Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 16:41

A szombati piac távolról:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 16:44

Közelről:
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 16:50

Napoznak a palánták...
Kép
és a nyuszkók:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 17:19

Na most kezdem:
Először Ildikó,mert még most is borsózik a hátam a gyönyörűségtől!!!
Ildikó!megnéztem a képeidet.nagyon jók,hiába próbák!!!! \:D/ \:D/ \:D/
Mindjárt mutatom ki jutott róluk eszembe.
Az esti képed és....

Kép
Van Gogh Kávézó terasza este/1888/
https://artsandculture.google.com/entit ... 7_m2?hl=hu
Fogalmam sincs miért ,de a virágodról is ő .Van Gogh rengetegszer festett íriszt és a TIÉD nem írisz,de a megfoghatósága,az átélhetősége ugyanaz!!!
Kép
Ildikó!Nagyszerű,gratulálok!!!!! :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 18:03

Ildikó!Tudom,hogy az ember nem tudja elfelejteni a legjobb barátnőjét.nekem is elment évekkel ezelőtt.Mondjuk könnyebb egy kicsit,mert ittmaradt a 2 lánya,akikkel jó kapcsolatban vagyok.mit lehet tenni,emlékezni.Nincs valami tárgyi emléked?nekem még az állatok kis képei is a polcomon vannak,hogy velem legyenek.Nálatok hidegebb van mint itt Budapesten/már virágzik a vadbarack/Nem írtad,hogy milyen volt a babazsúr????Vigyázz MAGADRA és vittél szép virágot a férjednek???
Kata!Végül is kimozdultatok tegnap?Jobban van a lábad????
Melyik mesekönyvből olvasol fel?Van kedvence Samunak?nem akarok kérdezősködni,de érdekelne,hogy melyiket szereti.Írtad,hogy hogy tart az éles hangoktól,akkor gondolom az egyszerűbb,lágyabb meséket szereti.Tegnap hallottam a rádióban egy új mesekönyvről,amiben kis megnyugtató,monoton mesék vannak.mindjárt megnézem.Azt hiszem róla hallottam:
Szente B Levente
Bingyó Benyó Nekeresdországban
http://mek.oszk.hu/18600/18659/18659.pdf
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 18:47

Nem ez volt,de nem találom.majd ,ha újra meghallom beteszem,mert jónak tűnt.
Rita!Nem tetszett NEKED az esernyő??Nagyon egyszerű elkészíteni lilykével is.Hozok még.Esetleg mielőtt kimész lehet itt kapni színes papírt.Nekem mindig sikerem volt,ha csináltam Lillával.LÁTVÁNYOS,el lehet vele szöszölni.és van nem hegyes olló -papírvágó .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 19. 19:05

Rita!Köszönöm a videóajánlót,majd megnézem.Nagyon szépek a csírafotók,mi is ilyen durvára darált morzsát használunk, finom!!!!
Most mennem kell kutyát sétáltatni.Szép estét!Paggy
Megkértem a lányomat vigyenek el.EZ AZ EGYIK LEGKEDVESEBB ÉTELEM!!
https://www.programturizmus.hu/ajanlat- ... l-erd.html
https://www.origo.hu/karacsony/20151109 ... eptek.html
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. március 20. 20:24

Fotók:
Hunyor. Kicsit fázósan.
Kép
fokföldi ibolyák, a kedvenceim.
Kép
Krókuszok.
Kép
Képhappiness is a journey not a destination poem
ablak
Kép
gyömbértea
Kép
ajándékot kaptam.Egy sk. készített szív, 3 Munkácsy ecset. csoki
Kép
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. március 20. 20:49

Sziasztok.
Paggy még hogy a hasonlat Van Ghog szent Isten, azért neeem. Osztályon felüli besorozás lenne. Bár annyira nem szeretem őt, mondjuk a liliomok tetszenek. De azért köszönöm.
Hogy lett nálad a virág ilyen sötét?

Megvisel bizony ez a haláleset. Barátnőm, talán 200 méterre lakik tőlem. Minden nap beszéltünk telefonon. Ő azt is tudja-tudta, amit más nem. Én ugyanígy. Régen mindenhova együtt mentünk. Sokat segített nekem különböző dolgokban. Igaz viszonoztam én is abban amiben én voltam erősebb
Láttam a leépülését, a szenvedését, és nem tudtam segíteni, mert közben minden baj elérte és covid is rátelepedett. Utolsó előtti nap még telefonált nekem a kórházból. Az utolsó szavakat nem értettem.
DE majd túl leszek rajta, csak megírtam, hogy ennyire közel voltunk.

Az utolsó kép egy pipacsos akvarelles próbálkozás, de még nem végeztem a tanfolyami képekkel sem. Ezt is azért csináltam,mert semmi más nem volt, ami kicsit kikapcsolt volna. Bár nézem a Young L-t, látom te is nézed Kata. Holnap vége. Nekem tetszik, akármennyire is vannak benne hülye dolgok, de hát minden koreai film az ilyen helyzetekre épül.
Még mindig nem csíráztattam.
Mi van a betegeinkkel, annyira ritkán jelentkeznek. Pedig aggódunk értük.
Kata, Paggy gyógyulást. Én is megnéztem Biri legutóbbi fordítását. Tetszett.
Mindenkinek jobbulást, és kellemes kikapcsolódást, jó pihenést.
:littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 20. 21:14

Spoiler: mutasd
Sziasztok.Eljottem a Keletihez mert kellett kutya es macskakennel.Elhoztam a mienket , Csokinak mar nem kell.Most nincsenek sokan nemsokara jon vonat.Rend van Hoztam tartos elelmiszert a hitgyulekezetiek nagzon rendesek voltak.Sokan magukba roskadva ulnek.Megyek haza.Ok nem....
Képpic uploader

@};- %%- :) %%- :flower1: :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 20. 21:23

:) ~O)
Spoiler: mutasd
Ulok a buszon igy este.Rengeteg kisallatos ember volt.Egy no zokogott a padnal.Odamentem.atkaroltam.Letepte a kezemet magarol.Nem kell ill nye nado mondta.Megertem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 21. 7:28

Sziasztok!A tegnap estehez meg csak annyit hogy mindenki azt es annyit tegyen barmiben amennyit jonak lat.Vicces lenne ha azon vitatkoznanak az emberek hogy pld!!!! ki a jobban kereszteny, zsido vagy jobb ember.Mindenki az ami ,de hatarok kozt! MARMINT EMBERI hatarok kozt,lehessen az. Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 21. 7:35

Paggy, nagyon sajnálom ezt a kis csintalan Csokit! Már biztosan javult sokat a torka!

A videóban nem hallatszott az utcazaj, élőben biztosan zavaróbb.

Az itteni kutyafuttatókban, amit eddig láttam, nincsenek olyan eszközök, amiket a te fotóidon látok.

Vannak új növények a palántáid között? Jó lesz a luffatök jövőre is! Annyira csodálatos, hogy többször
mosható szivacs lesz belőle. Milyen jó már?

Mikor mész legközelebb gyerekekre vigyázni?

Lilyke még kicsi, de fogunk hajtogatni, az biztos.

Ahogy olvasom, ez lesz Mo. első töltött káposzta fesztiválja, és már itt van a "nyakunkon"! Remélem,
sikerül elmennetek. Jó kis hagyományt teremthetnétek belőle. Ti az ízeket élveznétek, mi meg a fotókat. :D

Ildikó, a virágfotók is nagyon szépek, a festményed még szebb, de az ablakos csendéletedet a végtelenségig
tudnám nézni. Nyugalom, béke, harmónia... ezek a szavak jutnak eszembe róla. Jól tudsz hatást kelteni.
Ezt már akkor megállapítottam, amikor korábban pár csendéletszerű kerti képet hoztál. Nagyon tetszik a
cserepes virágok sora, közben a babával, és a kis pufi lila locsolóval a végén.

Kitől kaptad az ajándékot?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 21. 8:18

Ma hetedik napos a lilakáposzta. Hamarosan elkezdem legelni. Az a jó a vízkultúrás nevelésben, hogy
nem kell ollót használni, csak ki kell húzogatni a növénykéket a vízből. Így a teljes növényt meg tudom
enni. A kókuszrostos módszernél, a szár egy része, és a gyökér a rostban maradt.

Kép

A lencse és a babfasírtok nagy kedvenceim. Elronthatatlanok, és minden van bennük, amit én fontosnak
tartok. A legutóbbiba apróra vágott kelkáposztát, és egy csapott evőkanál tahini (szezámpaszta) került
a szokásos összetevők mellé. Naggggyon fincsi lett ez is!
A napi tucatból hat elem került bele: keresztesvirágú, zöldleveles, egyéb zöldség, hüvelyes, gabona,
olajos mag.

Kép

Kép

Kép

Kép

Salátakeverékkel és sült krumplival ettem az első napon, a többin zöldséges hajdinával. Nagyon megkívántam
a sült krumplit, engedtem a csábításnak, készen vettem a Sparban. Nem éri meg ennyiért bekapcsolni a sütőt.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. március 21. 15:51

Jaj ezek a gyönyörű ételek sora. Rita, hogy tudsz ilyen hatást kelteni? Nagyon köszönöm, hogy tetszett akármi is nálam. Az ételeid sora, sütés, előtt vagy után mindig szépek, mintha soha nem vesztettek volna a színükből.
Paggy szépek a fotóid.
Mi baja Csoki torkának? A mién állandóan krákog, mondhatom mint egy öregember. Szoktam is vele így beszélgetni, mi van öregem. Nem hány nem jön fel semmi. Mélyről jön. Még nem látta állatorvos. Ilyen volt Csokinak is?
Ma mászkáltam, egy fürdőszobai dolgot kerestem, de azt hiszem tovább kell lépnem majd, mert a város szívében nem találtam, lehet, hogy csak a neten kapható. Belvárosban való mászkálás több mint 2 km volt lépés 3ooo-en felül.
Most ki kellene menni, de annyira nem akaródzik. De mégis szeretnék. Kétféle akarat, vagy inkább vágy menjek ne menjek? Mindkettő visszatart és küldd is.
Holnap megint menős napom lesz, csontkovács.
Na mégis kinézek ebben a szép napos időben.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 21. 15:59

Ildikó, ezt írta Paggy, egy korábbi hozzászólásában, még az előző oldalon.

"Csoki torokgyulladast kapott ,mert csont helyett fadarabot ragicsalt.Az egyik felsertette a torkat.
Most koptetot adok nekies ugy krakog, mint mi, amikor hat a gyogyszer..Azt mondta az orvas ,ne ejszaka
adjuk be ,mert nem fogunk tudni aludni a harakolasatol.IGAZ=))"
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 21. 17:06

Sziasztok!Rita!Pénteken megyek a gyerekekre vigyázni.
Majd jövök olvasni.Közben pedig nézegetem ezt:
http://www.gastroguide.hu/2017/01/ejsza ... zta-cuvee/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 16:16

:-h :flower1: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 16:22

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 16:25

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 16:26

Erre emlékeztek?
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2022. március 22. 18:17

Épp csak idekukkantottam és jól tettem, mert örömet okozott "A Föld mi vagyunk / Wie are the World", és a Bee Gees is kedvencem.
Erről és sok másról jutott eszembe Popper Péternek a "Tűnődések..." könyvéből egy tűnődés. Talán nincs senkinek ellenére, ha megosztom:
"Egy pszichológiai leletbe nem írhatom bele, hogy az illető jó ember vagy rossz ember. Kiröhögnének. Pedig az emberi minőségnél nincs fontosabb."
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 19:17

Szisztok!Szia Dorina.Koszonom szepen azt a klassz francia filmet amit forditottal.JO VOLT nagyon.Olyan kulonlegesek a kepek.Le is fenykepeztem. nehanyat.Most kiviszem a kutyat es utana jovok olvasni es hozom a filmed kepeit.
A Bee Gees meg mindig jol hngzik :-bd .Jovok hamarosan.Megjöttem.
Ildikó!
Tényleg a hunyor télen a hideg kertben nőtt vagy az előszobádban fényképezted?Szép,egészségesek a fokföldi ibolyáid.Láttam egy videót,hogy csak alulról szabad locsolni és a leveleivel lehet szaporitani.Itt az OBI-ban legalább 8 féle árnyalatban kapható.Neked hány db van??tetszik a pipacsos kép is.Amikor Van Gogh képeihez hasonlítottam a TIEID,nem azt gondoltam,hogy már olyan nagy festő vagy,hanem olyan benyomást tettek rám illa hangulatuk hasonló!! :) Azért lett olyan sötét a virágfestményed a fotómon,mert a képernyőről,fényben fotóztam.Ildikó!A kutya krákogása szívtől,tüdőtől is lehet.Csokit meghallgatta az orvos,neki torokgyulladása van..Ismerem már én is a 2 féle akarást.Néha nincs kedvem elindulni,de muszáj!!! [-x \:D/
Rita!Csoki szedi a köptetőt.Nem utálja,mert gyerekeknek való,gondolom édes.Főleg szamócapalántám van és rengeteg virág.Ezek viszont hagymás-gumós növények.Dália,írisz ,kardvirág...Majd meglátjuk megyek-e a töltött káposzta fesztiválra,mert minden nap felhív a nászasszonyom/ő is jönne/ és magyarázza az orosz álláspontot.Győzköd engem,holott megértem ,HOGY BIZONYOS MÉRTÉKIG LEHETETT!!! igaz---NATO!!!!,de az megmagyarázhatatlan,hogy halomra ölik az ártatlan civileket az Ő NAGY ÁLMA MIATT!!! x_x Szóval,minden nap vitatkozni akar velem és nagyon erőszakos.Gondolom lelkiismeret furdalása van.Ő nagyra tartja a NAGY VEZETŐT,mert gatyába rázta ANNO az eladósodott Oroszországot.
Dorina tényleg jó volt a történet,nagyszerűek a színészek és szépek a képek!!!Hozom,amit kifényképeztem.
Képwoodforest bank texas
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 22. 20:48

Kép
Az én fotóm sötét,de a filmben olyan szép fények vannak és olyan hangulatos!!!
Lányok!Megyek aludni,mert leragad a szemem,hajnalban keltem.Szép álmokat NEKTEK is!!!Paggy

Vissza: “Társalgó”