Sziasztok!Paggy, az a vadgesztenyefa kis fiatal fácska volt még, azért volt meglepő a nagyon sok hatalmasra nőtt virágzat
rajta.
Sajnos én nem tudom a fagyasztóból enni a már elkészített ételt. Megváltozik a szerkezete, és nem nagy kedvvel
veszem a számba. Igazából kicsit undorodom tőle. Mivel nincs állati eredetű az ételeimben, nem is romlik olyan
könnyen. A harmadik napos ételeken is csak annyit veszek észre, hogy jól összeértek az ízek benne. Főleg a levesek
finomabbak a harmadik napon, mint az elsőn. Ha marad valamiből a negyedik napra sincs fura íze. Ötnaposan még
semmit nem próbáltam.
Akkor az első két filmet fogjátok megnézni. Jó szórakozást kívánok előre is!
Nálunk az utcákon nincsenek egyedi vagy humoros, vagy hangulatos kirakatai a ruhaüzleteknek. Átlagosnak mondhatóak,
olyanok, mint amilyenek nagyon régen is voltak. Semmi nagy durranás. A Miskolc Plázában és a Színvaparkban viszont
jobban odafigyelnek erre.
Igen, a teáskannák meglódították a fantáziámat. Bevallom, hogy odáig fajultam, hogy az antikváriumban megvettem
egy angol írónő meséskönyvét, amit teáskannához szánok, de még nincs olyan kannám, és lehet, hogy nem is lesz....
Noormááliiis? Tündéres kanna kéne hozzá.

A könyv gyönyörű, imádom nézegetni, ha nem lesz kannája,
az se fog elszomorítani. Egyszer majd fotózok belőle.
A könyved által Lilla meg fogja ismerni az amerikai tinik életét is. Neki ez már nem fog akkora sokkot okozni, mint
annak idején nekünk. Emlékszem, mennyire nem akartam elhinni, amikor azt láttam az egyik amerikai filmben, hogy
papírgalacsinnal dobálják meg a tanárt, meg felteszik a padra a lábukat és szemtelenül visszaszövegelnek a tanárnak.
Mára mi is elértünk ide sajnos.
A fréziák így a legszebbek. Több szín egy csokorban. Gyönyörű!
Milyen jó, hogy nem tél van! Sokkal jobb nézegetni azokat a fotókat, amin szép az idő, süt a nap, és zöld a növényzet.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ne nézném szívesen az őszi-téli hó nélküli szürkeségben készült fotóinkat. Azokban
az a jó, hogy mi készítettük, kapcsolódni tudunk hozzájuk.
Na, az egyik képeden lévő óriásplakát megint ajánlott nekem egy mozifilmet. Meg fogom nézni, mert nagyon szeretem
a magyar vízilabdát. Valamikor a válogatott minden meccsét megnéztem. Ezeket a játékosokat, akikről szól, nagyon
jól ismerem és kedvelem.
Egyszer utaztam a földalattival, lehet, hogy kétszer is. Emlékszem ezekre az állomásokra.
A Szépművészeti Múzeumban nagyon régen voltam utoljára, iskolás gyerekeket vittünk.
Istenem, hogy én milyen szívesen felülnék egyszer egy léghajóra!
Biri előtt milyen szépek a sárga petúniák. Az idén döbbentem rá, hogy mennyiféle sárga színben árulják. Már elmúlt
az az idő, amikor a petúnia vagy fehér, vagy lila, vagy rózsaszínű volt.
Ezt nemrégen fotóztam a piacon, mint (számomra) érdekesség:
Nagyon tetszenek az előcsarnok színes puffjai és foteljei. A zöldet jó lett volna közelebbről látni.
Első megdöbbenésem, hogy a pillangók nem preparátumok, hanem olajfestmény.
"Kairói pályaudvar" annak a festménynek a címe, amelyikhez odaírtad, hogy nem tudod a címét. Nem magamtól
voltam ilyen okos, a Google Lensnek köszönhetem. Szívesen leírom majd, hogyan működik. Pofon egyszerű.
Mindent be tudsz azonosítani, amit képen vagy élőben látsz.
Köszönjük a sok festményt! A sötét háttérnek, és a gyér fényeknek köszönhetően harsognak a színek. Ezt szeretem
legjobban Csontváry művészetében. A kitett képeid közül a Baalbek a kedvencem, a lemenő nap fényeivel, utána
a Mária kútja Názáretben. A harmadik helyet a Selmecbánya látképe, és a Római híd Mostarban kapta.
Valóban gyönyörű a Román Csarnok. Szégyellem, de nem emlékszem rá, mikor mutattad meg.
Aranyosak vagytok Birivel! Jó társad a kulturálódásban. Nagyszerű találmány a videófal! Én is elszórakoztam volna
vele egy jó ideig.
Kata, én is ott és akkor ismertem meg Nyúl Pétert. Nem jut eszembe melyik sorozat volt az a sok közül. Lilykének
vannak Nyúl Péter könyvei, de még kicsi hozzá.
A lányomék városának szülötte Charles Lutwidge Dodgson író, költő, matematikus, anglikán pap és fényképész, aki
Lewis Caroll írói álnév írt. Leghíresebb műve az Aliz Csodaországban. Érdekes, hogy matematikusként csaknem harminc
évig tanított Oxfordban.
Ez a márvány meserészlet a régi piactéren áll.
Ildikó, Katánál tegnap "heverdel" nap volt, nálad meg "fekverészés".

Mulatok ezeken a kifejezéseken, de az nem
mulatságos, amiért fekverészned kellett. Vigyázz magadra, ne hajtsd túl magad, vagy ha jólesik a munka, akkor
engedd csak meg magadnak a "luxus" pihenést. Nagy közhely, hogy a munka megvár, de igaz.
Sandokánnak a mindenen áthatoló tekintetében volt a varázsereje, a te festményed hűen hozza ezt. Emlékeztem,
hogy láttam már ezt képet fotó formájában. Megkerestem, kiteszem, így még nyilvánvalóbb, milyen jól sikerült a
képed.
Elfogadom, hogy te látod, hol kell korrigálnod a második képedet, és jó, hogy előre szólsz, így össze tudjuk majd a
kettőt hasonlítani. Nekem így is nagyon tetszik ez a vidéki tájkép. Kíváncsi vagyok, hol látod a korrigálni valót, és
hogy milyen lesz utána.
Hoztam Angliából egy magazint, amiben kizárólag a gyulladás csökkentő ételekről van szó. Norvég orvosok
kutatásai alapján, felsorolja azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, olajosmagvakat, dióféléket, fűszereket, állati eredetű
élelmiszereket, amiket ajánlanak a különféle betegségek esetén. Nagyon sok recept is van benne. Magam miatt nem
vettem volna meg, hiszen az állati eredetűeket leszámítva én ezeket az ajánlott élelmiszereket fogyasztom. Rád gondoltam,
pontosabban az lábadra, amikor megvettem, de persze másoknak is nagyon hasznos lehet. Szép lassan elkezdek belőle
részleteket felrakosgatni.
Ildikó, Kata! Nálunk szinte egyenletes meleg van mostanában, az eső akkor esett utoljára, amikor hazalátogattak a
gyerekek, vagyis május közepén. Szél volt pár napig, de az még jól is esett a melegben.