Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 17. 19:21

Na Nemesdéden is beütött a krakk, elvitte a vihar a Bori épületének egy részét, s arra a részre már nem érvényes a biztosítása, mert nem tudott havi 15 ezret fizetni! Annyi lett volna, ha mindenre érvényeset akart volna. Még a konyhában is folyt a víz befelé kintről főlülről meg az eső, dörgés villámlás. Azt mondta, életében nem félt még ennyire! A tüzoltók sem tudtak segíteni, mert nem volt hova kiszivattyúzni a vizet! Hihetetlen!
A polgi meg semmit nem segít, még fóliát sem.
Viszont ez egy régi vályogház, és a ház egyik része megroggyant, ahogy megsérűlt a tető. Kegyetlen világ van arra is.

:( :-?? x_x :-q
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 17. 19:38

Kata! Nagyon szépek a győri képeid, többször említettem már, hogy mindig örülök, ha látom Győrt, mivel az egyik kedvenc városom. Mégis utoljára 2019. nyarán jártam ott, ugye a pandémia. Samu (szép a Sámuel is, de nekem kicsit távolságtartó), úgy érzékeltem, jól érezte magát a kiruccanáson, kedvesek a képek róla.
Amúgy örülök, hogy a fizimiskám nem okozott csalódást neked.
Paggy! Valóban 2019-ben fordítottam a térképészről készült kosztümös filmet, örülök, hogy tetszett. Sokat dolgoztam vele, mert csak egy nagyon rossz angol felirat volt hozzá, így nagyon kellett hegyeznem a fülemet a koreai beszédre. Csak hallás után, aki még nem tud igazán jól, alaposan félreértheti, amit ezen a nyelven mondanak. Én pedig csak tanulom és tanulni fogom holtomig, ha nem megy el közben a sütnivalóm. Remélem, pont ez tartja kicsit karban az agyamat.
Unokákról szólva, nagyon tetszett, amit írtál
"Lilla még hasfájós is volt.Amikor vigyáztam a kis idegenke jövevényre elkezdtem halkan beszélni hozzá,majd később énekelgettem.S egyszer csak rámnézett.A szemünk találkozott és láttam,hogy egy értelmes lény rejtőzik benne.HúHA,ehhez nekem közöm van!!!És akkor elkezdődött az a gyönyörű,mesés kapcsolat,ami csak az unoka és a nagyszülők között van.Már ráérsz,már belemehetsz a bolondozásba,már vele együtt bámulgatsz.Lesz időd,lelassulsz és szépségeket veszel észre.Ki ne hagyd!Majd meglátod!! :flower1: :flower1: :flower1: Ne tarts tőle!!!Biztosan jó lesz és élvezni fogod az együttléted.nem rögtön,majd fokozatosan alakul."
Nagyon igaz, és eszembe jutott egy régi történet, Ágnesem Dávidot egész kicsi korában hagyta nálam, vigyázzak rá. Úgy másfél éves lehetett, ma már 26 éves. Egy idő után minden különös ok nélkül elkezdett sírni, mindent megpróbáltam, lementünk a ház körüli füves területre, ott sétáltam vele, karomba vettem. Elég sok idő telt el, amire abbahagyta. Felmentünk. Dávid lehuppant a padlóra, lekapta a szemüvegét. Ma is emlékszem, a gyerekszemüveg drótkeretes volt, két kis köralakú lencsével. Aztán éktelenül elkezdett bömbölni. Olyan volt a dolog, mintha eldöntötte volna, hogy szemüvegben nem lehet úgy istenigazából bőgni. Megjegyzem okos kisfiú volt, és felnőttként is megállja a helyét.
Egyébként meg, amikor ő megszületett és még kicsi korában is, még ezerrel dolgoztam, soha nem volt elég időm.
Amúgy, Ágnes a nevelt lányom, és az édesapja halt meg most, akiről a barátomként írtam korábban. Igen, néha létezik férfi és nő között is tartós barátság. (Most nem mesélem el négyünk - Ágnes édesanyja és édesapja, a férjem és én - történetét, de azt gondolom, párját ritkítja egy ilyen négyes barátság.) Ágnes kedvéért tettem fel a blogomba egy videót. Nem most került a kezembe, és eltettem, hogy majd lefordítom. Most elkészítettem hozzá a magyar feliratot. Aki megnézi, rájön, hogy nem csak exportcikk gyanánt kezelt énekesek léteznek Dél-Koreában.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 17. 19:45

Ui: Kata, szörnyűek ezek a viharok. Nemrégiben a húgomék házának tetejét tette tönkre, a kertet, és minden kinti dolgot megrongált, ott is nagy volt a kár. Szerencse, hogy nekik volt biztosításuk.
A jövőre nézve, sok gond lesz, és többek között ezért még drágábbak lesznek a biztosítások. :( :(
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 18. 8:55

sziasztok Lányok.!
Dorina, a kisugárzásra is értettem! Én sajnos nem vagyok fotogén alkat! Anyum nagyon szép volt még az utolsó képen is.
Sajnos jobban hasonlítok apura, bár a rokonok mindig fele fele arányt mondtak :)) .
De én annak örültem ha anyut mondták. ;) :D .
az unokázás nekem sajnos nem adatik meg, de ha kell nagyon szívesen vigyázok más gyerekére, a gyüliben is rengetegszer voltam gyerekvigyázó. Persze a csecsemő részlegen. Nagyon szerettem őket, és nagyon jólesett az a bizalom, ahogy viszonyultak hozzám.
De amikor felerősödtek az izületi fájdalmak már inkább nem vállaltam, féltem hogy esetleg valakit kiejtek a kezemből.
Jobb megelőzni a bajt.
Most gyorsan összekapom magam ill. magunkat. Megyünk a háziorvoshoz! Utána belváros, majd haza. Remélem tudok egy két képet csinálni! Hozok majd egy két nemesdédi képet is. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 9:30

Sziasztok!Csak beköszönök és hoztam egy pesti érdekességet.Dorina
Spoiler: mutasd
megértelek,hogy óriási veszteség ért,ÁM LEGALÁBB VAN MIRE EMLÉKEZNED.Bár nehéz az éveink számának gyarapodásával új barátokra szert tenni,de azért nem reménytelen,ha nem azt várjuk,hogy ugyanolyan érzés lesz,mint régen.
Kedves Dorina ne szomorkodj sokáig!Inkább fényképezz és persze fordíts a mi örömünkre!!! :-bd :flower1: :flower1: :flower1: Lányok!Tudom, nincs lehetőségetek eljönni,de pont ezért megyek el néhány helyre.Nem szívfájdítónak ,csak a "jó kis eseményekről" tájékoztatni.
https://eotvos10.hu/esemenyek/terezvaro ... 1meNta9wbI
Természetesen csak egy pár órát töltök ott,már ki is választottam egy nekem tetsző programot.Azért, játékként ,kíváncsi lennék TI mit választanátok?
Kata!Jó sétálgatást Sámuellel vagy Samuval.Igen, a Samu közvetlenebb.Attól még szeretettel írja az ember.Pld.néhány barátnőmet én sem becézek,mert olyan a személyisége,hogy vicces lenne becézni,viszont szeretem őket. :littlehearth: Néhány embert pedig azért,hogy kifejezzem a jókedvet,amit a személyisége gyakorol rám.pld Ágika itt.Ritka dolog a jókedv ,meg kell becsülni.Biztosan írtam,hogy anyukám mindig színes ruhákat hordott idősen is.Kellett is neki,hogy egyensúlyban legyen. Ő erről nem tudott, nem is ismerte volna el,mert KOMOR ,SZIGORÚ,KATEGORIKUS ítéletekkel rendelkező ember volt.A lelke elintézte vagy az ÉGIEK,hogy a tarka tetsszen neki.
Spoiler: mutasd
Bocsánat anyukám,hogy kibeszéllek,de onnan FENTRŐL biztosan látod a lelkem,hogy szeretettel teszem és magamat is kellő öniróniával próbálom kezelni.

Na ,már megint pletykálok!! :(( Megyek ide meg oda..Főzök,porszívózok,nyulakat takarítok.Sziasztok.Ja még a furulyát is gyakorolnom kell,mert nagyon ellustultam.Szeptembertől újra tanulunk Lillával,sőt még az egyik barátnőm is "'feliratkozott".FUTOK?futok Lányok!!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 9:52

Persze még 1 "valami".Visszajön a manufaktúra???
https://www.newchic.com/theme-men-shoes ... country=97
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 12:36

TÉMA a NYÁR.Fotók következnek az idei nyárról.A FOTÓZZ INSTAGRAMRÓL c.könyv első feladata.
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 12:50

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 12:58

Kép

Kép
Ennyi volt a jónéhány közül csak úgy találomra.Üdv:Paggy %%- @};-
Nagy örömmel nézném a Ti hasonló témájú képeiteket. :flower1: :littlehearth: \:D/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 18. 13:12

Elfelejtettem feltenni a következő feladatot.
Képhow to make screen shot
A téma még marad 2 hétig,de hozzájön:
Kép
Az 1. pont...Hangolódj rá a különböző napszakokra....Ilyent már csináltam a konyhaablakkal.Most máshová megyek.....és úgy próbálom a fény-árnyék ellentétet a NYÁR témakörében rögzíteni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 18. 16:17

hahah Paggy, akkor anélkül hogy tudtam volna teljesítettem a házi feladatot!
Gyorsan felteszem a képeket, mert frászt kapok ahogy kinéz a szőnyeg, szabályosan kiabál a porszívó után! :)) :-bd
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/235454994_4540227139355525_2933832342851410820_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HsgKDe4NHR4AX9UncJi&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=523ac953ff7
14505385be01de9183bbf&oe=61421F87[/img]

szerda délelőtt!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
utolsó kép hazaértünk, és egy utolsó felhőkép várt engem.. :x ;;) :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 14:13

Kedves Kata!Különlegesek az éjszakai képek,szinte művészi fotók.El is mentettem 2-t belőlük.A nyári, fény-árnyék fotók,is nagyon klasszak.Harsogó zöld minden.Aranyos Samu,amint baktat a szatyorral.Valamin felháborodott???? :)) :flower1: Köszönöm nagyon a képeket. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Lányok!Most csak keveset írok,mert az éjjel a falat kapartam a görcsöktől.Nem szabadott volna,de én egy olyan idióta vagyok,szóval megettem a beteg beleimmel 1 jó nagy merőkanál tejfölös gombagulyást.ISTENI FINOM VOLT A LOPOTT ÉLVEZET.Meg is lett a böjtje!!!!!! :(( :(( :(( .Most is nagyon görcsölök.NoSpát vettem be és fekszem az ágyban.Szóval IHAJ_CSUHAJ van a beleimben.MEGÉRDEMELTEM.Sőt még egy kis kenyérkét is befaltam hozzá!!!Finom friss MELEG!!!!! :(( :(( :(( :(( [-x [-x [-x volt.Na azután.....!
Lányok most csak felteszem amiket akartam.fene tudja mikor jövök.Szép ünnepet kívánok!Legyetek jókedvűek,mert bár nehéz,de szép az élet,legalábbis szerintem.És mindenképpen fotózzátok le,ami tetszik nektek,nézzetek utáni,hogy mit láttatok.Sokat tanultam belőle...ÉS semmiképpen ne hagyjátok abba a mozgást,még ha a szobában kell is ide-oda járkálni.A rádióban hallottam egy pasiról,aki a pandémia alatt 1500km-t tett meg otthon.Lemértem a szobaablak és a konyhafal között 12 m van ...az oda vissza 24m!!!Sziasztok.Gyorsan felteszem azt a3 szépséget,amit holnapra szántam.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 14:21

Vietnámban a Mekong folyóban termesztenek növényeket.Hogy honnan vettem ezt??Hát kezembe akadt a NATIONALGEOGRAPHIC 2019 aug-i száma.Egy fotót láttam ott és annak néztem utána.
Kép

https://www.alamy.com/sa-dec-flower-vil ... 43689.html

https://www.google.com/search?q=olivier ... oogle-coop

https://www.olivierapicella.com/portfolio---Itt sok képet láthattok tőle
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 14:38

Egy francia cikkből vettem és GOOGLE fordítóval készült:
Vietnam szépsége egy francia fotós szemüvegén keresztül Egyes műveit az a megtiszteltetés érte, hogy olyan rangos folyóiratokban publikáltak, mint a National Geographic.
>> A CNBC dicséri Mù Cang Chai szépségét
>> Vietnam külföldi fotósok szemüvegén keresztül

A "Sea Explorers II" 2019 májusától / júniusától a "JestarPacific" magazin címlapján volt.
Fotó: Olivier Apicella / CVN
Mielőtt „szerelmi kapcsolatát” fotózással kezdte, Olivier Apicella egy világhírű konténerszállító csoportnál töltött be pozíciót.

2013 -ban Beninben (Afrika) kapott állást, ahol a vad természet és a kultúra szempontjából egy teljesen új világgal szembesült. Foglalkozni kezdett, és a napokban szenvedély született.

Benin után egy új külföldi munka, ezúttal Ho Si Minh -városban lehetővé tette Olivier számára, hogy elmélyítse a fotózás iránti szenvedélyét. Minél több időt töltött a fényképezőgéppel, annál jobban nőtt a fotózás iránti szeretet.

Egy napon Olivier rájött, hogy a fotózás már nem csak hobbi ... 2018 elején merész döntést hozott: abbahagyta munkáját, hogy teljes mértékben a hobbijának szentelje magát, és még megpróbál is élni vele.

Egy "nuoc mam" termelő faluban, Phan Thiêtben, Binh Thuân tartományban (Központ).
Fotó: Olivier Apicella / CVN

Mindez Vietnamban történt, ezt az országot Olivier így írja le: "ahol mindent megtalálok, amire szükségem van. Jó egyensúly a modernitás és a hagyományok között. Egy ország, ahol nagy kulturális sokszínűség és barátságos emberek".

"Majdnem három éve élek Vietnamban. Az első két évben egy francia cégnél dolgoztam, majd lemondtam, hogy körülbelül egy éve teljes munkaidőben a fotózásnak szenteljem magam" - mondta. És hozzátéve, hogy főleg szerény embereket fényképez a munkahelyén.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 14:38

A másik szépség:

https://www.travelo.hu/rendezveny/20210 ... ott_a_06_n
13 EZER ORCHIDEA LÓG A MENNYEZETRŐL A JAPÁN LEBEGŐ VIRÁGOSKERTBEN
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 14:43

Végül Áginak küldöm.Micsoda szépségek vannak Szegeden!!
Mi ez az üvegablak????
http://szegedtourism.hu/hu/latogass-sze ... -vegen-is/
Ez még a júliusi programban volt ÁGIKA:
https://szeged.hu/hirek/37443/szeged-el ... uzal-teren HŰHA!!!!!!!! :-bd :ymdaydream:
Látjátuk feleim szümtükhel,---micsoda
--értékek vannak a közelünkben ,csak nem vesszük észtre?!Győr gyönyörű,Szeged gyönyörű,Pécs gyönyörű,Miskolc környéke gyönyörű és a város nagyon érdekes,Zala csodás táj tele finomsággal ,fantasztikus fényekkel-árnyékokkal-gyógyfürdővel....sorolhatnám sokáig.Na de ne soroljam,hanem menjek görcsölni az ágyamba és eszembe ne jusson mégegyszer a nagyon-nagyon finom ételeket megkóstolni.Marad,amit a diétásnővér mondott:
-Maga csak egye a jóízű fehérrépa főzeléket ...!Próbálja ki,nem fog csalódni,de nem ám tejföllel!! :(( :(( :)
PÁPÁ LÁNYOK!!!!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 19. 16:50

sziasztok Lányok! Most csak beköszönök . ma nem ittam rendes kávét, és olyan vagyok mint aki 3 napja nem aludt semmit.
Paggy, olvasom, hogy milyen tortúrád van! Hát nagyon sajnállak. Nem semmi az epegörcs, semmivel sem jobb mint anno a
menzeszünk! Nálam a nospa sajnos már nem válik be, de ami még rosszabb, hogy majdnem elájulok tőle! Úgyhogy ment a érzékenységi dolgok közé. ..
Cataflam szokott a legrosszabb esetben hatni. Vigyázz magadra, néha én is úgy járok, hogy nem bírok magammal, s megkóstolok, megeszek dolgokat. Aztán futás az allergia gyógyszerért! Úgy kell nekem. Minek kísérletezem. :-q
De fő a torkosság ugye.. :)) :(( :)) . Szóval már én is számtalanszor megígértem magamnak hogy nullszalldós a gomba
tartalmu étel, de hát nem sok van benne stb, meg úgyis csak pár kanál...stb....Pedig most is olyan kaját találtam, amihez ha igazán finomra akarom a kaját kell bele :(( . Kellett nekem ezt a receptet megtalálni!
De lehet juszt is másként fogom megcsinálni!
A linkeket holnapra hagyom. hogy nézegetni, olvasni is legyen majd mit.!
Gyógyulgass, mentatea ilyenkor nem segít? :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 19. 18:30

Köszönöm szépen Kata.Jól leszerepeltem már sokadszor itt.Torkos vagyok.Lányok az a baj,hogy néha rám is rámjön a szomorúság,vagy megbántottnak érzem magam VAGY este egy jó kis sorozatrész-fokozzuk az élvezetet 3 kocka!!! CSOKI /de már nem/ CSAK ANNYIRA JELLEGTELEN DOLGOKAT LEHET ENNI EZZEL A DIÉTÁVAL,HOGY NÉHA AZT MONDOM LE VAN SZ...VA.Erről le kell mondanom.Csak hogy ha fáradt vayok,vagy túlpörgettem magam.....most sorolom a kifogásokat...Szóval Lányok!Jól leszerepeltem. :(( :(( :(( Pedig már nagyon rezeg a léc !!!
A másik Lányok!Ne haragudjatok,ha szószátyár vagyok!Főleg az az oka,hogy szerettelek volna meggyőzni BENNETEKET,hogy legyen ez itt egy országismerő közösség,hogy ne felülről mondják meg mi van az országban,hanem mi magunknak is legyenek ismereteink,legalább a korosztályunk helyzetéről ,valamint ne keseredjünk el.MORBID LESZ!!!!!!!!!!HALÁLUNKIG ÉLJÜNK/szellemileg és valamennyire fizikailag aktív éltet/!!!Tudom, ki vagyok én,hogy ilyenre biztassalak Titeket?,--SENKI---csak van egy ötletem,elképzelésem és ezt megosztom -mint annyian mások.Úgy, hogy bocsánat ,ha hangosnak vagy erőszakosnak tűnök.
A harmadik,hogy most kimerült vagyok pár hónapja.Sok minden megviselt.Néha rossz dolgokat vetítek bele közömbös helyzetekbe és jól elszenvedgetek magamban,azután "megvilágosodom" és összekapom magam.Erre és mindenre,ami nem halálosan nagy probléma ,vagy nem megoldható,jó a figyelemelterelés.Pld.fényképezés.DE MIT??,CSAK AMIHEZ KÖZÖM VAN.Annyi jó dolog van a NETEN,soha fel sem érek hozzá,Ám a FOTÓZZ INSTAGRAMRA c.könyv változtat a nézőpontomon.Másféle képeket készíthetek.
Csinálhatnék olyan gyönyörű ételfotókat mint Rita.Mert hát Lányok ,valljuk be őszintén ,nagyon guszták,még ha nem is készítjük el ,sarkall az életmódváltásra.Vagy Kata némelyik felhője igazán megmozgatja a fantáziánkat.Ági ,Ildikó,Dorina "MÁNIÁI"..... :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: Nem érdekes ennyiféle ember szemüvegén át kukucskálni?Nekem meg nagyon nagy élmény járni Budapestet ,nézelődök mindenhol.
Na most megint sok vagyok.Már elmosogattam és főztem a páromnak egy semminevű ételt.Hagyma párolva rá kolbász,rá sűrített paradicsom,kockára vágott krumpli,zellerlevél,és apróra vágott cukkini+ fűszerek.Nem rossz/a nyelvem hegyét dugtam csak bele/.Megyek mosogatni,azután kutyázok,majd visszabújok az ágyba.Nem tudom Ti szoktatok-e nappal vetett ágyba feküdni betegség nélkül?ÉN SOHA.LELKIISMERET FURDALÁSOM LETT HÁNYÁS ÉS GÖRCSÖLÉS KÖZEPETTE.Megengedhetem-e ezt magamnak?Nehezen hiszem el,hogy tényleg néha igen. :))
Lányok! A páromnak már csak 5 alkalommal megy dolgozni.Nyilván fogok vele is mászkálni,de magának kell kitalálnia ,hogy mivel fog foglalkozni.Javasoltam néhány dolgot,amiket szokásos módon azonnal leszólt :littlehearth: de ismerem hamarosan néhányat biztosan kipróbál.Ismerem.Visszafelé is igaz.Nagyon sokszor igaza van a dolgok megítélésében,csak zavar,hogy állandóan kritikus mindennel és mindenkivel szemben.Egyébként jóindulatú .Biztos írtam,hogy anyukám is ilyen volt.ŐŐŐŐŐŐ,mindenkinek megmondta a véleményét/JESSZUS MENNYIRE HASONLÍTOK MÁR RÁ ÉN IS-ujujuju :(( /--Most már tényleg megyek.Sziasztok.Ne sajnáljatok,már megérdemeltem a görcsöket!!! :))HŰHA SZAGOK JÖNNEK A KONYHÁBÓL---a sárgaborsó fő!!!!!!!!SIETEK....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 19. 19:03

Szia Paggy, jól megnevettettél, a szagokkal...hát ha valamit azt biztosan nem fogok főzni! Ellenben imádjuk a lencsét!
Mégsem csinálok gyakran, a mustárosat szeretem a legjobban! Mióta kipróbáltam, semmi más változat nem ízlik annyira, mint az.
Egyébként, szerintem nyugodtan lefeküdhetsz vetetlen ágyba is napközben, nálunk a kisszoba sosincs szinte bevetve! az a hálószoba!
S Samu úgyis széttúrja, mert ő ragaszkodik az ágyához!
B6 vagy 1 vitamint is kellene szedned most. És apró kortyokban teát! És abba egy pinduri só és egy szem kockacukor!
Elveszi a keserű epeízt a szájból. további teljes és gyors gyógyulást! Vigyázz magadra, és mindenki magára!
Nem tudom milyen lesz a Tüzijáték, remélem megéri majd a sok szépség amiben részünk lesz, nekem csak a monitoron keresztül, mert Samuel fél mindentől ami hangos. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 19. 21:19

Szép jó estét mindenkinek!
Paggy, hiába irod, hogy ne sajnáljunk,mert megérdemled, én akkor is sajnálom ami történt. Pihenj, feküdj!
Ha vetett ágyba akkor abba, ha vetetlenbe, akkor abba. Este mikor kimentem megnézni Ramos megint mi a bánatot ugat folyamatosan -a szomszéd vágta este nyolckor a füvet -, elgondoltam, hogy ha én egyedül lennék napközbe, biztos vetett ágyba feküdnék és aludnék.
Mivel nagy az ágyam 160-as és a matrac is vastag, igy azt megemelni gerincpróbáló. Igy két pléddel letakarom és napközben bugyiban simán fekszek rajta. Lelkiismeret furdalás nélkül. :-)
Ma társultam hozzád. Ebéd után gyors elmentem még egy turmixot venni az albérlőknek, és majd kinyúltam mire hazaértem. Irtam,hogy a második oltás még rátett az elsőnek a vastagbél mellékhatásra. A nadrágot két hónapja alig birom begombolni. Volt olyan görcsöm, ráadásul a bicikliút huppanói..., ha nem szégyeltem volna feljajjdulok ahogy tekerek. Alig birtam hazamenni.
Az egyik festős társnak ugyanilyen problémái vannak, csak ő már szinte alig bir valamit enni. Hamarabb kapta meg valamennyivel a pfeizert mint én.
Ma otthon voltunk, daráló kész, igy a csirkék ehetik a darált kukoricát meg búzát. Mondjuk a másodikat nem tudom szokták-e darálni. Jó vagyok én is, nem? Falusi lány és fogalma sincs. :-)
Megjöttek a szép párnahuzatok és remélem hogy holnap van az utolsó, hogy a lakásba kell mennem, aztán nemsokára megjön mindkét srác és ennyi volt. Ma néztem meg a szir konyhát, hogy valami fogalmam legyen az étkezésről, ha sütit akarok nekik csinálni.

Paggy, irtam azt is, hogy olyan jó, hogy tevékenyen bemutatod a várost. Megnéztem az anyagot, tudtam róla, hogy léteznek a kiállitások, de nem is tudom minek kellene történni, hogy nyakamba vegyem a várost...
Festeni sem festettem már mióta. Ihlet kell hozzá, meg időm sincs. Tésztát is kellene csinálni, de azt is húzom....

Vigyázzon mindenki magára, jó éjt!Í
Holnap jön a nagy durrogtatás. Hogy nincs más amire ezt a sok pénzt el tudnák költeni?
Megyek megnézem a keritést, mert gyanús, hogy a második szomszéd kutyája megint itt van a kertnél. A fenébe nem képes azt a .... keritést megcsinálni. Bezzeg kell másik kutya a meglévő mellé, arra van pénz. Még dicsekedett is mennyiért vette .... - mondjuk nem nekem :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 19. 22:31

Na lányok..úgy látszik egy húron pendülünk... :D ;;)
Mindenesetre ezek szerint én jártam a legjobban az oltással.Én megúsztam izomfájdalommal és alvással, de időjárás változáskor sokkal erősebbek viszont az izületi gondjaim. DE mindegy, inkább ez, mint elkapni ezt a nem éppen felséges koronát.! Mert a pakliban ugyan benne van hogy így is elkaphatjuk, sőt,..de nem mindegy milyen módon szalad át rajtunk, elég e egy gyógyszer, gyulladáscsökkentő, vagy lélegeztetőgép. az utolsót meg nem is mondom.
Egyéként az jutott eszembe, hogy tudom nem igen vagy gyógyszerpárti, de az emlékeimben az van hogy te kiprobáltad a cannabisz cseppeket, amiket a gyógynövényben adnak. Abban van olyan dózisú ami az emésztést, és a görcsöket is segíti elmulasztani. De max 2 cseppel szabad csak kezdeni. Szerintem egy próbát megér. Én az oltás előtt egy héttel hagytam abba, s jó is hogy írunk róla, mert megint elkezdem majd. Muszáj lesz, mert megint nem akarja a forgóm az igazságot hogy hol a helye. Vese gerinc szintén.
Nem tudom írtam e de végre van lépésszámláló a telefonon, így látom hogy kb mekkora séta az ami minimum kellene hogy meg legyen ejtve, egyenlőre kétnaponta, aztán majd naponta!..fő a fokozatosság. S ugye a másik ok hogy egy egy bevásárlás alkalmával, mivel cipeltem a bev.kosarat, majd megszakadtam.. Aztán meg emelés a buszra fel, aztán le...
no com...még most is nyöszörgök, miközben itt ülök!

Én örülök a tüzijátéknak, nagyon szépnek találom, és szerintem itt a sok baj miatt is kell hogy egy kicsit elfeldkezhessünk magunkról, és a szép dolgokkal foglalkozhassunk, hiszen tavaly el is maradt.
Ráadásul külön repülős bemutató is lesz. Sajnos ilyeneken nem tudok személyesen ott lenni, mert Samuel nagyon fél mindenféle hangos dologtól. Még az utcai vonulástól is. Pedig olyan szívesen sétálnék én is egy kis forgatagban..

az idén lemaradtam a gyönyörű barokk esküvőről is! Hát ha megadatik, és lesz jövöre is, valahogy megoldom, hogy ha távolabb is legalább a hangulatát lássam és érezzem.

Mindenkinek gyógyulást, és nagyon szép hosszúhétvégét kívánok. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 20. 10:31

https://mult-kor.hu/egyensulyteremto-ke ... a-20190815
Egyensúlyteremtő képességében rejlett Szent István sikereinek titka
......969-ben született Esztergomban Vajk néven. Apja, Géza nagyfejedelem a hagyomány szerint Árpád vezér dédunokája, anyja, Sarolt az Erdélyben uralkodó Gyulák leszármazottja volt. Géza felismerte, hogy népe európai beilleszkedése csak a kereszténység felvétele révén lehetséges, ezért 972-ben papokat kért I. Ottó német-római császártól.............../RÉSZLET A FENTI CIKKBŐL/
SZERINTEM EZT ÉRDEMES ELOLVASNI :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 20. 10:42

Kép
István királyt ábrázoló iniciálénál kinyitott krónika két lapja bal felső: Géza magyar fejedelem bal alsó: Koppány vezér lefejezése jobb: I. István magyar király

A Képes krónika (Chronicon pictum) egy latin nyelven írt krónika, illetve az azt tartalmazó kódex, amely 1360 körül készült Nagy Lajos budai udvarában, szerzője feltehetően Kálti Márk. Anjou királyainkat egy festő-család három generációja szolgálta. A nagyapa, Hertul, talán Nápolyból behívott olasz mester volt, s Károly Róbertnek dolgozott. Az apa, Miklós, I. Lajos király szolgálatában állott. Ő 1373-ban már halott, míg fia, Miklós, ugyanekkor még kiskorú, viszont 1385-ben már nem élt. Számosan a család második nemzedékébe tartozó Miklósban látják a Képes krónika festőjét, s felteszik, hogy az 1360-as évek elején kezdte el a festést, vagy esetleg, az írással szorosan együtt, azaz az 1350-es évek végén.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 20. 10:56

https://mult-kor.hu/a-balkanrol-es-ausz ... b-20190621

https://egy.hu/kult/a-megujult-szent-is ... zag-109762
A MEGÚJULT SZENT ISTVÁN-TEREM MÉLTÓ SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK: ISTEN ÉLTESSEN, MAGYARORSZÁG!

Vissza: “Társalgó”