Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 19. 11:15

Végül egy kis St Martin:

Szép napot!Paggy
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 19. 12:53

Kidobott a nyavalyás. ujra
Sziasztok.
Megnéztek a komposztálós videókat.
Jaj én ezeket a gilisztákat nagyon utálom. A nemrég talált siklófélét is. Békákkal már valamennyire megbarátkoztam.
Vetettem több mindent, mint már írtam valahol. Még fekete fóliával vannak letakarva, hogy mi lesz belőle nem tudni. Ma kivittem őket a napra. Bent tartani nem tudom, éppen elég a muskátlikat. Még nem merem kitenni, szépen fejlődtek mióta kicsit megrendeztem őket, nem akarom, hogy visszaessenek. Még pár virágmagot elvetek. Nagyon várom a szegfű mag kelését és a zöldségzöldes vetést. Megpróbálkozom az általad feltett kólás palántálást.
A kicsire redukált kertemet ásogatom, ma még nem ástam, pedig napi szintre osztottam be. Tegnap is kertrendezés volt, sajnos egész nap tartott. Tegnap volt az a nap, amikor lehetett ezt-azt égetni, pl. málna töveket, amik kikerültek a sorból, és levágott gallyakat. Elég sok összegyült, mert a fügét is jól megvágtam, ..... talán megmarad. Ma kicsit összeszedegettem a fűzfa száraz ágait, kicsit kapirgáltam is.
Továbbiakat még nem tudom, de majd vagy festek, vagy kertezek még egy kicsit.

Sajnálom, hogy a férjed nem hallgat rád. Bár soha nem lehet tudni, mit megetetnének vele az orvosok, mindenféle gyógyszert ami lehet, hogy méreg. A férjem járt orvoshoz, /millió gyógyszere volt/ most már nem így csinálnálnám, lehet, hogy hagynám, ha eszik rendesen, minden rendben lesz. Kapor, és fügelevél tea ívás, ezt olvastam legutóbb.
Sörélesztőt most én is eszem, jó az íze, olyan mogyorósnak érzem, és több félét is, Ritától sok mindent tanultam. Most egy kicsit fogytam, de nem baj, mert nem vészes a helyzet.
Szóval Julikáé lesz az illatanyag. Vannak nekem is, de szinte nem is használom, inkább másfélével illatosítom magam.... néha.

Rita, micsoda színkavalkád van A-ban. Nehéz választani ennyi kínálatból.
Örülök a babás Lilykének. Én is nagy babarajongó vagyok. Unokatesómnak van egy nagy babagyűjteménye. Valami különlegesen értékes is van közte.
Szép vasárnapot, mindenki töltse kedve szerint.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 19. 19:58

sziasztok Lányok Elthan!
Jó gyorsan eltelt a vasárnap is, kellemesen és nyugalomban, ma nem mentünk ki, mert még nem hevertem ki teljesen a tegnapi ramazurit.
Estebédre elkészültem a husos káposztával, abból még ma is ebédeltünk, és délelőtt másik kenyeret kellett sütnöm mert a tegnapelőtti olyan kemény lett, hogy betont lehetett volna törni vele, a belseje meg félig nyers. Úgyhogy kuka

délben nagyot aludtunk. Holnap megpróbálom kiharcolni a laborokat!
Köszönöm a videókat, az angliai beszámolókat is.
Nem volt könnyű anno szolgának lenni ott sem. Ennek a hangulatáról Dickens környezet jut eszembe.

Amúgy tele a hócipőm már a királyi család szennyesével. Még Vilmost és Katalint tartom valamennyire normális személyiségnek ott.

Paggy, sajnos a cukorbaj ingadozása mély depressziót tud okozni, különösen a férfiaknál. MIndenképp beszélni kell az orvossal, legalább vérkép..
Megint ránk esteledett, megyek a gyógyszereket beadni.. Most Samunak sincs jó kedve a jelek szerint... :ymhug: :x :movingflower: :littlehearth: :-bd

Ildikó, közben pont egymásra írtunk, köszönöm a beszámolót, de legalább ott is lehetett egy kicsit tevegelődni!
További szép estét! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: i-)
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. március 20. 9:57

Rita írta:Sziasztok!

Paggy, én vagyok most úgy, ahogy te szoktál lenni az én kajáimmal, most én is csak nézhetem a te fordított kólásüveges,
meg lilalámpás, meg komposztos dolgaidat, de nem vehetek kóstolót belőlük, mert összevissza vagyok otthon. Most
például csak egy hónapra akartam jönni, mégis majdnem két hónap lesz belőle. Lilyke szülinapja (április 2.) után terveztem
haza menni, de a húsvét miatt a légitársaságok jól felemelték a jegyárakat, a leghamarabbi nagyon olcsó jegy húsz nappal
későbbre, április 22.-re szól, erre le is csaptunk. A gyerekek örülnek, ha maradok, és nekem se sürgős hazamenni.

Lehet, hogy a fotókon nem látszik, de ezek igazi teáskannák, szóval jó nagyok. Nem nagyon lehet velük játszani. Egyelőre
nem vettem több kannát, de egy képet igen. Majd lefotózom.

Megnéztem a yt linkedet, és emlékszem, egy rövidke részlete keringett ennek a fb-on, amit már láttam korábban. A tiéd
egy hosszabb részlet, de itt van a teljes film linkje is. Mindenféleképpen megnézem, ha hazamentem.

Nem is tudtam, hogy az általam fordított filmet is vetítették a KKK-ban. Örülök, hogy tetszett. :D

Nagyon tetszettek a lovas képek és a videó. Szellő tényleg olyan légies mozgású volt, mint egy szellő. Szerencsés sz uncsid,
hogy ilyen okos és szép állatok közt töltheti a szabadidejét. Barátságosnak tűnik ez a hely, csak hát az ember az, aki elcsúfítja
néha, lásd undok lányka. Nem baj, egyszer Lilla is lesz "öreg lovas", akkor övé lesz az elsőség a lóválasztásban. Lilla magasabb
lett ugyan az évek alatt, de arcra semmit nem változott. Milyen hosszú már az a gyönyörű haja.
Milyen jó, hogy egy ilyen lovas helyet is láthattam belülről. Még soha nem voltam hasonló helyen.

Egyszer hallgattam egy beszélgetést Oroszlán Szonjával. Neki is harminc éves a lova, ha jól emlékszem.

Elthan, nekem is a harmadik és a negyedik színű deszka tetszik a legjobban.

Én csak ritkán török össze valamit, szerintem ezeket a kannákat se fogom, mert nem fogom használni őket, nem szoktam
teázni. Csak a szememet akarom legeltetni rajtuk.

Kata, a kakasos képhez még annyi, hogy fára van festve. A kannákat nem fogom használni, csak a port kell majd róluk
törölgetni, mint más dísztárgyról.

A lenmag, a tökmag, a kendermag, a szezámmag sok cinket és rezet tartalmaz. Én minden nap megeszek két evőkanál őrölt
lenmagot, ritkábban kendermagot.

Itt olyan összevissza időjárás van. Két napig esett és marha hideg volt, még jég is esett. Ma meg istenien süt a nap és jó
meleg van. Bárcsak így maradna. Úgy utálom a telet és a hideget.

Elég, ha porosnak látja, késztetést érez arra, hogy eltörölje. Ennyi elég. De hiába szól az ember, hogy hagyja. Mondjuk nagy érvágás volt számára, hogy az anyjától örökölt ólomkristályvázát is összetörte. 30+ éves váza nálunk 4-5 évet élt meg.
Nyertem egy pályázatot a nagycsaládosok gyermek táborába Zánkára. Most a papírok kitöltése és elküldése miatt vagyok a gépnél. június végén lesz Lilinek, feleségemnek és nekem. Péntek, szombat és vasárnap. Teljes ellátás, napi 5 étkezéssel, balatonparti strand, péntek este színházi előadás, szombat este cirkuszi előadás és sok egyéb program. Ez fejenként 1000 Ft, tehát összesen 3000 Ft. Fiúk azt mondták nem jönnek, ezért csak hárman megyünk.
Építettem egy új szőlőlugast csemegeszőlőknek. Rezisztens fajtákat ültettem. Teréz, Moldova, Galahad, Dubovszkij Rozovüj, Preobrazsényie. Teréz, Galahed, Moldova már tavaly termett, de akkor máshol voltak és tőkés termelésben voltak. Remélem az új helyükön is megmaradnak és jól teremnek.
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. március 20. 10:11

Paggy Szépek a lovak és az unokád. Kisebbik fiam barátnője is lovagol, imádja az állatokat. Ha megérkezik hozzánk, nem jön be, hanem az udvaron simogatja a kutyáimat. Dani meg türelmesen várja, hogy végre tovább menjen a lakásba. Sajnos elvagyok maradva a kerti munkával, mert mindent egyedül csinálok. De már kel a retek, talán a hétvége felé a hagyma és a sárgarépa is fog. Palánták is kikeltek a kazánházba és a batáták palánta nevelését is megkezdtem. Metszéssel sehol se vagyok.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 20. 16:14

Sziasztok Lányok és Elthan! De jó hogy írtatok ! Olvasom az örömhírt, hogy lesz egy kis kiruccanás.!
Kérek szépen balatoni képeket.! Persze másról is, ha van kedved kattintgatni és feltenni!
ezek szerint a kerted kezd már tavaszi ruhába öltözni! De jó! Remélem feleséged is töretlenül a javulás útján halad, veled együtt. Kiskutya hogy van?
Látom eggyel több lesz majd az igazi állatrajongóból a családban. De jó is ez!
Sajnos Samu fél a lovaktól. Egyetlen egyszer ült lovon. De sajnos a csípőgyengeség miatt nem is javasolt!
Így is majd a frász tör ki amikor ritkán de elesik! Nem szeretném 3. szor átélni ugyanazokat a dolgokat.

Amúgy mi is élveztük a jó időt már délelőtt, s sikerült is szerezni beutalót laborba. Vagy holnap vagy holnapután megyünk.
Nem tetszenek a beremegések és lelassulások, mert még rajtam is túltesz!
De remélem hogy újra erőre kap. Sajnos semmilyen tornára és mozgásra nem kapható, s nem szeret labdázni sem.

Így marad a séta, ami nem lenne rossz, ha folyamatosan és minden másnap csinálni lehetne.
De most már nem menekül az ágyba a séta szó hallatán, sőt oda is jön hozzám, várja hogy mondjam hogy öltözünk.

El kellene jussak szabadhegyre is, de pont ott támadták meg egyik ismerősöm vakvezető kutyáját is. így nem merek a felelőtlen
emberek miatt kerítések mellett elmenni.
Na megyek vissza a konyhába, mert a kenyérmaradék már szüken lesz elég uzsonnára is. S a gombapörkölthöz meg azt akarok tálalni vacsorára sok sok savanyúsággal.!
További szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 20. 22:02

Sziasztok!

Holnap jövök. Még nem mindent olvastam el, amit írtatok, de azt láttam, hogy Paggy kérte, hogy fotózzam le az
óriás nárciszt. Ma séta közben teljesítettem a kérését. Itt van őkelme. Lilykét az összehasonlítás miatt állítottuk
oda. Három éves, de a házbeli négyéves kislánynál magasabb, és a csoportjában is ő a legmagasabb, szóval szép
nagyra nőtt ő is és a nárciszok is.

Spoiler: mutasd
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 21. 9:05

Sziasztok Lányok és Elthan! Heuréka! Sikerült ma elmenni a laborba! Már itthon is vagyunk, és még csak most ettünk a tegnapi
kenyérből! Nem csak szép, hanem tényleg nagyon finom is lett!
Lilyke nagyon aranyos a képen, s tényleg ilyen hatalmas nárciszokat még én sem láttam!
Csodaszépek!
Legyen mindenkinek nagyon szép napja!
\:D/ ~o) :ymhug: :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 21. 23:51

Sziasztok,akik még fent vannak ilyen későn este!
Szeretnék picit körbenézni és hoztam is valamit.
Ildikó:
Azelőtt én is undorodtam a gilisztáktól,de mióta komposztálok,megszerettem őket és az egyéb kis talajmunkásokat,segítőinket.Vacak agyagos talaj van a kertünkben.A komposztálás következtében jobb lett a minősége,köszönhető ez a gilisztáknak is.ÉS AZ:
https://hu.esdemgarden.com/animals-in-compost-18308
Részlet:
A komposzt számos állatot tárolhat: férgek, rovarok, meztelen csigák, lárvák és mikroszkopikus organizmusok... Jelenléte az egészséges komposzt jele.
.....Rengeteg mindent csinálsz.Nem értem ,végül is bent csíráztatod a magokat vagy elveted kint a kertben?......Azt vettem észre,hogy ha bent csíráztatom és úgy vetem el,jobb eredményt hoz.-Nem szereted a parfümöket?Van aki allergiás a túl illatos dolgokra.Igaz kaphatók jó dezodorok,esetleg az sem kell.Anyukám pudert használt.Milyen divat volt azelőtt az arcpúder!!!
A komposzt számos állatot tárolhat: férgek, rovarok, meztelen csigák, lárvák és mikroszkopikus organizmusok... Jelenléte az egészséges komposzt jele.
..Végül a Verának szánt illatosítóból nem lesz semmi,mert kiderült ,ő sincs oda értük.Ma turkáltam neki egy könyvet.Mindjárt megmutatom,szerintem titeket is érdekelhet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 22. 0:34

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 22. 0:38

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hatsepszut
Mikor férje meghalt, az általános gyakorlat értelmében Hatsepszut lett a régens mostohafia, III. Thotmesz mellett. A királyné ekkor körülbelül harmincéves lehetett.[9] Az első pár évben úgy tűnik, be is érte ezzel a szereppel. Nem tudni, pontosan mikor vette át teljesen a hatalmat, csak az biztos, hogy a hetedik uralkodási év végén már-már fáraóként uralkodott.[10]

Hatsepszut fokozatosan haladhatott a hatalomátvétel felé.
....Nem tudni pontosan, mi késztette Hatsepszutot a teljes hatalomátvételre. Amennyiben a korábbi feltételezések igazak, és :o) hatalomra vágyó nő volt, akinek frusztrált, hogy másodrendű szerepet kellett játszania az uralkodásra alkalmatlanabb öccse, majd gyermekkorú mostohafia mellett :o) , akkor semmi nem magyarázza meg, miért bánt tisztelettel a társuralkodójának tartott III. Thotmesszel, és miért biztatta arra, hogy a hadseregben kezdjen karriert, kockáztatva ezzel, hogy Thotmesz maga mellé állíthatja a katonaságot. Az sem valószínű, hogy Thotmesz, aki később Egyiptom egyik legnagyobb harcos fáraója volt, húsz éven keresztül eltűrte volna, hogy mostohaanyja uralkodjon helyette. Valószínűbb, hogy Thotmesznek nem volt kifogása a társuralkodás ellen.[14] Lehetséges, hogy Hatsepszutot egy fel nem jegyzett, a királyi család biztonságát veszélybe sodró esemény késztette erre a radikális lépésre.[15]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 22. 1:14

.Kata:Jaj,de jó,hogy túl vagytok a laboron.Most már csak a jó eredményre kellene várni!.A húsos káposzta nálatok a székely káposzta?Mert ha az,akkor el tudom képzelni,hogy milyen finom lehetett a friss kenyérrel!!! :-bd Egy kis Bilagit és máris lehet enni a finomságot.A párommal semmit nem lehet csinálni gyógyszer és orvos ügyben.A becsempészett gyógyteák nem elegek....Hol van a szabadhegy Győrben?
Kedves Elthan!Gratulálok a megnyert nyaraláshoz!!!Nem értem,a feleséged kezéből kiesett az ólomkristály váza?MERT AZt RETTENTŐ NEHÉZ felemelni.Még jó hogy nem esett a lábára!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 22. 1:26

:flower1: Lányok!Megint vacakol a fórum,alig tudom elküldeni.
Rita, koszonom szepen a narcisz es Lilyke fotot. :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 22. 14:51

Sziasztok!

Paggy, látszik a növényeiden, hogy tavaszodik. Minden szépen bújik ki a föld alól. Milyen sokat nőttek a fréziák!

A gilisztáról jut eszembe, hogy vagy harminc évvel ezelőtt az egyik kolléganőm építkezett és úgy próbálta minél
hamarabb letudni a lakáshitelét, hogy biogiliszta tenyésztésébe kezdett. Nagyon gyorsan bedőlt az üzlet, így már
két hitelt kellett visszafizetnie.

Sok plüss van itthon. Mindegyiket az angol rokonoktól kapta. Addig, amíg el nem kezdett bölcsiset játszani, addig
hozzá se nyúlt egyikhez se. Érdekes, én a saját gyerekeimnek se vettem soha plüssöt. Persze vettem volna, ha kérik,
de őket se érdekelte.

Egy kisebb zárt piac van itt a városban, amiben csak EGY(!) darab pici zöldséges rész van, és az is nagyon drága.
Élő virágot nem lehet itt kapni. A Nagy üzletek mindegyikében vannak cserepes és vágott virágok is. A vágott virágok
többféle csokorba vannak rendezve, szép papírba, vagy celofánba vannak csomagolva, így lehet őket megvenni.
Mivel itt az átlagos házakhoz nagyon pici kertek vannak, ezért nagy divatja van a készen vehető "ültetvényeknek".
Kisebb nagyobb ládákban, vödrökben előre bekészítik a megfelelő földet és a magokat, neked csak haza kell vinni,
és locsolni esetleg tápoldatozni. Láttam már vödrös epret, virágokat, koktélparadicsomot. Majd lefotózom őket, meg
jobban megfigyelem, milyen növényeket lehet így vásárolni.

Nem csak rózsaszínű dolgokat lehet kapni a lányoknak. Nagyon színes a választék.

Nem utazgatunk most messzire, majd ha nagyobb lesz Lilyke. Magyarországra fognak majd jönni májusban és szeptemberben.

Nem figyelem árgus szemmel a királyi családot. Katalin ruháit viszont mindig megnézem. Olyan csinos mindenben.

Nagyon jó lenne Miskolcon is egy ilyen közös komposztáló. Nagyon sok zöldséget eszem, és mindig sajnálom, hogy a
a hulladékot a többi szemét közé kell tennem. Lehet venni konyhai komposztálót is, de nem tudnék mit kezdeni a
kész komposzttal.

A Bilagittal óvatosan kell bánni. Anyukám nővére járt úgy, hogy gyakran bekapott egyet, ha teleette magát, aztán
odajutott, hogy anélkül már nem emésztett rendesen.

Ildikó, én a békákat bírom a legkevésbé a kétéltűek és a hüllők közül. Amikor tavasszal ültetgettem, meg az ágyásokat
alakítottam ki, akkorákat ugrottam meg sikítottam, ha egy-egy hatalmas varangyot sikerült kifordítanom a talajból.
Még most is borsózik a hátam tőle. #:-s :-o 8-|

Arra jó a kert, hogy akkor is összekapja magát az ember, ha épp nincs kedve kimenni. Mondjuk én úgy voltam vele, hogy
tavasszal már alig vártam, hogy vethessek, aztán egészen nyár közepéig szerettem tenni-venni, kapirgálni benne, végül
őszre elment tőle a kedvem, és hagytam elgazosodni. Persze mindig megbántam, de hiába fogadtam meg, hogy a következő
évben másképp lesz, nem lett.

Kata, Samu jobban van már? Remélem nem lett folytatása a rosszullétének. Azóta már biztosan voltatok a laborban is.
Időnként mennetek kell, vagy ezt te kéred, mert úgy ítéled meg, hogy szükséges?
Most olvasom, hogy túl vagytok a laboron. És milyen gyorsan!

Nagy tömegben nagyon szépek ezek a nagy nárciszok. A múltkor írtam, hogy fehéret nem látni csak sárgát. Annyira
gyagya vagyok, tudhattam volna, hogy a fehér később nyílik, mint a sárga. Már látni fehéreket is itt-ott.

Talán Samunak is nagyobb kedve lesz lemenni, ha már nem kell annyira beöltözni.

Én azt kérdezem, amit Paggy, hogy mi az a Szabadhegy? Városrész?

Elthan, gratulálok a nyereményhez! Három nap három embernek háromezerért, nem rossz! Remélem jó időt fogtok majd
ki!

Jó kertészkedést neked is!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 22. 14:53

Kata fotói:

De jó, hogy tavaszodik. Csodás virágfotók kenyérkékkel tálalva. Kedvencem a liszttől szeplős arcú :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 22. 19:01

Sziasztok Lányok és Elthan! Egy pillanat és jövök!
Elfelejtettem felteregetni.
Eddig már félig megszáradt volna!
Szabadhegy nálunk egy városrész, jó meredek útrésszel. Elthan tudna egy két érdekes képet hozni ide a fórumba, ha nem tévedek azon a területen lakik. Családiházas környezet.

A húsoskáposzta az nálunk a pőrköltszerűen megcsinált húskockák savanyúkáposztával. tejföllel tálalva ..
Most direkt nem csináltam rántást hozzá, hogy majd lefagyasztok egy két adagot, de nem érte meg, ugyanis megettük :)) :(( :)) ..Túl jól sikerült.!

Túl magas a húgysav és a koleszterinszint. mindkettőnknél..persze nálam sokkal jobban.
úgyhogy gyógyszereket kaptam. diétázni kell.
az a vicc, hogy majdhogynem betarthatatlan, mert van amit javasol és nem igen ehetek, csak módjával, van amit nem ehetek és mégis javasolt :)) . szerettem volna diadetikussal beszélni..de csak a kezembe nyomott egy arasznyi papirt, /brosurát/ aztán csók !

Paggy, az a fáraós könyv biztosan nagyon váratlan és izgalmas ajándék lesz.! Jobb is mint a parfüm.

Még szerencse, hogy a tejféleségek mehetnek, a húsok kevésbé
de a vicc hogy a csirke is a bőrgyógyász meg azt mondja hogy inkább csak azt, még halat sem.
Vagy csak nagyon ritkán. Főleg olajos szardiniát ne!
Füstölt húsokat már régen nem eszem, csak megkóstolom, hogy Samunak adható e és az elég is.
Na kiakadtam a laboron, van ami duplája a megengedettnek!

Rita, milyen jó, hogy mindent kitalálnak hogy kis területen is lehessen termelni.
Lányodéknál lesz valami ültetve,
Olvasom hogy majd jönnek kétszer is. De jó lesz, Lilyke ahogy növekszik egyre jobban fogja élvezni az itthoni ittlétet is!

Mindenkinek jó estét, megyek mert vacsora stb.... :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 23. 7:19

Jó reggelt. Remélem jól aludtatok, én már 5 óra előtt felébredtem, és nem tudtam visszaaludni. Készülök a kertbe, de még eléggé hűvös van kint. Így várok.
Jó sokat írtatok. Megcsodáltam a fotókat, a kenyérről, a virágokról, Rita fotóiról, Paggy könyv választásáról.
Tegnap beutaztam egy vonaljáratot a Volánnál. Hogy jutok oda- és vissza. Vannak még hibák, még országosan is, nemcsak egyénileg nálam. Talán ez a nagy összevisszaság megszűnik, és majd jó lesz,..... vagy nem. Buszjáratok országos rendezéséről, vagy rendezetlenségéről van szó.
Paggy lehet, hogy félreérthető voltam. A magok kint csíráznak, nem a lakásban,nincs ehhez hely, elfoglalják a virágok, amik a nappal-étkezőben vannak, így nem jut hely a magvaknak. Kis edénykékben vannak, fekete fóliával letakarva addig, amig ki nem kelnek. Néha kiteszem őket a napra, és locsolom. A fás színben vannak, tehát szél nem éri, és a hőmérséklet sem hideg. Paradicsom magvakat még nem vetettem el. Kikeltek nálad az általam küldöttek?
A parfüm téma: szeretem a finom illatokat, de hogy melyik tetszik azért ez nem annyira egyértelmű. Pl. változhat, régen a mosusz illatot szerettem, egy ideje nem használom, és másikat sem vettem, bár kaptam több félét is. Dezodort természetesen használok, mindig a nekem tetsző illatot választom. Most csak két féle van itthon + egy stift.
Mindig csak egyiket választom, apafűm és dezodor együtt soha. Púder, azt nem nagyon használtam, rúzsom sok van, már lassan ki kell dobni, mert régiek. A kertben nem kell ugye, itthon sem. Szemceruzám is van, azt sűrűbben szoktam használni, és kis smink az azért nem árt,ha indulok valahova. Szempillafestéket ritkábban használok, régebben festettem, de már nem. Tavaly még sokat izzadtam és hanyagoltam a dolgot, mert a maszk, és a szemüveg együtt sok volt és még a festék miatt sem levegőzhetett az arcom. Néha tornázom is. Fodrászhoz rendszeresen járok. Tehát nem hanyagolom el magam.
Ti hogy vagytok ezzel a témával?
Mindenkinek kellemes napot kívánok, szépen süt a nap, kinézek, mennyit melegedett az idő. Ma festeni is szeretnék.
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 23. 7:19

4.-re sikerült elküldenem.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 23. 10:47

Sziasztok Lányok és Elthan!
De szép Ildikó a virágszőnyeg, tagadhatatlanul itt a tavasz, szinte már nyári melegedéssel. Még délelőtt van, de máris 17 fok.
Samum jól rám ijesztett késő este, fogmosás közben összecsuklott mint a coolstok, ... vérnyomás a béka feneke alatt.
Alig bírtam átvezetni a vécére, de éppen időben csüccsent le, de én meg lettem öntözve egy kicsit, a többi a helyére került.
Viszont nagyokat ásított és remegett, majd vulkánt játszott.
Lemosdattam, s nagy nehezen átöltöztünk a másik pizsibe, amit amúgy jó negyed órája adtam rá tisztán.
Most még mindig alacsony a vérnyomása, de már végre felkelt, itt van a hátam mögött.

Megyek is csinálni neki lágytojást. na meg sütöm az újabb kenyeret majd, még el sem kezdtem csinálni.

Most már egy kicsit megnyugodtam. Legyen szép napotok.... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 23. 18:26

Nagyon sajnálom Samut, esetleg valamelyik gyógyszere húzza le a vérnyomását. Olvasd át Kata, vagy kérdezd meg a kezelő orvost. Lehetséges, hogy az a bűnös. Mostanában az enyém is alacsony. Az este gondolkodtam egyáltalán bevegyem-e az esti gyógyszert. Meleg van kitágulnak az erek. tavaly csak fél szemet kellett szednem belőle. /csak a melegben, nyáron/ Télen, ha fázom felmegy.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 24. 14:48

Sziasztok!

Gyorsan olvasok és írok, hogy képeket is tudjak kitenni.

Kata, nem jó híreket hoztál a laborból. A sok gyógyszer se jó. Az egyik gyógyszerész azt mondta egyszer, hogy annak
idején azt tanították az egyetemen, hogy három gyógyszernél többet nincs értelme felírni egy betegnek, mert egymás
hatását befolyásolják.

A lányomék nem vették meg végül a házat, mert túl sok mindent kellett volna csináltatni rajta, így továbbra sincs még
kertjük.

Jaj, istenem! Szegény Samu! Hogy megijedhet ő is, amikor érzi, hogy kicsúszik a lába alól a talaj. :(

Lilyke nagyon várja már, hogy újra repülőre ülhessen és jöhessen Miskolcra. Még mindig emlékszik arra, hogy pancsolt a
Tisza-tóban. Több repülőgépes könyve is van, annyira élvezte az utat.

Ildikó, én nem sminkelem magam. Arckrémeim (nagy részét ajándékba kaptam), szérumaim (mindet ajándékba kaptam),
arcmaszkjaim (nagy részét ajándékba kaptam) vannak, használom is őket, de mást nem használok. Parfűmöm hol van,
hol nincs. Most épp nincs. Az egyik jótékonysági üzletben szagoltam egy nagyon kedvemre való - elfelejtettem a márkáját -
parfümöt, de nem hozhattam volna haza a kézipoggyászban, mert több volt 100 ml-nél. Sajnáltam, mert még olcsó is
volt.

Még novemberben írtam írtam ezt:

"Ennek a két kisfiúnak egy szemetesben elhelyezett időzített bomba okozta a halálát 1993-ban. A robbantásért az IRA,
az Ír Köztársasági Hadsereg volt a felelős. Nem testvérek, csak egymás mellé montázsozták a képeiket. "

Kép

A helyi lapokból tudtam meg, hogy anyák napjakor, március 20-án van a haláluk harmincadik évfordulója. Pont a városban
voltunk vasárnap, amikor készültek a megemlékezésre. Még negyed óra volt a kezdésig. Pár iskola énekkara énekelt épp.

Nem tudom, hogy elővigyázatosságból-e, vagy ez egy szimbólum akart lenni, de a környék összes szemetesét leragasztották.
Lehet, hogy csak azt akarták jelezni, hogy nem akarnak többé szemetesbe rejtett időzített bombákat, és ártatlan halottakat,
sebesülteket.

10 oldalt szenteltek az emlékezésnek. A két halott mellett 54-en sebesültek meg.

Kép

Egy korábbi megemlékezésen a nagyobbik fiú legjobb barátja:

Kép

Az egyik leragasztott kuka:

Kép

Nemsokára kezdődik a megemlékezés. Énekkarok énekelnek:

Kép

Paggy jutott eszembe a fréziacsokrokról. Egy Lidlben fotóztam:

Kép

Erről a kis törpeszegfűről pedig Ildikó jutott eszembe. Ezt a Lidl előtt fényképeztem:

Kép

A múltkor mutattam az óriás nárciszt, most lefotóztam a törpét is. Lilyke bölcsiben volt, ezért a kezem a mérce :)) :

Kép

Ha nincs mihez viszonyítani, becsaphat a fotó.

Kép

Valójában ekkora a tulipán (és a nárcisz is):

Spoiler: mutasd
Kép

Cica (és a fotós) az ablakban:

Kép

Vödrös "kiskertek":

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

https://i.postimg.cc/52939LTQ/IMG-20230 ... rágcsokrok az egyik szupermarketben. Pár napja írtam, hogy
nagyon kevés virág üzlet van a városban.

Kép

Ugyanebbe az üzletbe vissza lehet vinni a már használt, de kidobásra ítélt sminkcuccokat:

Kép

Ebbe pedig a saját márkájú használt, de már nem hordott ruháikat várják vissza:

Kép

Itt divat körtefákat ültetni a városba. Az egyik fajta épp virágzik (a képeken az összes virágzó fa körtefa:

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 24. 17:34

sziasztok Lányok és Elthan! Ma már nyugodtabb napunk volt.
Mondjuk a vérnyomás inkább alacsony mint normál, mert visszazuhan, de nem annyira vészesre. Csak a pulzus marad magasabb.

Rita, gyönyörű képeket hoztál odakintről. mindegyik nagyon tetszik. Olyan jó végre a tavasszal szembesülni a természetben is.
Bár ide még vissza akar köszönni a tél, de remélem fordul egyet és másfelé megy.

Nem is csodálom Lilyke lelkesedését a repüléssel kapcsolatban, hiszen ez is összeköti a mamával való kapcsolatot.
Aranyos a cica és fotósa kép is, mondhatni telitalálat! :-bd :D :movingflower: :littlehearth:

annyi az asszisztens megjegyzése, hogy sokat itassam. Aminek meg persze egy hatalmas bepilislés az ára... legnagyobb örömömre grrr. De hát ilyenkor sem csaphatom agyon.Villámgyors mosakodás átöltözés.
Ami ma nem tetszik, hogy egész nap nagyon hideg a keze.
de majd ez is elmúlik.

Nyakunkon a hétvége, s pont addigra elromlik az idő. Ma még vásárolni sem mertem elmenni.
Szép délutánt és estét mindenkinek! :x :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 25. 6:09

Sziasztok,jó reggelt!Csak kinyitottam a gépet és átforgattam,így még nem olvastam el.Estefelé jövök,ha túl leszek a tortúrán/Kobak cica rosszul van-infúzióra kell vinnem gyalog/
Rita!Bocsánat,azok nem fréziák. :)
Szép napot,jövök este!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 25. 12:01

Sziasztok!

Kata, néha velem is előfordul, hogy indokolatlanul hideg a kezem vagy az orrom. Az ivás tényleg nagyon fontos,
de el szokták túlozni a mértékét. Nem kell 3-4 litert meginni, elég, ha másfél liter környékén fogyaszt naponta.
Nekem mindig gondom volt az ivással. Úgy kell magamba erőltetnem a vizet, mert soha nem vagyok szomjas.

Mindjárt teszem ki a fotóidat is. A palacsinta látványától ismét beindult a nyálelválasztásom, és a pöttyös kenyérkén
is látszik, hogy nagyon finom lett. :D

Paggy, Kobak cicád öreg már ez a baja, vagy valami betegséget kapott el? Szegény! Miből állapítottad meg, hogy
rosszul van? Nem evett, vagy nem mozgott annyit,a mennyit szokott?

Nem fréziák? Akkor mik lehetnek? Majd délután visszamegyek a Lidlbe és elolvasom, mi van a csokrokra írva.

Csináltam róluk közeli képeket is, mert annyira szép cirmosak voltak, meg a színük is nagyon tetszett. Így is biztos
vagy benne, hogy nem fréziák?

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 25. 12:11

Kata fotói:

Én is sokszor csináltam ilyen almás palacsintát. Kis fahéjjal megszórva ettük (faltuk). Imádtuk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”