumba vezető utat megörökítő fotók nagyon tetszenek. Szép őszi képek.

Megnéztem az sk videót, amit a jégpályánál készítettél, és megint sikerült megragadnom a lényeget. Egy apróság
szemet szúrt benne, amit tegnap itthon is észrevettem és le is fotóztam.

Tegnap vettem észre, hogy milyen érdekesen hullatják a leveleiket a gesztenyefák egy gesztenyefasorban. Az
út felé hajló ágaikon még egészen sok levél van, míg a fa többi része kopasz. Biztosan van rá magyarázat, és lehet,
hogy nem csak a gesztenyefák "csinálják" ezt, de érdekes nagyon. A te videódon is egy ilyen fát vettem észre. Pont
mellette állva videózol. (A videóban jobban látszik a hasonlóság, mint a kifotózott részletből.)

Kép

Kép

Ez a fotó olyan érdekes! Mintha egy bepárásodott ablakon vagy szemüvegen keresztül látnánk téged.

Kép

Érdekes volt ludakat látni kínai selymen. A kacsákat megszoktuk (esküvő), a darut is, főnixet is, fácánt is, de libára
nem emlékszem.

Jó, hogy mondod a videóban, hogy azok a gyönyörű ruhák már "újragondoltak", mai tervezők munkái. Amíg csak a
képeket nézegettem, az járt a fejemben, hogy mennyi modern vonás van bennük. Csodaszépek!

A két piros a kedvencem. Ha azok között is választanom kéne, ez lenne az első helyezett:

Kép

Na, látom, megjelentek a daruk is!

Most jutottam el a színátmenetes ruhákhoz! Mindjárt meg is inogtam. Lehet, hogy mégse csak a pirosak állnak a dobogó
tetején? Ezek is melléjük kívánkoznak:

Kép

A sok gyöngy négyzetre emeli a hímzés szépségét:

Kép

Nekik is volt csodaszarvasuk?

Köszönjük szépen a fotókat, videókat, kutakodást! Nagyon élveztem. Azt figyeltem meg magamon, hogy azokat a
selyemrészleteket néztem hosszabban, amiken természeti motívumok, szimbólumok voltak, a csatajelenetek,
az embert is ábrázoló hímzések nem kötötték le annyira a figyelmemet. Azokon nem legeltettem annyit a szemem.
Ez azonban semennyit nem kisebbít az értékükön.

Kata, boldog névnapot! Szedtem le tegnap a fotóidból, mindjárt kiteszem őket.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 26. 8:52

Kata fotói:

De szép kékje van az esteledő égboltnak!

Először nem tudtam, mi az az elemlámpa szerű dolog, azóta olvastam, hogy ózongenerátor. Nem hallottam még
róla, utána olvasok majd, hogy mit tud.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 26. 8:53

Holnap hozok saját fotókat is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 26. 10:33

Kata!Utolag is boldog nevnapot!
Lanyok!Tetszettek a youdongi parasztfestmenyek?Ott a link, ra kell kattintani!A videon a salak kepei onnan vannak.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 26. 18:12

https://ozongeneratorshop.hu/termek/ozo ... /#comments
Sziasztok Lányok, jól elfáradtam ma, annyi meghallgatni és néznivaló volt ma, hogy nem is tudtam rendesen filmezni sem.
Délután csináltam egy ki kevert túróst!
Megjött a tescós rendelésem is már el is rakodtam . Szerdán lesz nálunk csótányírtás!

https://ozongeneratorshop.hu/termek/ozo ... 5000-mg-h/
https://ozongeneratorshop.hu/agyi-polos ... a-hazilag/

Nagyon szépek a Selyem út képei, köszönöm a sok látnivalót és a köszöntést! :x ;;) :-bd :movingflower: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 26. 18:51

Kitárulkozás-mondhatnánk.Kit érdekel egy másik város-falu népének élete?Minek mutogatni?Túl intim dolog -talán..
Mégis:

https://welovebudapest.com/cikk/2023/03 ... -budapest/
https://open.spotify.com/show/3yCjVLOmX ... 556a8d4297

HA VALAMIT TUDNI SZERETNÉL A PESTI-BUDAI LÉTRŐL HALLGASD MEG!
https://welovebudapest.com/cikk/2023/11 ... -vizafogo/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 26. 19:05

Kata!Elolvastam az ózongenerátor bevetését.Gondolom ,nincs más választásod. Samuval addig hová mentek,amíg az oxigén lecsökken?2 hétig minimum kell több órára.Megértem és rettenetesnek találom,hogy ilyen sok vacakolás van vele.Csak drukkolni tudok,hogy sikerüljön!!Nagyon-nagyon drukkolok!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 27. 19:19

Surgossegi ellatason ulunk a 4 napja nem evo es ivo parommal.Mar 4. Oraja.Meg van hatra 7 oraAlairattak velunk hogy 4- 11 oraig fog tartani,de nem tortenik semmi.Masok is varnak.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 27. 20:21

Jajj, Paggy! De legalább már fogja látni orvos a párodat. Remélem nem idegesedik be és hagyja ott az egészet.
Nagyon jó lenne, ha jó kezekbe kerülne. Kitartást nektek! Drukkolok! %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 27. 22:33

Most ertem haza, a parom bentmaradt.
Hol novok olvasni.Nem aludam az ejjel.18 A cukra
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. november 28. 6:14

Kedves Paggy, olvastalak. Nem tudom hogy tudtad rászedni a párod, hogy elment végre orvoshoz. Van amikor kihagyhatatlan a találkozás. biztos tudnak segíteni. Aludj egy kicsit.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 28. 13:43

Sziasztok Kislányok!

Paggy, megnéztem a parasztfestményeket, és nagyon tetszettek! Imádom a naiv, túlmintás, túlszínes képeket.
Nem is tudok egy, két, vagy mondjuk tíz kedvencet választani közülük.

Találtam egy nagyon érdekes festményt, amit nem tudok megfejteni (nem is kell :)) ).

Amit tehénnek vélek, az malacokat szoptat, de nem tőgyből. Amit meg sertésnek vélek, annak szarva van, és egy kis bocit
nyalogat....
Visszajöttem: újból megnéztem a képet, és lehet, hogy mégis tőgyből szoptat a tehén, mert a fekete malacnak már nem
jutott bimbó.

Ezt írták a kép felé, ez mindent megmagyaráz - kínaiból fordítva a google fordítóval:

A kínai parasztfestmények egyszerű koncepciójúak, és nem törekednek valósághű képekre. A kompozíciót nem korlátozza
a perspektíva elve, a fej-felfelé és a felülről lefelé néző nézetet ötvözi A szerző a kompozíciót a szerző képzelete szerint
tetszőlegesen megkomponálhatja, eltúlozhatja, deformálhatja, az ügyetlenségbe rejtheti az okosságot. A paraszti festmények
általában élénk színekkel, erős kontraszttal, a dekoratív hatásokra helyezik a hangsúlyt, megtartják a gazdag és élénk hegyi
stílust, egyszerűek és világosak, a föld illatával.

Kép

De jó, hogy benntartották, és hogy bent is maradt! Most már jó helyen van, egy kicsit kifújhatod magad. Gondolom mennyire
rosszul érezhette magát, ha hagyta, hogy kórházba vidd.

Kata, remélem végleg sikerül megszabadulni azoktól a rusnyaságoktól!

Milyen jó, hogy már online is lehet élelmiszert vásárolni! Neked ez nagy segítség.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 28. 15:28

Régen jöttem ételfotókkal, most gyorsan kiteszek párat.

Párolt zöldségek hamis sajtszósszal, babbal, borsós kuszkusszal tálalva:

A hamis sajtszószban is minden párolva van (hagyma, fokhagyma, sárgarépa, krumpli). Adok hozzájuk egy
jó nagy adag sörélesztőpelyhet, szójajoghurtot, vizet, sót és borsot, majd rúdmixerrel összedolgozom.

Ez a harmadik alkalom, hogy kuszkuszt készítek. Ha Lilyke nem beszél nekünk arról, hogy mennyire szereti
az óvodában a kuszkuszt, eszünkbe se jutott volna venni, elkészíteni és megkóstolni. Nálam nagy kedvenc lett,
a lányoméknál már nem annyira, de természetesen Lilykének elkészítik.

Annyit tudtam, hogy az óvodában narancssárga színe van a kuszkusznak :D , ezért arra törekedtem, hogy az enyém
is olyan legyen. Lilyke még mindig a válogatós korszakában van, tudtam, hogy igyekeznem kell, különben nem fogja
meg se kóstolni. Szerencsére a szemének is tetszett, és az ízlelőbimbóinak is! És az enyémnek is! Paradicsompüré és
darált paprika adta meg a szép színét és a finom ízét.

A "sajtszósz" előtt és után:

Kép

Kép

Pirított zöldségek rizspapírban, párolt zöldségek, tofu és teljes kiőrlésű tészta céklaszósszal:

Zöldségeket (lilakáposzta, hagyma, fokhagyma, gomba, répa, brokkoli, kaliforniai paprika) megpirítottam szójaszósszal
és egy csapott evőkanálnyi nem cukrozott szilvalekvárral.

Kép

A rizspapírok közepére algalapokat fektettem, arra halmoztam a zöldségekből. Tepsibe tettem őket, halványan
megkentem a tetejüket és az aljukat olajjal, majd a sütőben szépen megsültek.

Kép

Kép

Kép

Ismét együtt párolódott minden zöldség, ami az ebédhez kellett. A céklamártás szinte ugyanaz, mint a hamis sajtszósz,
csak répa helyett cékla van benne. A mártás azért lett rózsaszínű, mert a cékla belül fehér "cirmos" volt, ezért kevesebb
volt benne a festékanyag. Ilyesmi volt:

Kép

Mártás nélkül és mártással:

Kép

Kép

Lencsefasírt brokkolis-borsós krumplipürével és párolt lilahagymával:

A lencsefasírt elkészítéséről már többször tettem be képsorokat. Ez csak annyiból volt különleges, hogy nem a sütőben,
hanem serpenyőben sütöttem meg őket. A káposzta ismét lilahagymával, sóval, balzsamecettel és egy pici ecettel
párolódott. A krumplipüré viszont újdonság volt. Nem volt itthon karfiol, ezért brokkolival és borsóval főztem meg.
Eszembe jutott, hogy a vízbe dobok három gerezd fokhagymát is. Biztos voltam benne, hogy emelni fogja az ízélményt.
Így is lett! Csak arra kellett vigyáznom, nehogy kislisszoljanak a lábasból, amikor öntöttem le a főzőlevet. Vízzel elkevert
szójajoghurttal és őrölt borssal törtem habosra. Nagyon-nagyon finom!

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 28. 16:52

Sziasztok!Nyomor a kobon nalunk.a paromcpvodos es cukros a korhazban van.
Tegnap ota olyan betegvagyok, hogy a wcre se tudokkimenni.A lanyom latogatja a paromat.
Covidos lettem.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 28. 18:01

Paggy!!! Ezt már olvasni is fájdalmas! Nagyon sajnállak benneteket! És veled mi lesz? Remélem számodra
is jut egy látogató, aki segít! Most szeretnék bp.-i lenni, én szívesen "ellátnám a bajod". Ezt az utolsó
rosszul időzített poént csak azért durrantottam el, hogy nevess egy kicsit.

Azt kívánom, hogy a mai legyen a legrosszabb napod! Innentől, ha kicsit is, javuljon az állapotod, állapototok.
Gyors gyógyulást kívánok! @};- %%- :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 3:29

O:-) \:D/ Koszinom, hamarosan jobban leszek.Este mar kivanszorogtam a konyhaba.A holnapi "tervem", hogy mosogatni fogok.A lanyom hozzam is feljon napi 1xAz alberlo srac bevasarol.Tok tendes.
Mar elegem van magambol , hogy folyton panaszkodom.Masoknak sokkal nagyobb nehezseg huzza a vallat.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. november 29. 7:25

Jó reggelt.
Paggykám, mielőbbi jobbulást nektek. A várakozás közben szedtétek össze a covidot? A fene egye meg ezt a betegséget, és az összeset.
Csak lassan mindent, neked még ott vannak az állatok is, őket is el kell látni. Pihenni is kell.
Mindenkinek a maga baja a legsúlyosabb, így neked a tiétek. Lázas is vagy?
Jó, hogy egy-két dologban besegítenek.

Rita csodálatosak a fotók az ételfotók, de még milyen finomak lehettek. Én mostanában kevés alkalommal főztem. Tököt sütöttem,vele egy tepsiben pár szem krumplit, meg hasonlókat.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 29. 8:51

Sziasztok Lányok és Elthan!
Mindenkinek szép napot, a betegeknek gyógyulást!
A fene egye meg ezt a covidot, Paggy, nagyon sajnálom hogy elkaptátok! Ráadásul nálatok szóba sem jöhet a készülék, tele vagy növényekkel és állatokkal!
Remélem megkapjátok a megfelelő gyógyszereket, és olvasom hogy azért valamennyi segítséget is kaptok!
Sajnos az állatok is el tudják kapni, de remélem ők azért megússzák. x_x :-??
elfelejtettem az erre az esetre való gyógyszer nevét. Mindenesetre én vettem és használom a glicint és a NAC-ot
mindegyik nagyon fontos, nem csak dohányosoknak, hanem akik átestek influenzán vagy covidon.

Ildikó, remélem te is már a javulás útján, az ilyen időben tényleg csak azt csináljon az ember, amihez kedve van, Már ha olyanok a körülményei hogy megteheti!
Nálunk is nem sokszor, de szerencsére Samukám elég támogató típus, mindig érzi ha elértem a határaimat!

Tegnap elmentünk a városba, és gondoltam veszek egy közepes meleg pizsamát, mert a túl vékonyban fázom!
Hát a minőségi pizsamák a vékony akciósan egy közel húszas, de a melegebb az 3o ezer lett!
A kedvenc kis kínai boltom meg be volt zárva, de nem láttam semmi kiírást hogy miért. :-q

Rita, elgyönyörködtem az ételes képeiden, és meg is jött a kedvem a főzéshez.
Csak ma meg jönnek a csótányírtók, így egyenlőre félfenéken ülök a gépnél is, hogy azonnal menjek ha kopogást hallok!
Ja megyünk majd a Kodályra is, megnézem van e nekem való pizsama, ha kapok Samunak is veszek majd a másik kínaiban, csak oda külön el kell mennem vele.
Az a Rizspapir az ehető, mert olyan mintha celofán lenne,... hol lehet megvenni?
A kukuszt hogy készíted el? Melyik elkészítési mód vált be?

Annyit beszélgettünk pontosabban nézegettük a kínai selyemkiállítást, hogy elkezdtem újranézni a Kard és brokát-ot..
persze nem utolsó sorban a főszereplő hölgy miatt!!!

Mindenkinek szép napot!!
ui: Az Ózon még mindig erősen érződik a kisszobában, de nem kellemetlen, csak meglepődtem. Ja írok is nekik, hogy megjött a készülék és be is üzemeltem. Teljesen végigaludtam az éjszakát, ilyenre nem volt mostanában példa, a szokásos egyszeri "kötelezüt " kivéve!
Samunak meg fáj a feje, most adtam neki fájdalomcsillapítót! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 29. 16:33

Amíg elmentünk az ózonkezelés miatt, addig ellopták a karácsonyi kaktuszomat! :( :(( :(( :(( :(( :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 21:50

Mosogatas kozben , vagy elalvas elott hallgathato:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 21:52

https://open.spotify.com/show/4No5Vdr8HcaStYdmrwDG2G
Mint regen, amikor a teli esteken egy teat kortyolgatva radioztunk
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 21:55

Holnap reggel visszakapom Csokit, mert a lanyom szerint sokat sir.Mar holnap maszkban tudok picit setalni vele es a kutyas tarsak is nagyon kedvesek, jonnek es megsetaltatjak.Barmenmyire kedveli oketo,allandoan log rajtuk ,ha talalkpzunk, azert csak en vagyok a gazdaja,Remenykedtem, hatha hamar megszokna ott ,ha velem lesz valami.
A parom az elkulonitoben van es nem eszik.Muszaj volt raformednem.Nem a stilusom.Talan hasznal.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 22:04

:) Mas: a telefonon irok es olvasok.Mindjart mindent itt.
Ildiko:Kihivtam a mentot
Rita:Gondoltam, hogy tetszeni fognak a festmenyek.
Szia Kata :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 29. 22:14

Holnap jövök, elolvastam Paggy, amit írtál, de most csak a crom frissitésért léptem be hogy rendben legyen a gépem A tech oldalon volt a felhívás.
Jó éjszakát! Csokinak akkor meg leesik a kő a szívéről, hogy visszakapja gazdasszonykáját! Párodnak is jobbulást! :x i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 29. 22:20

Rita:Csodalatosak az etelfotok es a leirasok.Remelem sokan kedvet kapnak a kiprobalashoz!!!!Majdnem mindet kiprobalnam, sajnos...hisztamin!!!!
Lanyok!Koszonom a tamogatast.Jaj uristen a Kobak behozott egy egeret
Sicc, ne szetess ennyire!

Vissza: “Társalgó”