Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 6:26

Jó reggelt!Jön az időjárásjelentés:
Kép
Kép
Az egér még nincs meg.Hiába teszem le az egérfogót,ha a lakásban száraz macska-és kutyakaják találhatók.És biztosan van olyan rejtett zeg-zug,ahol némi kenyérmorzsa található.Tehát mire tanít engem ez a sok dolog?Többet és jobban kell takarítanom.El kell gondolkodni az embernek ,hogy miért kap ilyen tanításokat az ÉGIEKTŐL!A járvány is ilyen.
Ágika!Mit csiunáltok a fügével,Még beérik?Az utcánkban lévő fügefa is 2x terem.A fűszervaj nagyon gusztusos.lehet,hogy már szó volt róla,de újra felhozom a témát.Szoktál yoghurtot gézen keresztül lecsepegtetni?Olyan finom krémsajt lesz belőle,amit azután ,ugyanígy mint a fűszervajad készítésekor,be lehet fűszerezni.Lányok!Tegnap bővítettem a karácsonyra készítendő sütemények jegyzékét.Sőt próbaként el is készítettem.Nézzétek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 6:43

Gluténmetes diós-narancsos szelet:
Kép
Itt egy jobban látható kép a süteményről.FANTASZTIKUSAN FINOM.Tejföl helyett yoghurtos túróval csináltam:
Kép
A recept:
Kép
Lemaradt a képről,hogy a végén a krémbe 2 evőkanál citromlevet keverünk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 6:51

A másik témám pedig,tessék szörnyülködni velem együtt!
A kerületünk kertváros jellegű.Nem komposztálnak,hanem így szállítatják el a faleveleket.SZÖRNYŰ!!!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 7:01

Még egy kis panaszkodás következik,majd keresek valami jót.Nagyon nehezen száradnak a ruhák.A lakás úgy néz ki ,mint egy sokvitorlás hajó.Mindenhol lebeg valami.És nyirkosak,pedig fűtünk.Lizike miatt mosok sokat,felmosok......állandóan.Itt a panaszkodás vége!!! :)) Most keresek valami klassz dolgota NETEN és elhozom ide a FÓRUMBA.Szép vasárnapot!Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 7:01

Sziasztok Lányok,korán van még de már másodjára vagyok fenn, nem fekszem vissza, olvasok nézegetek. :ymblushing: ;;)
Paggy, majdcsak meglesz az az egér, de azért tényleg izgalmas kérdés, hogy nem vemhes e..nehogy lekölyközzön neked a lakásban! brr. :flower1:
Paggy, a darazsakkal tényleg nagyon kell vigyázni, mert ha tömegesen csípnek, még az arra nem érzékenyek is megszenvedik.
Dorina, jó kis mesét hoztál, és köszönöm a képeket is, kedves nyugodt kis helynek látszik. Jó tágasnak tünnek a garázssorok! Ilyen van Csanakon az új lakótelepeken is ahol a sógornőm lakása is van.
biztosan én is frászt kaptam volna ennyi kalandtól. Hogy mit képesek kihozni az emberből. Én sem tartozom a legbátrabb emberek közé! :flower1:
Ági, el is felejtettem hogy neked van fügefád! Télen beviszed a lakásba? Milyen izgalmas dolog, hogy sok minden meg tudna teremni nálunk is. A homoktövis is izgalmas dolog, bár azt is metszeni kell, hogy ne legyen túl magas, viszont eszméletlen nehéz a tüskék miatt a szedése! Na lecsaptam egy szúnyogot közben.
Pécsen meg tegnap olvastam... hogy megjelent a tigrisszúnyog. hogy a fene a fajtájába!! Van nekünk saját kellemetlenkedőnk.s nem is könnyű kiírtani. Nem tudom győri helyzet megoldódott e még a nyáron.

Szép napot mindenkinek, s jó egészséget.... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 1. 7:03

sZÉP jó reggelt mindenkinek!
Nálunk hajnal ötkor két fok volt, per pill. 3,6 van odakint. A cinegék is etetik magukat. tengeliceknek még hire, hamva sincs.
Paggy, cserpes natur joghurtot szoktam lecsepegetni amikor kenyérlángost csinálok. Eddig eszembe sem jutott, hogy fűszerezzem. De el van raktározva a gondolat. :-)
Paggy, nem a morzsákon fog múlni, hogy az egered nem lesz meg. Ne rágd magad azon. Muszáj, hogy meglegyen, mert ha beleeszi magát ott valamibe, hát abba jobb bele se gondolni.
Én sem szeretem kinyirni őket, nem is dogom ki, ha megfogja a garázsba, de mégegyszer nem akarom átélni azt, amit a szobám takaritása után. Akkor jöttem rá, hogy ennnyi gönccel egy szekrénybe hogy a bánatba lehet élni? :-)
Hegyekbe álltak a kimosott ruhák a nappaliban utána. Rémálmaimban jöjjön elő, mikor ültem a gép előtt és mivel hátul is van szemem, mintha láttam volna, hogy a szekrény ajtóm megmozdult. Utána az egér végtermék bizonyiték is volt.
Attól meg megint mentsen meg minden, hogy elpusztuljon valahol bent, mert beragad, mint nálunk utána a másik a kamrába - rögtön a szekrényes jelenet után, csak az a konyha felől futott be a kamrába- és beszorult a fagyasztó hátuljába a rácsba. De legalább a kamrám tiszta lett. :-)
Tehát ne kisérletezz, vegyél egy egérfogót, amit belinkeltem olcsó, falhoz szájjal odatenni, mert az egér többségében ott fut és ha megfogta a párod kiviszi.
Totál megértem amiről irtál, de van, mikor ezt boritani kell. Lelkiismeret furdalásod lesz egy ideig, aztán elmúlik.
Na megyek melegitem a leveskét az ebzetnek, mert már felébredt és vár türelmesen a szigetelt dobogóján a konyha felől. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 1. 7:11

Kata, a fügefámat majd lefényképezem és várom az ötleteket, hgy lehet teleltetni a lakásban :))
Aput nyáron megcsipte egy tigrisszúnyog. Békés megye. Úgyhogy nekem nem újdonság, hogy Pécsen megjelent. Mondjuk ők is délen vannak azért.
Szerencsére apunak nem lett utána baja.
Paggy, a darazsak is jó sztory volt. Persze negativ értelemben. Nagyon vigyázni kell velük. Nálunk azok a három-négy cm-es frász tudja milyen nevűek csinálnak sárból fészket bárhova a falra. Ha látom, leverem, mert Ödönt majdnem megcsipték anno éjszaka. úgy menekitettük be.
A ruhaszáritásról:
Amig nem engedtem a csábitásnak és az albérlők miatt nem kaptam én is egy száritógépet, amit imádok, addig a teraszra kiteregettem egy-két napot, aztán behoztam. Sokkal hamarabb száradt meg utána és nem penészedett le a fürdőszoba sarka. Annak ellenére, hogy nagy a fürdőszoba 3x5-ös, és egy nagy ablak is van rajta, de mindig takarithattam a penészt.
Ez a kinti száritás legalább egy napig is tökéletesen működik és nincs pára bent a lakásban utána annyi.
Na megyek tényleg melegitem a levest, bár a madaraim is ide vonzanak az ablakhoz ezerrel.
Megemeltem a fa etető oldalát faággal, mert ezek a disznó verebek kikaparnak mindent belőle. Most is itt ülnek már az ágakon és szemeznek az etetővel. Csak a nagynál épp a cinege ül az ágon és kopácsolja ki a magot a héjból.
Paggy, most látom a zsákos faleveleket. Elitélendő módon én is a kukába teszem, mert a párom nem birom rávenni ennyi falevéllel minden alkalommal, hogy irány a hulladékudvar és a komposztba dobni.
Évente egyszer visszük, ha van akkor a spec nagy futóval kétszer is fordul Az idén viszont azt mondta nincs fametszés, igy elvarad. A füvet is hetente vágom, ilyenkor meg a sok falevél.... A komposztálás is már látom egy tudományág.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 7:14

Hoztam egy kis virtuális utazást.Nagyon szép hely Tirol.3x jártam arra.Lássuk!

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 7:16

elkerültük egymást, Nálunk most 9 fok van, de majd még javulni fog, és enyhe szellő van. Tegnap elküldtem melegebb éghajlatra a köpönyeg időjárás jelentést, mert a 35-4o-es szélerősségre csak 1o-et írt, pedig a széllökések se voltak tegnap kismiskák. Utálok ilyenkor úton lenni, de muszáj volt lemenni a tescoba.

Még jó hogy kinéztem, majdnem fognom kellett a szemüvegem .

Nagyon guszta a torta, s végre van egy rízslisztes recept is. Samukám meg itt élvezkedik a nyitott ablaknál, mindjárt rá kell szóljak..

Kicsomagoltam végre a dagasztó gépemet, majd jön a szomszédom és beüzemeljük! Akkor csinálok majd képeket.!
Na megyek egy picit filmezni....
Paggy, nekem is fáj látni, hogy a sok értékes falevelet elviszik a környékről, ahelyett hogy helyben lenne komposztálva!és hasznosítva! Ez van.
Jut eszembe a teregetésről.:
1. duplán kellene centrifugálni! hihetetlen eredménye van!
2. kellene használni páraelszívót, lehet kapni a Rossmanban néha akciós is csak az elsőt kell kompletten megvenni, és a belevaló tabletta mindig kapható, én akkor szoktam kicsit betankolni, mikor vagy akciós, vagy egyet fizet kettőt kap formátum szerepel!

A fürdőszobában is gyorsabban száradnak vele a ruhák! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 7:20

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 7:24

Kata!Köszönöm az ötleteket,kipróbálom a 2x centrifugálást.Általában a nagy dolgokat az erkélyen szárítom,télen pedig kiteszem egy kicsit megfagyni,hogy finom puha legyen.Most a Lizike miatt durvult el a helyzet.az egérről egy ideig nem fogok beszélni,mert annyira idegesít.majd,ha megoldódott.Szép napot!Paggy @};-
Kata!a süti tényleg nagyon finom,a lányom is vitt belőle és sms-ben írta,hogy:
FINOOOOM-így írta. :)) :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 7:37

Csak a joghurtról jutott eszembe!

https://www.youtube.com/results?search_ ... %C3%A9pben
Itt egy remek gyűjtemény... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 7:40

Paggy írta:Kata!Köszönöm az ötleteket,kipróbálom a 2x centrifugálást.Általában a nagy dolgokat az erkélyen szárítom,télen pedig kiteszem egy kicsit megfagyni,hogy finom puha legyen.Most a Lizike miatt durvult el a helyzet.az egérről egy ideig nem fogok beszélni,mert annyira idegesít.majd,ha megoldódott.Szép napot!Paggy @};-
Kata!a süti tényleg nagyon finom,a lányom is vitt belőle és sms-ben írta,hogy:
FINOOOOM-így írta. :)) :flower1:

Örülök hogy sikerült a sütemény..mindenképp kipróbálom ezt is mert nagyon guszta, s nem tűnik nehéznek.
Nem tudom hogy két 3 éve van egy műanyag tárolóban megpucolt dió azt fel merjem e még használni...Arra gondoltam talán ha kicsit megpirítanám...sajnálnám kidobni...de beteg sem szeretnék lenni tőle. ;;) :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 7:43

Paggy írta:https://www.youtube.com/watch?v=oj0uS9ZlQHY

Nekem az ilyen gyönyörű helyek csak vágyálom marad...úgyhogy amikor ilyesmi filmsorozat van mint pl. a Fekete Erdei Klinika mindig kigyönyőrködöm magam... Ahogy a kínai sorozatokban is amiket mostanában forgatnak olyan helyek vannak, hogy az embernek kétszeresen elakad a lélegzete egyrészt a film történetei miatt, másrészt a környezet miatt.

:x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 1. 7:50

Kata, ha fagyóban van a dió, akkor nyugodtan szerintem.
Ha csak szobahőmérsékleten, hát akkor van eséyle, hogy felpucolva már avas. Kóstold meg, érezni fogod, ha nem jó.
Ha hűtőben van három éve, hát ha megkóstolod, akkor azt is érezni fogod ehető-e.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 8:00

Köszi Ági, sajnos nem a mélyhűtőben volt...majd ha odajutok leírom a végeredményt! :x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 1. 9:49

A vége az lesz, hogy megint odaégetek vlaamit, mint tegnap a húst, előtte meg a sült krumplit, ha itt ragadok a gép előtt.
Aztán meg jól letolom a fiúkat, hogy nem igaz, hogy nem érezték az égett szagot, meg a füstöt. :))
A lényeg, most találtam és biztos vacsira meg is fogom csinálni majd.
Paggy, itt tudom hasznositani a fűszerezett joghurtot, vagy házi krémsajtot, vagy még a lecsurgatott tejfölt is.
Le kellene szednem már a fűszerest a kertben és megszáritani, poritani. de mindig van vlaami ami miatt elmarad.

https://streetkitchen.hu/instant/gyors- ... nexSm2P5_E
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 10:07

Juj Ági! Megint micsoda helyre szabadítottál be! ennyi finomságot! :-bd :littlehearth: :flower1: :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 13:48

Lányok!Csak gyorsan írok Katának FONTOS!!!!!!!!!
A fazekas barátnőm mondta mindig:
A sz...rt tupírozod,az még sz--r marad.Ezt a régi dióra értem-NE PIRÍTSD MEG,HA NEM JÓ-DOBD KI!Több is veszett Mohácsnál!!!!
Saját tapasztalata volt.
Azt hiszem írtam már,de leírom.
A szomszédban lakott a barátnőm, aki fazekas volt.Elég szegény ,így nem tellett mindig a legjobb minőségű alapanyagra.Egyszer kiállításra készült és nem volt elég jó máza.A 2 kg vacak mázhoz vett 1/2 jót.Vacak maradat.Akkor már sajnálta kidobni.Még 2x vett 1/2 kg jót .És soha nem lett jobb-végül ki kellett dobni.Ekkor mondta a fenti mondást.Dobd ki a diót,ha rossz!!! :-q Paggy @};-
Majd jövök vissza kutyasétáltatás után.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 15:32

Hogy lesz a rosszból NAGYON JÓ?
Hát így:
https://infostart.hu/kultura/2020/10/30 ... elepulesen
Itt pedig a program látható:
https://www.filharmonikusok.hu/150-konc ... lepulesen/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 15:37

Itt pedig az egyik műsorszám:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 15:45

Most jöjjön egy másik kedvencem.Igazán hallgatható és nézhető.Mintha ott lennél:

https://cultura.hu/kultura/maurice-rave ... tortenete/
“Egyetlen szeretőm a zene. Nekünk, művészeknek nem való a házasság, mert aligha nevezhetnek bennünket normálisnak, életvitelünk pedig, még annál is abnormálisabb.” Maurice Ravel, a Bolero zeneszerzője 140 éve született.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 1. 15:56

Egy másik csodám.Sopronban ismertem meg,amikor 2-as gimnazista voltam.Emlékeztek?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 16:43

Paggy írta:Itt pedig az egyik műsorszám:

A nagy balhé! Ez volt a film alapzenéje! :)) :)) :)) nem tehetek róla, de mindig képek jelennek meg ilyenkor előttem :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 1. 16:55

Rendben Paggy, meghagyom télre a madaraknak! azért ez is jobb mint a kuka. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”