Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 9:36

Lányok!Nem bírom tovább nézni ezt a sok egészséges kaját!!! :)) :(( Muszáj trollkodnom!!
Kép
SÜLT SZALONNA. =)) =)) =))

Most készült a sült babra.ÉS FINOM!!!!! \:D/
Kép
SŐT!!!Most megyünk Julikával a francia reggelizőbe CSUPA EGÉSZSÉGTELENT ENNI!!! \:D/ \:D/ :)) :)) :))

Kép
Csoki és Nelli
Kép
Csoki és Bodza ,új barát érkezett-az 5. kópé!!! :-bd :flower1: :littlehearth:
Szép napot,megyek bűnözni!!! :)) :-??
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 12. 10:42

Sziasztok szép reggelt mindenkinek! :)) :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Megtréfáltam a maradék palacsintatésztát és reszeltem bele almát, s dugig laktunk.
Paggy, milyen aranyosak ezek a kópék minden nagyságban! Érezzétek jól magatokat! :-bd ~o)
Guszta lett a sültbab is. :-bd

Ági, remélem beválik a trükk nálad is... :D ;) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 12. 11:10

Csak beugrok, hogy megnyugtassam Paggyt. Pár napja bevette magát az agyamba az a gondolat,
hogy úgy elmennék egy jó étterembe. Azóta van ez, hogy az egyik hsz.-ban erről írtam valamit,
meg a rosszalkodásról. :D

Ma teljesül a vágyam. Valentin napi vacsira megyek a fiammal meg a menyemmel. Már alig várom,
hogy egy jót beszélgethessünk kaja közben. :D

Megyek vissza a konyhába.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 12. 14:48

Sziasztok Lánykák és Elthan!
Hú, nagyon elfáradtam ma.
Jót viyorogtam Paggy bűnözésén. Aztán Katáén és utána RItáén. =))
Hát lányok. Ma nem főztem, a fiam rendelt a szegedi Papashefből. Istenien főznek és ráadásul a férjemnek is izlik, ami nagy szám.
Úgyhogy beállok a sorba. Amúgy fogalmam sincs mit ettem a rántott sajton kivül. Tálat szokott a fiam rendelni, minden van rajta.
Kata, hát képzeld, úgy néz ki kidobtam a tetőt. A guta üt meg, komolyan. Még kutakodok, hátha megvan valahol.
De legalább most már tudom, ne legyek ilyen meggondolatlan.
Paggy, Csoki annyira aranyos volt a videón. Irtam már, de az a futtató, valami csoda. Meg oylan jó, hogy vannak kutyahaverok. :-)
Nálam meg repdekdnek a madarak. Egy cinege és őszapó a cinkegolyón. Nem tudok betelni az őszapó látványával. Nem maradnak sokáig, de végig nézem a kis formás fejüket amig esznek.
Ki kellene mennem feltölteni az etetőt hogy több minden legyen benne, de olyan fáadt vagyok.
Nem fogjátok elhinni, most jött velem szembe a facebookon, püspökladányi műszaki bolt és új áru, diafilm érkezett. :-) Árat nem irtak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 16:41

Etele Plaza ma de 10ó20p körül.megyeK reggelizni A TABLE-francia reggelizőhelyre.
Kép
Kép
Kép
Itt az 1-es villamos egyik végállomása a másik ÓBUDÁN van.Az 1-es villamos 2 hídon megy át miközben átszeli a várost északon.Tőlünk indulva a Rákóczi/Lágymányosi/ hídon,megy,megy, és a Váci utat keresztben átmegy az Árpád hídon .
Kép
Mi a térkép bal alsó sarkánál állunk,a Kelenföldi pu-nál.Sajnos a pályaudvar nagyon le van pukkanva!!!
https://www.google.com/search?q=kelenf% ... z_zRxAZteM
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 16:59

Kép
Lányok!Bunkó vagyok,mert nem tudom hogy kell ejteni a reggelizőhely nevét.Talán " Á TÁBL"franciául=asztalnál

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 17:12

Kép
Kép
Kép
Kép
:-bd :-bd :-bd :-bd
Kép
Tíz év alatt kilenc à table! üzlet nyílt szerte a városban és megmutattuk Budapestnek milyen az igazi vajas croissant és a ropogós francia baguette. Az à table! története egy, a Retek utcában található pékség tulajdonosa és Anthony Lacaude francia pék-mester találkozásával, 2011 tavaszán kezdődött; az első üzlet Budapesten, a Fény utcai piac szomszédságában nyílt meg, a Retek utcában. Az à table! kínálatát autentikus francia kenyerek, péksütemények és desszertek alkotják, amelyek frissen készülnek az à table! műhelyében. A gyártás a kiváló francia és magyar alapanyagokra, valamint a kézművességre és a hagyományokra alapoz. Az első pékség sikere nyomán a két alapító úgy döntött: újabb üzleteket nyit, hogy a francia vidék gasztronómiai értékei még több emberhez jussanak el Budapesten.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 17:27

Kép
Heteket töltöttünk a kemence mellett. Kovászt etettünk, új liszteket próbáltunk ki, gyúrtunk, szaggattunk, kelesztettünk, francia, svájci sajtokat és szalámikat kóstoltunk (nem is keveset)!
A hosszú nappalok és átvirrasztott éjszakák eredményeit már mind a tizenhárom pékségünkben megtaláljátok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 19:30

Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=wPDjiF8WuXM

Részlet:
Milyen állapotban van az orosz gazdaság?
...Azóta,hogy annektálták 2014-ben a Krímet a GDP max 1%os növekedést mutat.A világgazdaság bevételének csak 2%-át adják....Tehát leszakadóban.. van

Index.hu/kulfold/2022/02/04/oroszorszag-kina-nemzetkozi-kapcsolatok-vlagyimir-putyin-hszi-csin-ping/

Ezeket csak akkor nyisd meg,ha érdekel a mai helyzet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 12. 19:58

Rita!Örülök,hogy Valentin napon vendéglőbe mentek.Kíváncsi leszek a menüre.Vajon vegán kaja lesz-e az étlapon?
Ágika!Mindig-mindenkor örömmel látom a madáretető "történéseit".Ez az igazi világ.Nem úgy mint az embereké,akik kendőzik az érzéseiket.Milyen vidító pld.Csokiék játéka.Nem nagy történés,de mégis kedves.
Lányok!Készültem egy nagyobb dologgal,de egy kicsit elhalasztom.Még keresek hozzá anyagot + megvárom mi lesz Ukrajnával.reménykedjünk. :ympray: :ympray: :ympray: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 12. 20:00

https://kavegepbolt.hu/spd/00056753/FEDEL-433265?gclid=Cj0KCQiA0p2QBhDvARIsAACSOOO1ILYKB1zgxdwbndaoGhtvmHWDUPgwQhFPipTDBTyZwYG3pBOkVY8aAglHEALw_wcB
Ági Ezt találtam.. jobb klikkel nézhető a kép.
Paggy, örülök hogy jól sikerült a nap! Remélem jól éreztétek magatokat!
Jó éjszakát mindenkinek. :x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 13. 8:26

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Kellemes vasárnapot mindenkinek! Készül a MÉszi vajaskiflije! majd hozom a képeket! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
az egyik kommentelő meg megsütötte kenyér gyanánt... :D S azt írta hogy így is szuper lett!!! :D :-bd ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 13. 8:56

Ági! Én végül kimaradtam a bűnözésből, maradtam a zabkása vacsinál. Az történt, hogy csak este 8-ra
lett volna szabad asztal abban az éteremben, ahová mentünk volna. Másnak is eszébe jutott a Valentin
napi vacsora ötlete. :)) Ma is csak ötre tudtak asztalt adni, de ez jó nekünk, úgyhogy ma fogok bűnözni.

Itt Miskolcon három helyen láttam eddig ilyen bekerített futtatót, de egyik se volt ilyen nagy szerintem,
és kutyát is csak egyben láttam eddig.

Az őszapót én is elnézegetném! Cuki madárka, talán még a kékcinegénél is kisebb, törékenyebb.

Paggy, mindenkinek az az egészséges étel, amit annak hisz. Másban hisznek a paleósok, a ketósok,
másban én. Én azért ragaszkodom a magaméhoz, mert amióta így táplálkozom fájdalmak, betegségek
nélkül élek. Nem szedek gyógyszert, de esetlegesen se, mert még a fejem se fáj soha. Mivel biztos
vagyok benne, hogy az étkezésem miatt van ez, ezért foggal-körömmel ragaszkodom hozzá.
De azt tudnotok kell, hogy csak itt beszélek róla, csak titeket traktállak ezzel, mert a családomon kívül
ha szóba hoztam a TÉNÉ-t, teljesen hülyének néztek. Az emberek első reakciója minden esetben az,
hogy csakis a húsból nyerhetem a fehérjét, ezért azt enni kell, meg hogy hiánybetegségeim lesznek.
Legalább tejet igyak a kálcium miatt. Legalább olajat egyek a zsírban oldódó vitaminok miatt....
Ezeket a munkatársaim mondták, teljesen jó szándékkal, és féltésből. Meg se próbáltam elmagyarázni,
hogy sokkal több fehérjét eszem a növényekkel, gabonákkal hüvelyesekkel, mint korábban vagy hogy
eszem olajos magvakat, vagy hogy mennyi kálcium van a zöld levelesekben, mert azonnal tromfoltak.
Idegenek előtt szóba se hozom a mai napig se.

Ti elfogadók vagytok, de én is elfogadom azt, amit ti főztök. Valamikor én is ettem azokat az ételeket,
szerettem is nagyon. Némelyiket még ma is be tudnám falni.

Nagyon jó lett a videó. Úgy látom, Csoki a legagilisabb a kutyapajtik közül. Túltesz a nagyokon akcióban.
Nagyon tetszik az a fotó, ahol Pajtival ketten vannak. Mintha mosolyognának.

Első pillantásra nagyon tetszik az a Table! hangulata. Szeretem az ilyen helyeket. Ízlett amit ettél? És a
kávé?

Nincs vegán opció ebben az étteremben, ahová menni fogunk. Egyszer voltunk már itt a gyerekekkel.
Itt ünnepeltük meg a szülinapjukat (mindketten júliusiak), amikor hazajöttem Angliából. Máshol sincs
vegán opció, ha van, akkor vegán pizza az. Azt meg nem szeretnék enni, ha már étterembe megyek.
Én ezt ettem a múltkor is, és most is ezt fogom választani: "Friss házi rozmaringos széles metélt, bükki
vargánya, barna csiperke, konfitált fokhagyma, zempléni érlelt sajt".

A múltkor is csináltam pár fotót, de egyszerűen nem találom. Na, majd most.

https://vegallomasetterem.hu

Annyira utálom az erőszakot, a harcot, a háborút!!!!!

Kíváncsian várom a nagy dobást! :D

Kata! Milyen drámai volt az égbolt felétek!

Istenem de sokszor csináltam én is reszelt almás palacsintát, meg palacsintatésztába forgatott
és kisütött almaszeleteket fahéjas porcukorral!

A reszelt almáról jut eszembe, hogy Lilyke újabban ezzel eszi a reggeli zabkásáját. Eddig áfonyával
ette, de egyszer csak elkezdte kiválogatni az áfonyákat, és csak a zabkását kanalazgatta a szájába.
Ami nagyon érdekes, hogy az áfonyát magában viszont tömi magába. Nagyon szereti, de kásában
már nem akarta enni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 13. 12:15

Cukkinikrémes tészta párolt zöldségekkel, tofuva

A cukkinikrémhez kellett a cukkini, a krumpli, a hagyma, a fokhagyma, egy kevés édeskrumpli,
és beleturmixoltam a brokkoli torzsáját is, plusz kesujoghurt, sörélesztőpehely, só, kevés víz.

A "színesítők": cékla, sütőtök (maradékmentés), brokkoli, édeskrumpli. A sült tofu szolgált
hüvelyesként.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 13. 12:28

Pár napja hajnalban annyira szépnek ígérkezett a napkelte, hogy nagy izgalommal neki is álltam
fényképezni. De rövid időn belül rá kellett jönnöm, hogy napkelte helyett napbújást látok. Ahogy
jött fel a nap, máris ment egy vastag felhőréteg mögé/közé.

Kép Kép

Kép Kép

Kellett várni egy ideig, hogy végre felül kibukkanjon (a jobb oldali fák takarják):

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 13. 12:32

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
Remélem mindenki jól van, s amit betervezett az sikerül.
A kiflim nem kelt meg, kifogott rajtam a cba-s élesztő, vagy nem díjazta a rozsliszt arányát pedig csak 10 dkg volt.
Na mindegy, most főzöm a tejberízst egyes fokozaton, hogy nyugodtan elfelejtkezhessek róla.
De amúgy mérges vagyok, mert szinte az egész délelőttöm ráment.
Nagyon guszta receptet kaptunk tőled Rita, s még ha nem is 100-ban ugyanúgy il.ugyanazokat a kellékeket használunk hozzá, de repertoár bővítéshez tökéletes.
Ági, meglett e a tető, mert ha az megvan akkor onnantól nyert ügy. .. Na megyek filmezni... :x ;;) :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui: Rita, úgy látszik a gyerekek előnyükre változnak, ha közben valamiben váltás vagy próba van . Most itt tartok Samunál is. :D
Látom közben éppen egymásra írunk, micsoda napkelte van ott is..bár tényleg inkább bujócska :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 13. 12:37

Kedves nagyon kedves Rita!Termeszetesen teljesen elfogadom hogy Te igy taplalkozol.Bennem mindig az okoz problemat ha valaki valamiben hiszen neki jo akkor azt gondolja itt az udvozules modja.Boldogan es nagyon elfogadom masok ajanlasat de amikor azt latom minden eddigi dolgot megtagadok mert raakadtam a CSODARA Hess innen a gonosz betegito etelek a gyerek meg se kostolhat semmit.Mas nem nezhet egy picit sem tvt soha nem ehet cukrosat ne lasson csunya dolgokat Szamomra ijeszto ugy mint egy uj szekta
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 13. 12:42

A nagyon kedves regi kolleganom most rettenetesen oltasellenes.Mar nem lehet vele beszelni mert belegabalyodott.Hiaba mondtam neki hogy rendben van es persze hogy igy erez sot az is hogy mondja de mar maskepp nez rank olyanokra akik nem tudjak az egyedul udvozito egeszseges eletet.Elvalasztja az embereket egymastol a rettenetesen merev szabalyokhoz ragaszkodo elet
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 13. 12:50

Draga Baratnom aki meghalt vattaba csomagolta a lanyait.Nagyon jo emberek de nem eletrevalok.Pesze mivel a baratnom is tul konfliktuskerulo volt mire is tanithatta volna a gyerekeit.Ez a SORS Lillanal is igy lesz.Semmilyen rossz dologrol ne halljon.Borzasztonak tartom.Legszivesebben sikitanek de nem hallanak meg
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 13. 13:05

Nekem 1000 maniam van amitol a naszasszonyom konkretan bolondnak tart.Viszont en megszolom ot hogy kis helyen tart egy madaratRita ha felreertheto voltam bocsanat.Nagyon kedvelem a kajas fotoidat es a recepteket.Viccbol irtam hogy nem birom mar nezni a sok egeszseges etelt. :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 13. 13:16

Szerintem ez a konfliktus a lanyommal is.Minden mondatomat kontrollalja.Neki en jo anyja voltam es eletre neveltem- mondta de Lilla csak szepet es jot lasson semmi rossz semmi csunya Isten orizzen hogy megtanulja a konfliktus megoldast .A nagyi csak tavolbol keprol jo.HIABA MINDEN
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 13. 13:26

Paggy írta:Elvalasztja az embereket egymastol a rettenetesen merev szabalyokhoz ragaszkodo elet

Paggy, ez azért van, mert csak a saját maguk dolgai iránt van elfogadás bennük. Én dohányoztam
is régen, de soha nem kezdenék el fujjogni a még mindig dohányzókra. Néha a piros lámpánál
állva az arcomba fújja valaki füstjét a szél. Nagyon rosszulesik belélegezni, de csak annyit teszek,
hogy odébb megyek, és közben arra gondolok, hogy valakit az én füstöm is ugyanígy zavart régen.
Eléggé szégyellem magam miatta.

Lilyke sem étkezik TÉNÉ módra a bölcsiben, csak vegánul. Először nagyon bántotta a lányomat, de
belátta, hogy vagy dolgozik, és akkor így táplálkozik a gyermeke, vagy nem dolgozik, de akkor
kevesebb pénzből kell megélniük. Aztán meg ki tudja, hogy nagyobb korában, ha látja a barátnőit
olyan dolgokat enni, amikkel ő addig nem találkozott, nem kap-e kedvet hozzájuk. Az biztos, hogy
ő fogja eldönteni, nem fogjuk tiltani neki. Erről már sokat beszéltünk. Nem szeretnénk nála se, ha
rabjává válna a mostani étrendjének, a TÉNÉnek. Annyi hatás fogja még érni. De otthon, amíg a
lányom főz neki, ritkán fog más ételt kapni. De ők is rosszalkodnak időnként. Az IKEA-ban lehet
kapni vegán kompatibilis kajákat. Néha szoktak ott vacsizni. Lilyke csak úgy tömi be a zöldséggolyót
meg a sült krumplit. De evett már éttermi vegán pizzát is. Voltak libanoni étteremben is, ahol
nyomta befelé a hummuszos akármiket. :D

Nem értettem félre, ne félj! Ismerjük már itt egymást annyira, hogy értjük, mit akar írni a másik.

Egyetértek veled! Kell, hogy a gyerek lássa az élet kevésbé szép oldalát is. Nem direktbe kell generálni,
de nem baj, ha hallja a szüleit összeszólalkozni, majd kibékülni, vagy tud róla, hogy egy munkahelyen
lehetnek problémák, vagy tudhat az anyagi gondokról például. Minél később szembesül velük, annál
nagyobb megrázkódtatás lesz neki.

Mindjárt teszek be Lilyke képeket.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 13. 14:08

Lilyke

Csak rápróbálták az új ruciját, de azt már utána nem lehetett levenni róla. Kicsit nagy még, de
így mentek a boltba. Az új ujjatlan mellényét is fel akarta venni, de az kint még hideg lett volna.
Liftezés, mozgólépcsőzés az kötelező minden alkalommal. Ez már akkor is így volt, amikor én ott
voltam. Kapott igazi kicsiknek való filctollakat. Azóta elválaszthatatlanok. De nagyon tetszik neki
a kupakok leszedegetése, meg visszarakása is.

Kép

Kép

Kép

Kép

A viaszkréta most háttérbe szorul, de amíg nem voltak a filctollak, állandóan a kezében lehetett
látni valamelyiket.

Kép

Kép

A bölcsiben egyedül issza a vizet a pohárból, otthon meg nem akar lemondani a hülye cumisüvegről.
A lányomék megpróbálták leszoktatni, és eltették az üveget. Nehogy azt higgyétek, hogy egy kortyot
is ivott a pohárból. Kénytelenek voltak visszaadni a cumisüveget. Fél napig vitte mindenhová magával. :-?

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 13. 16:52

Na üsse kő hozom a képeket..ilyen rossz kaját még nem csináltam. olyan lett mint a beton. ráadásul látszik rajta hogy nem kelt meg mit mondjak elég rendesen elkedvetlenített! A tejberízs viszont nagyon finom lett. Csak ugye mákos tészta volt az ebéd, s nem úgy terveztem, hogy édességre édesség. úgyhogy dühös vagyok magamra!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 13. 17:11

Rita, milyen aranyos az új szerkóban Lilyke! :littlehearth:
Azt hittem a maci is szerelem lesz az első látásra, hogy ő is hazamegy majd :)) . De a szinesek is milyen remekül elszórakoztatják. A falra még nem festett?
Bizonyos normalitás mellett mindent meg kell engedni a gyereknek, nyilván a szart nem veszük fel a földről ahogy a csikket sem hogy szájába vegye, és a ceruza sem arra van hogy a konektorba nyulkáljon., kellenek az egészséges NEM határok.

Azt is meg kell tanulni, hogy nem rohanunk le az utcáról.. Persze kivételek vannak de az csak erősíti a szabályt.
Nem jó egy egészséges gyereket üvegburokban tartani. Kell hogy mindent lásson ami normális és emberi.

A vita meg a családon belül elsimítható, így tanulják meg a konfliktust kezelni, egymástól bocsánatot kérni.
Ebből a szempontból egyetértek Paggyval is és jogosan aggódik az unokáért. Pont a mostani világban normálisan kell felvilágosítani. Megnyugtatlak, hogy nem lesz az élet habostorta a számára mindig, s ha nem találkozik konfliktussal, nem tanulja meg hogy azt hogyan kezelje, mikor kell és mikor nem lehet engedni!!!! Ezeket is tanulni kell.

S hatalmas pofon lesz neki ha az életben élesben találkozik ilyennel.
Szerencsére a gyilkosságot mi is megúsztuk, éppen nem voltunk itthon...Bár sajnálom hogy nem tudtam az illetőről hogy éppen ő volt a gyilkos, el tudtam volna gáncsolni.

Samu sem szereti ha balhé van valamelyik lakónál. Ilyenkor ha már késő elmenni felerősítem a tv-t vagy a videót.
Szerencsére már ritkán van ilyenben részünk. A srác egy ideje nem drogozik..de hogy ez végleges e ki tudja...

erről jut eszembe..ezeket a drog dolgokat át kell beszélni Lillával is, hogy hogyha netalán jön valaki ilyen szemben vele hogy tud kitérni. Azt hiszem ezekről a dolgokról Ritának is mint tanárnak bőven van tapasztalata...

de ez a gina drog valami félelmetes...ahogy szedi az áldozatot és amilyen agresszivitást is kivált.
Én is dohányoztam amikor Pesten voltam , mert a baráti társaságban szinte mindenki dohányzott s csak így bírtam ki a discoban is többek között.

Na megyek kipróbálom a másik élesztőt hogy felfutna e..mert ha nem dobom ki az összeset
Kellemes délutánt.. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”