Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 11. 9:39

Sziasztok LÁnyok és Elthan! Szép napot mindenkinek!
Paggy, nagyon tetszett Mózes és Józsi története. szerintem hatalmas szerencséjük volt, hogy éppen jókor voltak jó helyen még a bajban is. :-bd

Megint elment az időm a rövidyutubbal..grrrr. ~o) :)) :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 11. 17:16

ÉS AKKOR....... :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Jövő héten nyílik a Renoir kiállítás..... :-bd Megyünk...És,aki nem tud,annak,amit lehet. mutatunk
Remélem lehet fényképezni,ha nem, akkor is kitalálok valamit,amitől élmény lesz Lányok... :ymdaydream:

„Manapság mindent meg akarnak magyarázni. Pedig ha egy képet meg tudnánk magyarázni, az többé már nem is volna műalkotás. Megmondjam mik azok a sajátosságok, amelyek szerintem fontosak az igazi művészet szempontjából? Leírhatatlannak és utánozhatatlannak kell lennie… A műalkotásnak meg kell ragadnia a nézőt, a hatalmába kerítenie, magával sodornia. A művész a szenvedélyét adja át, ez az az áram, amelyet sugároz, s amelyet arra használ, hogy a nézőt is belevonja a szenvedélyébe.” (Pierre-Auguste Renoir)

Kép

A tehetséges francia művész, Auguste Renoir évekig a híres „Esernyők” festményen dolgozott. A munkát 1881 végén kezdték meg, és csak 1886-ban fejezték be.

Eső. Párizs. Napernyők. Egyrészt ez hiúság, összetörés, esernyők halmozódása, másrészt a telek bája és varázsa. A kép egyrészről néz, nincs olyan bonyolult és bonyolult cselekmény, amely arra késztetné a gondolkodást és gondolkodást az akkori szellemben. Minden egyszerű és könnyű.

Négy hőst ábrázoltak a vászonon, amelyek mindegyike saját történetét viszi a világnak. A fiatal anya felhívta a gyerekeket. 1881 szellemében divatosan és elegánsan öltözött.

A bal oldalon lévő fiatal nő fáradtnak tűnik, hazatér egy nehéz nap után, 1886 szellemében öltözött. Egy ilyen időbeli különbség tükröződik a hosszú munkán.

A központ közepén egy orrú orrú lány, aki érdeklõdõen az ég felé nézi, hogy véget ért-e az esõ.

A kislány bájos, jellegzetes gyermekes naivitása és ártatlansága. A festmény pontosan ábrázolja a korszak divatját, különféle osztályokkal.

Renoir hosszú ideig tanulmányozta a ruha stílusát, hogy a lehető legpontosabban átadhassa stílusát és divatját. A művész különböző stílusokat használt hősök írására. A jobb oldalon álló két lány íze puha, sima mozdulatokkal van írva, az impresszionizmus szellemében, a bal oldali hősök pedig szilárdabb és határozottabb kézírással vannak írva. E különbségek ellenére a kép harmonikusnak és természetesnek néz ki, teljes mértékben összhangban az akkori korszakkal. A cselekmény különleges bájjal bír, amely a mesterre jellemző, különbözteti meg más, ugyanolyan híres művészektől.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 11. 17:25

Na,mit szóltok?Van kedvetek -eljönni- velünk????
Nyilván van fontosabb dolog is,mint kiállítást nézni,de nagyon élvezetes../felkiáltójel :)) /
Szeptember 22-én nyílik.Lesz egy meglepetésem is majd.."elutazunk"Párizsba... :x :x :x :x
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 11. 17:56

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 11. 17:58

Paggy, remek lesz ez a kiállítás, szerintem nagyon sokan lesznek rajta! Micsoda élmény lesz! :D :-bd ~o)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. szeptember 11. 21:27

Paggy Ez a kiállítás remek lesz. Nem láthatom. De majd számítok rád.
Nem biztos, hogy fényképezhetsz.
Jó szórakozást.

Rita, holnap kedves családod egy része érkezik. Legyen kellemes az együtt töltött időtök.
A megás feltöltésre én is igényt tartok, az első részt letöltöttem.
A karácsonyi kavalkádot megnéztem, ha én oda beszabadulnék, nem is látnám tudnám mit is akarok venni. "A fától nem látnám az erdőt".... a mondás szerint.

Kata, hogy megy a gyérítés, vagyis inkább a megszüntetés, a csipéshelyek gyógyulnak-e? Nagyon idegtépő helyzet, de biztos megoldható.
Elthan, régen olvastalak? Mi van veletek.
Ági mi újság nálatok?

Mályvarózsák.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 11. 21:43

De jó hogy visszaléptem! Ildikó, szerdán már többet tudunk, jön majd egy illető akinek olyan szere van, hogy nem kell a lakást sem elhagyni. Átbeszéljük a dolgokat. addig meg írtok meg rakodok.
Képzeljétek kétfajta poloska van és az utóbbi rosszabb az ágyinál mert sokkal gyorsabbak és csúnyábbak a csípései!
Ja és itt már megjelentek a kinti poloskák, tegnap fogtam egyet! Úgyhogy majd az új szerrel amit majd megrendelek lekenem az ablakkereteket és a párkányt!
https://rojaker.hu/
Ennek a cégnek a készítményeiről van szó! Az ágy lábához való írtószer meg még jobb, mert megakadályozza majd hogy máshonnan felmásszanak az ágyra.
De már nagyon várom hogy csupán rossz álom legyen az egész! #:-s
De egyébként sokkal jobb a levegő a lakásban, nagyon sokat számított ez a 3 ózonkezelés is! Még lesz majd az is, csak előbb most egy permetezés következik..azt beszéljük át szerdán!

Rita érezd jól magad a gyerekekkel. ! Remélem kellemes élmények fognak benneteket kényeztetni!
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)

Gyönyörű a képed Ildikó megint! :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 5:23

Kata!Borzaszto lehet es igen,idegtepo.Csak drukkolni tudok, hogy minel elobb vegeszakadjon ennek a helyzetnek.
Ildiko!Szep a kep! :-bdMilyen viragot festettel es honnan volt a " modell"?Csak fessel minel tobbszor!!!Es jokedvvel!!!
Rita!Most ismet lilykezes jon! \:D/Kivancsi vagyok mivel fogja eltolteni az ittletet?Van kedvenc helye?Ja es hol fognak lakni?Hogy all a hazeladasod?Szep es boldog napokat kivanok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 5:33

Fontos video:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 12. 8:27

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert még mindig főzök. A mai kaját már megfőztem, most a holnapit készítem.

Tegnap nem tudtam jönni, mert úgy becsípődött egy rossz mozdulattól a derekam, hogy busszal kellett mennem
vásárolni, és még a szobák takarítása hátra volt. El se tudtam képzelni, hogy hogy fogok porszívózni például.
Vásárlás alatt végig ferde - jobbra dőlő- felsőtesttel tudtam csak járni, és nagyon kellett vigyáznom, hogy a buszra
nehogy a bal lábammal lépjek fel, mert először így tettem és majdnem összecsuklottam. Nem ragozom...
Régebben is volt már nekem ilyen, tudtam, hogy pihentetéssel hamar elmúlik, de az elkövetkező egy hétben
pont nem pihengetni akartam. Nagy nehezen hazaértem, a levetkőzés-átöltözés még nehezen ment, aztán
csoda történt. Egész jól ki tudtam porszívózni és egyre kevésbé fájt a derekam. Ma már nem állok ferdén, és
bár érzem még egy kicsit a derekamat, ez már nem a pihentetős fajta érzés.

A gyerekek itteni idő szerint 8-kor elindultak.

Nem olvastam még el, amit írtatok, de elfogom természetesen.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 12. 12:46

Sziasztok LÁnyok és Elthan! Mindenkinek szép napot kívánok, Ritának meg teljes gyógyulást, és sok sok kellemes élményt Lilykével és kis családjával.
Talán mire írom e sorokat, már meg is érkeztek!
Paggy, én is izgatottan várom a folyamat végét, hát azt eddig is tudtam hogy nem lesz gyaloggalopp!
De a kiállítást én is izgatottan várom, talán onlinen is nézhető lesz majd, de persze az személyes élmény az mindig sokkal sokkal több!!! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 14:41

5 perc alatt kesz a teszta!-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 12. 15:17

Remek a pizzavideó köszönöm!
Csak azt nem értettem hogy ez most sütőporos vagy élesztős... :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 19:45

:ymhug: Elesztos.Miattad tettem be.Ha a video alatt kattintasz, ott a recept.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 19:49

25 dkg liszt, 25dkg viz,1 teaskanal cukor ugyanennyi so,1evokanal olivaolaj,8g instant eleszto 210-220 fokon 15-20 perc,majd újabb 15-20perc sajttal
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 19:52

Ma este kiprobalom.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 12. 21:21

Finom lett, :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 13. 8:33

Köszönöm Paggy!!!
Sziasztok Lányok és Elthan! Ma jön egy szakember, felállítottam tegnap a csapdákat, kíváncsi leszek a kavalkádra!
Még másfél óra!
Paggy, annyira tetszik az a videó a pizzáról, hogy tuti meg fogom csinálni és hozok is majd képeket róla!
Csak lássam mire jutunk! Sajnos a szomszédasszonyom nagyon beteg lett, + az új covid rá! Azt mondta a háziorvosa hogy ne is menjen hozzá, maradjon otthon!
Úgyhogy a segítségnek lőttek! Csak ő tudja átvészelni ezt az egész borzalmat! :-ss :ympray: :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 13. 17:07

Sziasztok!Ma kulonleges setara megyek este.Meghalt a nagyobbik teknosbekam :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: es elviszem a Dunahoz, hogy ha csak jelkepesen is ,visszajusson a tengerbe.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 13. 20:23

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 13. 20:35

Paggy, részvétem! Még egy állatka elment. De ő már szinte matuzsálemnek számított a többiekhez képest! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 13. 21:30

Este Pesten:
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 13. 21:33

Jon a buszom.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 13. 21:47

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. szeptember 13. 22:06

Paggykám, fogadd részvétem, igazán sajnálom, biztos nagyon bánatos vagy.
Én majdnem minden nap kimegyek Negrohoz. Sok szép napot szerzett nekem. Sokszor fájt a lábam, és ő mindig észrevette, hogy most nem lesz jó a séta.
Tanulunk az állatoktól sok mindent, talán még jobban mint az emberektől.
.......közben hosszú szünetet kellett tartani, más elfoglaltság miatt.
Talán elmeg.
Még annyit Paggy a mályvarózsa kérdésről, festésről: Láttam egy képen sok mályvarózsát, különböző színekben, megnéztem a leveleket, a virágok árnyalását..... és megfestettem másképp, de mégis valamennyire követve a képet. Valamikor nekem is volt, első évben nagyon szép volt, aztán a másodikban már nem. Most festettem egy őszi levelet, jó sok időt "rááldoztam".
Mindenkinek jó éjszakát.

Vissza: “Társalgó”