Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 5. 8:01

:flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 5. 11:58

Sziasztok.
Süt a nap, de még azért hűvös van.
Festenem kellene valakinek egy tavaszi képet, csak képeslap méretben. Nem tudom mi lesz az.
Amúgy jól vagyok, igyekszem is, hogy ne idegeskedjek.
Vigyázzatok magatokra.
Sokféle a mai terv, de a délelőttöt elvitte a labor, ahol jártam, délutánba pedig nem fog beleférni. :littlehearth: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 5. 12:49

Sziasztok!
Olvastam amit irtatok, de újra kell, mert tegnap szita volt az agyam.
Nem tudom mit nem szerettem, de kiütöttem magam. Estére a vérnyomásom vacakolt, hajnalban már rendben volt.
Ma rendelt a fiam ebédet, találtunk egy olyan helyet, ahol nagyon finoman főznek.
Van vegán verzió is. Most néztem utána mi a fafelle. Már ezt is tudom :-)
Vettem még ma munka előtt a madaraimnak három kg napraforgót, mert azt modnták jön a minusz vasár nap. Szerintem maguk felé hajlott a beszélőkéjük. :-)
Ez lesz az utolsó adag, vége az etetésnek, ha elfogy. A földön viszont még rengeteg van, lesz miből szemezgetniük.
Nem kellett ma a bácsika felé mennem, mert találkoztam a piacon vele. Ment a ládához, igy gyors odaadtam neki az egyszerű levest, meg a tegnapi rakott krumplit. Nagyon köszönte, hogy neki ez mennyit jelent, nagy segitség. Mostanában szinte minden nap tudtam neki vinni. Most szünet jön, aztán majd látom. A fiammal számoltuk , mert ugye nem tudja mennyibe is kerül csak a kaja egy hónapra. Mondtam neki, ha valaki kb nyolcvanat kap mint nyugdijas, vagy dolgozó, azt nagyon osztani kell. Általában kenyér , péksütemény van a ládában, ahogy látom a facebook csoportjukban.
Ha csak a kenyér van meg napi szinten innen, az is havi hat ezer és még mást nem evett. negyed kiló kenyérrel számoltam.
Nem is gondolom tovább....
Nekem is festeni kellene.
Ildikó, örülök, hogy jobban vagy.!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 5. 13:53

Az elobb letoroltam, de ugy gondolom, megsem.
Szoval Kata,ha egy picit sem tudsz engedni a szigoru elveidbol es en sem/jelkepesen irom/,akkor nem megyunk semmire, marad a szakadek az orszagban.Muszaj engednunk!
Irnek egy peldat A hazszomszedokat utalom, mert csak onmagukra gondolnak, kozonsegesek, betonoznak mindenhol a kert helyett, rosszul bantak a kutyajukkal/nem teljesen!!!/ es kivagtak a gyonyoru fiatal fenyofat.Uvoltoztunk egymassal, le is akartak loni, en meg megfenyegettem oket ,hogy feljelentem.Most kepzeld ,elfajultak a dolgok.1 eve nem beszelunk , nem koszonunk.ES!!! Telt mult az ido, az uj kutyaval mar szebben bannak,a csaj reszegen elmondta az alattunk levo hazasparnak ,hogy tulajdonkeppen nagyon kedvelt engem ,mert rendes no vagyok csak ,hogy mertem szolni nekik a fenyo miatt.A ferfi pedig elkezdett koszonni.Most jovok en.Ertekeltem, hogy mar nem ordibalnak az utcan/ elmondtam nekik hogy mindenki utalja az utcaban, hogy igy viselkednek ,pedig azelott kedveltek/,visszakoszontem a szomszednak.Itt tartunk.Tehat kompromisszum nelkul nem megy.Most kene nagyvonalunak lennie az uj kormanynak es bevenni az ellenfel nehany emberet es fontos posztra tenni.Eloszor arulonak tartanak, aki belep, de hosszabb ido tavlataban, sokat segitene az orszagnak.Gesztus gesztust szul.Tehat Kata, gondolkozz el legyszi,hogy miben tudsz engedni a szigoru elveiden es megengedobb lenni!!!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 5. 14:01

Meg az oroszok es az ukranok is probalnak egyezkedni! :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 5. 14:52

Paggy, rólam mindent írhatsz csak azt nem hogy nem vagyok segítőkész vagy kompromisszumra hajló! :)) :)) :)) :)) .
Még azokon is és azoknak is segítettem eddig és ezután is persze csak bizonyos körön belül / anyagiak/pl. akik egyébként
azért gyülöltek mert fel mertem őket jelenteni...most meg nem győznek hálálkodni mikor segítséget kapnak!
Valahol mindent el kell kezdeni, hiszen egymásra vagyunk utalva még idegenként is!
Nem vagyok milliomos, mégis én vagyok az aki kisegít pénzzel, de inkább én befizetem ne cigire meg kábítószerre meg italra menjen a pénz a villanyt, gyógyszert, stb-. Egyéként az is vicc, hogy én aki nehezen vásárolok, mert azt haza is kell hozni, stb. én vagyok a tartalék bolt gyógyszertár... mintha nekem könnyebb lenne.
Komolyan már vigyorgok rajta, hogy mindig egy kicsit többet kell vásároljak, különben az fogy el soron kívűl, amit magunkra vásároltam pl. a heti kaja alapanyagot! A cipőt , ruhát , stb. nekem is ugyanígy ki kell fizessem, s a jobbik eset, ha vissza tudom cserélni, ha esetleg nem jó! Annak mindenki örül ha odaadom ingyen, úgy hogy még az árcédula is rajta van, de egy gesztus, hogy egy jelképes összeg..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Kivétel a szomszédomból kettő, akik azért néha hoznak főzött kaját vagy tortakostolót stb.

Mellesleg a távoli rokonnal is nagyon szépen alakult a kapcsolat, ezzel szemben a volt sógornőméktől simán éhen halhattunk volna.

egyébként a retinens lakótársak.. ők ilyenek amilyenek.. ha isznak és kábítószereztek jobb nem találkozni velük, vagy szóbaállni! Akkor nincs konfliktus. Bár mostanában az egyikük úgy meghatódott ahogy a Samunak segítettem hogy odajött köszönni, kezet fogni, hogy csak lestem hogy mi van? :)) :-?? .
De elfogadtam mind a köszönését mind a kézfogását.. :)) szerintem még mindig nem tért magához :)) .

Itt az idősebb generációval kölcsönösen tiszteljük egymást. Sőt! Nem egynek én is bevásárolok, vagy patika... vagy csak beszélgetek vele egy kicsit, Samu a legnagyobb örömömre egyre többször hagyja hogy megálljak egy kicsit beszélgetni.

Azelőtt simán elhúzott vagy azt mondta hogy nem s mehettem vele, úgyhogy csak elköszönni maradt időm.
Aki meg megrögzött balos, rossz értelemben még köszönni sem igen akar, csak ha kell neki valami... de szerinte nem vagyok normális.

Hát ilyen széles a paletta. Ez van. Az a lényeg, mit tudunk jót kihozni magunkból s és türelmesnek lenni egymással.
Reménykedjünk abban, hogy folytatódik az ami jó, s ami rossz korrigálva lesz!

Csak Zselenszkij fogadja már el a feltételeket!!! :-bd :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 5. 15:01

Remenykedjunk Kata :flower1: :-h :
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 5. 15:56

Paggy, :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 5. 21:31

Sziasztok!Eppen babaorzoben vagyokazaz vigyazok a tanitvanyom 3 kisgyerkocera.Most aludtak el.9 ,7 es3 evesek.Ujra ateltem a lanyom es Lilla kiskorat.A legkisebb az agyikoja szelwre fekudt es fogta a kezem mig el nem aludt A kozepsonek a haskojat kellett simogatni mert "fajt" :littlehearth: es a legnagyobb pedig tologatta a pici motormakettet ,ugy aludt el.Nagyon jo erzes kesgyerekekkel es allatokkal lenni.Most kicsit osszeramolok, hogy mire megjonnek a szinhazbol ne legyen csatater.Csak annyit irhatok,higy roppant aranyosak.Kb 1/211 re ernek haza.Meg elerem az utolso villamost Csokit este a parom vitte setalni.Szep estet Lanyok!Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 5. 22:18

Hú Paggy, micsoda program és élmények! :-)
Most fejeztem be a festést és a beszélgetést a festős csoporttal. Tanár úr küldött át egy olyan képet, hogy elakadt a lélegzetem is. Meg kell festeni, nnaaagyon nagyba!! :-) Majd beteszem, egyenlőre pdf.-ben van, majd levarázsolom róla. Egy gyönyörű nagy fa.
Na, mentem tusolni. Ramos már bekéredzkedett, igy hál a jó istennek nem kell hajkurászni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 7:05

Jo reggelt!Elnezest kerek,hogy megint csak a telefonomon irok,teli hibaval.Meg a tegnap estit sem javitottam ki.Vegul 1/2 12 re ertem haza.lanyok!Tunderiek voltak a gyerekek.Megallapitottam,hogy normalis felnotte nevelni 3gyereket,mellette felelossegtelhes munkat vegezni,egeszseges etelt eloallitani,a lakast rendben tartani,baratsagot fenntartani,nemi szellemi igenyt kielegiteni"a szulokkel kapcsolatot tartani es mondjuk a gyerekek kedveert allatot befogadni NAGYON NAGYON SOK a mai vilagban.Tudom Rita ,hogy Te is hasonlot csinaltal.Nekem lehetetlennek tunik.Valami megsinyli.Ja es a hazastarsaddal valo kapcsolatrol ne is beszeljunk!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 7:13

Kedves Agi!Nagyon kivancsi vagyok az uj feladatodra.Gondolom ismet kihivas elott allsz,eddig is sikerult Neked a legjobbakat festeni.HAJRA Agika! :flower1:
Szep napot!Ritanak pedig szerencse utat! %%- Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 6. 8:04

Szép jó reggelt mindenkinek!
Gyors irok, mert utána nem tudom mikor jutok gép elé
Paggy, hát ez lenne a normális, amit leirtál ebben a nem normális világban, de szinte csodaszámba megy az ilyen család lassan már.
Jó sokára értél haza, remélhetőleg Csoki éppségben hazatalált a gazdájával együtt a sétából. Bocs, kicsit gonoszkodtam szegény párod kárára. :-)
Megyek a piacra Ramos kaja beszerzés, kaját viszek, aztán fűnyirás, minimális főzés, pizza sütés, előkészités vacsira, festészet van ma, meg amit elkezdtem be kellene fejezni, hogy már csak egy óra minuszban legyek, meg majd a mai napit pótoljam még. Persze van még két kép amit meg akarok festeni, nagyon soknak tünik, de lassan kezdek ráérezni és látni ezeket a fránya sziklákra. Ahogy régen festették, hát ember legyen a talpán aki kilát belőlük valamit.
Na és az új kép...., ma is megnéztem..., egy hatalmas fáról van szó. Ez a másik gyengém a bazsarózsa után és a szép tájkép után.
Nem arról bezsélek amit mostanában festünk, mert néha feláll a szőr a hátamon tőle, de alapok nélkül nem megy az sem. Ezért kellett mindent bepótolnom, hiába mondták, hogy tudod te, fesd az utolsókat. Hát nem!
Muszáj rohannom, szép napot mindeniket.
Rita jövő héten utazik pénteken, nem?
Után kell olvasnom.....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 6. 8:38

Sziasztok Lányok, Jó reggelt mindenkinek! Végre végre már szinte nyár lesz napközben, csak a reggelek hűvösebbek még.
Itt máris 10 fok van és gyönyörű napsütéssel.
Délelőtt még nem, de délután ki fogunk mozdulni! Olyan jókat írtatok, hogy öröm volt olvasni! :-bd
Örülök, hogy a gyerekvigyázás is ilyen jól sikerült, és épségben ért haza! :movingflower: i-)
Ági, nagyon kíváncsi leszek mindegyik festményre! Hajrá és sok sikert! :-bd :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 6. 8:54

Sziasztok Kislányok!

Ha minden jól megy, holnap jövök egy maratoni képbetevésre, meg olvasásra, bár most nem vagyok nagyon
lemaradva. Takarítok folyamatosan, próbálgatom az új szereimet (hozok róluk beszámolót, és mindent ki/átmosok,
amit vinni akarok. Holnap a szennyestartóból fogom kimosni a cuccaimat, hogy semmi ne maradjon benne.
Péntek reggel indulunk a fiammal a repülőtérre. 10.45-kor indul a gépem.
Tegnap úgy főztem, hogy csütörtök estére minden el fog fogyni, bár a hűtőt most nem tudom leengedni, mert
a fagyasztója tele van, de most nem félévre megyek, szóval nem tragédia.

10-re megyek a fodrászhoz, de már most indulok, hogy előtte menjek.

Holnap jövök. :D :x
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 6. 10:24

Sok sikert Rita, milyen gyorsan eljött ez az idő is, hogy már mehetsz! :x :ymhug: :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 13:01

Rita!Mit viszel Lilykenek?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 6. 13:12

Hú Rita!, De jó! :-)
Nagyon várom hogy reagál Lilyke, mikor meglát!! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 6. 20:46

Mai séta!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 23:34

Kata!Köszönöm,nagyon tetszenek,hangulatosak a képek.Szépek a házak,a díszek,az evezős fotók különösen klasszak.Le is mentem magamnak.Köszönöm mégegyszer.Biztosan jó meleg volt és kellemes lehetett így sétálni. :-bd :-bd :-bd :-bd Paggy
Mégegyszer megnéztem,mert feltűnt,hogy hányféle virágablak látható a képeken.Megkeresem a szimbolikáját.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 23:40

A rózsaablakok a gótikus stílusú katedrálisok homlokzatát díszítő, kör alakú, kőrácsos ablakok. A kőrácsok között az üveggyártás kezdetleges technológiája miatt hajlított ólom rudak közé illesztett, kicsi, mozaikszerűen összeállított, üveglapokból készült, szemkápráztatóan szép és aprólékos ornamentikát találunk.
A Győrben található épületek nem lehetnek gótikus stílusúak max.neogótikusak.Tehát nézzük meg,hogy került Kata fotójára néhány rózsaablako!
https://hu.frwiki.wiki/wiki/Rosace_%28architecture%29
Részlet:
..A kerek ablak eredete az ókori Róma okulusa (szeme) , amelynek szimbolikája napenergia volt.
:o) Az építészetben és a díszítésben a rozetta vagy a rózsa egy rózsa alakú nyílás (öböl) a falban , válaszfalakban , védőkorlátokban , a teret körülhatároló beépített elválasztásban. Ezek a nyílások a napot hivatottak biztosítani, de nem a kilátást. :o) A rózsaablak korábban szintén faragott díszítőelem, minden nyílás nélkül. Ezeknek az elemeknek szimmetrikus kör alakú a görbék részei közepén
De voltak olyanok is, amelyek függőleges kerek ablakok, változó átmérőjűek voltak, sok épület falán. A késő ókor és a magas középkor ókeresztény templomaiban néha vannak olyan okulák, amelyek elrendezésük alapján középkori rózsaablakokat képeznek elő. Ablak rajzolatát a rácsok különböző anyagok (fa, fém, hanem gyakran kő), melynek célja az lenne, hogy viseljen üvegtáblák, amelyek kis idején is kifejlesztett az ókorban, de néhány példa maradt fenn a mai napig. A bizánci építészetben vannak példák az áttört kőablakok áttetszésére.

Az ablakokon kívül az ókori római mozaikokban nagyon gyakran előfordulnak a rozetták geometriai mintái, amelyek néha kidolgozottak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 6. 23:50

Ez az épület Kata?
https://zene.sze.hu/a-gyori-neolog-zsin ... -tortenete
Igen megtaláltam.A GYŐRI ZSINAGÓGA IS LÁTHATÓ A KÉPEID KÖZÖTT!!!! \:D/ \:D/ \:D/
A Petőfi téren a zsinagóga hatalmas épülete a legfőbb látnivaló. A neoromán, nyolcszög alaprajzú zsinagóga 1868-70 között épült egy központi, és négy kisebb, a sarkokon álló kupolával. Lenyűgöző a templom körerkélyekkel gazdagított kupolákkal tagolt belső tere, s a templom rózsaablakai. A késő historizmus idején számos jelentős európai zsinagóga építéséhez szolgált mintául.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 7. 0:07

Itt a rózsa szimbolikája.
https://viragotegymosolyert.hu/rozsa-sz ... rendszere/
Részlet:

.....A fehér rózsát Máriához (a Mennyei Misztikus Rózsához, a tövisek nélküli rózsához) társítják. A középkorban a szüzességet szimbolizálta.

A vörös rózsa állítólag Krisztus véréből fakadt, ezért a vértanúság, a könyörületesség és a feltámadás jelképe.

Az iszlámban a rózsa a férfi szépséget, valamint Mohamednek és két fiának a vérét jelenti. Bagdad rózsája a törvény, az őstörvény, a tudás, együttesen az igazság és Allah szimbóluma.....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 7. 0:15

És még ::::::
http://leporollak.hu/tudomany/szutoris/SZUT5C.HTM
JUJJ,ez nagyon érdekes!!!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: \:D/ \:D/ \:D/ :-bd :-bd :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 7. 0:22

Azután még-

Maga a rózsaablak általában nagyméretű, szinte minden esetben a főbejárat fölött helyezkedik el, szerkezete küllős, mely szerkezet az idő és a gótika előrehaladtával egyre komplexebbé vált, és az úgynevezett mérműves eljárással készült. Ez a kőcsipkés vagy kőrácsos megoldás azért izgalmas, mert a nagyobb ablaknyílásokban is képes megtámasztani a vékonyabb pilléreket, rendkívül jól ellenpontozva a súlyos tömegeket, amely alapjaiban határozza meg a gótikus építményeket, a fény beáramlásának szabályozásában és az azzal való játékban pedig egyedülálló. Ezért is keltett óriási riadalmat, amikor 2019 áprilisában hatalmas tűz ütött ki a Notre-Dame-székesegyházban. A templom talán legfontosabb éke, három óriási rózsaabalaka, a főhajó és a kereszthajó két végfalán, melyek a középkori üvegművészet talán legmonumentálisabb emlékei szintén veszélybe kerültek. A déli rózsaablak, melynek különösen hányattatott volt a sorsa már a tűzvész előtt is (súlyosan megsérült például az 1830-as francia forradalom idején), a maga 12,9 méteres átmérőjével rendkívül impozáns benyomást tesz az odalátogatókra – sokan fellélegeztek, hogy végül nem keletkezett maradandó kár ezekben az ablakokban sem. Kevés, a délinél nagyobb rózsaablak található a világon, de a mallorcai La Seu katedrális főoltára fölötti 13,3 méteres és a Strasbourg-i katedrális 13,6 méteres nyugati homlokzati rózsaablaka felveszi a versenyt a Notre-Dame-éval.
Kép

Vissza: “Társalgó”