Van képem hozzá

Hesu

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 25. 21:50

nildiko írta:Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
Írtam már egy választ, de nem ma, DE egyszer csak kilőttem valahogy, még az elküldés előtt.
Nem tudom mennyire tudom összeszedni magam, lehet, hogy hiányos lesz.
Kata a bejglibe, ami összesen 1 kg lisztből készül és 6 rúd, abban 4o-4o dk dió és mák van, tehát összesen 8o db. a mák így is nagyon sok, legközelebb nem teszek bele ennyit. A dióból kell. Már fogy.

Paggy, azóta remélem már megrendezted a szép karácsonyt. Megnéztem az ereklyédet, nekem is van még pár db. és filléres emlékeim is vannak. Tele van vele egy-két fiók. Selejtezni kellene. Köszönöm a felénekelt karácsonyi dalt. Az elveszett válaszlevélben már írtam róla, de hát valahol az éterben kering, a karácsonyfámmal együtt. Mikor a kutyát kiviszem, az erdő alján nincs senki, akkor énekelni szoktam, mostanában éppen a karácsonyit.

Rita, semmiképpen sem tenném fel a yt-ra a videót, nem szeretném más gyermekét ott mutogatni, bár éppen elég sok fotója van a Fb-on, de ő van a kutyával. Lemondtam róla, azt hiszem ezt még megírtam.
Köszönöm a sós tál receptjét, még meggondolom, hogy megcsinálom-e mert igazán nem sok helyem van. Ha már meglenne ez a gyönyörűség, nagyon sajnálnám megszüntetni. nekem valahol megvan Buldózer oldala, de már régen jártam ott. Majd megkeresem az elmentettek között, bár az nagyon hosszú lista.
A sapkát nem most vettem, az régi, és itthon fényképeztem le. Én varrtam rá a szőrmét. A vásárban sokkal szebbek voltak.
A zöldséges ételek nagyon szépek.A képeslap kísérleti jellegű volt. Köszönöm hogy megnézted. A jó kívánság viszont igazi, és aktuális.

Kata, láttam megvetted a kis világító fácskát, nekem egy angyalkám van, amit tegnap kaptam.
Köszönöm a kar. jókívánságokat.
Dorina köszönöm a Lackfi féle írást. Jó volt olvasni.
Vidéki Éva, igazán nagyon tetszik a karácsonyi lapod, a telefonomon is rajt van, annyira kedves és hangulatos.

Tegnap megtartottuk a szent karácsony estét, ahogy szoktuk. Vacsora 6 személyre, erre több napig készültünk a lányommal. A fiam és párja, valamint unoka és barátnő, valami új játékot játszottak /neked kellett volna megtanulni Paggy/ és közben még sütöttem a husit. Hagyományos étel volt. Akkorákat nevettek, mostanában nem is hallottam még ilyen nevetéseket.Jól esett hallani. Ma nem kellett főzni, mindenből maradt.Fiamék is vittek magukkal. Sokat főztem/tünk.
Szép idő volt nálunk sütött a nap, nem volt eső, és fagy.
Délután festéshez készülődtem, de mire összeszedtem a hozzávaló cullangokat, elment a kedvem tőle, majd holnap, most már minden összekerestem hozzá, és kivázlatoltam. Aztán majd meglátom. Filmeztem, aludtam, kutyával mentem.
Mindenkire gondoltam, Ágit nem láttam.

Kép

Kedves nildiko!
Neked is kellemes ünnepeket!
Ritka, gyönyörű formás karácsonyfád van. Nagyon-nagyon tetszik.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 25. 21:55

f.ági írta:Kedves Mindenki!
Még nem olvastalak el Benneteket, de holnap mindenképp megteszem.
Sok minden történt, most ülni sem tudok már annyira fáradt és álmos vagyok
Mindenkinek szép karácsonyt kivánok!
Képek is jönnek majd.... holnap.... remélem..... meg irok normálisan.
Nálunk szakad az eső.

Évának boldog névnapot szeretettel! :-)

Kedves f.ági!
Erre meg rettenetesen havazik, nem győzni lapátolni.
Persze Ata végtelenül örül neki!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 6:00

Sziasztok! Nálunk tegnap (is) esett az eső, aztán havas esőre majd hóra váltott. Nem sok esett, de a
fehérség látványa, jót tett a karácsonyi hangulathoz.

Paggy, én is azt mondom, hogy nem baj, ha kicsit fáradtabb vagy Csoki sétáltatása miatt. Ez amolyan
jóleső fáradtság, amikor nem hasztalanságokkal meríti le magát az ember.

Érdekes a szögletes gyűrű. Kényelmes volt hordani?

Kata, hasonló "fácskád" van, mint az enyém, csak a tiéd ágas bogasabb. Ez is nagyon tetszik. Mi az a
kéken világító fehér doboz, ami előtte van a fotón?

Sajnos nem elérhető a videó!

Elthan, nagyon guszta a wokos ételed! Csak a tojást hagynám ki, és én is ehetném. Az én angliai gyerekeim
is olyan helyen dolgoznak, hogy csak a 25.-e szabad számukra. Szép kis színes a fácskátok!

Dorina, köszi ezt az aranyos és egyben megható történetet!

Éva, a videódról jut eszembe, hogy amikor a Gongban megláttam Kim Jeong-hoont, nem tudtam levenni
róla a szemem, annyira szépnek tartottam. Akkoriban még kevés koreai sorozaton voltam túl.

Boldog névnapot kívánok!

Ildikó, nekem is csak pár éve kattant be ez a sótál dolog. Emlékszem, hogy egy hülye vírusos járvány volt
akkor is. Sorra betegedtek meg a kollégák is és a gyerekek is. Korábban olvastam róla, hogy a sótálak
többek közt fertőtlenítik is a levegőt. Na, ekkor csináltam egyet magamnak. Azóta megvan, és azóta is
vírusokkal kell hadakoznia. Ezt nem gondoltam volna.

Elthan fája azért tetszik, mert vidám színes, a tiéd meg azért, mert egyszerűen egyszínű. Jó választás
volt a fehér szín a zöld mellé. Nagyon szép lett!

Ági,
pihend ki magad! Remélem a "sok minden történt" nem jelent rosszat! Legalább most, karácsonykor
kerüljön el bennünket!

Hesu, ismered Ildikót és Ágit személyesen?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 6:06

Már évek óta - mióta magam vagyok - ez a szokásos asztali díszem. Mindegyik figurát kollégától kaptam.

Kép

Három napkelte, három egymásutáni napon:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 6:40

Végre lett Lilykének asztalkája és kisszéke! Annyira boldog volt tőle. Eddig minden beszerző akció
a szék magasságán bukott meg. Túl magasak voltak Lilyke méretéhez, nem tudott egyedül felülni
rájuk, és a lába sem ért le ülés közben.
Az asztalba vizet (van középen egy leeresztő dugója) és homokot is lehet tölteni. A teteje kétoldalú.
Az egyik sima, a másikon pedig lehet duplózni. Tárolókat is lehet az oldalára biggyeszteni. Két szék
tartozik hozzá.

Lilykének kinetikus homokot vettek, amivel a szobában is lehet játszani. Kinetikus homok? Ezeket
a szavakat most tanulom. Utánanéztem, mit is jelent ez az egész.

https://www.jatekfarm.hu/kinetikus-homok

Még karácsony előtt kapta, csak most teszem be róla a képeket.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 26. 6:41

:-bd :-bd Szep reggelt!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 6:47

Paggy! Megelőztél! Épp most keresgélek fréziacsokrot a köszöntésedhez!

Isten éltessen! Nagyon boldog szülinapot kívánok!

Mindjárt az Örömhírekben is köszöntelek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 26. 6:53

Draga Rita!Nem ezert irtam csak erdekesen indul a nap.Bejelentettem a rokat mert tul kozel akart jonni hozzank de azt mondtak karacsony van. :-??
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 26. 6:55

A macskaim erre masxkalnak es 2 eve a kombinalt oltasban nem a vesxettseg ellenit kapjak hanem a macskaaids ellenit.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 7:21

De nagy már a szerelem! Milyen aranyosak!

A róka veszett lehetett.

Itt válaszolok. Nem vertél fel, háromnegyed négytől fent vagyok. Nekem nem pittyeg
a telefonom, ha a gmailre jön értesítés, csak ha a messengerre.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 26. 8:37

Sziasztok Lányok, Elthan! szép reggelt.
Most nem olvasok újra vissza, hanem gyorsan válaszolok, amíg el nem felejtem.
Sajnálom a videót hogy nem sikerült feltennem nem ez volt az egyetlen amit nem úgyhogy tegnap dühös lettem és nem kisérleteztem tovább. Elegem lett.

Csodaszép lett mindenki karácsonyfája, s milyen jó hogy ilyen nagy sarok jutott neki, csodaszép a formája, és a rátett díszek is.
A szomszédék állították össze a karácsonyfát, és így utólag vettem észre, hogy nem teljes a kép a háttér rendetlenséggel., de annyira kivoltam már, hogy örültem hogy idáig eljutottunk!
Nagyon finom ételeket kaptunk a szomszédból, és még mára is maradt egy adag, nem beszélve persze a húsoskáposztáról. :)) .

A karácsonyfa alatti készülék a Lux hungária légtisztítója, mögötte pedig a másik cégé akik még mindig nem adták meg a légszűrő betétet.!
De már nem érdekelnek jah a Zeptereseké! Soha többé semmit nem veszek tőlük.

Muszáj volt beruházni az alattam lakók és a folyosón lakók miatt a kurva cigaretta és kábítószerszag miatt.
Időnként szívesen bedobnék egy kézigránátot..vagy megetetném velük.

De mindenkinek joga van úgy tönkretenni az életét ahogy van. Csak közvetve az enyémet is.
Na mindegy lapozzunk!

Hesu!!!! kérünk szépen havas tájat!!!! El tudom képzelni a végtelen örömöt a gyerekek részéről. Igazából szerintem a felnőttek is, csak elszoktak a hókapátolástól, de micsoda friss, gyönyörű kép lehet mindenfelé. :-bd :littlehearth:

Ildikó, csodaszép a beiglid, én most nem csináltam semmit, mert kaptunk süteményt két dobozzal, s így feleslegesnek éreztem. Viszont van száraz kifli, amit majd mákos gubának szeretnék megcsinálni.!

Nem biztos hogy veszett volt a róka, a szemetesek tele vannak maradékokkal, de biztos ami biztos, jobb nem megsimogatni!
főleg nem az állatokkal összehozni.

Rita, itt a kodályon nem találtam olyan üvegtálat, ami kifelé hajolna, hogy a só megállhasson rajta. Úgyhogy ez még várat magára!
Édes a kis asztalka, és milyen nagy lendülettel is lett birtokba véve!!! Sok sok jó játékot kívánok körülötte és rajta! :x :-bd :littlehearth:

Mindenkinek kellemes pihenést kívánok még a mai napra, s ha van maradék akkor meg pláne, itt esett az eső és most még mindig -1 fok van, úgyhogy nem megyünk sehova, még kutyást is csak egyet láttam, az is óvatosan lépdelt.

Milyen furcsa lesz majd a holnapi nap hogy már hétköznap lesz.
Nálatok is petárdáznak már?
Tényleg lányok kértetek megfelelő nyugtatót a kutyáknak? Most sajnos engedélyezik a petárdázást! Hogy az a ........................................................................!!!!!! Mindenki behelyettesítheti magának a kipontozott részt!

Csodaszép napot ma is! Majd még benézek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 9:20

Szép reggelt mindenkinek!
Örülök a szülinaposnak, az ismét megjelent Elthannak és Hesu bekukkantásának is. :-)
Most csak képeket teszek be gyors, aztán kitalálom mit főzzek, mert még fogalmam sincs....

Ezt a képet látván Rita jutott eszembe. :-)

Kép

Itt aki megtalálja a két ószapót, nyert egy hangszórót. :))

Kép

Birkapörköltet főztem, volt rajta kis faggyú amit kisütöttem és a madárkáimnak szántam. Hááát magas ivben letojják....
Kép

Kép

Mai madársereg

Kép

a kész karácsonyfa

Kép

És ahogy a jézuska az angyalkával együtt faragja a fát

Kép

A Jysk előtt láttam és rögtön Rita meg Kata jutott eszembe :-)

Kép

Ramos horkol bent a helyén

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 26. 11:08

Szia Ági! Köszönöm ezt a sok szép képet és videót. Ramos kereste az ajándékát :)) ?
További kellemes ünnepeket...ma még igazán lazíts!!! :x :flower1: :littlehearth:
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 11:12

Rita írta:Sziasztok! Nálunk tegnap (is) esett az eső, aztán havas esőre majd hóra váltott. Nem sok esett, de a
fehérség látványa, jót tett a karácsonyi hangulathoz.

Paggy, én is azt mondom, hogy nem baj, ha kicsit fáradtabb vagy Csoki sétáltatása miatt. Ez amolyan
jóleső fáradtság, amikor nem hasztalanságokkal meríti le magát az ember.

Érdekes a szögletes gyűrű. Kényelmes volt hordani?

Kata, hasonló "fácskád" van, mint az enyém, csak a tiéd ágas bogasabb. Ez is nagyon tetszik. Mi az a
kéken világító fehér doboz, ami előtte van a fotón?

Sajnos nem elérhető a videó!

Elthan, nagyon guszta a wokos ételed! Csak a tojást hagynám ki, és én is ehetném. Az én angliai gyerekeim
is olyan helyen dolgoznak, hogy csak a 25.-e szabad számukra. Szép kis színes a fácskátok!

Dorina, köszi ezt az aranyos és egyben megható történetet!

Éva, a videódról jut eszembe, hogy amikor a Gongban megláttam Kim Jeong-hoont, nem tudtam levenni
róla a szemem, annyira szépnek tartottam. Akkoriban még kevés koreai sorozaton voltam túl.

Boldog névnapot kívánok!

Ildikó, nekem is csak pár éve kattant be ez a sótál dolog. Emlékszem, hogy egy hülye vírusos járvány volt
akkor is. Sorra betegedtek meg a kollégák is és a gyerekek is. Korábban olvastam róla, hogy a sótálak
többek közt fertőtlenítik is a levegőt. Na, ekkor csináltam egyet magamnak. Azóta megvan, és azóta is
vírusokkal kell hadakoznia. Ezt nem gondoltam volna.

Elthan fája azért tetszik, mert vidám színes, a tiéd meg azért, mert egyszerűen egyszínű. Jó választás
volt a fehér szín a zöld mellé. Nagyon szép lett!

Ági,
pihend ki magad! Remélem a "sok minden történt" nem jelent rosszat! Legalább most, karácsonykor
kerüljön el bennünket!

Hesu, ismered Ildikót és Ágit személyesen?

Sajnos személyesen nem ismerem őket!
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 11:19

Paggy írta::-bd :-bd Szep reggelt!Ma vagyok 66eves es most lattunk egy rokat kutyasetaltatas kozben valamint Kobak es Csoki egyutt alszik a konyhaban miutan megreggeliztek.Szep napit! Paggy %%- @};-
Kép

Isten éltessen még nagyon-nagyon sokáig :littlehearth: !
Nekem is ma van!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 11:27

Hesu!
Boldogságos, szép szülinapot kívánok! :-)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 26. 11:32

Hesu! Boldog születésnapot! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép :flower1: :littlehearth:
Kép
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 13:14

f.ági írta:Hesu!
Boldogságos, szép szülinapot kívánok! :-)

Kép

Aranyos vagy, igazán köszönöm szépen :littlehearth: !
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 13:16

Kata58 írta:Hesu! Boldog születésnapot! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép :flower1: :littlehearth:
Kép

Hálásan köszönöm neked is :littlehearth: !
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 13:19

Lányok!
Hogyan kell ide képet feltölteni?
Most valahogy nagyon ellenem van a technika.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 13:37

Hesu! Isten éltessen! Boldog szülinapot!

Mi ezzel a programmal szoktunk képeket feltölteni. Írtam segítséget hozzá:

https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=238
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 13:48

Fiam rakja újra a gépem. Ez a tavalyi ajándékom. Jobb későn, mint soha.... :)) Viszont megőszülök, mire kész lesz....
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 14:02

Kata, te jól tetted fel a videót, mert megjelenik. Az a probléma, hogy letörölték a yt-ról.

Nagyon aranyosak a szomszédaitok, hogy gondoltak rátok!

Most én is azt mondom, hogy ne menjetek ki, nehogy elcsússzatok. Itt még nem petárdáznak. Egyet se
hallottam eddig, de nincsenek illúzióim...

Ági! Azokat a leveleket tényleg nyomtathattam volna én is. Haha!

Megtaláltam a két őszapót!!! A két szélső madárkalácson falatoznak!. Egyem meg a szívüket!

Az a tengelic áradat! Hihetetlen. Tényleg nem láttam még ennyit egy helyen. Szerintem enni fogják a
faggyút is, csak még nem vették észre.

A ti karácsonyfátok is nagyon szép színes és formás! Lehet, hogy nincs is csúnya karifa? A nem zöld
színűektől idegenkedem, de feldíszítve ők is mutatósak lehetnek.

Ramosnak meg kellett közelről is vizsgálnia a fát. Mi Dundi érkezésével szoktunk le arról, hogy a fára
szaloncukrot tegyünk. Lehúzgálta (volna), és papírostul megette (volna), amit elért.

Jaj, de rossz lehet gép nélkül! Nem irigyellek!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 26. 14:37

Én meg már nem bírtam kivárni, hogy a végére érjek a Fall in Love-nak, elkezdtem fordítani.
Nagggyon tetszik!!!

Innen lehet letölteni a részeket, de Videán is fent lesz majd:

A jövő hét valamelyik napján elkezdem kitenni a feliratokat.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 15:17

Rita írta:Hesu! Isten éltessen! Boldog szülinapot!

Mi ezzel a programmal szoktunk képeket feltölteni. Írtam segítséget hozzá:

https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=238

Köszönöm szépen a köszöntést és a segítséget :littlehearth: !

Vissza: “Társalgó”