Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 8. 21:12

sziasztok Lányok és Elthan! szép estét nektek.
Ma nem tudtam kihasználni a jó időt, így egy kicsit elszaladt velem a nap.
Nekem sem jönnek úgy a dolgok ahogy szeretném, mert sok mindenhez segítség is kellene.
Úgyhogy nem jó sehogy sem egyedül lenni. Bár azt hiszem mindegyikünknek maga a nehézsége, és amit szeretne másként csinálni.
Nincs más lehetőség mint kivárni, aztán majd kialakul, addig pedig más felé is figyelünk és ha lehet pihenünk!
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 9. 2:56

Sziasztok!Kozben rajottem valami fontos dologra a problemaimmal kapcsolatban.Vannak masokat kontroll alatt tartani akaro szemelyiseg tipusok.Ezt most nem fejtem ki reszletesen.Valamivel konnyebb lesz a "megvilagosodasom"utan.Mindenesetre panaszkodni nem fogok, mert ugy hiszem,megertettem.Ezutan mar csak az a feladatom, hogy jobban vigyazzak az egeszsegemre, hogy amig csak lehet, onallo maradjak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 9. 3:08

^:)^ Lanyok!Mindjart osszeszedem magam :))es nem nyavalygok!!!!!
Megnyilt nalunk a parkban a plakatkiallitas, keszitettem kepeket es videot.
Reggel elolvasom, hogy mit irtatok.Majd felteszem, amit hoztamKata!Tudom,hogy milyen nehez neked. ^:)^
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 9. 3:50

Erdemes megnezni:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 9. 8:41

Sziasztok Lányok és Elthan! Hát én tényleg nem tudom hova tegyem magam... azt hittem péntek van!
Úgy összefolynak a napok, hogy valami hihetetlen!
Belehallgattam Paggy, a videóba, fogom folytatni, de majd ha már a másik szobában leszünk!
Na megyek is a dolgomra. Még jó hogy legalább időben felébredtünk! :x :D :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 10. 8:36

Sziasztok!

Kedden jönnek a gyerekek, nagy izgalommal várom őket. Ma elkezdem a nagytakarítást, keddre csak a főzés marad.
A nagybevásárlást korábban megejtettem, a gyümölcsöket és a zöldségeket naponta, frissen fogjuk beszerezni.

Most megyek menni, aztán megpucolom az ablakokat, kimosom a függönyöket, és kitakarítom a konyhát, előszobát,
fürdőt, spejzot. Holnapra hagyom a két szobát. Délután megpróbálok képeket is kitenni.

Kata, képzeld, egyes üzletekben már itthon is kint vannak a polcokon a halloweenhoz kapcsolódó termékek, a piacon
meg mindenütt gyertyákat és temetőre való koszorúkat látni. Szóval itt is elkezdődött.

Én mára hittem azt, hogy szombat van. :D

Már nagyon régen töltöttem le a yt-ról videót. Azt hiszem, hogy legutoljára ezt használtam: https://keepv.id/58/
Beteszed a yt videó linkjét a fehér mezőbe, majd egy kis várakozás után kidobja a lehetőségeket.

Paggy,

Spoiler: mutasd
mindig nagyon elszomorít, amikor a jelen családi viszonyokról írsz. Átérzem és megértem a bánatodat, és azt is
hogy ebbe bele lehet betegedni... én is belebetegednék... az én szívem is sajog, amikor olvasom a soraidat. Nem tudok
semmi okosat javasolni, vagy biztatót mondani, mert magam sem tudom, mit tennék hasonló helyzetben.
Egyetértek Ildikóval, a lányod helyett Lillára koncentrálj. Én is biztos vagyok benne, hogy ő másként lát téged, mint
a lányod. Ebben van tapasztalatom: én nem szerettem apukámat, nem szerettem vele lenni, kényszerből mentem el
meglátogatni, de már előtte egy héttel ideges voltam. Viszont a gyerekeim nagyon szerették, és szerettek vele beszélgetni,
jókat nevetgéltek együtt, szerették a történeteit hallgatni. Ők nem ismerték alkoholistaként, ők nem szenvedtek az ivása
miatt, az ő érzelmeiket nem befolyásolta a korábbi életmódja. Pedig tudták, hogy én min mentem keresztül fiatal felnőtt
koromig, és mennyi lelki sérülést szereztem miatta (anyukám és az öcsém is).
Lillát sem fogja befolyásolni, hogy milyen a kapcsolatod az anyjával...szerintem. Amikor nagyobb lesz, és szabadon fog
mozogni, és nem kell engedélyt kérnie, hogy elmehessen hozzád, el fog menni.Addig tereld el a gondolataidat, és "nyüzsögj".
Annyi mindent szeretsz csinálni, és lelkesedésért se kell a szomszédba menned. :) Ja, és próbáld meg valamilyen szinten
tartani vele a kapcsolatot. Egy-két hetente, egy-egy óra közös program vagy telefonbeszélgetés.
Én is azt mondom, hogy az egészséged a legfontosabb.

Ildikó, nagyon okos gondolatokat osztottál meg Paggyval és velünk! Elteszem magamnak a későbbiekre. :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 10:40

Sziasztok!Rita koszonom.Ma bepotolok mindent , :) meg rossz a billentyuzetem.
Leültem a gép elé,aug.28-cal kezdem a visszanézést.
Rita:Hunstanton-tisztán emlékszem a hunstantoni képekre,a lakókocsikra,ma berendezésekre is.Nagyon vonzó a tenger.Szeretem és hiányzik.Nézem a képeket , nem komolyan,de irigykedem ,Rita a szabad életmódodra. :ymdaydream:Az első kép,ahol a lányod a messzeségben úszik,nagyon szép.Érezni a szél fújását,a tenger enyhe hullámzását./Lillykéről majd kicsit később írok :flower1: /Erről a képről megint eszembe jut, az általam sokszor emlegetett, koreai búvárnőről szóló filmje.Fogalmam sincs miért,talán a tenger miatt,de nagy hatással volt rám az a dokumentumfilm.
IldikóÍrtad Ritának,hogy bár hidegnek látszik a tenger,de azért kipróbálnád.Ajánlom figyelmedbe azt a cikket/VAN MÉG REMÉNYÜNK :) :)) :littlehearth: :ymdaydream: :flower1: /
https://femina.hu/hazai_sztar/molnar-piroska-sofor/
Részlet:
Molnár Piroska ezzel az 53 évvel fiatalabb férfival járta be Európát: így ismerkedett meg Gergővel
Molnár Piroska sofőrjeként kezdett dolgozni, ma pedig már fogadott nagymamaként, illetve unokaként tekintenek egymásra.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 12:09

Rita:Lillyke nagyot nőtt és csodás a göndör haja.Ha szereti az állatokat,biztosan kedves ember lesz.Talán neki is lesz később saját valamije.
Lilla unokám mesélte régebben,hogy nekik lesz saját állatuk az osztályban.Azon tanakodtak,hogy mit válasszanak.A lányom egy foltos agámát javasolt neki.Ismerem az agámákat.Élő tücsköt eszik,brrrrr.....Kíváncsi leszek Lilla,aki szintén nagy állatbarát,hogy fogja bírni az etetést.Egyszer az állatkertben szemünk láttára vágták falhoz a kígyónak szánt fehéregereket.Lehet,sőt biztos,hogy álszent vagyok,nem bírom a gyilkolászást.A macskáim állandóan hoznak elhalálozott/az ő közreműködésükkel x_x /egereket,néha patkányt.Borzasztó a szenvedést látni. x_x x_x x_x

Jópofák a kereken gördülő fókanéző hajók.Google fordítóval lefordítottam a turistacsalogatót:

https://www.seatours.co.uk/seal-safari/

fókák 3 és 4 km/h közötti sebességgel haladnak a szárazföldön, és elérhetik a 30-40 km/h sebességet
amikor víz alatt úszik! A fókák éjszaka is vadászhatnak, érzékeny bajuszukat használva zsákmánykeresésre, és általában a nap nagy részét a homokpadokon cipelve alszanak.

A fókák nagyon jól látnak levegőben és vízben is, és éles szaglással rendelkeznek a levegőben, ami lehetővé teszi számukra a ragadozók észlelését. A fókák nagyon jól hallanak levegőben és vízben egyaránt. A nőstények és a kölykök gyakran hívják egymást.

Táplálás:
A fókák opportunista etetők. Körülbelül 120 méter, sőt esetenként 300 méter mélyre merülve táplálékuk főleg olyan halakból áll, mint a homoki angolna, hering, fekete tőkehal, vékonybajszú tőkehal, valamint a fenéken élő halak, mint a lepényhal és a lepényhal. A tintahalat és a polipot is gyakran eszik.

Tenyésztés:
Az egyesült királyságbeli fókák kolóniákon szaporodnak, ahol az állatok strandokon, homokvidékeken és barlangokban gyülekeznek. A közönséges fókák májustól júliusig a strandokon és árapály-homoksíkságokon hozzák világra kölykeit. A fogantatás a születésig körülbelül 11 hónapig tart. A közönséges fókakölykök sötétek és foltosak, és születésük után 5 percen belül képesek úszni.

Egy Selkie mítoszok és legendák:
A hagyományos hiedelem szerint nem szerencsés fókákat megölni, mivel ezek a norvég lochlanni király gyermekei, egy varázslat alatt. Féltékeny mostohaanyjuk féltékeny szépségükre, hét évet és hét napot töltött a Fekete Művészet tökéletesítésével, ahol a király gyermekeit fókává változtatta, így nem lehettek se vadállatok, se halak örökké. Ezenkívül megátkozta őket, hogy a tengeren mindig szárazföldre vágynak, míg a szárazföldön mindig a tengerre vágynak, amíg a hullámok a parton vernek. De arra is kényszerültek, hogy évente háromszor nagyon rövid időre visszanyerjék az emberi formát.

A történetek egy parton sétáló férfiról mesélnek, aki egy magányos öbölre bukkant
ahol számos fóka félrevetette szőrös kabátját, hogy emberként fürödjön. A lények csodálatos szépsége láttán felkapta az egyik ragyogó bőrt, és hazavitte.

Az elvarázsolt gazdi, aki meglátta csillogó bőrével, kénytelen volt követni, hogy visszanyerje korábbi bőrét, de ez sehol sem látszott, ezért megelégedett a férfi ruhájával, és beleegyezett, hogy feleségül vegye. Mámorító szépsége elbűvölte, és sok éven át a feleségeként élt, szülte gyermekeiket, de „tengeri vágya” soha nem enyhült.

Egy napon az egyik gyermeke rábukkant a gyönyörű rejtett bőrére, és elhozta az anyjának. Azonnal rádobta, visszaváltoztatta korábbi önmagához, és mélyre merült a tengerbe, és soha többé nem láthatták, kivéve azokat az éjszakákat, amikor anyjuk dala arra szólította a gyermekeit, hogy jöjjenek hozzá, és ússzák át a
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 12:27

Rita:nagyon köszönöm a tengeri képeket,legalább láthattam :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Kata,eddig csak szörnyülködve olvastam el Samu kórházba kerülését, most újra elolvasva ,egy rémálom,amit átélhettél.Nagyon erős és ügyes nő vagy , óriási szerencse,hogy rendesek a szomszédaid :flower1: :flower1: :flower1:
Rita:Lillyke,ha ruhában van,milyen kecsesen lányos.JÓL ÁLL NEKISzereti?
Lányok.mégegyszer beteszem ezeket a dél-afrikai tehetséges gyerekeket.A Mindhárman a szívem csücskei:

:littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
https://www.news24.com/you/news/local/t ... m-20230302
Részlet:
A malverni Nhlangothi testvérek – Biko (16), más néven BikoStar, Manna Nhlangothi (13), más néven MannaHero és Mfundo (8), azaz TauLion – elterjedtek a TikTokon, majd meghívást kaptak az America's Got Talent következő évadának meghallgatására. .
Képfree image hosting site no sign up
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 12:55

NEM LEHETŐKET ŐKET NEM SZERETNI...Semmi mesterkéltség,semmi felnőttködés,csak a szín tiszta zeneszeretet és tehetség. :-bd :-bd :-bd
Rita:Különleges a felfújhatós mozivászon.És még közösségi összejöveteli hely is.Lillykének jó élete van. :x :x :x
Szépek az óratornyos felhők.Lilyke közelről mégszebb.hosszúak a szempillái és szép a szeme.Nyurga lány lesz.Kérdeztem már,hogy a vejed magas?Lilyke kire hasonlít természetben,
Lillával beszélgettünk/karácsonykor/,hogy 2 kutyájuk van:egy Border Collie és egy Golden Retriever.Ő melyikk természetére hasonlít?megállapítottunk,hogy ő ,a vejem és én goldenek vagyunk...a lányom és a másik nagymamája a borderek :)) :)) :)) /Azért én nem teljesen vagyok golden-inkább egy szálkásszörű vagány,barátságos,de nagyfurmány tacskó.A nagyfurmány itt nem másokat átvágásként értendő,hanem inkább csavaros eszűként. =)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 13:16

Ildikó,köszönöm a pasztellképet.Örülök,hogy elküldted,Rita hangulatmagyarázata még emeli az értékét.Viszont nekem inkább jane eyres.Hogy kell írni?Mindjárt megnézem.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Jane_Eyre_(reg%C3%A9ny)
És a Nyakigláb Apót????/megvettem Lillának,de neki még nem jó,majd év múlva...,mert még nem érdeklik nagyon a fiúk..../
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 13:26

Rita mind veled,mind Katával egyet értek/Hülyeség óvódásoknak ekkora bulit csinálni.de sajnos most ez a divat.Már semmi sem szent-nyáron kint van a halloween dekorációk-brrrrr_-_/
Kedves Lányok köszönöm a tanácsokat,felfogtam,értem.
Már az ég világon mindent megpróbáltam...most ejtem a dolgot.lillával telefonálni sem lehet,nem hogy bármilyen programot csinálni.Mindenhol ,mindenkor ott a másik nagymama.Ő a megfelelő.Reménykedem,hogy talán később,úgy mint ahogy írtátok.Elfoglalni bőven el tudom magam,megpróbálom a mélyből feltörő,lelkembe nyomuló szörnyű hidegséget elterelni.Lányok, teljesen igaz a TRANSZGENETIKA és persze nem vagyok hibátlan ,sőt mert elváltam/és amiért elváltam/de a mai világban,mindenért a szülő hibás.MINDENÉRT,holott,van a gyereknek is egy természete,habitusa....A szeretetlenség a legszörnyűbb dolog ,persze a betegség után.ERRŐL ENNYIT.

Lányok,köszönöm a képeket.
Most leviszem Csokit,utána hozom a PLAKÁTKIÁLLÍTÁS képeit.
Akkor kezdem,csak el ne felejtkezzek a tűzhelyen fővő ételekről.../nincs felkiáltójelem a billentyűzeten :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:11

De még előtte a Japánba szakadt magyar származású földműves elmélkedése az ÉLETRŐL:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:15

És még más valami ..és azután én jövök..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:37

Plakátkiállítás Budapest Xi.ker.Bikás -park: KIÁBRÁNDULT HANGULATOT ÁRASZTÓ PLAKÁTOK
https://arcmagazin.hu/kozonsegszavazas
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:45

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:52

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 15:57

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 16:02

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 16:09

Kép
Lányok,ennyi volt.A plakátokat ,jó minőségben ,a feltett link megnyitása után megnézhetitek./https://arcmagazin.hu/kozonsegszavazas/
Szép délutánt/felkiáltójel/Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 16:15

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 10. 18:11

Sziasztok Lányok és Elthan!
Visszafelé kezdtem olvasni, és megnézni dolgokat, de közben megy az istentisztelet, Cegléd Georgisz! tartja!
Alig kezdte el, úgy éreztem nekem nagyon betalált, úgyhogy ilyenkor kínjában nevet magán az ember, hogy milyen igaza van. :D
De most a lényeg! félig kipakoltam a konyhaasztal alját, mert nem bírtam a csótányokkal és a poloskákkal!
Most kapaszkodjatok!!!!
A tartós tejek behajtott részei tele voltak !!!! azt a rohangálását azoknak a dögöknek fújtam őket meg tapostam!!!!
Még mikor mostam le akkor is jöttek elő! Mindegyik dobozt lefujtam és forró vizzel lemostam, és hajtogattam ki minden sarkot és alját és tetejét!
Úgy derült ki, hogy éppen megnyitni akartam egy csavaros tartós tejet, és a két lezárás között a kupakban volt ez a rohadék!
Benéztem a kartonba amiben tároltam, hát majd s.......ültem. full fáradt vagyok, ma megint nem használtam ki a jó időt, de muszáj ezt a mostani helyzetet felszámolni! Még mindig 29 fok van! és egész nap megy a mosógép is! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. szeptember 10. 18:43

Sziasztok! Holnap elolvasom, amit írtatok, most csak beteszek egy linket, egy négy részes sorozatról, hátha titeket is
érdekel, és esetleg nincs Netflixetek. (Nekem nincs előfizetésem, azt az egy brit sorozatot, amit eddig megnéztem rajta
a lányom fiókjába belépve néztem meg.)

Takarítás, rámolás közben yt videókat hallgattam, és az egyikben tettek említést az "Éljünk 100 évig: A kék zónák titkai"
című netflixes sorozatról. A négy videó átlagban 40 perces, három óra alatt végignézhető. Én most fogom elkezdeni az
első részt. Pár nap múlva letörlöm a videókat, mert helyszűkében vagyok a Megán. Aki nézi, annak jó szórakozást!

https://mega.nz/folder/mMgHgBAY#tdxqNY26kkc9o0CWL1c82Q

"A Netflix új dokumentumfilmjében – Éljünk száz évig: A kék zónák titkai – Dan Buettner Szingapúrt nevezte meg, mint a világ hatodik olyan földrajzi helyét, ahol az emberek az átlagosnál jóval tovább élnek. Míg az eddigi öt zónában a magas életkort eredményező körülmények természetes módon alakultak ki, addig Buettner Szingapúrra „megtervezett kék zónaként” hivatkozik, mert itt tudatosan építették fel a jó életkörülményeket.

Kék zónáknak nevezzük azokat a földrajzi helyeket a világon, ahol az emberek mindenféle speciális étrend, izzasztó testedzés vagy egyéb külső beavatkozás nélkül az átlagosnál jóval tovább élnek, mindezt betegségek nélkül, jó életminőségben.

Az első ilyen zónát – Szardínia (Olaszország) – Gianni Pes és Michel Poulin társadalomkutatók határozták meg 2004-ben. Az ő munkásságukat vette alapul Dan Buettner egykori sportoló és felfedező, a National Geographic munkatársa, aki megalapította a Blue Zones LLC-t, és Poulinnal együttműködve további kék zónákat határoztak meg. Eddig öt ilyen zóna volt ismert: Szardínia (Olaszország), Okinava (Japán), Ikaria (Görögország), Nicoya-fennsík (Costa Rica), Loma Linda (USA). Erre az impozáns listára került most fel Szingapúr.

Habár földrajzilag a zónák távol esnek egymástól, számos olyan közös tulajdonság jellemzi őket, amelyek a kutatók véleménye szerint hozzájárulhatnak a szokatlanul hosszú, gondtalan élethez. A kék zónákban élők étrendje túlnyomórészt növényeket tartalmaz, azokat is leginkább eredeti formájukban. Állati eredetű ételekből keveset és ritkán fogyasztanak. Közös tényező még ezen kívül a nem megerőltető, de minden nap végzett testmozgás (gyaloglás, kertészkedés), valamint a jó társas kapcsolatok."
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. szeptember 10. 20:17

Jó éjszakát mindenkinek! Rita, csak egy hétig hagyd meg legalább a linket, mert egy részét láttam egy másik tv csatornán, netflixem nekem sincs.. és az olasz az igencsak megragadott!
Zsúfolt a jövő hetem, ráadásul jól felborult a mai nap is! :x i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. szeptember 10. 20:19

Vissza: “Társalgó”