Van képem hozzá

nildiko

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 23. 19:03

Egyik karácsonyi ajándékom volt. Apukám kézírásával.

Világszép nádszál kisasszony.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 5:44

Szep reggelt!.Visszaertunk a kutyasetabol.Jeges az uttest.Csoki mar ujra durmol.Betettem a sutobe az 5 orat lassu tozon sulo oldalast.120 fokon kell sutni.Delutan mar csak lepiritom.Picit visszabujok az agyba teaval a kezemben.Szol a radio.Kb 1 ora lustalkidas kovetkezik..Kozben elolvasom mit irtatok.Sziasztok.Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 24. 8:14

Paggy, minden napra jut valamelyik gyermekemből és az öcsémékből is, úgyhogy nem leszek
teljesen egyedül. De számomra nem gond az se, ha magam vagyok. Sőt sokkal jobban érzem így
magam, mint egy olyan társsal, akit minden pillanatban a hátam közepére kívánok.

Jó főzőcskézést! Én most fogok elindulni a boltba és a piacra.

Én zenés mozgó képeslapok linkjét hoztam. Dolores által ismertem meg ezt az oldalt. Minden
alkalomra vannak képeslapok, mindig nagy sikert aratok velük.

https://www.jacquielawson.com/cards

Ezek mind karácsonyiak. Kezdéshez a kezdő képre kell kattintani.

https://www.jacquielawson.com/cards/christmas

Kata, a múltkor én is így jártam. Már szombat volt, de én azt hittem még csak péntek van. :))

Remélem, sikerült szerezned bejglit! Ha nem, az se baj, más sütike is megteszi.

Ildikó, a fenyőfák tetszenek a legjobban a képeslapodon. Olyanok, mintha egy nagyon régi, vintázs
üdvözlőlap lenne.

Nálatok sincs nagy karácsonyi vásár, ahogy látom. A sapkádat ott jártadkor vásároltad? Nagyon tetszik!
Nekem is kéne egy, mert most a kapucnit húzogatom a fejemre, de az meg nagyon zavar, ha oldalra
akarok nézni a zebránál például.

Nagyon megható az a fotó édesapád ajándékáról! Az unokád majd tovább örökíti az ő gyermekének.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 24. 8:16

Ide is beteszem az Örömhírekben lévő üdvözletemet.

MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓ- ÉS RAJONGÓTÁRSAMNAK KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 10:31

Sziasztok!Most jottem vissza a masodik kutyasetabol.Csuszik!!!!Vigyazzatok!
Rita!Megint olyan nagyon gusztusosak az eteleid,hogy kedvem lenne mindegyikbe belekistolni.Bar nekem sok mindent nem lehet amit bemutatsz,de azert inspiralok ezek a kepek.Es a reszleges boljtMindenkeppen kiprobalom.
Koszonom szepen a mozgo kepeslapokat.Meg sok mindennel el vagyok maradvaCsoki sokszori setaltatasa jol elfaraszt,de nem baj.
Kata!Sikerult mindent beszerezned?Hogy allsz?Tegnap megkinaltak lidlis bejglivel-finom volt.
Ildiko!koszonom szepen a feldiszitett karacsonyfakepet.Terebelyes,pompas fa!!!Klassz sapkat vettel, nekem is tetszik.Vettel mast is a vasarban?Kulon koszonom a sakkozok szobrat, a multkor is orultem neki..Nem tudom ,hogy Zalaegerszeg egesze olyan hangulatos-most, mint a feltett reszlet, mert azok igen.Nem ertem, mit rontottal el a fozesben?Elsoztad ?Apukad kezirasa neghato.Mar mi is abban a korban vagyunk, hogy nyomokat kell hagynunk magunk után.Megmutatom nalunk a konyveken kivul mi oroklodik.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 24. 10:57

sziasztok Lányok ! Még sehol sem vagyok, egyedül a husos káposzta van feltéve! A beiglit meg máshol elfelejtettem megkérdezni, inkább sima fonottkalácsot hoztam, hogy megvajazva meg házi lekvárral holnap az legyen a reggeli!
Már nem érek le a kisboltba, de annyi baj legyen, csak ásványvízet akartam volna venni! Minden más nagyjából van itthon, legalábbis van mihez nyúlni a két ünnep között is. Aztán egyébként sincs kőbe vésve hogy ma mindenáron süssek is valamit.
Úgyhogy egyenlőre ennyire futja.
Azért az is hogy eltévesztettem hogy milyen nap van ... huh
Azt már nem tudom behozni, de nem vagyok hajlandó idegeskedni miatta!
Ildikó, milyen helyes az a sapka, és milyen bájos az a régi könyv, a gyönyörű kézírással. A fenyőfa is milyen gyönyörű!
Én megelégszem ezzel is, hogy ilyet is láthatunk. Most itt esik az eső és +6 fok van, de hamar vissza fog hűlni, s akkor minden
korcsolyapálya lesz. De jó hogy tegnap mindent elhoztam egyébként a kisboltból is, így ami kell már onnan is itthon va.
Elemek is vannak, mert persze mindig olyankor van kedvük kifogyni, amikor az utolsó darab van már az egérben.
Egyébként a legrosszabb esetben lementem volna a benzinkúthoz és ott is lehet venni!!! S nem bóvlit, hanem jó minőségűt.

Én is mindenkinek szép, nyugodt, békés karácsonyi ünnepeket kívánok ! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 11:15

Ebben a dobozban van az összes ékszerem.
Kép
Kép
Nagyon szeretett apai nagymamám blúztűje.A blúz nyaki záródásán hordta.
Kép
Anyukám még a halálos ágyán is hordott gyűrűje. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: ^:)^ :littlehearth: :littlehearth: :flower1: :flower1:
Kép
Ez az én gyűrűm.50 éves koromban kaptam.Kis rubin kő és apró gyémánt benne.
Kép
Ilyen negyszögletes a formája.
Kép
3 generáció egy helyen. :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 11:27

Most pedig ásványi gyűrűket hordok ezüst foglalatban.Egészségi állapottól függően.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 12:22

Kedves Lányok!Boldog,békés ünnepeket kívánok!Szeretettel:Paggy %%- @};-
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 24. 16:06

Aranyos lett ez a kis felköszöntő!
Mindenkinek békés áldott karácsonyt, és jó egészséget!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 18:02

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 24. 18:53

Paggy, a szívből jövő ajándék minőségét nem nézi az ember..hanem örül neki. :x :D :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 24. 19:11

Lányok!Hazaértem.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 24. 19:49

Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! A betegeknek sikeres felépülést! :littlehearth:
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2021. december 24. 21:28

Kellemes és békés karácsonyt kívánok mindenkinek. Ez a mi kis fánk. Fiaimmal és a lányommal díszítettük fel tegnap, mert a feleségem a kórházban volt, mert ügyeletes.
Kép
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2021. december 24. 21:36

Hát én nem vagyok főző zseni, mert gépész vagyok, de szoktam főzni. A család és ismerősök szerint jól főzök, főleg a bográcsos ételeket. De a tálalás nem szép, így csak a wokban lévő ételt teszem be ide.
Kép
Kép
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2021. december 24. 21:40

Ez elvileg thai sült rizs. Fiúk és szerintem is finom volt. Feleségem dolgozott. Lányom meg soha nem kóstolja meg az ázsiai ételeket. Étteremben sem. Azt mondta jó illata van.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 25. 7:44

Paggy írta:https://www.youtube.com/watch?v=iIiqxyIuMJk

Ez az egyik legcsodálatosabb dal ami elhangozhatott ebben az időszakban.

Elthan, köszönöm ezt a remek receptet amit elkészítettél...nagyon guszta, én tuti megkóstoltam volna! :D :flower1: :littlehearth:
Aranyos lett a fátok is, és megemelem kalapom feleséged és az összes egészségügyben dolgozók előtt is, akik áldozatosan teszik a dolgukat ilyenkor is!
Ugyanígy a rendőrségnek, határőrségnek és mindenkinek, akik ilyen időben, ilyenkor is, bármilyen formában kell helytálljanak!
Valamint a családjuk előtt is, hiszen valahol ők is meghozzák az áldozatot azzal, hogy nem tudják maradéktalanul a családdal tölteni az ünnepi időt! :x :flower1: :littlehearth: :ymhug:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. december 25. 16:01

Van egy barátom, aki most nagy bánatban van. Neki ígértem az év elejére a Lackfi kötetemet, a "Minden napra egy sztori"-t. Szerettem volna egy darabkát megőrizni magamnak belőle úgy, hogy rögtön elérhető legyen számomra, ezért kimásoltam az egyik karácsony környéki rövid novellát. Gondoltam, megosztom azokkal, akik kíváncsiak rá.
Spoiler: mutasd
Lackfi János – Megérkezni
Hat gyermek (és persze három unoka) mellett nincs szükségem extrém sportra, se raftingra, se gleccsermászásra, se semmibe ugrásra. A mi családunk élete köznapokon nem gyertyafényes idill, sokkal inkább artistaszám fenn a cirkuszkupolában: mindenki pörög, repül, szaltózik, zuhan, valamerről valamerre, és ha észnél vagy, kinyúl egy kéz, időben elkap, és nem pottyansz a mélybe. Éppen ezért nagyon kell figyelni a többiekre. Jó néhány éve eladtuk kis házunkat, azzal, hogy szép újat építünk majd helyette. Természetesen esőben költöztünk, hogy legyen már benne kihívás, csurom vizesen cipeltük a kétszáznál több könyvesdobozt, a sok ember végtelen motyóját.
A költözés estéjén ezer dolgom lett volna még, ám csak gubbaszkodtam a méregdrága, de eléggé lepukkadt átmeneti albérlet teraszán, a sötétben, egy sámlin. Feleségem visszaszaladt kitakarítani a régi házat. Engem viszont összenyomott ez az egész, mintha tönkretettük volna az életünket, pedig ezerszer átgondoltuk a döntést. Hallottam, hogy a házban szólongat egyik-másik gyerek, mégsem volt erőm felállni. Nem voltam sem apa, sem férfi, sem magyar, se testvér.
Hirtelen nyílt az ajtó, megjelent akkor nyolcéves Ágnes lányom, átölelt, és nem holmi köznapi aggályokkal állt elő. Nem kérdezte, most mit fogunk enni. Sem hogy az ezer dobozból melyikben vannak holnapra a sulicuccok. Sem hogy hová fogunk lefeküdni. Sem hogy hol találunk pizsamát, holnapra ruhát. Pedig mindezek igen értelmes és húsba vágó kérdések lettek volna. Ehelyett egyszerűen adott egy puszit, és azt mondta: „szeretlek, apa”. Aztán visszaszaladt a házba.
Akkor ez volt a kinyúló kéz, mely tovább lendített. Mint egy rendes apa, egy rendes ember, képes voltam felkelni, vacsorát és rendet teremteni elő a káoszban gyerekeimnek. Nos, ez a karácsony egyik fő titka: nem mindig az az erősebb, aki annak látszik. Ahol újszülött érkezik, abban a házban minden (szülők, nagyszülők, testvérek, állatok, háztartási eszközök) elkezd körülötte keringeni, mint valami bolygórendszer. És a gyermek nézésével, közelségével mázsás terheket vehet le a felnőtt vállakról. Megtarthatja tenyerén az egész világot. A világ üdvözítője, a világegyetem középpontja, az ember, aki egyben Isten is, ott sivalkodik, mint apró, magatehetetlen kis pocok, aki mindenben rászorul az őt körülvevőkre. Vagyis miránk.

Ezen felül van egy kedves karácsonyi dal, amit ajánlok szeretettel mindazoknak, akiket érdekel. ITT
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 25. 16:48

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok!

Képrestaurants in hampstead nc
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2021. december 25. 16:50

Igaz, hogy már régi, de nekem ez hozza meg a karácsonyi hangulatom pár éve:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 25. 18:42

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 25. 19:32

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
Írtam már egy választ, de nem ma, DE egyszer csak kilőttem valahogy, még az elküldés előtt.
Nem tudom mennyire tudom összeszedni magam, lehet, hogy hiányos lesz.
Kata a bejglibe, ami összesen 1 kg lisztből készül és 6 rúd, abban 4o-4o dk dió és mák van, tehát összesen 8o db. a mák így is nagyon sok, legközelebb nem teszek bele ennyit. A dióból kell. Már fogy.

Paggy, azóta remélem már megrendezted a szép karácsonyt. Megnéztem az ereklyédet, nekem is van még pár db. és filléres emlékeim is vannak. Tele van vele egy-két fiók. Selejtezni kellene. Köszönöm a felénekelt karácsonyi dalt. Az elveszett válaszlevélben már írtam róla, de hát valahol az éterben kering, a karácsonyfámmal együtt. Mikor a kutyát kiviszem, az erdő alján nincs senki, akkor énekelni szoktam, mostanában éppen a karácsonyit.

Rita, semmiképpen sem tenném fel a yt-ra a videót, nem szeretném más gyermekét ott mutogatni, bár éppen elég sok fotója van a Fb-on, de ő van a kutyával. Lemondtam róla, azt hiszem ezt még megírtam.
Köszönöm a sós tál receptjét, még meggondolom, hogy megcsinálom-e mert igazán nem sok helyem van. Ha már meglenne ez a gyönyörűség, nagyon sajnálnám megszüntetni. nekem valahol megvan Buldózer oldala, de már régen jártam ott. Majd megkeresem az elmentettek között, bár az nagyon hosszú lista.
A sapkát nem most vettem, az régi, és itthon fényképeztem le. Én varrtam rá a szőrmét. A vásárban sokkal szebbek voltak.
A zöldséges ételek nagyon szépek.A képeslap kísérleti jellegű volt. Köszönöm hogy megnézted. A jó kívánság viszont igazi, és aktuális.

Kata, láttam megvetted a kis világító fácskát, nekem egy angyalkám van, amit tegnap kaptam.
Köszönöm a kar. jókívánságokat.
Dorina köszönöm a Lackfi féle írást. Jó volt olvasni.
Vidéki Éva, igazán nagyon tetszik a karácsonyi lapod, a telefonomon is rajt van, annyira kedves és hangulatos.

Tegnap megtartottuk a szent karácsony estét, ahogy szoktuk. Vacsora 6 személyre, erre több napig készültünk a lányommal. A fiam és párja, valamint unoka és barátnő, valami új játékot játszottak /neked kellett volna megtanulni Paggy/ és közben még sütöttem a husit. Hagyományos étel volt. Akkorákat nevettek, mostanában nem is hallottam még ilyen nevetéseket.Jól esett hallani. Ma nem kellett főzni, mindenből maradt.Fiamék is vittek magukkal. Sokat főztem/tünk.
Szép idő volt nálunk sütött a nap, nem volt eső, és fagy.
Délután festéshez készülődtem, de mire összeszedtem a hozzávaló cullangokat, elment a kedvem tőle, majd holnap, most már minden összekerestem hozzá, és kivázlatoltam. Aztán majd meglátom. Filmeztem, aludtam, kutyával mentem.
Mindenkire gondoltam, Ágit nem láttam.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 25. 19:35

The magic of the Asian series

Erről az oldalról van szó?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 25. 20:38

Kedves Mindenki!
Még nem olvastalak el Benneteket, de holnap mindenképp megteszem.
Sok minden történt, most ülni sem tudok már annyira fáradt és álmos vagyok
Mindenkinek szép karácsonyt kivánok!
Képek is jönnek majd.... holnap.... remélem..... meg irok normálisan.
Nálunk szakad az eső.

Évának boldog névnapot szeretettel! :-)

Vissza: “Társalgó”