Na, végre megint itt vagyok. A guta üt meg, mert végre lett volna időm minden nap itt lenni, erre
egyik baj követte a másikat. Nem hinném el, ha nem velem történt volna. Sajnos megint lemaradtam
négy oldallal. Reggeli után elolvasom.
Szóval ott tartottam, hogy az újabbik gépem javíthatatlannak bizonyult. Másnap visszamentem Józsihoz
ezzel a régivel, hogy tegye használhatóvá. A tönkrementből áttette az SSD-t, ami arra szolgál, hogy
gyorsabb legyen a laptop és ebben a régebbiben még nem volt, meg a winchestert, hogy a dolgaimat
visszakapjam (képek, lementett videók, dokumentumok...), és feltette a win10-t. Arra már nem volt ideje,
hogy a gépet kitisztítsa, amire nagy szükség lett volna, mert így nagyon gyorsan felmelegszik (emiatt
vettem annak idején másik laptopot), de megbeszéltük, hogy januárban azt is megcsinálja. Boldogan
jöttem haza, erre kiderül, hogy a felturbózott gépem, ami még jó gyors volt Józsinál, tök lassú. Kiderült,
hogy nem vele van a baj, hanem az internettel. December 31-e volt éppen, marhára örültem, gondolhatjátok.
Az oldalak nem töltöttek be rendesen. Nem tudtam a gyerekekkel videózni, mert mindig megszakadt.
A képek meg nem töltődtek be a messengerben. Másnap arra ébredtem, hogy a helyzet semmit nem
változott. Felhívtam a szolgáltatót, ahol csak telefonon lehetett bejelenteni a hibát, hiszen ünnepnap volt.
Legnagyobb meglepetésemre visszahívtak, és megkérdezték, hogy jó-e nekem, ha még ma kiküldenek
egy szerelőt, mert ők is látják, hogy nagy baj van nálam. Nagyon megörültem. Ki is jött egy fiatal srác, aki
kiderítette, hogy az oszlopon a kábellel, vagy mit tudom én mivel van a gond (mondtam neki, hogy volt
már egyszer ilyen, ki is cseréltek ott valamit). na, most ugyanaz volt a baj. Újra gyors lett a net, de azt
mondta, hogy a biztonság kedvéért, felmegy a padlásra is, és ott is ellenőrzi az akármit. Felment, és
hát jól tette, mert azt találta, hogy vagy egér, vagy menyét, ami sűrűn előfordul mifelénk, megrágta egy
darabon a kábelt. Azt is kicserélte. Most már csak a melegedéssel küzdök. A fb, a messenger és a youtube
az, ami a legjobban forrósítja a gépet. Időnként kikapcsolom, hogy hűljön, nem várom meg, hogy magától
tegye meg. Jövő héten viszem vissza, és utána már úgy fogok tudni netezni, mint eddig. Három hónapot
kell kibírnia, azelőtt akarok újat venni, mielőtt kimennék Angliába. Ott majd a fiam mindent rátesz az
újra, amit én szeretek, és használok. Négy éve is így volt.
Tegnap meg elmentünk Debrecenbe. A Fórumban voltunk, vásároltunk. Nagy leárazások vannak, mint ahogy
máshol is, gondolom.
Na, eszem, olvasok, és majd jövök.
Nagyon szépek voltak a Fórumban a dekorációk. A fotók nem adják vissza. A megrágott vezeték és a reggelim,
ami fermentál lilakáposzta, narancs és alma: