Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 13. 10:23

sziasztok Lányok! Samu fél 10-ig aludt, én meg nagyon halkan befejeztem egy csodás sorozatot, A kard és a brokát c.
Bár kosztümös, egyáltalán nem egy sablonos, hanem kifejezetten izgalmas, egy család életébe látunk bele, nem is akárhogyan . Miközben a családban és a hivatásban is helyt kell állni! A szereplők is nagyszerűek voltak, több kedvencem is szerepelt benne, mindenképp újranézős.! :flower1: :littlehearth:
Ildikó nagyon szépek a virágaid, a mályva anyum kedvence volt. A hagymavirág mellett mindig volt a kertben mint fő disz.
Remélem még megörvendeztetsz bennünket ilyen szépségekkel!
A Baross u. Arany János u. kereszteződésben van a csónak, onnantól csak pár lépés az Arrabona Áruház! Aminek a kezdetekor én is kivettem a részem, a divatosztályon. Mi szereltük össze a polcokat is! Aztán jött az erősítés!
Mi akkor intenzív tanfolyamon tanultuk az eladást, 6 hónap alatt 3 év anyaga! Kemény volt, mellette minden másnap 6 óra gyakorlat! De lehet hogy 8 volt már nem emlékszem, csak arra, hogy sokszor sírtunk már a fáradtságtól.
Ha nem lettek volna olyan szerethetőek a tanáraink, akiknek szívügyük volt hogy mindent megtanuljunk, életemben először ott hagytam volna az egészet a fenébe! :-bd

Mindenkinek csodaszép hétvégét kívánok! :-bd :D :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 13. 19:20

Sziasztok!
Paggy, teljesen megértem az elkeseredésed, hogy mi lesz a kommunikációval igy jó pár év múlva. Az emberek elfelejtenek beszélgetni, meghallgatni a másikat. Olyan lesz ez, mint a levélírás kézzel, papirra.
Nagyon jók a képeid a tökkel. :-) Azt hiszem a múltkor már nem láttam az uszodai képed, pedig emlékszem, hogy - vagy hülyülök , komolyan- találkoztam vele.
A tökleves receptje is nagyon jó. Nálam télire van mindig a fagyóba, de a gyömbéres változat meglepett, jó lehet, ki fogom próbálni. Vettünk ma igaz nem olyat, mint a tied, az úton hazafelé anyutól.

Kata, finom sütiket szoktatok rendelni. Birom nagyon Samuka átszellemült arcát, ahogy nézi, vagy épp eszi. :-)
Paggynak köszönet a szobrok háttérinformációjáért, újra is néztem őket.
Nagyon tetszik a közeli virágképed.

Ildikónak pedig az első virágképe áll hozzám legközelebb.

Ma elmentünk haza, hogy megcsináljuk a terménydaráló kapcsolóját, előtte kivittük a virágot apu sirjára. Hát a vázába már nem tudtam beletenni, mert tele volt, de van ilyen akasztós kis keritésszerű izé, arra raktam. Szép, szines, nem a szokásos fehér, vagy rózsaszin, igy feldobta a többit kicsit.
Anyu huskyja már kezd megismerni bennünket, próbáltam vele fotózkodni, de lehetetlen, annyira dila volt. Örült és játszott volna ezerrel. Lefeküdt, a két mancsa elől, ugrásra készen, hivott játszani.
A legjobb kép rólunk. :))

Kép

Anyu tyúkjai. Sajnos le kell vágnia őket, mert nagyon sokba kerül a termény, igy csak pár darabot fog tartani belőlük.

Volt itt mindenféle, kopasznyakú, kendermagos, búbos....
Az egyik fotogén a sok közül:

Kép

és a többi

Kép

Bundika egyedül Micikét fogadja el, a többi macskát simán elkapná

Kép

Hódmezővásárhelyen megint elmentünk emelett a borzadály mellett:
Kép

A piac területén vannak ezek a fák jó hosszan. Ősszel, vagy tavasszal, frász se tudja levágják a lombokat totál csonkra felül és mindig ilyen gyönyörűen kihajt. Mindig megcsodáljuk utána, ahogy megyünk haza.
Kép

Nagyon tetszenek ott a körforgalmak belső részén levő szép parkositott helyen a különböző szobrocskák, csak kocsiból ilyen felvételre tellett:
Kép

Kép

A fiam hozott az egyik lány barátnő családjától ajándékba egy egész dinnyét. Fogtuk is a fejünket. Ma megszegtem, hát ha még ettetek finomat! Az az igazság, ebben az idényben a Medgyesegyházi dinnye valahogy nem volt az igazi. - direkt nagybetűvel :-) -
Én kiskanállal kanalazom a leve miatt és képes vagyok a legutolsó piros részt is kiszedni a héj felöl. Na az egyiknél iztelen, a másik standosétól savanyú volt....
Viszont az kicsit ropogósabb dinyne volt, édes és a héja fölött is finom. Nem találkoztunk még ezzel a fajtával. Kerek volt a dinyne maga, de mintha kicsit a teteje és alja lapitott lett volna....
A héja igy nézett ki. Hátha okosabbak vagytok nálunk :-)

Kép

Kép

Végre nekem is sikerült ilyen képeket csinálnom, úgy örültem neki. :-)
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 13. 19:38

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ Ági!Csak benéztem egy pillanatra és ilyen felhők!!!!!Ügyes vagy nagyon!!!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd
Köszönöm szépen MINDNYÁJATOKNAK a beszámolókat és a képeket.Most csak átfutottam,vasárnap este jövök.Paggy %%- @};-
Ágika!Ez is hangulatos.Kicsit lejjebbről kellett volna fotózni szerintem,akkor kifejezőbbek lettek volna az "ARCOK".
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 13. 19:45

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 13. 19:47

Paggy, keritésen átnyúlva fotóztam a tyúkokat vakon, figyelve arra, hgoy ne essen ki a telefon a kezemből. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 13. 19:49

Persze ,persze!!Csak úgy írtam. :) Ezt nézd meg!
https://pixnio.com/hu/allatok/madarak/c ... oll-fiatal
Képimage upload
Vajon Ő????kicsoda??? :)) :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 13. 19:52

Legközelebb el akarjuk vinni Ramost is, hogy mit csinál egymással a két kutya. Persze anyu megint negativan állt hozzá, de elmondtam, hogy nem úgy kell ezt csinálni, hogy összeeengedni a két kutyát, meg van póráz is a világon. Aztán meglátjuk. Jó lenne, ha nem ennék meg egymást.
Ramos biztos jól érezné magát, mert annyi szag van, hogy ellenne egy ideig.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 13. 19:54

Mindenhez idő kell.Lehet,ha megszoknák egymást.....Az azonos neműek harcolnak az elején.Sőt később is.Volt benne részem!!!
Szia,szia megyek mosogatni. :flower1: :littlehearth: :flower1: Paggy %%- @};-
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 13. 20:10

Nagyon aranyos a picike is, meg a felnött elől és hátul nézet is. :))
Bundika lány, Ramos fiú, igy csak reménykedni lehet, hogy talán kijönnek egymással.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 14. 12:43

sziasztok LÁNYOK! Most csak beköszönök, mindjárt tálalok, és ebédelünk!
Bent voltunk a városban, a barátnőm meghívott bennünket sütire! Hozom majd a képeket, stb.
Nagyon tetszettek a képek, és az olvasnivalók, csak a linkek maradtak ki! De azt is pótolom!
Viszont már reggel megérkezett A Coroner és a Wondersun Mama feliratok, s azokat még a vihar előtt meg akarom nézni
bár most még ezerrel süt a nap de 2 órára már mondja! Hát nem kívánom senkinek, mert nagyon sok ismerős elment
különböző helyekre pancsolni! :)) :D :ymblushing: :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 14. 14:26

Csak éppen benézek.
Spoiler: mutasd
Kép

Itt még mosolygok, de most szomorú vagyok. E hét keddjén temettük el egy nagyon régi, nagyon kedves barátomat.
Ilyenkor nekem régi dolgok keresgélésére van hangulatom. Most megtaláltam két régen írt 5-7-5-ös haikumat.
Az időben írtam, amikor az akkoriban újonnan felépült mostani lakásunkba költöztünk. Az egyik őszi, a másik téli.
Biztosan tudjátok, hogy a haiku nem rímes vers, de a ritmusa kötött, az 5-7-5 a három verssor szótagjainak számát jelenti.
Akinek van kedve, olvassa el!
Kakasszó ébreszt,
s belénk árad az első
üde lélegzet.

Zsebébe rejti
egymást ölelő kezünk,
s szívünk melegét.

És még egy hír: A 14. Koreai Filmfesztivál 2021. szeptember 23-29. között lesz.
Ha sajnálja valaki, hogy nem tud oda eljutni, talán érdekes számára, hogy a filmhét 5 friss filmje közül kettőt már korábban lefordítottam én is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 14. 16:33

Kedves Dorina!Csak beugrottam és látom,hogy van egy szomorú hír és ellenpontként egy ÖRÖMHÍR.
Dorina!Először is köszönöm szépen ,hogy betettél egy magadról készült fotót.Jó Téged végre látni!Tudom,tudom ,milyen szomorúság,ha elveszítjük a barátunkat.Nekem is 5 éve halt meg a legjobb barátnőm. Sajnálom,hogy nem örömmel telve és vidáman töltheted a napjaidat.Bocsánat ,hogy felhozom,tegnap véletlenül meghallgattam egy interjút Benedek Miklóssal,akinek szeretett fia halt meg.Azt mondta, ez a fájdalom olyan,hogy meg se tud szólalni,rettenetes keserűség szorítja a torkát,úgy próbálja túlélni,hogy nem gondol rá állandóan.Kedves Dorina!Aki és ami még van ,annak próbáljunk,amennyire tudunk örülni.Most "nagy bölcselkedem",de mit tudunk mást tenni? Köszönöm szépen a haikut.:flower1: @};- @};-
ÁGIKA!Itt is kívánok Neked boldog szülinapot! :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :littlehearth: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :O3 3:-oPaggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 14. 17:52

Kedves Dorina!
Jó látni Téged, nagyon kedves, jól sikerült kép! :-)
Teljesen megértem hogy érzel most. Épp a napokban gondolkodtam el apu temetői látogatása után, hogy ahogy telik az év rajtunk, sajnos ez az emlékezés mindenkit utolér.
Sajnálom ami történt!

Paggy drága, itt is köszönöm! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 14. 19:06

Lányok,Lányok!Olyan szép képeket láttam ma.A véletlen,ami nincs,hozta elém.Jövő héten beszámolok róla.Kapcsolatban van Vietnámmal.Holnap de.megyek unokázni,mert a szülei 3 napra elutaztak.A másik nagymamája vigyáz a házra,a kutyákra és LILLÁRA.
Nekem 7 éves kora óta csak a vendégszereplés jut.Addig megosztva vigyáztunk rá.Most a nagy házban már csak a szupermama ügyködhet.[spoiler]Vicces,mert mindenkinek én segítek,de mégsem vagyok elég kompetens.
Hozza magával a kis kalitkába zárt nagy madarat.Amikor az előző madár elpusztult,reménykedtem,DE NEM,l A LÁNYOMÉK AZONNAL VETTEK SZEGÉNY MAMÁNAK egy újabb RABOT.Holnap este jövök Lányok.Üdv.Paggy %%- @};-
Itt alig elviselhető hőség van!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 14. 19:39

Paggy, sajnálom! Komolyan! Pedig Nálad jobban megkockáztatom Lillát szeretni nem lehet. Ez nem csak a s zó szoros értelmében vett szeretet, hanem ahogy tényleg előrelátsz és terelgetnéd addig, ameddig lehet a lelkét, gondolatait, megnyilvánulásait.
Élvezd ki azt a délelőttöt, meg a többit, mig nincsennek itthon a lányodék és mehetsz unokázni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 14. 19:41

A másik nagymama felügyelete mellett!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 14. 19:56

MEGYEK KUTYÁZNI.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 14. 20:14

Paggy, tudom nem volna szabad mindig a véleményt kinyilvánitani, de nem tudom magamban tartani.
Kicsit erős volt a nyugdijas klub szerintem.
Épp ma találtam az interneten valami csoda lábtörlőt, ha bejön a kutya vizesen, sárosan ne hozzon be annyi mindent. Na nálunk még ráadásul van két pasi is,akik a kert felől ha kutyázás után bejönnek a konyhai teraszajtón, akkor egy idő után visitok, hogy hogy néz ki megint a kő és a szőnyeg, ami krémszinű. Namármost, ha az ember lányának állatja van, akkor ne csodálkzzon. Ezért nem is takaritottam ki a szőnyeget most nyáron. Mi a bánatnak? Bejön Ramos és rövid időn belül megint poros lesz, hiába takaritom fel.
Teljesen megértem a kitörésed, de úgy hiszem igy ismeretlenül nem biztos, hogy tudod már őket megváltoztatni ezirányúan.
Ma ahogy kitakariottam a lakást az albérlők után - aug. végé n jön vissza a srác Iránból-, elgondolkodtam,hogy a francba nálam miért nem lehet ilyen patyolat rend. Hiába is álmodozok, ahol mozgás van, napi főzés és élet, na meg Ramosnak nevezett négylábú, ott sosem lesz csili-vili rend.
Emlékszem a hugom és anyu amig az ő kutyájuk nem járt be, meg szinte nem lett majd csak benti kutya, mindig megbotránkoztak, hogy nálunk bejöhettek.
Ha majd Lilla felnő és tényleg elkezd önálló életet élni, talán a lányod is megérti és megértőbb lesz majd veled. Már, ha el tudja engedni....
Csúnya és gonosz vagyok, tudom, de hát ha az ember magába folytja a véleményét, az nem egészséges. :-)
Itt is meleg van nálunk, per pill. 33 fok odakint. Az én szobámban 27, bugyiban elviselhető. Ezért nem szeretjük nyáron a vendégeket, mert öltözködni kell. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 14. 20:32

Lemaradt:

Ma ahogy voltam a piacon, láttam olyan paradicsomot, amiből a télirevalót szoktam eltenni. Azt hittem hanyattvágom magam.
Biológiai védelemmel termesztett - ilyen paradicsomot és paprikát szoktam venni-, viszont az ára katasztrófa volt: 1200 Ft.
Komolyan, van aki ezt megveszi? Mondjuk nagyon szép volt.
A dinnye meg ahogy utánanéztem exportra termesztett magnélküli és dupla árú, mint általában most a dinnyék.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 14. 21:46

Kedves Lányok!Letörlöm 2 hozzászólásom,mert elvetettem a sulykot és túl személyes dolgokat közöltem.El voltam keseredve.Most már átgondoltam,ezért leveszem.Üdv.Paggy Holnap teszek be a helyükre fotót.
Köszönöm szépen Ági a szolidaritásod. :littlehearth: :flower1:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 15. 11:51

Köszönöm az együttérző szavakat.
Közel 56 év töretlen barátság fűzött hozzá. A sors úgy adta, hogy én beszéltem vele utoljára, pénteken délelőtt meglátogattam, vasárnap hajnalban került be a kórházba, az intenzívre, a lánya vitte be, hétfőn délelőtt ott halt meg, csendben elaludt, úgy mondják.
Kicsit begubóztam, talán annak az ellenpontja volt, hogy megmutattam magam.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 15:11

Ildikó, Lilyke hat-hét hónapos korától kapja a zöldségeket, gyümölcsöket, mivel abszolút vegán kislány.
Semmi állati eredetűt nem adunk neki, ahogy magunknak se. Mondjuk ha itt vagyok, alkalmanként megeszek
egy sült halat sült krumplival (a fish&chips az angolok már-már nemzeti eledele), mert azt nagyon szeretem.
Nem viszem túlzásba, amióta itt vagyok - négy hónapja - csak kétszer ettem. Vagy időnként elnyalok egy-egy
jégkrémet is. Visszatérve Lilykéhez, biztosan el fog csábulni ere-arra a barátok hatására, de nagyon bízunk
benne, hogy mindig visszatér majd a növényi alapú táplálkozáshoz.

Mi régen mindig tojással ettük a lecsót. Amióta nem használunk tojást magában vagy rizzsel, gombával
fogyasztjuk. Most először próbáltam nokedlivel és nagyon meg voltam az eredménnyel elégedve. Azóta a héten
paprikás krumpliba is tettem, mégpedig petrezselyemmel keverve. Így szeretjük a legjobban. Lesz kép róla.
Oda írom majd a receptjét is.

A festményed annak ellenére is tetszik, hogy nem az én színvilágom, és az olajfestmények se a kedvenceim.
Nem kis munka egy ilyen művet összehozni. Látom mennyi ecsetvonás van egy tenyérnyi helyen is.

Milyen érdekes a virágos képek közül a negyedik. Az a virág olyan vagy már elhervadtak a virágai csak rajta
maradtak?

Kata, nem is gondoltam, hogy a gyülekezetben ennyi mindent lehet megtanulni. Ez nagyszerű dolog. Azt tudtam,
hogy például itt Angliában nagy hagyománya van a hívek szerveződésének, a baráti köröknek, a nőegyleteknek,
akik sokat segítenek az árváknak, a szegényeknek, a lányanyáknak stb, de ezt is csak az olvasmányélményeimből.
Illetve amit saját magam is láttam, hogy a kedvenc templomom mögött lévő parkot, és gyeptekepályát a templomról
elnevezett St Elphin park baráti köre gondozza. Ezt a parkban kihelyezett tábláról és a fb csoportjukból tudom.

Nem mossák annyira gyakran az ablakokat, csak mindig látni, hogy valahol épp végzik az aktuális tisztítást, én meg
lefotózom.

Samukának is jó huzatja van, ha sütiről van szó, akárcsak nekem. :)) Jobban van, amióta a gyógyszert szedi?

De jó sok városi képet sikerült hoznod! A csónakosról azonnal az jutott eszembe, hogy vajon az esővíz ki tud-e
folyni a csónakból. Nooormáááliis? :))

Hű, de guszta az a morzsás-szilvás sütiii!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 15:12

Ági, hol vetted azt a csini kínai mintás rucit? Nem is láttam még ilyet. Nagyon csini vagy benne! Jobbat nem is
választhattál volna a Lótusz napokra.

A három műved közül a legfelső tetszik a legjobban, de a másodikban a vörös szín alkalmazása, és a különleges
perspektíva (mintha repülőről néznénk a tájat) is magával ragadott. Az utolsónál csak az a "bajom", hogy a vízesés
nem olyan látványos, mint pár korábbi képeden. Nem érzékelem annyira a víz zuhogását. Na tessék! Kellett neked
felnyitni a csipánkat! Máris okoskodom.

Igen, tettél ki képet Ramos fürdetéséről. A rózsaszínű malacperselyről is emlékezetes.

Lilyke zabkásája az áfonyától kékes-lilás. =))

Megkérdeztem a lányomat a lomtalanítással kapcsolatban. hasonlóan van, mint otthon. Egy évben egyszer lehet
kérni, hogy vigyék el, de limitálva van a súly. Ezen felül magadnak kell beszállítani a megfelelő helyre.

A gyógyszerkiírás itt is a felhőbe történik, tehát az ország összes helyén kiveheted a gyógyszeredet, ha van raktáron.
A helymegjelölés (hogy melyik üzletben akarod átvenni) csak azért kell, hogy ha nincs készleten, akkor ott biztosan
megrendelik neked. De ha te épp nyaralsz egy másik városban, ott is megrendelik, ha nincs raktáron. Itt egyébként
a gyerekeknek 18 éves korig ingyenes a gyógyszer. Ami érdekes még, hogy darabra írják fel a gyógyszert.

Újabb szellentős könyvet találtam, még a múltkorinál is betegebb. Hozok majd képeket belőle. x_x

Nagyszerű az új hobbid! Én is elkezdhetek madarazni, ha hazamegyek. Remélem, nem fognak a földszinti lakónak
szemetelni, mert akkor be kell szüntetnem az etetésüket.

Nekem is lesz új hobbim! Nem régen láttam meg egy kirakatban nyolc képet, amik odatapasztották a szememet.
Első látásra beleszerettem a technikába, amivel készültek. Tudtam, hogy ez nekem való, hogy én ebben jó tudnék
lenni, és nagy örömömet tudnám lelni. Ez ugyanolyan nagy hobbim lesz, mint a fordítás. Még nem árulok el többet,
egyelőre tanulom a technikát, ismerkedem az eszközökkel, az alapanyagokkal, és hogy mit, mire lehet használni,
milyen hatást lehet elérni. Esténként a youtubeon csüngök, és úgy érzem, el vagyok varázsolódva. Eszembe is
jutott, hogy jövök Ildikóhoz és hozzád harmadik "művésznek".

A szívem szorult össze Ramos lépcsőzős videójától. Lehet, hogy egyszer leesett lépcsőről vagy lelökték, esetleg
többször is.

Jót nevettem a szó szerint öntözéses locsoláson. Nekem volt fúrt kutam, jó szolgálatot tett, amíg kertészkedtem.

Most olvasom, hogy nem találtál szép művirágot a vázádba. Én a héten olyan művirág csokrokat fotóztam a helyi
piacon, amelyekről egészen addig azt hittem, hogy igaziak, amíg meg nem fogtam őket. Én is szívesen hazahoznám
az egyiket. A tiéd jó kis vidám tavaszias lett.

A dinnye fajtájában tanácstalan vagyok, viszont együtt örülök veled a jól sikerült felhőképed miatt!

Paggy, olyan jók lettek a sötét ház-világos ablakok témájú képed!

A párod 29-én teszi le a lantot, én meg előtte egy nappal, 28-án válok hivatalosan nyugdíjassá. :D Egy ilyen
tevékeny ember, mint ő, kell, hogy találjon majd magának valami jó elfoglaltságot, hogy ne hiányozzon neki a munka.
Az elképzelhető, hogy együtt tudtok majd menni múzeumokba, vagy bármi más programra, amit a város kínál, és
amit te is annyira szeretsz? Csináltál már videót, amikor kettesben sétáltatok és nézelődtetek, akkor úgy tűnt,
szívesen ment veled.

Én ugyanígy takarítottam már az utóbbi időben, mint te: beosztóan, és jutalom internet időket osztogatva magamnak. :))
A mostani jóval kisebb lakásban egyelőre nagyobb kedvvel, gyorsabban megy a munka.

Sajnos nem tudok okosat vagy vigasztalót mondani a kialakult nagymama sorrenddel kapcsolatban, mert eddig ilyennel
még nem találkoztam, és csak remélni tudom, hogy soha nem fogok ilyesmit a saját bőrömön megtapasztalni.
De azért ez nagyon nincs így jól, és megértem az elkeseredésedet. Hiszek benne, hogy egyszer minden a neki megfelelő
polcra kerül, téged is kárpótol majd a sors.

Ezek a társasok nem nagyon izgatnak, de lehet, hogy fognak, ha lesz kivel játszani. A gyerekekkel szívesen játszottunk
annak idején, de azokat mi, felnőttek is felfogtuk ésszel. :))

Igaza van Áginak, ezek a gyerekek másak, mint a mieink voltak. Lilyke a kóddal lezárt telefonnal is felhívta már kétszer
a lányom egyik munkatársát. Mindkétszer ugyanazt! :-o Az én telefonomon olyan funkciókat szed elő, amikről nem
is tudtam, pedig alaposan átnéztem. A vejem munkahelyi telefonja tele van az általa készített képekkel és rövidebb
hosszabb videókkal. Annyit szoktunk röhögni rajtuk.

Ahogy megláttam a tökös-cicis fotót hangosan felnyerítettem. Isteniii! Gyönyörűek a tökeid! Ennek a fajtának a héja
is ehető. Kipróbáltam töbször is, valóban az.

Lilyke a héten se tudott elszakadni a szatyroktól. Mindig visz egyet magával, ha lemegyünk, és azt csak a játszótéren
engedi kivenni a kezéből, de volt olyan is, hogy a csúszdázás közben is vele volt. A boltban imád kosarat cipelni, vagy
ha túl nagy, akkor húzni a földön. Ha hazaértünk húzgálja a teli szatyrokat, és kiabál, ha segíteni akarunk neki, de azt se
engedi, hogy könnyítsünk a szatyron. Ha csak beszaladunk egy boltba valamiért, nem szoktuk kivenni a babakocsiból, de
akkor kárpótlásul adni kell a kezébe egy neylonzacskót, amit a zöldségeknél szakítunk le. A Lidlben a sütiknél lévő
barna zacskókból szoktunk neki adni egyet. :)) =)) =))

Mondtam a lányomnak, hogy vegyünk neki egy kis bevásárló kosarat, és majd azt adjuk a boltban a kezébe. Nagyon
fog örülni neki.

A bolti tortákat rettentő édes fűrészpor ízűnek képzelem. Nem kóstoltam még egyet se, és nem is fogok, ez biztos.

Nem olvastam a kitörölt hozzászólásodat, de Ági válaszából látom, hogy Lilláról, a másik nagyiról és a lányodékról
lehetett szó.

Őszintén szólva nekem már az sok volt, amikor az oltáshoz kötötték, hogy láthatod-e Lillát, pedig nem véletlenül
aggódtál a beadatása miatt.

Dorina, fogadd őszinte részvétem! Örülök, hogy veled is megismerkedhettünk. Nagyon
tetszett a két haiku.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 15:13

Elkezdem felpakolni a képeket, de nem fogok annyit kitenni, amennyit szerettem volna,
mert nem lesz annyi időm. Nem baj, marad jövő hétre.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 15. 16:41

Rita, gyors irok, mert aztán elfelejtem. :-)
Itt dög meleg van nálunk. Ma még utolsó simitásokat végeztem a lakásnál, ami még elmaradt: konyhaszekrény tetejének a zsirtalaniitás-portalanitása és a s zekrény lefújása előlről prontóval, mert olyan az anyaga, hogy az teszi széppé. Mire erre rájöttem....
Rita, köszönöm a beszámolót!
A virág apu sirjára ment, de azóta találtam az üzletemtől nem messze levő utcában egy nagykereskedést. Birztos elmegyek oda. Horror áron vannak ezek a selyemvirágok.

Lilyke imádnivaló. Ma láttam egy kis takaritós vödröt, vagy micsodát a KIKÁ-ban, gondoltam is rá, hogy na ez gyerekeknek milyen jó volna. Pedig nem játék volt. Hogy mit csinálhatnak vele, nem tudom, vagyis benne.
Érdekes amit irtál a szemes gyógyszer kiirásról. Gondolom levágják és igy adják valamibe beletéve. Pazarlás nuku. Jó gondolat.
De azért valószinűleg ott is van olyan, ami nem receptköteles és azt dobozostól meg lehet venni.
Jót mosolyogtam Lilyke telefonhoz való hozzáállásán. Kiváncsi lettem volna a munkatárs arcára, mikor felvette a telefont. :-)
A bolti tortákkal én is igy vagyok, de a cukrászdáékéval is. Szépek, de számomra ehetetlenek a sok cukor miatt.

Ahogy anyutól jöttünk haza a héten, hozva a daráló inditós dobozát megcsinálásra, megálltunk egy kertészetnél, ahol az út szélén is volt árusitás. Bár most mondtam is a férjemnek, hogy nem fogom engedni, hogy megálljunk. Szegeden 900 a barack, ott 1200. Igazából még nem is az igazi volt.
Ott volt lekvár is. Megkérdeztem, hogy cukorral csinálják-e. Mondta, hogy sajnos igen, tavaly volt édesitővel is kapható.
Nem folytattam a kérdezősködést a tartósitóról, meg nem tettem hozzá, hogy én mézzel, vagy anélkül csinálom, mert szemmel vertek volna. :))

A kinai mintás ruhát a C&A-ban vettem. Néha ki lehet fogni jó minőséget és olyat, ami jó rám. Amióta megszünt a Vögele Szegeden, azóta keresnem kellett elfogadható áru üzletet. Mondjuk a ruha is 10 volt, de ami jó minőségű bolt Szegeden, ott 20-nál kezdődik. Annyit meg nem akartam érte adni. Mert úgy gondoltam ha fogyok, akkor olyat veszek, ami mobil. Azóta viszont az oltás után még mindig nem jött helyre a vastagbél és a puffadás, bár nagyon sokat javult már a mágnes, meg a különböző teák, bogyók miatt. Kérdezték felveszem-e a 3.-at. Hát ha elmenne az eszem, akkor biztos. Én több oltást soha többet nem veszek fel. Ennyi komoly mellékhatás ami nálam jelentkezett. Érdekes, a férjem ahogy felvette a 3.-at, mert semmi immunválasz nem volt nála a kinai után, tőle megkérdezték az előző mellékhatásait. Nem az lenne a normális és akkor meglenne a statisztika is, hogy megkérdezik? Nem gondolnám, hogy annyi időbe telne, mert nem egyedül dolgozik az orvos, hanem aszisztensnővel. Jó, ez csak az én véleményem...

Nagoyn kiváncsi lezsek az új hobbidra! Nem találgatok, de biztos vagyok benne ismerve téged, hogy valami különlegeset találtál ki. :-)

A kutyakozmetikánál tééényleg irtad a malacperselyt. :-)
Hogy mi történhetett vele, mig nem velünk volt, ez sose derül ki. Nagyon jó kutya, barátságos, de néha nagyon magának való. Ilyenkor látzsik, hogy megy a maga feje után. Akkor hiába hivom, igérek bármit különböző hangnemben, falra hányt borsó.

Régen a fiammal mi is társasoztunk, szerintem kezdetben simán élvezetes lesz ugyanez Lilykével. Viszont ahogy halad előre a korban, itt igazat adok Paggynak, olyan eszement és nyakatekert szabályokat tudnak kitalálni a játékokra, hogy ha már fél óra a youtube-os használati utasitás hozzá, akkor ott már valami hibádzik. Legalábbis úgy gondolom.
A fiamék a haverokkal imádnak társasozni. A héten kétszer voltak fent az emeleten hajnalig szórakozni vele. Én már öreg vagyok ehhez és nem fárasztom magam vele. Mondjuk ők közben beszélgetnek másról is, vagy előtte, vagy pedig utána, igy nemcsak eszement módon nyomják órákon keresztül a játékot.

Jót vigyorogtam ahogy olvastam a Samuka süteményhez való viszonyát. Tényleg! :-) Szerintem Kata simán tudja ezzel elcsábitani bármire. :-)

Vissza: “Társalgó”