Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 18. 10:45

Ott sincs :(
De itt van!!! \:D/ \:D/ \:D/
Ezt küldöm NEKTEK :flower1: :movingflower:
Kép
Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 18. 11:13

Sziasztok! Áldott napot mindenkinek!
Paggy, kedves vejednek Boldog Születésnapot kívánunk. Remélem mindenkinek kellemesen telik az Ünnep utolsó napja!
A Feltámadás ünnepe az egyik legfontosabb az emberi létezés értelmében!
:x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 18. 11:14

A nyuszitojásos képet pedig köszönjük! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 18. 16:57

:-h Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 18. 20:25

jó Éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 19. 14:03

Kedves Lányok és fiúk!
Elmúltak a húsvéti ünnepek, sokat dolgoztunk érte, hogy szép, és emlékezetes legyen. De kellenek a hétköznapok is, a fontosságukkal, szépségükkel, és az egyszerűséggel.
Én már lassan jobban szeretem,mint az ünnepnapokat. Egy hétköznap is kitűnhet, és szinte ünnepnek számíthat, ha olyan dolgot viszel véghez, vagy gondolsz, vagy meglátod a nap szépségét, ami téged jó érzéssel eltölt. Engem mindig eltöltenek szépséggel a fák, a virágok, egy kedves szó, egy jól sikerült süti, vagy fotó, esetleg festmény. Most eléggé komor az idő. Elmentek a vendégek, a kis csacsogó babákkal, szeretetükkel. Sok-sok kedvességet hagytak itt magukból. Egy évben talán kétszer találkozunk velük. Tavaly nem került rá sor.
Idén tanultak a szülők krumpliprószát sütni, nem is olyan egyszerű eltalálni a hozzávalók mennyiségét, mert sok mindentől függ. Húsvét másnapján volt ilyen étel. A férj tanulta meg, ő a konyhafőnök, a beosztott egyszemélyben.

Aztán meg itt van a település is ahol lakom. Nem mindennapi hely, nem tudom hány évtizede Zalaegerszeg része, addig önálló település volt. Én itt születtem, akkor még önálló volt, aztán 3o év belváros, és végül visszatértünk ide, mint sok más ember, aki elhagyta valamikor, és sok új betelepült is érkezett.
Ha gondoljátok nézzétek meg ezt a kis bemutatót, ahol van egy kastély, aminek története van, de története van a citerazenének, /Válicka citerazenekar, sok-sok könyvnek, ami a településről szól /egy helybeli mindenérdeklő ember személyében, aki mellesleg a szomszédom volt/. Még a marhapásztorkodást is megírta, és a vidék neveit, annak helyeit is ismertette, és a kastély és a Válicka történetét. Kastély lakóját, az ott szolgáló emberek véleményét az "uraságról", a Válicka kisasszony és Csatár úrfi szerelmét. Kiadták nyomtatva,bekötve, és talán minden család megvásárolta. Volt aratás is, ahol bemutatták a kaszával, és más aratási szerszámokkal való használatot. Volt aratópálinka, kicsit én is megkóstoltam. Marokszedő lányok, és kaszás legények, kötélvető gyerekek munkáját is láthattuk. A kastély kirándulókat, tájfutókat, erdei iskolásokat fogad, el lehet indulni a páfrányok útján, piros és kék vonalon. Van madárgyűrűzés, békamentés, gyógynövény ismertetés, gombaszedés, különböző virágok lelőhelyének felkutatása is. /sokféle orchidea/.
Ma ilyen nosztalgikus hangulatban vagyok, akit nem érdekel "ugorja át". Remélem jól sikerül a linkfelrakás. Ki kell másolni és uj lapra betenni.
Hozom a linket.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 19. 14:05

Ma már a helységnév utcanévként szerepel. Ezt én sajnálom.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 19. 16:25

Kedves Íldikó, köszönjük ezt a szép és hangulatos barangolást! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 10:21

Sziasztok,sziasztok!Ildiko es Kata koszonom a kepeket rs meg csak atfutottam a kommenteket.Orulok a reszletes utikalauznak.Este jovok es olvasom \:D/
Kiszulok en is valamivel hetvegere.Meg is irom mi lesz az.Kutyasta utan a parommal egyutt reggelizunk.Ekkor kerul sor az elmenybeszamolokra.A parom az eppen olvasott konyvebol idez,en Csoki futtatos kalandjairol meselek.Meselnek meg neki a szomszedokrol,a baratnoimrol,de az nem erdekli. :((
Tehat Lanyok,ma reggel egy szerintem Titeket is erdeklo konyvrol meselt.O mar kiolvasta,nekem kell hozza3 nap.A cime:Hogyan eljunk izlandiul?Este hozom az ismertetot.A hetvegen reszleteket es fotokat.
Lanyok fejodnek a palantaim.Majd azt is mutatom.Most pedig szep napot!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 10:31

221 oldal tele szep keppel es szoveggel.Juhhhe!Napi 70 oldal.A legerdekesebbeket majd beteszem.De elobb ,este ,varom Ildiko utirajzat!!! :flower1: :littlehearth: :ymdaydream:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 12:26

Sziasztok!Csak 1 pillanat.Kepzeljetek 1/2kgszarazteszta a boltban 750ft.Jovo heten mar gyurok is,mert ez megfizethetetlen.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 20. 12:49

Sziasztok! harmadik nekifutásra végre hibátlanul köszönve. Huh de kifáradva! Banki postai ügyintézés és még a jövő héten egy befizetés és kifutok a tartozásból Bori felé is! A kártyák megszüntetése folyamatban.

Paggy, a tésztát mindig akciósan veszem, de van hogy a 1oo Ft,osban, ott az egy kiló kb ennyi. Meg a zöldségesnél. Most már muszáj éberen figyelni mi hol mennyi, és éppen leárazott.
Kedden a Tescoban kell nagybevásárolni, mert a nyugdíjasok kapnak +5% kedvezményt! Sok kicsi sokra megy alapon!
Bár megszoktam hogy hétvégén vásárolok, de majd áttérünk erre. ;) :( :D x_x
Na megyek olvasni, mert csak az utolsó mondatodra figyeltem fel, s rettentően fáradt lettem. Fele fele szellemi és fizikai.
Vettem tortát 3 szeletet, de bár ne ígértem volna meg! Most már mindegy! Na attól mentem majdnem falnak .! De nem akartam szégyenszemre visszafordulni! :(( :(( :((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 20. 12:51

Hozom majd a képeket is! :D
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 20. 14:51

Sziasztok Lányok!
A lemaradásom hoztam be festészetbe, mert ma óra, nemsokára robogás. Hát izgulok ezerrel.
Képeim is vannak, igyekszem feltölteni, de estére szerintem nagyon fáradt leszek, ha hazaérek. Holnap szemészet, de minek? Mikor egy hónapra kaptam időpontot a szemfájás után. Akihez járunk nem értük utol....
Olvaslak majd benneteket, bekukkantgattam, de csak pillanatok erejéig.
Paggy, mondom majd a " titkokat" amit a bogácsi rokon elmondott a tésztacsinálásomkor.
Jók legyetek és egészségesek, jövök majd. Igyekszem, tényleg :-)

Utólagos sonka, énkalácsommal. :-)

Kép

Kép

Kép

Otthon voltunk hétfőn anyunál. Megint titkolódzások tömkelege, mikor odaértünk derültek ki dolgok. Sok mindent megfogadtam, amit eddig is, de meg is csinálom most már, mert az egészségemre megy, ha hagyom magam...

A felhők az úton készültek. Élőben sokkal szebb volt.

Kép

Kép

Egy lapátok nélküli szélmalom az út mellett

Kép

Éjszaka a kertben

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 17:37

Kedves Lányok!Most végeztem a munkámmal.Több részletben fogok jönni,azaz majd lemegyek a kutyával sétálni./De mielőtt olvasnék, beteszem ezt a nagyon-nagyon-nagyon hasznos videót.1000 köszönet érte a készítőjének ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :littlehearth: :-bd .Ajánlom lNEKTEK is !45 PERC,TÖBB RÉSZLETEKBEN IS MEGNÉZHETITEK ÉS TEGYÉTEK EL!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 18:36

Na itt vagyok.Elolvastam a lemaradásom.
Időrendben írok.
Először is Kata!+Nem tudtuk meg,hogy mi volt a húsvéti ebéd.Érdekel,mert kíváncsi vagyok,hogy telt Nektek az ünnep.Milyen finomsággal remekeltél Samunak.Nekem jónak tűnt a kalács,ezt írtam is.Nem ízlett?És a szép terítő???Van még anyudéktól valami emlékterítő vagy csésze,amiben szeretsz teát iszogatni?-
Spoiler: mutasd
Ahogy öregszem,egyre jobban megbecsülöm az emlékeimet,ragaszkodom hozzájuk .Kicsit sértve érzem magam,hogy nincs idő mesélni a régi dolgokról,bár meg is értem ..
..
Ildikó!Elolvastam az ismertetőt a városrészedről.Itt laksz????Megható :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Viszont a 6 fényképet nem tudtam megnyitni.Egyébként mi lett a kisasszonyka és az úrfi szerelmével?A kút....????Jesszus,jesszus...csak nem???Ha igen,teljesen balladai történet.
A kislánykák kik voltak?---milyen jó a gyerkőcök közelében lenni!Sajnos és szerencsére Lilla ,az unokám,már nagylány.Mégis-mégis ha találkozunk tudunk együtt idétlenkedni.A bonyolult társasjáték nem megy ,viszont jókat nevetünk egy egyszerű "babajáték" turbósított változatán.Pld.hideg-meleg keresős játékot játszunk-nehezítve.Mindig új szabályt találunk ki.Nagyon hangosan nevetgélünk-úgy hogy a lányom-szigorú anyaként ,"komoly felnőttként"megfegyelmez minket :)) :)) Mi csak vigyorgunk. =)) =)) =))
Ildikó!Jó dolog,ha az ember tud örülni és szépek a hétköznapok!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 18:55

Kata!Köszönöm a vásárlási ötleteket.
Ildikó!A párom idegesítő néha/sütievés..../,de én meg elég laza egy nőszemély vagyok,hogy nem sokáig haragszom és nem veszek mindent tragédiának.Csodálkozom is az embereken,hogy a nem nagyon fontos dolgokból miért csinálnak életreszóló ügyet.Mérgelődés , kis mosolyszünet,de utána megy tovább.Mert a fontos dolgok máshol vannak.
Ági!Örülök,hogy jelentkeztél.Igen,ma festésnapod van.Kíváncsi leszek,mit szól a tanárúr.A sünike túlélte az ünnepeket ?,,Mitől ilyen sárga a kalácsod,Sáfrány?
JUJJJ,de szépek a felhők!!!!! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Arra nem kérdezek rá,hogy mik azok a titkok?Minden családban vannak nehézségek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 19:10

Lányok!Teszek fel néhány képet és a könyvismertetőt.
Csoki A NAGY KÉK FOCIPÁLYÁN.LÁTSZIK,HOGY A BAL LÁBÁN ROSSZUL FORRTAK ÖSSZE A CSONTOK.LEHET,HOGY CSAPDÁBÓL szabadult.
Kép
KépKépek a könyvből:/Hogyan éljünk izlandiul?/

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 19:24

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 19:30

Még csak fejezetcímeket hozok.Szombatra elolvasom a könyvet és beteszem az érdekes részeket.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 19:37

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 20:33

Sziasztok.Megyek kutyát sétáltatni. :-h Paggy
Meg mielott lefekszem szeretnem leirni,hogy elolvastam es megneztem a konyv elso 50 oldalat.Nagyon erdekes.Kedvem tamadt minden oldalt betenni,mert igy ertheto.Talan tobb oldalt le is fenykepezek.Mondjuk naponta 10-t.Kezdem a maival.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 22:39

Kép
Lányok kattintsatok a képre és utánna a nagyítóval nagyítsátok meg,úgy jobban olvasható!!!
Kép
Kép

[
url=https://postimg.cc/YvxJBpz2]Kép[/url]
Kép[/spoiler
[[spoiler]url=https://postimg.cc/kRK7x03V]Kép[/url]
Kép

Mára ennyi volt,mert álmos vagyok. :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 20. 23:09

Holnap folytatom,újabb pár oldallal!!! :)) =)) :) :flower1: :littlehearth: Érdemes!!!
Mégegyszer leírom:kattintsatok a képre és utána a nagyítóval nagyítsátok meg,akkor jobban olvasható!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 21. 7:01

Szep reggelt!Lanyok, igerem meg csak 4teljes oldalt teszek be ,azutan mar csak az erdekessegeket.Celom az volt,hogy lassatok a konyv irojanak stilusat.Tulajdonkeppen ez nem is igazi konyv,hanem orszagismerteto kiasvany,megis tetszik.

Vissza: “Társalgó”