Ági, hol vetted azt a csini kínai mintás rucit? Nem is láttam még ilyet. Nagyon csini vagy benne! Jobbat nem is
választhattál volna a Lótusz napokra.
A három műved közül a legfelső tetszik a legjobban, de a másodikban a vörös szín alkalmazása, és a különleges
perspektíva (mintha repülőről néznénk a tájat) is magával ragadott. Az utolsónál csak az a "bajom", hogy a vízesés
nem olyan látványos, mint pár korábbi képeden. Nem érzékelem annyira a víz zuhogását. Na tessék! Kellett neked
felnyitni a csipánkat! Máris okoskodom.
Igen, tettél ki képet Ramos fürdetéséről. A rózsaszínű malacperselyről is emlékezetes.
Lilyke zabkásája az áfonyától kékes-lilás.
Megkérdeztem a lányomat a lomtalanítással kapcsolatban. hasonlóan van, mint otthon. Egy évben egyszer lehet
kérni, hogy vigyék el, de limitálva van a súly. Ezen felül magadnak kell beszállítani a megfelelő helyre.
A gyógyszerkiírás itt is a felhőbe történik, tehát az ország összes helyén kiveheted a gyógyszeredet, ha van raktáron.
A helymegjelölés (hogy melyik üzletben akarod átvenni) csak azért kell, hogy ha nincs készleten, akkor ott biztosan
megrendelik neked. De ha te épp nyaralsz egy másik városban, ott is megrendelik, ha nincs raktáron. Itt egyébként
a gyerekeknek 18 éves korig ingyenes a gyógyszer. Ami érdekes még, hogy darabra írják fel a gyógyszert.
Újabb szellentős könyvet találtam, még a múltkorinál is betegebb. Hozok majd képeket belőle.
Nagyszerű az új hobbid! Én is elkezdhetek madarazni, ha hazamegyek. Remélem, nem fognak a földszinti lakónak
szemetelni, mert akkor be kell szüntetnem az etetésüket.
Nekem is lesz új hobbim! Nem régen láttam meg egy kirakatban nyolc képet, amik odatapasztották a szememet.
Első látásra beleszerettem a technikába, amivel készültek. Tudtam, hogy ez nekem való, hogy én ebben jó tudnék
lenni, és nagy örömömet tudnám lelni. Ez ugyanolyan nagy hobbim lesz, mint a fordítás. Még nem árulok el többet,
egyelőre tanulom a technikát, ismerkedem az eszközökkel, az alapanyagokkal, és hogy mit, mire lehet használni,
milyen hatást lehet elérni. Esténként a youtubeon csüngök, és úgy érzem, el vagyok varázsolódva. Eszembe is
jutott, hogy jövök Ildikóhoz és hozzád harmadik "művésznek".
A szívem szorult össze Ramos lépcsőzős videójától. Lehet, hogy egyszer leesett lépcsőről vagy lelökték, esetleg
többször is.
Jót nevettem a szó szerint öntözéses locsoláson. Nekem volt fúrt kutam, jó szolgálatot tett, amíg kertészkedtem.
Most olvasom, hogy nem találtál szép művirágot a vázádba. Én a héten olyan művirág csokrokat fotóztam a helyi
piacon, amelyekről egészen addig azt hittem, hogy igaziak, amíg meg nem fogtam őket. Én is szívesen hazahoznám
az egyiket. A tiéd jó kis vidám tavaszias lett.
A dinnye fajtájában tanácstalan vagyok, viszont együtt örülök veled a jól sikerült felhőképed miatt!
Paggy, olyan jók lettek a sötét ház-világos ablakok témájú képed!
A párod 29-én teszi le a lantot, én meg előtte egy nappal, 28-án válok hivatalosan nyugdíjassá.

Egy ilyen
tevékeny ember, mint ő, kell, hogy találjon majd magának valami jó elfoglaltságot, hogy ne hiányozzon neki a munka.
Az elképzelhető, hogy együtt tudtok majd menni múzeumokba, vagy bármi más programra, amit a város kínál, és
amit te is annyira szeretsz? Csináltál már videót, amikor kettesben sétáltatok és nézelődtetek, akkor úgy tűnt,
szívesen ment veled.
Én ugyanígy takarítottam már az utóbbi időben, mint te: beosztóan, és jutalom internet időket osztogatva magamnak.
A mostani jóval kisebb lakásban egyelőre nagyobb kedvvel, gyorsabban megy a munka.
Sajnos nem tudok okosat vagy vigasztalót mondani a kialakult nagymama sorrenddel kapcsolatban, mert eddig ilyennel
még nem találkoztam, és csak remélni tudom, hogy soha nem fogok ilyesmit a saját bőrömön megtapasztalni.
De azért ez nagyon nincs így jól, és megértem az elkeseredésedet. Hiszek benne, hogy egyszer minden a neki megfelelő
polcra kerül, téged is kárpótol majd a sors.
Ezek a társasok nem nagyon izgatnak, de lehet, hogy fognak, ha lesz kivel játszani. A gyerekekkel szívesen játszottunk
annak idején, de azokat mi, felnőttek is felfogtuk ésszel.
Igaza van Áginak, ezek a gyerekek másak, mint a mieink voltak. Lilyke a kóddal lezárt telefonnal is felhívta már kétszer
a lányom egyik munkatársát. Mindkétszer ugyanazt!

Az én telefonomon olyan funkciókat szed elő, amikről nem
is tudtam, pedig alaposan átnéztem. A vejem munkahelyi telefonja tele van az általa készített képekkel és rövidebb
hosszabb videókkal. Annyit szoktunk röhögni rajtuk.
Ahogy megláttam a tökös-cicis fotót hangosan felnyerítettem. Isteniii! Gyönyörűek a tökeid! Ennek a fajtának a héja
is ehető. Kipróbáltam töbször is, valóban az.
Lilyke a héten se tudott elszakadni a szatyroktól. Mindig visz egyet magával, ha lemegyünk, és azt csak a játszótéren
engedi kivenni a kezéből, de volt olyan is, hogy a csúszdázás közben is vele volt. A boltban imád kosarat cipelni, vagy
ha túl nagy, akkor húzni a földön. Ha hazaértünk húzgálja a teli szatyrokat, és kiabál, ha segíteni akarunk neki, de azt se
engedi, hogy könnyítsünk a szatyron. Ha csak beszaladunk egy boltba valamiért, nem szoktuk kivenni a babakocsiból, de
akkor kárpótlásul adni kell a kezébe egy neylonzacskót, amit a zöldségeknél szakítunk le. A Lidlben a sütiknél lévő
barna zacskókból szoktunk neki adni egyet.
Mondtam a lányomnak, hogy vegyünk neki egy kis bevásárló kosarat, és majd azt adjuk a boltban a kezébe. Nagyon
fog örülni neki.
A bolti tortákat rettentő édes fűrészpor ízűnek képzelem. Nem kóstoltam még egyet se, és nem is fogok, ez biztos.
Nem olvastam a kitörölt hozzászólásodat, de Ági válaszából látom, hogy Lilláról, a másik nagyiról és a lányodékról
lehetett szó.
Őszintén szólva nekem már az sok volt, amikor az oltáshoz kötötték, hogy láthatod-e Lillát, pedig nem véletlenül
aggódtál a beadatása miatt.
Dorina, fogadd őszinte részvétem! Örülök, hogy veled is megismerkedhettünk. Nagyon
tetszett a két haiku.