Paggy, a videón lévő csivitelő madarak verebek lehetnek. Csoportosan meg tudják őrjíteni az embert.
A korábbi házunk egyik ablaka előtt volt egy nagy tujabokor. Ki kellett vágnunk, mert nyáron, nyitott
ablaknál nem lehetett elviselni a verébkolónia hangos, és szűnni nem akaró csivitelését. A fagyal
sövénybe is beköltöztek, de az messze volt a háztól, így azt meghagytuk nekik.
Úgy látszik, hogy a rózsaszínű fréziák a leggyorsabbak. Kíváncsi leszek, melyik szín fogja követni.
Cukik a macsekok!
Ági, magas vérnyomásra nagyon hamar és sokat segít a só minimalizálása. A TÉNÉ csopiban emiatt
azt javasolják, hogy a napi 5-6 gramm sót csökkentsük 2 grammra. Én is csökkentem folyamatosan,
annak ellenére, hogy nem magas a vérnyomásom, és csak elvétve eszem feldolgozott élelmiszereket,
amikben egyébként rejtetten nagyon sok só, cukor és zsiradék van. Mivel nem használok olajat a
főzéshez, elszörnyedve látom, hogy a zöldséges leveseimen milyen vastag zsírréteg úszkál a
zöldségleves kockától (ettől is meg kéne már szabadulnom), és bizony az imádott vörös curry paszta
is eléggé olajos. A levesről le tudom szedni a zsírt, mert a hűtőben vastagon kiül a fazék szélére.
A festés azért nem megy szerintem, mert a nagy csendben rossz gondolatok tolulnak a fejedbe, pont
olyanok, amitől szabadulni szeretnél. Most olyan tevékenységre van szükséged, ami eltereli róluk a
figyelmedet.
Kata, ha konzerv babot használsz, olyat vásárolj, aminek a levében nincs még só se, vagy esetleg enyhén
sós lében van eltéve. Ezekben nincs se tartósítószer, se más csúnyaság, csak vízben főzik magas nyomáson.
A vesebabra figyelj! A legtöbb márka cukrot tesz a levébe. Fogalmam sincs, hogy miért, és miért épp a
vesebabéba? A Coop saját márkás vesebabjában és a Bonduelle-ben nincs cukor, de ez utóbbi elég drága.
Ildikó, annyira el van cseszve a bélrendszerünk a sok adalékanyagtól hemzsegő, meg a finomított
(liszt, cukor, étolaj) élelmiszertől, a sok sótól (és a glutén meg a tej is nagyon sokat ront az állapotán),
hogy amikor egészséges ételeket szeretnénk bevinni, csak nagyon lassan lehet elkezdeni. Először csak
egy evőkanálnyi káposztát egyél, aztán lassan emeld az adagot. Azért okoz problémát nálad, mert
nincs elég baktérium a szervezetedben, ami a fermentál dolgok lebontásáért felelős. Ezért van a puffadás
is bizonyos ételeknél. Csak el kell kezdeni enni, és a baktériumok is jönnek majd.
Ezt a podcastot érdemes meghallgatni. Egy jó nevű gasztroenterológus beszél Balázsékkal:
https://soundcloud.com/balazsek/3-vendeguenk-schwab-richardDorina, a jódhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha szabadon van hagyva a só, vagyis nyitva van a zacskó
szája, vagy a sótartónak nincs teteje, a jód elillanhat.
Nálunk megint esett hó ma reggelre, de megint csak annyi, hogy szánkózásra nem alkalmas.
Tegnapi és a mai ebédem: kelbimbós barna bulgur (TÉNÉ)
Az automatában főztem, és a TÉNÉ szabályait betartva nem tartalmaz feldolgozott anyagot, tehát
tartósítószer, adalékanyag, és finomított élelmiszertől mentes.