Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 23. 19:52

Sziasztok!
Jó pár oldal lemaradásom van….
Igyekszem….
Kata, Szegeden van olyan garanciális szerviz, ahol lehet ilyen kávédaráló fedőket venni. Köszi a tippet!
Olyan jó az a régi képetek Samuval!
Nálunk a párom anyukája volt arról meggyőződve, hogy valaki bejár a házba. Viszont ő nem látott, és nagyon nagyot is hallott.

Paggy, néztem a gyereknevelésről szóló videót. Hát mit ne mondjak, néha néztem ám, mint a moziban. De az ottlévők arca is megért egy misét. Némelyiket jól fejbevágtam volna, hogy gondolkodj már jó ember, mi a bánatról beszélsz!
Néztem a lányodék milyen flancos reggelizőhelyre járnak néha. Hát tényleg az, de viszont szép nagyon belülről.
Azt hiszem én már nem tudnék egy forró csokit sem meginni ilyen helyen, mert borzalmasan édes. Sajnálom,hogy a párod nem hajlandó magára vigyázni.
Amikor a tanár úr új kalligráfia könyvét vettük át az Árkádban itt nálunk van egy kávézó a Lidl-ben. Van az máshol is, na ott valami érdekes italt ittam. Majd egyszer ha nagyon sok időm lesz megkeresem. Valami tibeti mittudomén mi volt a neve.
Ilyen kanadai sütnivaló tököt vettem én is ma a Lidl-ben.
Megnéztem az ételmentők szegedi facebookját, meg a másik linket is szegedi vonatkozásban. Hát sajnos többségében olyan dolgok vannak, amiket mi nem eszünk.
Paggy, az Aral tó kiszáradásáról szerintem nem is hallottunk volna többen, ha nem hozod a hirt róla.
Ezek a s zőnyegek nekem néha kicsit, vagy nagyon giccsesnek tünnek. Viszont, ha belegondolok mennyi munka van vele, hogy ezek a formák rajta elkészüljenek, hát minden tiszteletem azé aki késziti.
A ruháik pedig igaz nagyon szinesek, de gyönyörűek. Kiváncsi lennék ők hogyan gondolkodnak a mi pl. kalocsai himzésünkről.
Jajj, most olvasom, hogy a párod 2,5 órája elvitte Csokit sétálni, meg hogy megevett egy egész doboz jégkrémet. Hát most mit lehet erre mondani?

Rita, nézem a fagyöngyös fát. Amikor mentünk Bogácsra vagy Miskolctapolcára onnan, nagoyn sok ilyen fát láttunk. Senki nem tudta mi ez, én is csak jóval utána.
Ezekről a kutyasütikről megvan a véleményem. Ráadásul a sok jutifalat is tele van minden …-ral. Ramosnak vettünk fogtisztitó rudat. Hát azt hiszem a mostani adagot ki kell dobnom, mert nem eszi meg. Megszagolja, aztán otthagyja.

Ildikó, köszönöm a csodaszivacs ismételt feltételét. Pedig annyit járok a Sparba és mindig elmarad.

Kinával hagytam abba a nézelődést, megyek fürdés és pihenés, mert nagyon mozgalmas napjaim vannak minden téren. Nem igazán voltam toppon sem, meg sebészetre járogatás, meg Ramos meg a szomszéd, ma egy kutyatámadást háritottam a második szomszédnál, irom majd azt is le, mert észveszejtő volt.
Most fáradt vagyok, festészet és kalligráfia is volt, de csak néha a testem volt jelen. Festeni sem festettem már egy évszázad óta. Amikor az ember nincs ott lelkileg nem is érdemes leülni és csinálni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 19:54

Sziasztok!Mandzsuriához szeretném felhasználni a pillanatnyilag nálam lévő novellás kötetet.DE HOGY MELYIK 2 novellát válasszam,azt szavazásra bocsátom.
A szerzőről:
A klasszikus kínai novellairodalom legkiemelkedőbb alkotójáról, Pu Szung-lingről meglehetősen keveset tudunk. 1640-ben született a dél-kínai Santung tartomány Cecsuan nevű falucskájában. Egész életét falujában élte le, 1715-ben ott is halt meg. Tanítóskodással kereste kenyerét. Munkái is ebben a kicsiny dél-kínai faluban születtek. Hajlékában a Liao-csajban (Csevej-lak) alkotta több kötetnyi költeményét, színdarabját, száz fejezetes fantasztikus regényét, s a leghíresebb munkáját a Liao-csaj cse-jit, A Csevej-lak hihetetlen történeteit. A világirodalmi szempontból is kiemelkedő, majd félzezer hosszabb-rövidebb novellát tartalmazó kötet méltán a leghíresebb. Novellái egy része régi írott forrásokból merít: az Északi Szung-korban (960-1127) összeállított Taj-ping kuang-csi-ból, amely több száz kötetben gyűjtötte össze a Tang- (618-907) és az Öt Dinasztia-korának (907-960) több ezer történetét. Novellái másik része népi eredetű: legendák, kísértethistóriák művészi igényű feldolgozása. Parasztok, kereskedők, egyszerű emberek és csavargók meséit gyűjtötte. A történeteivel a fantasztikum és a szatíra segítségével a klasszikus kínai novella-irodalom csúcsát érte el.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 20:20

A csodás galambok vagy a Tücsök c novella a hosszabbak közül, a rövidekből:
A csaucsengi tigris vagy a
A festett ló
és ráadásként egy kis horror:
A leányfej
Kedves Lányok!Látatlanban szavazzatok 2-re-1 hosszabbra és 1 rövidebbre!Most pedig olvasok.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 23. 20:28

Paggy, a galambok és a tigris :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 20:32

Nagyon köszönöm.,Várom a többiekét.Pihenj jól és jó sokat!Annak nagyon örülök,hogy jöttél,de annak nem hogy rengeteg dolgod van.
Tegnap döntöttem el,hogy nem leszek többé fiatalasszony,azaz kevesebbet csinálok és örülök annak,ami sikerül.Ma már sokkal boldogabb voltam tőle,hogy bár zsúfolt napom volt,ezután 4 napig lassabban tudok majd haladni,mert letudtam a nagyrészt .Hétvégén"mandzsúriázok" ha lesz kedvem és hallgatom a kínai adást.Odajutottam Lányok,hogy már csak azokkal vagyok kedves,akik velem is.Nem próbálom a "bunkókat" megváltoztatni. :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 23. 20:40

Paggy, erre mondaná a fiam, hogy : - bocsánat, de fonetikusan irom :-) - Jesssszzzz!

Beteszek egy kis olvasnivalót, amire ma a festészeten a tanár úr hivta fel a figyelmünket. Ezt szúrtam ki, de biztos van más érdekesség is, amiben az ember talál megfontolandót magára nézve is.

https://hasznaldfel.hu/valtoztasd-meg-s ... az-eleted/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 20:48

Lányok!Jó sokáig eltart ,mire a videókat legalább félig megnézem.
Rita!Luffa tök..Idén nem ,de megígérem jövőre megpróbálom.Idén 20 tő eprem van már előkészületben az erkélyre+ 2 balkonparadicsom+ gyógynövények.Az udvar idén tabu,mert megy a harc .A fafejűek/a párom,a földszinti nagyokos/a fiatalok apukája/ és az alattam lakó pár közül a férfiak harcolnak,hogy milyen legyen a sufni.Presztizsharc folyik,amibe én nem akarok belemászni,mert idegbajt kapok. Képtelenek egyáltalán még meghallgatni is egymást.Főleg a párom,akinek nagyrészt igaza van, csak a stílusa nem megfelelő,a földszinti pedig fellengzős,a 3. pedig lusta.Szóval most az udvar tabu,így marad nekem az előkert oda csak 12-ig süt a nap.A virágoknak megfelel,de a töknek több kell.Szóval jövőre,ha az megfelel.
Kata!Szépek a felhők és a kenyérke.A belseje is guszta!!!Mindjárt nézem a videókat.
Rita!Kitty még menekül Csoki elől,akit néhányszor újsággal meggyepáltam,hogy ne üldözze a macskákat.Nem bántja őket,csak TANKNYI ERŐVEL,HEVESEN fut utánuk.Ha a macskák fekszenek az ágyamon,azaz amíg sétáltunk Csokival ők bejöttek,akkor nincs baj.Mindenki fekszik.Ha viszont ő fentvan és a macskák ide-oda futkosnak a,kkor vihar keveredik.Kivéve Kobaknál.Őt imádja.nyalogatja-Kobak meg dorombol.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 20:56

Ági!Nem tudom értelmezni,amit írtál a gyereknevelésről szóló videóról.Bár én csak 2x rángattam meg a lányom haját,de esküszöm néhányszor szívesen meggyepáltam volna,olyan szemtelen volt.Nem értem ezeket a "mindent,mindig ,állandóan ,reggeltől estig megmagyarázok a bármilyen korú gyereknek.Nem vagyok agresszív-szerintem,de feldühít és álszentnek tartom a mostani hozzáállást.Nem a gonosz,szadista szülőkről van szó.De mindenben a túlzás felé megyünk.3 évig éjjel-nappal szoptatni,egy ágyban aludnia gyerekkel,állandóan magyarázni és éjjel nappal kikérni a véleményét.Szörnyűnek tartom.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 23. 21:15

Ma sebészet volt, a férjem mondta, hogy vigyem el a bácsikának aki a szeretetládánál szokott minden nap ülni és várni hátha... , a hétvégén a tanyasi nénitől vásárolt töpörtőt. Tőle szoktam a tojást venni és szép sárga a tészta tőle. Disznót vágtak és mondta, hogy van nála ez meg az. Mivel most a főzés kicsit macera, igy vettem hurka kolbászt meg mást is. A töpörtő zsiros volt, igy a férjem átpaszsolta a bácsikának. Vettem neki még kenyeret, meg vittem a sanyanyú mandarinból neki, meg úgy gondoltam veszek egy pici savanyúságot is mellé, hagy örüljön.
Látta a kezem, beszélgettünk is kicsit. Kiderült, hogy értelmes bácsika, ez abból a pár mondatból kiszűrhető volt. Megint elmodnta nagy segitség ez neki. Én meg örültem.
Madaraknak bespájzoltam a napraforgót, hogy ők is örüljenek és irány haza. Aztán visszamentem még a triumph üzletbe az Árkádba és vettem egy bugyi -melltartó garnitúrát. Nem irom le az árát, de valami fantasztikusan néz ki. Úgy gondoltam nem vagyok én nooormális, hogy megveszem, de aztán letojom alapon és mert megérdemlem most itthon várja, hogy kimossam. :-)
Aztán eső előtt a Lidl , szakadó esőben haza fél kézzel biciklizve, mert ugye a kötésnek nem szabad átázni.
Na és ekkor jött a feketeleves. Tőlünk két házzal arrébb - régesrégen posztoltam is róla egy képet, hogy a kutya a kocsi tetején szeretett ülni- az utcán egy stafforshire terrier - jó nagy- rángatja a keritésen belüli ugyancsak staffi kutyus lábát és már combig kint van szerencsétlené.
Sirt ezerrel. Volt örjöngés!
Gyors kinyitottam a kaput, biciklit letettem, kapu nyitva, hogy menekülni tudjak, ha felém fordul és úgy ráorditottam vagy négyszer, hogy még a másik utcában is hallották. Na az utolsóra elengedte és elindultak felfelé a város felé. Senki ki nem ment az utcára az orditásomra. Pedig eleresztettem a hangom. Mi lett volna, ha valaki segitségért kiállt, mert komoly a baj??
Amikor már nem láttam a kutyát odamentem a " sértetthez". Szerencsétlen nem birta letenni a lábát, tiszta vér volt a mancsa.
Próbáltam elérni a gazdát, de lehetetlenség. Igy letettem róla. Kapucsengő nem működik. Na mindegy.
Ezután gyors feltettem a Szegedi kutyás facebook oldalra. Kiderült, hogy keresik már, meg már máskor is voltak kint. Az egyik tag irta, hogy apukáját és a kutyájukat is megtámadta már az utcán. El sem merem képzelni mi lenne, ha találkoznék vele Ramossal. Vagy csak biciklivel...
Amikor tőlünk elment, utána egy másik háznál bement az udvarra és majdnem lefujtotta az ott napozó saját kistermetű kutyát. Kamera felvétel is volt róla. Hát ez történt ma délelőtt.
A sürgősségin meg amit kaptam gyógyszert a vérnyomás azonnali levitelére olyan szinten felboritott mindent, hogy ma lettem jobban. Fehér kötény szindróma. Elmegy az em ber a dokihoz és a vérnyomás az egekben. Hazamegy és normalizálódik rövid időn belül. Na ezen a sürgősségin jót vigyorogtak, én voltam a marha hogy bevettem a gyógyszert. A vérnyomásom soha nem csinált olyat, hogy ne menjen le otthon, ha hazaérek. Na most jó pár napig egyáltalán nem ment le. Még az akupunktúra sem vitte le. Mondtam a dokinak, az meg modnta, hogy nem egyedül vagyok igy.
Ráadásul ugye hétfőn és ma is kellett orvoshoz menne m a sebészetre. Mára ürülhetett ki belőlem, mert most már minden ok.
Ramos pár napja este bent alszik. Vasárnap majd csak eljön és remélem jobb lesz a helyzet.
A szomszéd azóta sem rakta fel a még szabad drótkeritésre amin átlátunk a hiányzó nádszövetet. Pedig hogy mondta.
A másik szomszédnak a négy gyerekesnek ahogy mondtam a sztorit, ő mondta, hogy a többi kutya jobban ugat, mint Ramos. Hát igen. Ez van.
Ha nem idegesit és nem agyalok ezen a kezem sem vágom le.
Még két hét amig nem érheti viz.
A traumán az orvos mondta, hogy se viz, se gumikesztyű. Viszont: áztassam negyed órát kamillában? Hát most komolyan. Akkor érje viz, vagy ne.
Nem fogja. Meg a biotron lámpát húsz centire tartsam és nem kell a szinterápia.
Hát két centire fogom és szinterápiával, mert tudom úgy hatásos.
Ma a háziorvos azt mondta dolgozzak kezstyűbe. Miután táppénzt kértem. Utoljára a lábtörésemnél voltam táppénzen a fiam negyedikes gimis korában. Ennek 14 éve. Mivel több, mint két hétre vagyok vesztegzárba itélve, ezért úgy döntöttem élek vele....
De a csuklóm a másik kezemen már totál kivan.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 23. 21:25

Paggy, úgy értettem a gyereknevelésről irt véleményem, hogy nem mindig voltam egy véleményen az épp aktuális hozzászólóval. Néha fogtam a fejem, hogy ennyi agyamentet hogy lehetett odavinni. Aztán meg azon vigyorogtam, ahogy egyik másik húzta a száját és forgatta a fejét a hozzászólásoknál.
A mai gyereknevelést ami a tudományra épül, hát....
Ugyanaz a véleményem az évekig szoptassuk a gyereket dologról, mint neked.
Hú, de emlékszem mikor elvertem a gyerekem, mert muszáj volt, nem volt más módszer. Ovodás volt, maszek, elitt ovoda. Akkor egy volt Szegeden, Szeged krémje, java szülők gyereke, meg pár ilyen, mint mi voltunk. :-)
Na a gyerekem egy idő után a kocsist meghazudtoló szidalmakkal szólt bármihez. Nem mertem elmenni vele már lassan semerre.
Erre az ovoda pszichológus-tulajdonosa azt mondta, kérdezzem meg érti-e mit mond, és mondjam azt, hogy ha nem érti ne mondja. Na az én gyrekem tojt az egész elméletre, meg gyakorlatra.
Na ezután elvertem a seggét, felültettem az ágyra és ráparancsoltam, hogy addig nem mész el innen, mig nem gondolkozol el arról ahogy beszélsz. Mondtam ezt egy 3,5 évesnek. Ma is röhögök rajta, ha rágondolok. Viszont hatott. :-)
Elverni nem kellett, elég volt, ha rászóltam. Soha nem kellett szégyenkeznem vele sehol, hogy nem tud viselkedni.
Azt hiszem egyszer még nagyobb korában kergettem meg fakanállal az asztal körül. Persze nem értem utol. =))
Volt olyan, hogy a vendégem fia aki nagyon értelmes helyes kölök, velem mindig is tisztelettudó volt, jól elbeszélgettünk, de az iskolában rossz társaság miatt sokszor volt beirása és ott nálam a szülőkkel is úgy beszélt, hogy kinyilt a bicska a zsebemben.
Nagyon jóban vagyok a szülőkkel. Kérdezte egyszer én mit csinálnék. Mondtam neki, hogy ha az én gyrekem csinálná, vágnék úgy a szájára, ha velem úgy beszélne, hogy többet nem tenné.
Anno én is olvastam dr. Spok - azt hiszem valami ilyesmi- könyvet, de a magam esze szserint neveltem a gyereket. Ez a nagyon tudományos módszer nem az én világom, ami ma megy.
A mai napig megbeszélünk majdnem mindent, mert titkai biztos vannak, de számithatunk egymásra és a hatalmas csatáink ellenére szerintem egy nagyon jó gyerek. Mondom én róla, aki 31 éves.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 22:55

Ági!rettenetes ,amit átéltél a kutyával.Nem is merek belegondolni,hogy folytatódott a történet.nagyon sokan "szín és cukiság "szerint választanak kutyát.Nem értenek hozzá.A terrierek,még Csoki is sokkal több mozgást,mozgatást igényelnek és komoly odafigyelést.Hogy tud valaki egy ilyen kutyát megvenni,ha nem figyel rá???BORZASZTÓ.TE NAGYON BÁTOR VAGY!!!Gratulálok!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :flower1:
A körzeti orvosod meg ilyen gonosz????Mi ütött belé??Ő fizeti a TÁPPÉNZEDET???Régen voltak beteglátogatók,hogy biztosan ne csaljon az ember,de TE a kezeddel,a vérnyomásoddal????Nahát megvan a véleményem az ilyen emberekről.Vigyázz MAGADRA Ági!!!1 kézzel biciklizni???? x_x
A nevelésről azt hiszem hasonlóan gondolkodunk.Az iskolában ,nem túlzok,imádtak az én csoportomban lenni a gyerekek.Néha viszont nagyon szigorú voltam,olyan dolgokban,amiben muszáj volt.Pld.a lecke,az étkezés,az utcán való közlekedés és egymást nem bántjuk,gúnyoljuk.Kitaláltam valamit:a tornaterem nagyszőnyegén óriási birkózóversenyeket rendeztünk.Megvoltak a szabályok.Pld állva nem lehetett birkózni,csak a szőnyeg ért és a legyőzöttel nem szemétkedünk,hanem kezetfogunk.Nem álszenten csináltam,hogy soha ne legyen konfliktus,de a nagy dolgokat megtanultuk lerendezni.Nagyon-nagyon néha volt problémám a fegyelmezéssel.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 22:59

Lányok!majd várom a novellacím választást!
ági A csodás galambokat és A csaocsengi tigrist választotta
Hogy megkönnyítsem a választást beteszem mindkét hosszabb novellának az első pár oldalát:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Folyt köv,ha ezt választjátok.Nézzük a másikat!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 23. 23:45

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Tehát,tessék választani ,melyik legyen???
Szép álmokat!Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 8:02

Kata, nagyon kedves szomszédod van! Neked különösen nagy szükséged van arra, hogy jó emberek vegyenek
körül.

Az étel nagyon gyors, egyszerű és TÉNÉ, azért tettem be a videót.

Paggy, én a tücsköt választom és a festett lovat.

Jó lesz a tök bármikor! Közben találtam videókat a yt-on, de csak egyet fogok megnézni, jobb lesz majd veled
növeszteni, és tapasztalatokat szerezni.

Milyen cuki ez a Csoki, hogy választott magának egy szívbéli barátot a cicák közül.

Ági, egyetértek az írással, amit belinkeltél. Ezért tartom nagyon szuper dolognak az agykontrollt is. Régen
szavam járása volt, hogy az "agyamra megy" és a "de hülye vagyok". Ma már ki nem ejtek ilyeneket a számon.

Spoiler: mutasd
"Napról napra minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok." Ez egy mantra, amit ha nagyon lassan,
átélve-átérezve elmondunk párszor miután felébredtünk, nagyon sokat segít rajtunk. Ja, mélyen higgyünk
az erejében, ez is fontos.

jaj, istenem, de rossz volt olvasni, amit ezek után írtál! A kutyásat is, a vérnyomásosat is, meg a kezedet is.

Az én kis falumban 30 ezer forintra büntették azt, akinek rendszeresen kint volt a kutyája. Kétszer figyelmeztettek,
aztán büntettek. Rend is volt. Később elvették ezt a jogot a polgármesterektől. Nálunk az is gyakori volt, mivel
félreeső falu voltunk, hogy a "kedves, szerető" gazdi nálunk tette ki a kocsijából a megunt kutyáját.

Nagyon bátor voltál, én nem mertem volna közbeavatkozni. Nagyon jól tetted, hogy jelezted a fb-on. A nyilvánosság
segíthet rendet tenni.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 24. 8:16

Szép reggelt Mindenkinek!
Paggy, olvasom a novella részleteket, de ami igazán megragadott - bocsánat érte :-) - az a képek. Eszembe jutott ahogy festettük anno csak tussal a virágokat, ott kellett ennyire kihangsúlyozni a vonalakat, mint pl. a galambok utolsó két képénél. El kellene kezdenem festeni....
Ma ahogy felhúztam a redőnyt, a madaraim már el se repülnek a fáról. Invázió van. Este későn feltöltötm a z etetőket, meg vizet cserélek és reggel mehet a habzsolás. Valamelyik nap fényképeztem kora délután az őszapókat kint állva. Nem engednek négy méternél közelebb, de igy is jobb kép, mint a szúnyoghálón keresztül.

Kép

Ramos és a fények

Kép

Azt hiszem november végén ültettem át a hibiscusom. Csontig levágva a leveleket, csak a törzs egy részét meghagyva, mert már akkora volt, hogy a karácsonyfa nem fért volna el mellette. Igy néz ki most.

Kép

Séta közben van ez a fa. Szegényt megfojtja a borostyán, viszont tetszik

Kép

Bővitettem a kinálatot a feketerigóknak, mert a disznók totál kikaparják a napraforgót az etetőből.

Kép

Ugyanez volt a verebeknél is, ott a tuják közé tettem, ha esik az eső nem ázik el, mert ennek már nem akartam fedelet. Működik a dolog, azóta nem szállják meg az etetőt

Kép

Rita féle ebéd
Kép

Mennem kell, készitem az ebédet, meg még el kell menni kapuccinót venni, ha jönnek vasárnap a suttogék. :-) Nincs itthon se kávé, se más ilyen élvezeti cikk, úgyhogy megyek betankolok.
Maradt tegnapról egy kis csirkepörkölt, egy comb, de majd mondom a bácsikának, hogy ez tényleg kicsi, viszont inkább eltekerek vele, mint kidobjam.

Mindenkinek napsütéses szép napot!
Elthan remélem javulsz! :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 8:31

Amióta hazajöttem, eszembe se jutott se csíráztatni, se mikrozöldet nevelni. A lányom juttatta eszembe,
aki panaszkodott, hogy a kukorica mikrozöldje ehetetlenül édes, kénytelen lesz kidobni. Utána olvastam,
valóban nagyon édes.

Lenmagot még sosem csíráztattam, vettem hát egy zacsival (van itthon olyan, amit a darálva a kásába
szoktam tenni, valószínűleg az is jó lett volna). Vettem még egy lilakáposzta magot is, mert nem voltam
benne biztos, hogy van-e itthon. Volt.

A lilakáposzta mehetett befőttes üvegbe a szokásos módon, de a lenmag zselésedik, neki csak a csíráztató
tál a megfelelő hely. A leírás szerint spriccelgetnem kellett volna, de sokkal jobban és szebben csirázott,
ha folyó víz alá téve naponta kétszer háromszor őt is átmostam, ahogy a káposztát.

Kép

Kép

Kép

Kép

A tegnapelőtti vacsorámon ettem meg az utolsó darabokat: avokádókrém (avokádó, lilahagyma, kimagozott
paradicsom)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 9:02

Ági, én is így voltam vele, hogy egyre közelebb mehettem az ablakhoz fényképezéskor, már annyira
megszokták a jelenlétemet. Itt etetem ugyan őket, de nincs kedvem a fotózáshoz, mert nem abban
a látványban van részem, amit én szeretnék. Nem lelem olyan nagy örömömet az etetésben, mint
korábban.

Szuper ez a sok madárcsalogató etető, és ötlet! Nálad órákig is elnézelődnék, és fotózgatnék.

Gyönyörűszép a hibiszkusz. Emlékszem a fotóra, amikor nyirbáltad. Azt hiszem Ramosról is írtál, aki
nem állhatja az ollót a kezedben. :))

Igen, a borostyán is elszívja a fáktól az éltető erőt.

A kávéról jut eszembe: Zsuzsiéknak van törökkávé készítőjük, amiben sokkal finomabb a kávé, mint
mondjuk kotyogóban főzve. Én is szerettem volna venni egyet, de mindig csak nagy négyszemélyeseket
láttam a boltokban. Most végre tudtam venni egy kicsit a Tescoban. Boldogság van!

Csak az arányok miatt tettem mellé ezt az átlagos méretű csészét. Egyébként már csak ez az egy van
belőle, és nagyon vigyázok rá, mert legalább harminc éve ez a "mérős" bögrém. :D

Kép

Sült zöldség! Csak azért nem folyik a nyálam, mert a curryt én is telenyomtam megint mindenfélével. :))

Kata említette a Rossmannt, arról meg ez a fotóm jutott eszembe. Nem tudom, nálatok hogy van, de
nálunk egy kis csinnadratta mindig van, ha új üzlet nyílik. A lufi a bejáratnál kötelező. Ez az üzlet
száz méterre költözött el, mégis nagy ünneplést csaptak. Ez egyáltalán nem baj, nem azért írom, csak
mint érdekességet. Ilyenkor akciók is vannak mindig. Egyszer egy húsbolt ünnepelte így a 10 éves fennállását.
Egyszer meg egy pékségben újra nyitott a vendéglőrészleg (a covid után), és ezt is így adták tudtunkra. Ezt
le is fotóztam, meg kéne keresnem a képet.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 9:03

Na, megyek menni. Gyönyörűen süt a nap megint!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 11:45

Kislányok, elnézést kérek a padthai-os videóért. Menetelésem közben jutott eszembe, hogy nem
mindenkinek van otthon mogyoróvaj, meg szójaszósz. Egyik sem olcsó, és még ha meg is vennétek,
nagyon megdrágítaná az ételt, főleg, ha nem is ízlene.

Még egyszer bocsi!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 24. 12:27

Rita, keresem majd a videót, csak kész legyek az ebéddel, aztán vakondtúrásokat takaritunk el, mert vasárnap orraesünk bennük, aztán Ramos séta, valamikor nézem, mert érdekel.
Tudom bennem van a baj, mert totál másként működök, mint a normális emberek, de engem a csirák paffra tesznek. Próbáltam, van a piacon egy pasi, csak már otthonról árul, de olyan görcseim lettek utána majd megpusztultam. Görögszénát és nem tudom még mit próbáltam, elmondta az ember mire szeretné és a pasas ajánlotta mit vigyünk. Sajnáltam, mert nagyon fel voltam rá készülve, hogy na akkor én ezt használni fogom folyamatosan.
Akartam is kérdezni, hogy hogy áll a csiráztatás és a fermentálás, mert nem láttam a tányéraidon. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 24. 12:32

Rita írta:Ismeritek a rövid idő alatt nagyon népszerűvé vált "nem akarok beleszólni" triót?

https://www.instagram.com/nemakarokbeleszolni/?hl=hu

Egyik tagjuk már ezelőtt is ismert youtuber volt. Vegamama néven van fent a yt-on. Nem követem, nem
vagyok rá feliratkozva, de tegnap feldobta a yt a legújabb videóját, hát megnéztem. Ha elfogy a thai curry,
amit ma csináltam, ez a padthai lesz a következő, amit kipróbálok. Egyszer már készítettem mogyorószószos
zöldséget, az is nagyon finom volt, de érzem, hogy ez még jobb lesz. Meglepődve láttam, hogy általában ő is
igyekszik a TÉNÉ szerint főzni. Ha el szoktátok olvasni az okoskodásaimat, amiket a kaják mellé írok, akkor
nagyon ismerős lesz nektek, aamiket mond főzés közben. Simán oda tudtok engem képzelni a helyébe. :)) :))
Egyszerű, gyors, egészséges étel, amit készít.

Ez volt az, Ági!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 24. 12:33

Jajj de jó, köszi Rita! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 24. 13:11

Haliho!Hát Lányok!DE JÓ,de jó !!!Először micsoda szép képeket raktál be Ági!Olyan mintha az utcán lennék a fagyöngyös fánál.Most nem olvasok és nézek,csak leírom az örömömet.Adtam magamnak 1 órát a lógásra,elvarázsolódtam a neten. Találtam egy CSING-kori tájképfestőt.HŰHA!!!és megtaláltam a novellákat pdf-ben,úgy hogy, mind az 5-t fel tudom tenni,legfeljebb majd mindenki a maga által választottat olvassa el.JÓL ELVACAKOLTAM az időt,ezért most abbahagyom.CSODA ez az internet!!!! :-bd és ÁTOK ,mert ottragadsz előtte!! :((
A hétvégén jövök,mert addig szép kényelmesen elintézem a dolgaim.Jó fényképezést, szép napot!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 24. 13:16

Sziasztok Lányok és Elthan!
Ma 10 óráig aludtam, még mindig nem vagyok a helyzet magaslatán. Csakazért is összeporszívóztam és mindketten lefürödtünk, mert olyan voltam mint a túlhajszolt csatamén.
Felhívtam a gyámügyest, és jeleztem hogy nagyon nem vagyok jól tegnap óta, és inkább tegyük át jövő hét utánra a dolgokat.
erre, miért, ha felhívom attól jobban vagyok?!?!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáish micsoda bunkóság ez egy nőtől? Mellesleg azóta volt egy hasm....m is de csak egyszer. Szóval valami mégiscsak bujkál bennem mert tegnap is 2- 3 szor elaludtam úgyhogy este fél hétkor ébredtünk mindketten. 11-kor meg már javában aludtunk. De már jobb egy kicsit, és megkaptuk a maradék almást a szomszédból, kettőnknek bőven elég is volt .

Paggy, a horror kivételével mindegyik jöhet, a tücsök tigris ló stb....a sorrend mindegy, a te kedvedhez és a többségi akarathoz alkalmazkodom.

Dr. Spockt vagy hogy kell írni, emlékszem arra a könyvre, és emlékszem mikor a gyüliben külön volt a kismamáknak és kisgyerekeseknek egy tanfolyam, de istentiszteleten is ki volt hangsúlyozva, hogy milyen kártékony mindaz amit képvisel.
Egy 3 éves gyereknek nem lehet mindent megengedni hogy majd kinövi, sőt már az első alkalommal is ha pláne veszélyes dologról van szó nagyon határozottan kell fellépni.

Kétszeri határozott nem után nyugodtan rá lehet csapni a kezére ha nyúlkál pl a konnektorba vagy tekeri a gázkazán csapját vagy bármi ami életveszélyes...meg kell tanítani pl nálunk nagyon bevált a TABU szó..mert ha valamire azt mondtam hogy tabu akkor ha mégis csinálta elvertem a kezét és elfenekeltem. néha mindkettő egymás után.

Persze egy háztartásban nem lehet mindent eldugni a gyerek elől, de apránként megtanulja, hogy nem nyulunk a forró vasalóhoz, a kályhaajtóhoz mert azok forrók. Megtanulta pl a forró szót. Tudja ha nem fogad szót és így is megpróbál beleenni neki fáj nem nekem. Azóta ha mondom hogy forró visszajön a szobába megvárja mig mondom hogy mehet enni.

DE vannak pl dolgok amik hiába tudja hogy nem szabad mégis elindulna pl. a piros lámpánál a zebrán. Olyankor szorosan fogjuk egymás kezét. Az ember azt gondolná hogy tudja és valamiért ez nem működik. így kénytelen vagyok erősen fogni.
A mehetünk-re indulunk el, nem azért mert más elindul. Hányszor van hogy felnőtt emberek elindulnak a pirosnál..
olyankor a fejem fogom, elvégre nem vághatom kupán és nem rughatom seggbe sem az illetőt.!!!! De gondolatban igen!!!

Ági, félelmetes egy kutyakalandod volt hajlod, brrrr. Szegény kutyus.
A háziorvosról meg megvan a véleményem! Csodás lett a hibiszkuszod. A virágot felhasználod teának?

Rita, köszönöm a klasszabbnál klasszabb képeket. Jó dolgok ezek nagyon bár én nem mernék csíráztatni, mert ha véletlen nem jól csinálnék valamit meg egyébként is hova tenném.. a bakteriális felülfertőződés nagyon veszélyes, főleg a búzafűnél.

Még sok mindent írnék, de most egy kicsit elvonulok lefeküdni, mert az üléstől fáj egy kicsit a térdem.. azta negyed 2...jól elmegy a jelek szerint a mai nap.

Itt csodaszép napsütéses idő van, kicsit erős déli széllel!Samunál nyitva is van bukóra az ablak!
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 24. 13:18

Jól egymásra Írtunk, köszönöm a videót, és milyen jó hogy Paggy is megtalálta az egyszerű megoldást! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”