Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 12. 7:45

Sziasztok!

Nálunk tegnap végre nem esett az eső, cserébe nagy szél volt, ami késő délutánra viharossá fokozódott. Most reggel
is fúj, de már nem olyan nagyon. Hidegben nem szeretem a szelet, de a nagy melegben nagyon kellemes tud lenni.
Tegnap is jólesett menetelés közben.

Kata, mindjárt hozom a kész kenyér fotóját. Gyönyörű lett megint. Amikor látom őket, kedvem lenne a tetejéről egy
jó ropogós részt lecsípni és befalni. :D

Az a bolt, ahol a kis vasalót láttam, átalakul, más lesz a profilja. Odabent már ment az átalakítás, de a kirakat még
érintetlen volt. Én erről mit sem sejtvén nyitottam be az üzletbe. Akkor láttam, hogy mi a helyzet. Az új tulajdonos
épp ott volt, és megkérdezte, hogy mit akarok. Mondtam, hogy a teáskannák (több is volt a másik kirakatban, de azt
nem fotóztam le) érdekelnének, meg szeretném őket nézni, és megvenni, amelyik tetszik. Akkor mondta, hogy ő
az új tulajdonos, és mást fog árulni, nem foglalkozik a teáskannákkal. Én meg mondtam neki, hogy gyűjteni akarom
őket és nem lehetne-e mégis.... Azt mondta, hogy majd összeszedi őket, mert az üzletben is volt pár darab, és
ad egy időpontot, amikor megnézhetem őket, és akkor az árat is megbeszéljük. Telefonszámot cseréltünk, és azzal
vált el, hogy pár nap múlva majd ő keres engem. Nem keresett, ezért felhívtuk, és hosszas magyarázkodásba kezdett,
hogy kórházban volt, és majd hív. Nem hívott soha többet, és mi se. Ennyi a kis vasaló története. :(

Miért kellett 3 aszpirint bevenned?

Igen, látszik az egyik teljes alakos fotón, hogy tovább férfiasodott Samu. :) Gondolom, hogy nem vagy boldog a ruhatár
cserétől, még jó, hogy a lazább cuccok maradhatnak.

A téné fagyik nagyon egyszerűek, csak egy erősebb robotgép kell hozzá, ami a fagyott dolgokat is viszi. Fagyos gyümölcsöket
egy kevés növényi tejjel simára turmixolnak, és kész is. Ha jól vannak összeválogatva a gyümölcsök, akkor egymást ízesítik,
de ha például csak eperből akarsz fagyit csinálni, az nem lesz olyan finom. Kell hozzá egy kevés banán, és egy kis citromlé is.

Paggy, belelapoztam a louvre-os videóba. Ami azonnal feltűnt - a sok szépség mellett -, hogy mennyi ember nézelődik
odabent.

Már írtam, hogy milyen jó, hogy egymásra találtatok Birivel és együtt kulturálódtok. Elfelejtettem, hogy mikor is lesz
a második film vetítése. Ahhoz is jó szórakozást!

A lányoméknál a hazautazásomig szabadon voltak a kannák. Nem nehéz őket portalanítani, egyszerűen csak végigsimogattam
egy nyeles portörlővel őket. Persze, meg fogom mutatni, hogy hogyan helyezem el őket az új lakásban. Bútorból nagyon
kevés kerül át majd az új lakásba. Eleve egy sokkal kisebbe költözöm, mint amekkorában laktam, meg már amúgy is szívesen
lecseréltem volna őket. Most itt az alkalom, hogy ezt megtegyem.
Úgy néz ki, hogy júliusban újra megyek ki (megint csak egy hónapot tervezek), már alig várom, hogy kereső körútra mehessek!
Őrület!

Ahogy olvastam a fagyis sztorit, az ellentmondásosságáról azonnal az jutott eszembe, hogy talán a cukrász is imádta a
fagyit korábban, de közben cukros lett, eltiltották az édességtől, de a hivatását nem hagyhatta abba, mert ez tartja el a
családját. És ha megkérdezik tőle, hogy melyik fagyi a kedvence, őszintén elmondja a (jelenlegi) véleményét.
Kicsit megértem őt. Én is tudnék jó pénzért lángost árulni, attól, hogy nem eszem, mert nem tartom egészséges ételnek.
(Nem akarok álszent lenni, én is imádtam a lángost, akár naponta meg tudnám enni még ma is. A piacon több helyen is sütik,
és én minden nap ott megyek el hazafelé jövet. Nem könnyű ellenállni. Nagy ritkán megengedek magamnak egyet.)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 12. 7:55

Kata fotói:

A legújabb kenyérke, és a készülő ebéd.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 12. 8:18

Pár kép a legutóbbi régiségvásárból.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 12. 8:18

Anyukámnak járt a Fürge ujjak. Ez a példány is megvolt nekünk. Milyen szép volt Hajas Ilona, és milyen
fiatalom (38 évesen) halt meg.

Kép

Volt, hogy egy évben kétszer is mentünk az osztálytársaimmal építőtáborba a nyári szünetekben, és akkor
még ott voltak a tanév eleji két hetes táborok is, amikor a teljes gimnázium és a tanári kar levonult az Alföldre
gyümölcsöt szedni. De nagyon szerettem!

Kép

A mi generációnk még tudja, ki volt Buga doktor:

Kép

Ilyen jellegű konyhai kerámiákból is nagyon sok van a segélyszervezetek boltjaiban. Ez egy leveses tál. A szedőkanál
vége kiscsibeként kandikál ki a tyúkanyó alól.

Kép

2000-ben még alsóban tanítottam, és pont első osztályom volt, így a gyerekek mellett én is kaphattam ebből a
millenniumi kiadványból. Emlékszem, kicsit irigyek voltak a kollégák, mert ők is szerettek volna egyet, de csak
az elsősöknek járt. Nem tudom megmutatni, mert a házamban van a többi könyvvel összecsomagolva.

Kép

Kép

Tényleg minden kapható itt, még állatkerti névtábla is :)) . Kinek jut eszébe ilyesmit elhozni? :-o Egyébként volt
ugyanilyen fémdobozunk és virágtartónk. A fémdobozban lisztet tartott anyukám.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 13. 8:30

Sziasztok!

Kata fotói:

A mai felhők (első három) csak ipari tanulók a tegnapi nagy tejszínhabosokhoz képest. Bár az ilyen kis
foszlányszerűeket is kedvelem... meg a barikat is... meg a szélfúttákat is... Felhőmindenevő vagyok. :))
Samu pedig egy úriember. :littlehearth:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 13. 11:41

Sziasztok!Koszonom a sok szep fotot.Lanyok!Lelkileg megtepazott voltam az utobbi idoben.Hamarosan jovok, kezdek helyrebillenni.Tegnap volt a lanyon 40 eves.Kaptam meghivot a szuletesnapi unnepsegere, igy lathatom az unokamat.SZOMBATON LESZ!!!Hogy mit kap a lanyom, azt csak utolag fogom megmutatbi, azt szeretnem , ha eloszor O latna.Jonehany dolog van a heten.Vagy csutortokon vagy penteken estefele jovok olvasni.Addig is udv: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 11:03

KépKitty napozik.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 11:11

Kép
Megtanultam a telefonrol feltolteni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 11:33

Nagyon klassz!Kattints ra!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 13:05

Ma furulya órám lesz,ez volt a házi feladat:

Dalszövegek
Ma come balli bella bimba
Ma come balli bella bimba,
bella bimba, bella bimba,
ma come balli bella bimba
bella bimba, balli ben!

Guarda che passa la villanella.
Agile e snella saben danzar!

Ma come balli… Refr.

Danza al mattino, danza alla sera
sempre leggera, sembra volar!

Ma come balli… Refr.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 13:18

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 13:24

Itt a kotta:
Kép
"C"-vel kezdődik.Hátha valaki le akarja játszani.De lehet szolmizálni is!Akkor legyen "c" A DÓ!!
HOGY VAN SZOLMIZÁLVA?Aki nem tud kottát olvasni,az kiszámolhatja!/ÉN IS CSAK A FURULYA ÁLTAL TANULOM A KOTTAOLVASÁST/
Na nézzük,hogy van szolmizálva?
Picit segítek:
Spoiler: mutasd
Alulról fölfelé:DÓ,RÉ,MI,FÁ,SZÓ,LÁ,TI,DÓ'
Itt alsó DÓ-val kezdünk:
DÓ LÁ SZÓ FÁ MI RÉ DÓ DÓ DÓ
.Tovább már ki tudjátok számolni!

Sziasztok,megyek furulyázni. :-h Holnap este jövök.Paggy..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 13:46

Egyébként 2 éve vettem a furulyaiskola.hu-tól egy videóanyagot,azzal tanulok ,jelenleg a barátnőmmel skypon kersztül furulyázunk.Én itt nézem a videót,a telefonon van a skype és a barátnőm felé fordítom a telefont.Lenézzük a videóról,azután már csak skypon keresztül furulyázunk.Eredetileg Lillával kezdtem,de vele sajnos ,különböző okok miatt, abbamaradt.A barátnőmnek volt kedve hozzá.Persze nem csak furulyázunk,hanem jókat beszélgetünk.Kb 2 órát tart hetente 1x.Ebből a furulya 40 perc!! =)) =)) =))
JA ÉS GYAKOROLNI IS KELL!
Bocsánat a kottában még "BÉ"= "b"előjegyzés van,de most azzal ne törődjetek!!Próbáljátok meg leszólmizálni!A "b" fél hanggal lejjebb tolja a hangot.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 14. 16:45

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 14. 20:02

Sziasztok! Hétfő óta nem volt net és tévé tűzeset miatt. Nem nálunk, hanem két lépcsőházzal odébb, viszont az egész kábelrendszert ki kellett cserélni az adott lépcsőházban, és így mindent érintett ami tv illetve net téma volt.
Rémesen néz ki a lépcsőház náluk.

Viszont ma szerda van, megyek a másik szobába bekapcsolni az ottani netet, mert szeretném hallgatni az Istentiszteletet.
Amúgy a vacsora már megvolt, csak az esti gyógyszereket kell bevenni.!

Mindenkinek szép estét, nyugodalmas jó éjszakát kívánunk...
Jövök majd olvasni is.. :x :ymhug: i-) :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 15. 7:34

Sziasztok!

Paggy, nagyon megértem a lelki megtépázottságodat. Engem is mélyen érint, amiket szoktál írni. El tudom képzelni, milyen
benne lenni, de abban is biztos vagyok, hogy még ettől is drámaibb a valóság. De most nézzünk előre, mert közeleg egy újabb
találkozás Lillával! Kíváncsian várom, mi lesz a lányod ajándéka. Békés szülinapozást kívánok!

Cica ül a fűben, ülve szundikálva... :)) Aranyosak nagyon!

Mennyivel szebb az olasz népdal a gyerekkórus előadásában, mint a Kováts Krisztáéban. Emlékszem, hogy Lilával kezdted a
furulyázást. Sajnálom a "különböző okok"-at, de ez a barátnős megoldás is nagyon klassz. Lilla egyébként tanul zenét?
Végignéztem a pogácsákat és stanglikat. A pogácsa a gyengém egyébként. Istenem, mennyit sütöttem régen!

Kata, hogy bírtad net nélkül? 8-|

Hozom a fotóidat! Amikor benézek hozzád, mindig nagyon megörülök, ha a szabadban készült képeket látok, mert azt jelenti,
hogy Samunak volt kedve lemenni, és tudtál vásárolni, ügyet intézni, vagy csak úgy sétálni egy kicsit.

Kata fotói:

Mennyi zöld! Ezt (is) szeretem a nyárban.
Mondom én, hogy nektek nagyon jól áll a kék.
A képen nem látszik jól, hogy mire valók a dobozok, amikkel "incselkedtél".
Fent írtam, hogy mennyi pogácsát sütöttem valamikor, ugyanez igaz a meggyes, cseresznyés, barackos lepényre. Horváth I.
szakácskönyvéből volt a recept. Ez a szakácskönyv nincs itt velem Miskolcon, de kikerestem a neten:

http://katasztrofa-konyha.blogspot.com/2012/11/meggyes-lepeny.html

Nálunk is nyiladozik a hárs, pompás illatot árasztva.
Mekkora dolmányos varjú! Az iskolám udvarán is fészkelt pár család a hatalmas öreg gesztenyefákon.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 16:41

Kép
Sziasztok!Hamarosan jovok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 17:00

Sziasztok,sziasztok!Legelőször Kata:
Nagyon-nagyon jók azok az utolsó képek rólad.Ki van melletted?Samunak meg kifejezetten jól áll ez az élénk kék!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Most olvasom,amit írtatok.
Rita:
Kár,hogy a vasalót nem tudtad megvenni.VIGYÁZZ :)) :)) :)) ,mert "kannavásárlás-függővé" válsz!!! =)) =)) =)) =))
Szerintem is férfias lett Samu,most azután minden többe fog kerülni,mint a gyerekcuccok.A Koreai Filmklub a jövő héten pénteken lesz a Múzeumok Éjszakája előtti nap.
Megvan már a honlapja az utóbbinak:
https://muzej.hu/Itt:

Ki is választottam,hogy mit szeretnék megnézni.
Itt:
https://muzej.hu/muzeum/budapesti-torte ... varmuzeuma
Ezt:
https://muzej.hu/program/budapest-hatas ... 6-24t18-00
Kedves Lányok!DIREKT NEM SPOILEREZEM ezt a hosszú szöveget,hogy felkeltsem az érdeklődéseteket a jövő heti kiállítás iránt,ugyanis megyek és beszámolok nektek róla.MIT SZÓLTOK HOZZÁ??? :flower1: :)
:ymparty: Mit jelent budapestinek lenni? Hogyan hat a főváros a lakóira és azokra, akik napjaik legalább egy részét benne töltik? Létezik-e olyan, képekből, hangokból, filmekből álló közös tudás, amiről tudjuk: ez a mi Budapestünk? :ymparty: A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma 2023. május 5-én nyitja meg A Budapest-hatás – Fővárosi kötődések és identitások című kiállítását, mely a városegyesítés 150 éves évfordulójának egyik kiemelt eseményeként közel egy évig lesz látogatható a Vármúzeumban, a Budavári Palota E épületében.

Hogyan ragadható meg egy város atmoszférája, hogyan ábrázolható egy kiállításon, milyen eszközökkel mutatható be a sokféleség és sokszínűség? Beszélhetünk egyáltalán „budapestiségről”? Ha csak az 1873 óta eltelt másfél évszázadot vesszük alapul, a város képét és kultúráját alapvetően meghatározta a „befogadás” gesztusa, az, hogy a magyarok mellett németek, zsidók, romák, közeli és távoli vidékről betelepülők találták meg helyüket, hozták létre a maguk közösségeit itt, és adták a „közösbe” a saját hagyományaikat. Óbuda, Buda és Pest egyesülését követően apróbb-nagyobb települések csatlakoztak a városhoz, ma már a nagytétényi vagy a soroksári, a cinkotai vagy a békásmegyeri lakos ugyanúgy budapestinek tekinti magát, mint a rózsadombi vagy az erzsébetvárosi – bárhonnan érkeztél és bármikor, hogy a fővárosban élj vagy dolgozz, bármelyik etnikum vagy felekezet kultúráját követed, lakhatsz a belvárosban, lakótelepen vagy a zöldövezetben… valamilyen budapesti identitással biztosan rendelkezel.
Az első „hatás” a látogatót a tárlat nyitányaként a Barokk csarnokban felállított gigantikus dobozinstallációban éri, ahol filmhíradókkal és filmrészletekkel ragadhatja el a nosztalgia. De ez csak a ráhangolódás.
A kiállítás alapja ugyanis 41 interjú, amelyből a budapesti identitás formái és rétegei megrajzolhatóvá válnak. A kiállítótérbe telepített Duna-installáció mentén személyes történetek szólalnak meg: az óbudai régiségkereskedőé, a cukrászdinasztia tagjáé, a fotómodellé, a vízilabdázóé, a színészé, a csillárkészítőé, a rockzenészé, a buddhista- vagy az LMBTQ-közösség tagjáé. Többek között Kemény Dénes vízilabdázó, Lakatos Mónika énekesnő, Pataki Ágnes modell és filmproducer, Saly Noémi történész, Csőre Gábor színművész, Pál Marci aktivista, Oltai Kata művészettörténész, valamint a Gundel és az Auguszt család tagjai mesélnek Budapesthez fűződő viszonyukról.
Civilek és ismert emberek – összeköti őket, hogy mindannyiuk életét meghatározza a Budapest-hatás. Nyilvánvalóan más élmény felnőni a Rákosmenti kertvárosban, Zugligeten vagy a Tabánban, kamasznak lenni Újpesten vagy a Havanna-lakótelepen. Másfajta kötődést érez a városhoz, akinek családja nemzedékek óta itt él, vagy egyedül, Erdélyből vándorolt be már felnőttként. A kiállítás „storytelling” része azt mutatja be, hogy milyen formát öltenek az ezekből a történetekből szövődő identitások, mit jelent a családi hagyomány vagy a lakóközösség összetartása, kötődés egy városrészhez, vallási vagy kulturális csoporthoz.
A Budapest-hatás persze nem egyirányú. A városlakók, az ingázók, a turisták, mint a kaleidoszkóp kristályai, mozgásban tartják a várost: költöznek, közösségeket hagynak el és újabbakat alapítanak, kihalt tereket vesznek használatba és véleményt alkotnak, kritikával kapcsolódnak Budapesthez. Gondoljunk csak a kiürült Nagykörútra, a romkocsmák világára, az egyetemi campusok forgatagára, az alkalmanként lezárt rakpartok és a „Szabihíd” elfoglalására, a nyolcadik kerület felélesztésére. A kiállításon helyet kap a járókelő hangja, a véletlenszerűen kiválasztott nyilatkozók gondolatai a főváros illatáról, színéről, a pestiségről vagy a budaiságról. Mintha csak a Népligetben a piros padon megpihenve hallgatnánk bele a beszélgetésekbe. Ugyanakkor lehetővé válik, hogy a látogató is kifejezze véleményét, elhelyezze magát Budapest térképén, és a virtuális vendégkönyvben alakíthatja a Budapest-hatás folyamatosan alakuló szófelhőjét.
Egy múzeum, legyen szó bármilyen formabontó kiállításról is, nem mondhat le a kulturális örökség bemutatásáról. Az identitás különböző rétegeihez tárgyak, tárgyegyüttesek kapcsolódnak, melyeket a Budapesti Történeti Múzeum Újkori Várostörténeti Osztálya egyedülálló gyűjteményéből válogattak. Az „örökség” azonban nem csak festményekkel, szobrokkal, szakmákhoz vagy egyesületekhez kapcsolódó relikviákkal illusztrálható – a kiállításon számtalan audiovizuális eszköz eleveníti fel a városegyesítés óta eltelt másfél évszázadot. A látogató beléphet a városi életképekbe, hajthatja az idővonalat előre vagy hátra, a távcsőben a főváros eltérő időmetszetekben rögzített panorámájában gyönyörködhet. A plafonról belógatott fejfedők alatt a város hangjai, a helyzetre és korra jellemző zajok szólalnak meg.
Van az a bizonyos „közös tudás”, amit versek, filmrészletek és zenei betétek hívnak elő. Az alkotók igazán bőkezűen bántak Budapesttel. (Már megint a Budapest-hatás: a város mint ihlet, mint múzsa!) Nyilván bárki tudna slágerszövegeket idézni a régi sanzonoktól Cseh Tamásig, filmjelenetekről mesélni, ahol a főváros díszletként szerepel, vagy éppen ő maga a főszereplő. Ki talál olyat, amit eddig nem ismert?
A Népessy Noémi kurátori koncepciója alapján létrehozott kiállítás alapvetően a városlakókra épít. Azokra, akik megszólaltak, az arcukat, a hangjukat és a történetüket adták – de csak a látogatók aktivitásával válik teljessé. Mindenki egyfajta attitűddel érkezik, a saját viszonyulásával a városhoz, és reményeink szerint ez átalakul, gazdagodik vagy árnyaltabbá válik a tárlat végére érve.
Ez a kiállítás ugyanis nyitott és sokféle.
​Pont olyan, mint Budapest.

Kurátor: Népessy Noémi történész, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója
​Társkurátor: Horváth Péter, az Óbudai Múzeum történész-muzeológusa
Történészszakértő: Perényi Roland történész, a Kiscelli Múzeum igazgatója
:o) LÁNYOK!Ha nem is tudtok elmenni az országban sok helyen megünnepelt MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA,nézzétek meg,hová mennétek el szívesen!!!A résztvevő múzeumokra kattintva,megnézhetitek a programokat.VÁLASSZATOK NEKEM MÉG 1 budapesti múzeumot,amit szívesen megnéznétek!!! :o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 17:14

ÉS:
https://welovebudapest.com/cikk/2023/6/ ... udapest100
:littlehearth: :-bd :ymparty: \:D/ \:D/ \:D/
Folytatom.
Rita:Mikor költözöl és hova?Megmutathatnád a környéket?nem emlékszem rá,hogy a helyet említetted.
A cukrászról:
Nem értek vele egyet.Néha hasznos a kegyes hazugság.Nem a barátaival beszélgetett,sőt még ismerősök sem voltunk.Mit szóltál volna,ha a szakács a vegán étteremben azt mondja :
-ÉN NEM SZERETEM A VEGÁN ÉTELEKET,de azért jó a kaja,egyék bátran!-Hogy tud az ízletesen főzni,aki nem szereti ,amit főz?Persze,mentség,ha muszájból csinálja,de akkor füllentsen,hogy ne rontsa el a kedvem!Ráadásul udvariatlanság is.A suliban, a napköziben,megbeszéltük a gyerekekkel,ha valamit nem szeret,ne egye meg,de hangosan ne nyilvánítson véleményt,mert van akinek ez az összes étel,ami a gyomrába kerül és ha valaki leszólja........?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 17:34

Kata:
Hogy a csudába nem olvad le a lábos füle kenyérsütés közben?Megint és megint gusztusosa kenyér.!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Képwhat is open all night near me
Rita!Az edényeket mind elfogadnám.Tudtam is lábbalhajtós korongon korongozni,évekig vezettem FAZEKAS SZAKKÖRT az iskolaban.
imádom a cserépedényeket!!!!Te mit választottál volna a vásárban????Mi tetszett ott neked?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 17:58

"Csináltam" különc képet, Kata szép felhőiből ,az íróasztali lámpa segítségével.
Kép
Kép
Kép
Mennem kell kutyát sétáltatni.Köszönöm a szép képeket.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 15. 18:28

Jesszus a varjú ,a szépséges fa a zöld fűben,a finom meggyes kimaradt!!Köszönöm ,köszönöm.
Igen Kata!Hogy bírtad a NET elvonási tüneteket?Nem szól nálad a rádió?Meg tudtad hallgatni az istentiszteletet?Hogy áll az "álomkórságod"?
Rita!Lilla sajnos nem tanul zenét,mert annyi mindent csinál.Ma beszéltünk telefonon.Azt mondta ,eljön velem mégegyszer a Csontváry kiállításra.NEM SEMMI DOLOG EGY 12 ÉVES LÁNYTÓL!!!Ő ajánlotta fel!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Lányok!Látom,már megint sok mindent tettem fel.Elolvasom amit írtatok,megnézem a képeket ,elraktározom és eszembe jut róluk valami.Nyugodtam hagyjátok ki,ami nem tetszik vagy elég!!!
Mennem kell.Sziasztok.elvileg szombaton megyek szülinapozni.REMÉLEM!!! :) :) :) Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 15. 20:07

sziasztok Lányok!
Most végeztem az olvasással, amit azóta írtatok.!
Paggy, én nem tudok pestivé válni, annyira Győrhöz kötődöm. De ha eljutok mindig élvezem.
Bár az még a Másik főpolgármester alatt volt. Olyan fáradt vagyok hogy nem jut eszembe a neve.. :-o
Sikerrel kicseréltem újra a nadrágokat, most már jók lesznek, és hozok majd róla pontosabban Samuról képeket, amikor azokat vesszük fel.
elfáradtunk, mert a telefont is intéztem. Végül maradtam a telenornál, hiába nem szeretem a yettel szót, olyan magyartalan..
visszaléptem az előfizetői csomaggal, de vettem egy tabletet. és még így is, hogy részletfizetéssel, így is 15oo-al kevesebbet fizetek mint eddig. ja és egy év biztosítás van rá. Lenovo Tab M10 HD
https://www.lenovo.com/hu/hu/tablets/an ... e.com%252F

kicsit nehéz volt net nélkül, de szerencsére azért a totalcommender néha működött.
Jókat ettünk és aludtunk. A délutáni alvást ritkán tudjuk elhagyni. Ugyanis menthetetlenül bealszom. Néha én előbb mint a Samu.
A dobozka az polcnak van árulva, de még nem döntöttem a vásárlása mellett. Nagyon oda kell figyelni, mert olyan selejtesen
árulnak néha dolgokat, hogy na.

Látom a sütemény megtréfált mindenkit, ugyanis az áfonya nem meggy. Olyan fekete szemű meggyet, talán már van vagy 3 éve hogy nem is láttam.
Paggy, jó szülinapozást. Örülök, hogy Lillával újra elmentek majd a Csontváry kiállításra.

Rita, én meg nosztalgiáztam a sorozataid között, most a nekünk találkozni kellett-et néztem meg újra, éppen a családi bemutatkozásnál tartok ahol bejelentik, hogy Guo egyenlő JiBej...
Még most sem tudtam könnyek nélkül azt a rádöbbenést és örömöt könnyek nélkül nézni.! :littlehearth:

Köszönöm a kitett képeket. Paggynak meg a villanyos improvizációt!
Most mennem kell, megint este van, noha még világos, de az esti gyógyszerezés stb. még hátravan.
Mindenkinek jó éjszakát :x :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 16. 4:11

Kata!Nem azt gondoltam,hogy pesti legyel,hanem hogy kedvet kapj "megnezni"velem a Budapest hatas c.kiallitast, amire en megyek. :)
Azt hiszem nem szallok bele ebbe a ki tud tobbet es nagyobbat adni az unokajanak jatekba.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 16. 5:33

Sziasztok , jó reggelt. :) :movingflower:
Paggy, aludtál valamennyit? Sajnálom, hogy a jelek szerint nemigen javul a helyzet Lillával.
De nem is kell versenyezned. Minek? Nem hiszem, hogy éppen Te lennél az, akinek úgymond törleszteni vagy javítani kellene a kialakult helyzeten.
Te csak élvezd az életet a magad módján, aztán majd kiderül a végén ki milyen életérzéssel és tapasztalattal lett gazdagabb, de akkor már késő lesz a számukra.
Amit ők csinálnak az az önzőség egy másik formája. Csepegtetnek ezt azt érzelmileg meg ki tudja hogy, de ezen csak ők tudnának változtatni, ha harmonikusabb kapcsolatot akarnának.

Mondjuk nekem ennyi sem jut a rokonságtól. De hagyjuk.
Gyorsan megnézek valamit, aztán csendben előkészülök a reggelire. :x :ymhug: :-bd ~o)

Valamikor én is úgy akartam elszakadni itthonról, és önállóvá válni, hogy Pestre mentem dolgozni. Akkor kerültem az I.női klinika intenzív csecsemőosztályára. És a nővérszállón laktam.
akkoriban rengeteget jártam mindenfelé, de legfőképpen a mozi, uszoda disco és a könyvtár volt az érdeklődési területem.

Nagyon érdekelt a magyar festők élete, Paál László, Szinyei , és a többiek munkája. :D
De a tervem nem vált be, mert egyrészt komoly betegségeket szedtem össze, másrészt meg sajnos rettenetesen anyás maradtam. :-q Úgyhogy a leválás csak minimálisra sikeredett.. :ymblushing:

Vissza: “Társalgó”