Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 5. 19:13

Most néztem meg,hogy Bubno Márk a Szent Efrénm énekes dobolt az Anna and the Barbies zenekarban.Ha egyszer ennek vége c.számot idén tavasszal adták ki:

Dalszöveg részlet:
Ha egyszer ennek vége

Olyan szép a Hold,
Ilyen még sose volt,
Talan csillag is lehetne
Egy kicsit, csak ma este

Nehéz szerelmet taláni
Ebben a sötétben,
Ezért világít oly szépen
A Hold ma fönn az égen

Szétesett a világ
Mint tinik a házibuliban,
Kicsit túltoltuk a dolgot
Asszem’ ez így rendben van

Most csöndben rágok egy kenyeret,
S talán iszok meg egy kis bort
Ez lehet, most nem hiányzott,
Vagy talán éppen a legjobbkor

Úgy nyomja a vállam a világ,
Az agyam 39 fokos
Elfutni lenne jó,
Na ember, most legyél okos!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 5. 19:54

Bocsánat,hogy megint én vagyok,de muszáj megosztanom ezt a kisfilmet.1981-ben készült .Egy nagyon-nagyon okos.humánus és normális nő beszél benne a problémamegoldásról.Igazán jó kisfilm:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=q7DW2yjkujU
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 5. 19:55

Sziasztok lányok, mennyi csodálatos dolgot hoztatok. Most éppen megy az Istentisztelet, úgyhogy holnapra marad a meghallgatása azon dolgoknak amit most küldtetek.
A középső ujjam van feldagadva és piros egy kicsit..és kissé fáj de nem megyek a balesetire.
Van már mágnes matracom, de még nem avattam fel. Úgy látszik minden arra mutat hogy muszáj lesz ráfeküdni.
Most hozom a másikat ami a talpra való, addig is hadd maszírozza a lábamat.
Éppen Dr, Hack Péter beszél.
vigyázzunk magunkra, egymásra! szép estét, kellemes vasárnapot! :x ;;) :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 5. 21:00

Ugyanez a falu,ami a fenti kisfilmen 15 év múlva:

Kb.9 perc körül kezdődik:
Az alsószentmártoni pap sok okos cigánygyereknek fizeti az iskoláztatást.Egy bűbájos okos kislány beszél az iskoláról.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 6. 13:14

most csak egy pillanatra...
https://otpercpiheno.com/23755-ujabb-si ... sef-ug2uz/
dicsőőség az Úrnak!
Most megyünk pihenni, majd jövünk.. :x :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 6. 14:45

Sziasztok!Megjött és elment a Mikulás.Elvitte magával a dobozba csomagolt ropogós sajtost,megitta a forralt borocskát , Lillának pedig hozott egy furulyát,egy kis zenélő dobozt csokival és egy pirinyó korallvirágot szép kis kaspóban.A skype-n jól lesz a közös furulyatanulás Lillával.Már el is jött érte.Azt mesélte,bár még nincs hó,de szánkónyomot látott a kertben. :)) 9 és 1/2 éves és nem butuska,szereti az elvarázsolt dolgokat.ADDIG JÓ!!!!
Most viszont készül a páromnak a vacsora,hiszen este ő is megjön a Mikulás elment,helyette jön nekem a párom: =)) =)) =))
ÉS MI KÉSZÜL?Kata által is szeretett káposztás cvekedli.Így:

Szép napot!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 6. 14:48

Nem vagyok Szokynak ügynöke,csak szeretem a videóit,mert egyszerű és könnyen érthető.Köszönet neki. ^:)^ :flower1: :flower1: :flower1:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 6. 15:02

Paggy, épp most fordítok egy kisfilmet, az a címe: Furulyavizsga.

Ezt meg nem tudom megállni, hogy meg ne mutassam, olyan szép:
Lackfi János - Apasírás
Amikor először mondta apa, hogy Tesó nagyon beteg, és kiment belőle a vér, és ritka vére van, és pont olyan vérem csak nekem van, mint neki, és nincs idő másik embert keresni, mert Tesó már nagyon rosszul van, úgyhogy apa megkérdezte, adok-e neki vért a sajátomból, nyugodtan mondjam azt is, ha nem akarok, jogom van hozzá, én meg gondolkodtam, és mondtam, hogy adok, persze.
És kérdeztem, hogy mennyi idő, és apa kérdezte, mi mennyi idő, mondtam, hát amíg meghalok, ha már nem lesz vérem, ha már mindet odaadtam Tesónak.
Akkor láttam először apát sírni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 6. 20:47

Paggy én is nagyon szeretem Szoky konyháját mert mindig olyan természetes, lehet úgy csinálni lépésről lépésre, és ugyanolyan jó lesz a végeredmény mintha ő csinálta volna! :-bd
Nagyon örülök Lilla örömének, remek dolog a furulyatanulás is! Tényleg, de kár hogy eldobtam.
Dorinának a verset, vagy szösszenetet, néha miket olvas az ember.. :flower1:
Ma mikulásünnepség volt a gyülibe és Samu végignézte a neten és a Hit Rádióban is az ment, és írtunk a Mikulásnak üzenetet, hogy tetszik neki a műsor egy nagy mosollyal. :D
S képzeld fel is olvasták, hát nagyon jólesett.! Több csodálatos sorozat felirata megérkezett, de ma keveset filmeztem, csak begyűjtöttem a feliratokat és a filmeket.
szép estét mindenkinek, legfőképpen áldott hetet, és készülődést a karácsonyra is! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Megnéztem a kisfilmet is hát szívszorító de lennie kell kitörési lehetőségnek! a zenés fényjáték is aranyos. :) :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 6:27

Jó reggelt!
Dorina megható Lackfi János írása.Köszönöm,hogy betetted. :flower1:
Kedves Kata!Micsoda kedvesség a közösségedtől,hogy megemlítették Samuka nevét,nekem is jól esne! :flower1: Samuka kapott valamit a Mikulástól?Láttatok a városban Mikulást?Kisgyerekkorában tartottak vállalati ünnepségeket,ahol személyesen is lehetett találkozni vele. :ymparty:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 6:50

https://budapestikaracsony.hu/
Ma "nagy" kirándulásra megyek:
A CSARNOKBA
Hozok néhány fotót,igyekszem jó képeket csinálni. :-bd
Finom kávét kívánok! ~o) :) Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 7:16

Szomorú :a Földközi-tengeren úszó műanyagok. :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 9. 7:17

Szép reggelt mindenkinek! Én most lemondok mindenféle vásárlásról, a szomszédasszonyom vásárol be.
Nem érzem elég stabilnak a járásomat hosszabb távra! Remélem hétfőn már valamivel többet tudunk!
Akkor megyünk neurológiára. Egy pozitív hozadéka lesz a dolognak, hogy Samut is megnézik! :) :-bd .
10 éve harcolok azért, hogy eljussunk! Mindenki leráz bennünket, hogy ez az alapbetegséggel jár amit Samu csinál!
Tömören röviden /marhaság/.! Na mindegy, már visszafelé számolom a napokat!
Lehet hogy nem ártott volna mégis elmenni röntgenre, de majd hétfőn a neurológus úgyis elküld legalábbis remélem a röntgenbe, és nem melegebb éghajlatra!Kicsit még meg van hízva a középső ujjam, na meg persze a jobb térdem.
De már közel sem fáj annyira mint az esés utáni napokban. Úgyhogy bár nem járok táncot most semmiféle takarítás címén, de legalább már fenn tudok lenni, és főzni, és apránként dolgokat megcsinálni.! Szerencsére nem a bal kezem /bibis/ :))

Barátnőm hozott mikuláscsokit Samunak, úgyhogy nem maradtunk csoki nélkül.
Kicsit irigykedem, de csak jó értelemben persze, hogy a többség mozogni tud, de hát az időkorlát miatt sem olyan egyszerű, mert alapjáraton vagy délután vásárolnánk, vagy úgy hogy 11 körül már itthon is lennénk! Úgyhogy esik az egész.
enni van mit, még csirkemellet hozatok meg konzerv babot!
mindenkinek kellemes készülődést kívánok, de legfőképp jó egészséget!
Ági! Mi újság a szomszédokkal?
Dorina! bátran hozzál képeket is, a verseket is egyet - egyet.. :flower1: :littlehearth: :x
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 9. 7:18

Paggy írta:Szomorú :a Földközi-tengeren úszó műanyagok. :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((
Kép

Hát ez sajnos nem csak ott van.. :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 14:20

Sziasztok,megjöttem.
Legelőször egy szerintem nagyon jó ajándékötlet felnőtteknek:
JEGYVÁSÁRLÁS ONLINE TÁRLATVEZETÉSRE
https://www.szepmuveszeti.hu/muzeum-lig ... ZM20201209
Egy másik ötlet:

Jobb oldalon találod a többi részt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 14:33

Vele tanulunk mi is:

Egy furulya,most vettem,2600ft.Ezzel már nagyszerűen lehet zenélni.És én 65 éves vagyok,tehát hajrá lányok!Ja és GERMÁN FURULYÁT KELL VENNI,mert a furulyaiskola.hu-n Petra ennek a furulyának a fogását tanítja.Egyszerű,jó és hamar lesz sikerélményed.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 14:38

Még 1000 ötletem van,de azokat megtartom magamnak :)) :)) :)) .VISZONT változatlanul ajánlom, szintén ajándékként, egy jó kis saját főzésű narancslakvárt és hozzá 1 dl narancsosvodkát/saját készítésű/szép kis üvegben.
Kép
Ha nem szégyellném x_x ,hogy nagyon ízlik és nem tartanék attól,hogy rosszra csábítalak [-x ,akkor azt mondanám HŰHA,gyorsan ellefetyeltünk a párommal egy ilyen kis üveggel 1 hét alatt.Ez már a második. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 14:43

Készítettem fotókat a "kirándulásomról".Azt később rakom fel,mert szét kell válogatni.Szép napot!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 9. 14:57

szuperek a tanítások, aki teljesen laikus is boldogul vele szerintem.. :ymblushing: :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 15:29

Az első dal,amit Lillával karácsony után meg fogunk tanulni és,amiért a szomszédaim szíves elnézését kérem,mert bár tudok valamennyire furulyázni,de profi gyerekdalfurulyás akarok lenni , 1000 x /????/ ELJÁTSZOTTAM TEGNAP DÉLUTÁN =)) =)) =)) =)) ,A KÖVETKEZŐ LESZ:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 15:33

mÉG EGY VIDEÓ ,CSAK A "béka hadak fuvoláznak miatt"... :))

Most főzicskélek egy kicsit,s azután összeválogatom a "idegenvezetésemet".azaz a mai fényképeimet,s kb 2 óra múlva felrakom.Viszont nagyon érdekelne,hogy mi van VELETEK?Hogy viselitek a hidegebb időt?Olyan,de olyan régen nem hallottam /én/ Krisztiről :flower1: ,Gabóciról :flower1: ,Marcsiról :flower1: ,Boszorkányról :flower1: ,Éváról :flower1: és LEGFŐKÉPP RITÁRÓL. :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: És MINDENK MÁSRÓL,aki már nem jár soha erre. :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Őszintén írom,hiányzik a sokféle érdekes világ.Nekem könnyű ilyen kitárulkozósnak lenni,mert nekem muszáj volt barátkoznom az "idegenekkel" ,hogy ne kallódjak el,de én nem vagyok jó példa.Tehát ,bár sokszor leírtam és nem szeretnék állandóan mentegetőzni ,én csak egy tag vagyok itt a fórumon,tehát én csak a saját kérésemet írom le.Bár Kata is írt hasonlót a múltkor,örömmel várunk MINDENKIT,aki "beszélgetni" szeretne ,akár hoz fotót,akár nem.Most megyek,mert kifut a töltött paprika a NAGY KONDÉRBÓL/annyit kell csináljak a páromnak/ :)) Később jövök vissza .Ágika!Jól vagy? :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 15:59

Úr Isten!A lényeg kimaradt!!!!!!!! :(( :(( :((
Kata!Nem MRI-re kéne mennetek?Sok mindentől lehet a szédülés.Mikori a szemüveged,Nincs nyaki csigolyameszesedésed/Kinek nincs ebben a korban?, :)) /Vérnyomás ugrálás?stb....Kíváncsian várom az eredményed,mert én is érzem,hogy nálam isgond van néha.Tegnap pld.egy nagyon udvarias férfi a boltból kilépve megfogta nekem az ajtót,csak szűk nyílást hagyott,elvesztettem az egyensúlyomat és jól ráléptem szegénynek a lábára.Gondolom,máskor már nem lesz udvarias senkivel. :(( :)) Milyen a házhozszállítás Győrben?Itt van egy KIFLI.HU nevű cég,ami szuper.JÓ DOLGOKAT,NEM TÚL DRÁGÁN HOZ,NAGY A VÁLASZTÉK.A barátnőm is a Tescoval szállíttatott és meg volt elégedve.Szép délutánt!
Lányok!Kicsit csúszok a felrakással,mert telefonon bejelentkezett a nászasszonyom,.Gyorsan kis rendet kell csinálnom,mert kupi van /nem nagy/.Este jövök csak!!!!Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 9. 18:32

Kedves Lányok!
De régen voltam, remek fotókat tettetek fel. Kata remélem jobban vagy már, és nem tört el semmid sem, még az ujjad se. Régebben én is szoktam esni, kelni, de mostanában nagyon figyelek,mert kisebb-nagyobb kövekre lépve meginogtam.

Én is hiányolom nagyon Ritát, és még nem is tudom kiket, de nagyon örülök,ha sokfélét olvashatok.Örülök hogy olvashatlak benneteket Paggy és Kata.
Készen áll-e már a listátok karácsonyra? Igaz most nem tudni, hogy hányan ülhetünk az asztalhoz.
Én mindig nagyon szoktam készülni.
Egyfélét mindig főzni kell, az pedig a pörkölt és nokedli. Nem passzol ugyan az ünnepi ebédhez, de egy családtag mindig ezt kéri, persze eszik mást is,csak ez is legyen. Bejglit már évek óta nem sütöttem, de az idén talán lesz. Diós és mákos.
Vettem kocsonyának való húst is, majd megfőzöm. Úgy megkívántam. Más nem is nagyon fog belőle enni..... szerintem.
Sütiből még a 6lapos a nyerő. Aztán majd meglátjuk, mi lesz még.

Mostanában nagyon elfoglalt voltam, festettem ezerrel, képeslapokat, amit már fel is adtam, tavaly több mint 2 hét alatt ért célba egy képeslap.

Képimage hosting for forums

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. december 9. 18:34

Kimaradt a fentiből: Gratulálok Paggy a furulyázáshoz. Nem késő ez még, én nálad idősebb vagyok, és én sem régen aktivizáltam magam a festés terén.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 9. 19:47

Sziasztok!Kedves Ildikó!Örülök,hogy jöttél és láthatom a kedves képeslapjaidat.Milyen ügyes vagy!!!!!!!!! \:D/ És pár tájkép is van a képek között.Jó volna közelebbről megnézni!KÖSZÖNÖM SZÉPEN.ZALÁBAN BIZTOSAN SZÉP A KARÁCSONY!A NAGY FÁK,A TERMÉSZET KÖZELSÉGE,NEM CSODA,HOGY FESTESZ!Azt nem írtad meg,hogy mi a fő menü karácsonykor.Kertfotókat szívesen látnék,ha majd egyszer lesz időd!,Lányok!Túl vagyok a rohamtakarításon/rendcsinálás/ és a vendégségen.A nászasszonyom nem mászkál ki,úgy hogy steril,én meg maszkot vetten fel,kitártuk az ablakot/addig fréziák a folyosón csücsültek,ittunk egy capuccinót és beszélgettünk kicsit.Most ment el.Itt zuhog.Hozom a képeket és egyebeket.
Útban hazafelé ,gyalog a Csarnokból/Nagycsarnok,Fővám tér/,át a Dunán:

Kép

Vissza: “Társalgó”