Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 10:11

Sziasztok!Rettenetes olvasni ,hogy a budapestiek "leutaznak" videkre,hogy lenezzuk egymast, hogy nem ertjuk, mindenkinek MINDEN TELEPULESFORMANAK ,megvannak a fontos feladatai,ertekei.MERT!!!!Melyik a fontosabb a testnek/az egyen fizikai letenek/a maj vagy a nyal vagy a ful vagy a kez vagy az agy vagy a ver?Milyen hulye kerdes ez???Hat most ezt tesszuk fel a valasztas utan.Mukodhet egy orszag a foldjein termelt elelmiszer nelkul?Lehet bo termes ertelmes,tudassal,rendelkezo emberek nelkul?Lehet e elni kisvarosok nelkul,ahol a kornyek kulturaja, tudasa halmozodik fel?Lehet e elni egy belevalo ,izgalmas,vagany fovaros nelkul?Ezert most meg kell ezt erteni.Ellensegek vagyunk?NEM es NEM, mi egy test vagyunk es felismerve boldogulnunk kell.Azt ,hogy nehany embernek erdeke ,hogy gyuloljuk,leszoljuk,ne ertekeljuk egynast, azzak csak a bukas fele hajszolnak minket.Mindenkinek legyen esze,lassuk be mi egyutt vagyunk egy orszag.!Be kell fejezni a gyulolkodest !Bal oldali gondolkodasu vagyok ,de nekem mindegy lenne ,hogy ki vezeti az orszagot ,ha a gazdagodunk szellemileg ,lelkileg es anyagilag.Nem vagyok idealista Allapodjunk meg minimumokban,ami mindnyajunknak fontos.Legyen ez az elso lepes!Erre vagyom ,ezt kivanom es igy elek es fogok elni.Nem okoskodaskent irom,hanem kivansagkent a LAMPIONOK unnepen felbocsajtott lampasra.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 9. 12:26

https://www.origo.hu/itthon/20220406-pa ... kacio.html
micsoda provokátor, pedig ki nem nézted volna belőle... Ilyen embereknek.....................................
Egyébként sokat olvasom az origót is, még ha néha nem is naprakészen...Általában a mobilom az újságom, mikor elfáradok, lefekszem, félig ülve, úgy olvasom a cikkeket.
Ritkán mint most is a gépről írok!
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.. itt most esik, aztán eláll, aztán megint esik, aztán eláll és most megint esik.
De lehet hogy jó hogy ilyen az idő, legalább nem egyszerre zúdul le a sok csapadék, a természet mindenesetre nagyon szomjas.
A leves már félig kész. ... ~o) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 13:02

Pont errol irtam Kata,hogy igaz ez vagy , sem ,nem tudunk komolyan allast figlalni.Szerintem ,eleg az ha az ember azt mondja, hogy ennek ,vagy annak az embernek a politikajat tamogatom a tettei es nem a SZOVEGE!!!!kovetkezteben.Hogy merhet az ember, csak a szovegek utan allastfoglalni?.Maradnak a tettek.A TETTEK!!!Igy nem lesz konfliktus,mert nem ocsarolom a masikat.Persze, ha az embernek szuksege van egy jo kis szaftos veszekedesre \:D/ ,mint a parom mondta."En jol vagyok,ha az osszes rosszat kimondtam,ami bennem van"Viszont egy orszagban ,van az embernek felelossege is.Ami nekem jo ,az a masiknak nem.Ha most lehulyezi a masikat ,lesz ebbol valami kozos.?Vagy eleg a fel orszag?A tobbiek menjenek a "levesbe"?DEHOGY,dehogy!Legyen jobb!!!! :) Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 13:30

Salat Gergely Kína-kutato is mondta:
Ne azt figyeljuk,amit mond,hanem azt amit tesz.A Partizan you tube csatornanak volt egy Kinarol szolo musora.ebbol szeretnek majd idezni. Termeszetesen meg is nezhetitek,ha nem lattatok.Az egeszet azert nem tennem fel, mert hatha van benne valamennyi napi politika.Tehat. akit erdekel:Partizan you tube Kinarol. Delutan benezek.UdvPaggy
Nem ,mégsem írok ki részleteket a műsorból,bár nagyon érdekes.Viszont teszek fel egy kommentrészletet:
.....Emlékszem az eltén mindig versenyeztünk, hogy kit tud bejutni Salát Gergely órájára.:) Imádtam minden egyes pillanatát, amikor tőle tanulhattam
Salát Gergely a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanít.Van saját csatornája.pld.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 14:40

És még az ELTE kínai tanszékének oktatója is:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 14:41

Megnéztem,az előbb hibásan írtam!! Így kell írni:
Kína-kutató.Javítom.Paggy
Lányok!Itt orkánszerű szél fúj!!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 9. 19:05

Köszönöm Paggy az ujdonságokat! Nálunk most normális szél van, a betonról már el is vitte a tócsákat.
Remélem a növényzet azért fellélegzik, bár mostanában sok esőt ígér. Hát majd meglátjuk! :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 10. 13:47

Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép vasárnapot! :x :ymhug:
tegnap esti naplemente és a mai ebéd..

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 11. 14:24

Sziasztok.

Először is mi van a hiányzókkal? Lebetegedtek, vagy nem érnek rá, vagy nincs semmi mondanivaló. Kicsit kiváncsi vagyok.
Paggy már napok óta olvasgatok, de nem írtam, miért is kérdezgetem a hiányzókat, lehet, hogy ők is így tesznek.
Budapestiek mindig leutaztak vidékre, pl. békéscsabaiak felutaznak Pestre, és hova utaznak le? Van-e egyáltalán le és felutazás, vagy inkább csak utazás van akárhova. Kicsit mindig rosszul esett a fenti meghatározás.
Rita vajon odaért-e,hát biztos, csak sok az újság, Lilyke annyi újdonságot mutathatott így később kerül sor a válaszra. Majd jön, ha tud.
Kata ez a rózsaszín felhő annyira szép. Az ember kinéz az ablakon és egy babaszobába lát be.Legalábbis így érzem ilyenkor.

Itt hűvös van, ma muskátlikat rendeztem, mert már nagy szemetet csinálnak a lakásban, most én is megtoldottam a kicipelésével. Nem akarom visszahordani, bár még nagyon hűvösek a reggelek. Tegnap este is láttam a leheletem. Ma átültettem a nemtudom hány cserép muskátlit.

Tegnap Dorinától szerettem volna egy feliratot letölteni a letöltött film mellé, de nem tudtam, mert ő nem rakja ki, csak kérni lehet,.... nem volt kedvem kérni, és kitenni az imélcímem. A videás felirat nekem túl kicsi, így még a nagy képernyős monitoromon is kicsi, akkor is közel kell ülni, a képernyőn a film megtekintése eléggé hosszú idő, ahhoz hogy a feliratot is elolvassam. Így maradt megnézetlen. Le szoktam tölteni a videás filmet és hozzá a feliratot külön, a fordítótól és akkor pont jó.
Ági mit csinálsz? festettél-e valamit, befejezted-e fás festményt,mit mondott a tanárúr? Mi van Ramossal, abbahagyta-e az éjszakai riadót.
Csoki biztos nagyon boldog kutya, ilyen gondos, tanárnős gazdit kapott.

Tegnap én is festettem, netes barátnőm kért tőlem egy kis fényképtartóba tavaszi képet. Csak képeslapnyi fér bele, de nehogy már azt hidd azt könnyebb megfesteni. Kicsi a méret,főleg a figuráshoz.
Kép
Van még pár képem, de a telefonban maradt.

Mindenkinek szép napot kívánok, és nem agyondolgozni magunkat a húsvét miatt. :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 11. 14:55

Kedves Ildiko!Nagyon jo,hogy irta :flower1: l!Evek ota rendszetesen,rengeteget irtam es hoztam kepet,videot.Nem csak en!!!Most picit olvaso lettem,mert tobb a dolgom.Orommel veszem,ha van mit olvasni es nezni.Hamarosan jovok.Addig is koszonom az eddigieket azoknak ,akik "ellatnak". =)) Udv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 11. 16:59

ILDIko!Csak felreertes lehet ,hogy nem kapod meg a feliratot Dorinatol. Nem tudom olvastad e,hogy kozvetlenul koreaibol fordit.Gondolom rengeteg munkat tesz bele.Tobben megkerdezese nelkul feltettek valahova.Azt is ertem ,hogy egy forditonak ez az egy koszonet a munkajaert

ezert vigyaz ra. Szivesen adja., de nem ugy ,hogy csak viszik.Egyetertek vele ,mert bar orommel csinalja ,sot maganak hasznal a legtobbet vele ,megis vigyaz ra..Azt hiszem megeri elkerni.Ha akarod szivesen kozvetitek, szoktam levelezni Dorinaval.Nagyon kedves ember, igenyes es nem ratarti.Kedves Ildiko!Sokszor felreertjuk egymast.Ha gondolod irok neki.Csak ne mondj le a filmrol! :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 11. 18:51

Sziasztok! most csak olvasok, rendet kellene csinálni de már elment a napom, s inkább egy kicsit élvezem ezt a késődélutáni napsütést!
Ma filmeztem és olvastam meg délután alvás, Nem bírok fennmaradni még 3 kávéval sem, úgyhogy holnaptól visszafogom 2-re, mert ha ennyire nem tudok fennmaradni minek fogyjon.
Ildikó nagyon szép a képeslap ,olyan rejtelmes is ugyanakkor, mert nem személyt ábrázol, hanem alakokat! Így aztán mindenki azt a személyt képzeli oda akit akar.
Most nincs olyan nagyon filmidőszakom, inkább sorozatozom, de azt meg vissza kéne fogni, de majd a jó idő ha beáll akkor már nem lesz kifogás és mehetünk sétálni.

Nagyon örültem a tegnapi színes felhőnek, éppen jókor pillantottam ki. De most még fáj a fejem, és ilyenkor nem díjazza ha kifelé nézek a napsütésbe!
De majd ez is elmúlik, mint minden rossz.

Várom Rita bejelentkezését, legalább egy mondat erejéig, hogy minden rendben, csak az érkezési kavalkád miatt...
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 11. 20:10

Drága Paggy köszönöm a felajánlást, de nem szeretném, ha ezzel zavarnánk Dorinát. Nem arról van szó, hogy nem adja, hanem nem találtam meg nála. Valahol olvastam, hogy kérni kell a feliratot ha nem kérem, akkor marad a videa, amit a kicsi betűi miatt nem tudom elolvasni. Már töröltem a filmet is. Nincs itt semmi félreértés, nem miattam van így, hanem ahogy írod vigyáz a feliratra.
Puszillak,nagyon kedves vagy, de maradjunk csak így, ahogy vagyunk.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 12. 7:37

Sziasztok Kislányok!

Gond nélkül megérkeztem. Ferenc József mondásával élve, "Minden nagyon szép, minden nagyon jó,
mindennel meg vagyok elégedve." :)) :)) Lilyke élőben még édesebb és szebb (nem vagyok elfogult
egy cseppet se :D ). Holnap már egy kicsivel többet tudok írni, ma még szabadságon van mindenki.
Az esti meseolvasásig nincs megállás, utána meg én is csak behuppanok az ágyba és már alszom is.

A repülőtéren reggel még nem voltak sokan, később viszont telt ház lett. A korlátozások eltörlésével,
újra kedvet kaptak az emberek az utazáshoz.

Kép

Első este Bogyóval és Babócával. Nagy sikere van a vetítésnek. :D

Kép

Én itt is korán kelek. Megyek elkészítem a reggelit. Egy órával korábban vagyunk itt. Most van fél hét.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 12. 15:11

Köszönöm Rita A bejelentkezést! Tökéletesre sikerült! Milyen jó lett a mozizás is! :D :x :flower1: :littlehearth:
gondolom azért az időeltolódás se semmi, de azért pár nap alatt felveszi az ember a ritmust! ;)
Cukorborsó ez a kislány, mennyire repeshet az örömtől, hogy a nagyival lehet! :ymhug: :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 12. 16:12

Nagyon örülök Rita,hogy jelentkeztél.Azt gondoltam,hogy sikere lesz a vetítőnek!!!Végül hány filmet sikerült venned?Érezd MAGAD jól!!!
MIndenkinek üdvözlet!.Csinálom rengeteg mennyiségű gyereknek nyusziajándékot.Közben tervezem a városi sétám,amit szülinapi ajándékként kapnak a lányomék.Saját idegenvezetés.NA EZÉRT KÉPZELHETITEK!!!Sok mindent nem tudok,majd szólok,hogy ne kérdezzenek bele. :))
Itt a Húsvét!!Kata!Készül valami finomság???Remélem jó idő lesz és kimentek.A múltkori sétán is klassz!!!!fotók készültek+!!Samu kap nyuszitojást???
Most futok,mert tyúkhúros sajtos-tejfölös tésztát csinálok. :-h Paggy
JAJAJ!!!Megnézem gyorsan Ildikó festményét.TETSZIK!! :ymdaydream: :-bd A többit is tedd be légyszíves!!!A szegényke muskátlik nagyon ellenállóak.Nálam is kivannak téve néha" korán kihordom" atrocitással.Bár én rongyokkal ,nejlonnal takargatok őket az erkélyen. :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 12. 19:48

El is felejtkeztem a csokiról, Samu előtt meg nem akarom venni, mert akkor oda a meglepetés.
Ezek szerint senki sem fog unatkozni! :))
Szerencsére Samu nem az a nyafogós tipus, megelégszik azzal amit hébe hoba így is veszek valami finomságot!
Kalácsot terveztem venni, aztán majd meglátjuk! szép estét mindenkinek! :D :ymhug: i-) :flower1: :littlehearth:
A városvezetés biztosan izgalmas lesz! :D ;) :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 12. 23:10

Sziasztok Lánykák!
Olvasok mindent, eddig festettem őrült tempóban. Most fejeztem be az értekezést tanár úrral a nehéz festményről, mert másként értelmeztem.
Ahány gépen és képen néztem mindegyik mást mutatott.
Úgyhogy elveszésem oka ez volt, mert igy most már két kép van amivel kész kell lennem jövő szerdáig az igazi találkozós óráig.
Láttam Ritát, örülök,hogy jelentkeztél, Ildikó szép festményét, Kata finomságait, és Paggyt is.
Vannak képeim, de leájulok a gép elől, igy gyors benyomok egy filmet amin azonnal elalszok majd.
Ramos itt szuszog az ágyam előtt.
Holnap robogás ki a piacra, aztán anyagot venni, mert nincs festékem, itthon gyors ebéd befejezés, fűnyirás és festés délután, mert ma a táppénzem intézése felnyomta az agyam és nem festettem, csak ahogy hazajöttem este a lakásomnál levő lakógyüllésről.
Természetesen a könyvelő nem jó sorrendben adta be a táppénz igénylést, én meg nem néztem meg a tárhelyet, mert nem irják ki mit akarnak, csak hogy elfogadó nyugta, igy hiába kaptam tőlük egy levelet, amiben semmi nem volt, most derült ki, hogy hiába várom a több , mint egy havi téppénzt.
Ha adják fogadd el...., igy szól a fáma.
Paggy, kivácnsi leszek a városmutogatásra. Remélem jól olvastam, amikor gyorsan olvastam róla. Holnap újra kell normálisan megnéznem mindent.
Biztos alszotok már, talán Paggy kivéve. Szép álmokat mindenkienk!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 13. 7:24

Sziasztok! Úgy látszik még nem vagyok teljesen fent, van nem tudom mi van, de harmadszorra is kiigazított javítással tudtam
leírni a köszöntést! Aish
korán reggel, mint akit tarkón vágtak! Örülök Ági, hogy jól sikerült a konzultáció a tanár úrral, majd nagyon kíváncsi leszek a személyes találkozásra is.
A könyvelőt meg seggbe kell rúgni! ez az egyik feladata, akkor minek van?! Mi az hogy nem megfelelő sorrendben,? Égnek állt a hajam hogy ezt olvastam.!!
Remélem azért megjön majd a pénz! Nem tudom ma mit fogok csinálni, kedvem semmi, tennivaló tengernyi!

Na megyek, elkezdődik a nap rendesen, s a háziorvost is fel kell hívjam....
Szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 13. 18:37

Sziasztok!megint csak egy bekukkantás és ismételten szabadkozás.DE NEM TELJESEN IGAZ...
Szóval :Sok a dolgom,hamar elfáradok a sok dologtól és hanyag lettem.Jó lenne az ágyban heverni reggel!De jó lenne az ágyban heverni reggel?Megtehetném,ha nem lenne Csoki.Mert vele menni kell.Egy angyal ,egy tündér.Nem sürget,addig alszik,amíg akarom.Nem pisil be és nem sürget,de azért menni kell.Néha bénán,szédelegve megyek a fürdőszobába készülődni,de amikor visszajövök és ránézek az ágyon,polcon a párnámon az iróasztalon szundikáló állatokra és besüt a nap a szobámba,elönt az öröm.Kinyitom az erkélyajtót,kiszimatolok,kimegyek amúgy és halál boldog vagyok,hogy itt élek.Hálás vagyok mindenért.Ez a boldogság nem a pesti körülmények miatt van,hanem,hogy vannak új ismerőseim a kutyafuttatón,hogy Csoki BARÁTOKRA LELT/bár neki jó természete van/,hogy AMIKOR hazajövünk, a párommal együtt reggelizünk, miközben elmorogja az éppen aktuális "szörnyűséget a világból-ról",hogy az utcán elhaladó ismerősök felkiabálnak,ha meglátnak az erkélyen/bár a fiatalok ezt primitívségnek tartják-AZ "ÖRERGLÁNYOK"MEGINT TRÉCSElNEK :)) ,KÉPZELHETITEK, ÉN FENT AZ ERKÉLYEN -ŐK LENT !NO AZÉRT NEM VISSZÜK TÚLZÁSBA,ANNYIRA BUNKÓ NEM VAGYOK,DE ELŐFORDUL,HOGY 5-6 MONDATOT VÁLTUNK,S UTÁNA TOVÁBBMENNEK/.Mehetek a Csarnokba,visszafelé a tömött banyatank miatt/nem tudok vele villamosra szállni/gyalog át a gyönyörű Szabadság hídon.És még sok minden.S azután elkeseredek,mert itt fáj,ott fáj.Mert sokszor fegyelmezettlen vagyok és megeszek 1-2 kocka csokit-főleg filmnézés közben.Új módszerem,hogy lefagyasztom a párom által tonnaszám hazaszállított édesség rámeső részét.Nem akar diétázni.Már a "vasággyal együtt" 70 kg.Mint egy kamasz fiú.Reggelente bemegyek a szobájába,hogy él-e még??Szívtelenül hangzik,ugye?Nem tudok mit csinálni vele.Hiába minden.Egész életében önfejű volt és én már régen feladtam.Nincs hozzá erőm,hogy állandóan egy partizán erejével minden dologban tiltakozó felnőtt embert megtérítsek.Szóval fene tudja mi lesz.
Erőnek erejével kell visszafognom magam,hogy ne ezer dologgal foglalkozzak.Le kell építenem a felét,mert már nem megy.
Ennyi nyavalygás után megnézem mit tettetek be .Örülök,ha van mit olvasni és nézni.
Lányok!Előre is elnézést,hogy már nem leszek olyan mint régen-ÁM!!Lányok,most Ti jöttök!Egy sokkal árnyaltabb,kevésbé harsány fórum,sok értékes tartalommal.Mindenki tegye be,amihez kedve van!Sajnos,sajnos,bár látom,hogy még néhányan olvassák a fórumot,de nem írnak .Talán én nyavalyogtam el,vagy túl személyes dolgokról írunk?Azt hittem, megérti mindenki,hogy mennyire fontos idősebb korban is az eszmecsere,még ha némi konfliktus adódik is.A FACEBOOK szerintem nem ennyire személyes.de ,ha nem személyes,akkor igazi problémákról nem is lehet írni.Vagy nincs igazam??Nem használom.Ismeretszerzésre kiváló.Cáfoljatok meg!Most elolvasom,amit írtatok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 13. 18:40

Kata!meggyőzött a sülő ,guszta fasírt képe,hogy nagyszombaton este fasírt lesz.Tudom,nem illik.Sonkát kéne enni,de most fasírt lesz.Illetve ,hogy is hívják....??,Stefánia szelet?Ahol a fasírtban főtt tojás van.
Ez jobban néz ki:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 13. 19:07

Kata!Értem,hogy néha nincs kedved semmihez és sok a dolod,de olyan jól fotózol.Amikor kimentek próbálj,abban a pici másodpercben,amikor nem kell syamu kezét fogni,jól körülnézni.Nem muszáj azonnal fotózni.Meglátod,hogy mit érdemes legközelebb és,amikor legközelebb mentek,mégjobb képet csinálsz."ÉN VEVŐ VAGYOK" a képeidre.Ugyanúgy mint Ildikó festményeire.Mindegyiknek "személyes" hangulata van.Nem tudom értitek ezt a kacifántos kifejezést? És IZGATOTTAN VÁROM Ági legújabbjait.Főleg,hogy tudom,mennyi munka,agyalás van benne.Elvarázsolnak.Hiába írod Ágika,hogy nem tudsz a mélyére hatolni a témának,mégis én mást érzek.Már sokkal beljebb vagy,mint régen.Örülök neki. :ymdaydream: :flower1:
Kedves Rita!Alig várom a részletes sétabeszámolót,a képeket.Ne érezd nyaggatásnak!!!Elsősorban,mindekelőtt legyél sokat velük!Csak a maradék legyünk mi!De a maradéknak lenni is jó dolog,ebben az esetben!!! \:D/ \:D/ \:D/ Legjobban a lilykés történetek izgatnak.nem túlzok.Nagyon bírom a gyerkőcöket!!! :) :) :)
Mindjárt beteszek pár csokis képet.Majd a héten még csinálok pár nem csak csokis fotót =)) =)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 13. 19:15

Csoki és az új barát:Marci kutya
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 13. 19:23

Hűsölés az árnyékban.
Kép
És most jön a MINDEN SZEMPONTBÓL LEGSZEMÉRMETLENEBB KÉP/Itt értsd ,POFÁTLAN VISELKEDÉS :)) /Nem tudom megmerjem-e mutatni Nektek??,Ez történik,amíg én tusolok:

Kép

Vissza: “Társalgó”