Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 21. 21:06

Kata, sajnos, tudom. A fiam most még dolgozik (a héten délutános volt), de holnap
szabadnapos lesz, és megpróbál csinálni valamit.

:( :(( :( :(( :( :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 21. 22:37

Sziasztok!Megjöttem a filmklubból.Nagyon jó volt a film!!!!ACÉLESŐ-megnézésre ajánlom!Hoztam képeket és videót,de majd holnap,ha megjavul a fórum felteszem.Szép estét!Paggy @};-
ELTŰNTEK A KÉPEK,amiket az előző oldalakra feltettem. :((
ITT VAN INDÁN.Ne ijedj meg tőle,mert az elején nem érted,hogy ki kicsoda ,de később igen!És jó film!!!
https://indavideo.hu/video/ACEL_ESO_-_Steel_Rain_2017
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 22. 7:00

sziasztok, szép reggelt.! Ne aggódj Rita, majd megjavul akkor. az a lényeg, hogy alatta tudunk fórumozni... ;) #:-s :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 13:06

Sziasztok!Megpróbálom feltenni a tegnapi képeket.
Próbaképek.Fruzsi szundikál:
Kép
Ez a saját fekvőhelye egy levitézlett/sok helyen lyukas/ paplanhuzattal.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 13:12

2. Próbakép-Levendula mélyen alszik:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 13:14

Most akkor talán??? Jöhetnek a tegnapiak.Az első videónak képileg sok értelme nincs,viszont HANGÍZELÍTŐ.Mindjárt felteszem a you tube-ra.
Tehát,tegnap 1/2 6 óra,útban a Kor.Kult.Kp-ba.Az első videó a Mórisz Zs. körtér.VICCES LESZ A VÉGE,mert nem tudtam lezárni,úgy kellett rohannom. =)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 13:34

Sikerült!!! \:D/ \:D/ \:D/ Tehát,nem lehet közvetlenül a telefonomról a you tube-ra feltölteni.Jönnek a képek és a 2. videó.
Villamosozás:
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 14:06

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 14:10

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 14:15

Megérkeztünk a Margit hídhoz és leszálltam a villamosról,mert itt a közelben van a Koreai Kulturális Központ.
Kép
A baleset a másik oldalhoz/pesti/ közelebbi hídpillérnél volt,amiről akkor csináltam képeket.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 14:20

A villamosmegállótól/19-es/az első keresztutca a Frankel Leó út,ahol a K.K.Kp. van.Ez itt:

Kép
Kukucs!
Kép
Mindjárt kezdődik a vetítés.Már írtam,hogy jó volt nagyon a film és betettem az indán nézhető linkjét.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 22. 14:29

Kép
A végén még egy információ.Idán tavasszal lesz a filmfesztivál.Kedves Lányok!Azelőtt én is csak sorozatokat néztem ,de Ritának és Birinek hála :littlehearth: most már egyre gyakrabban filmeket is .Így teljesebb a kép.Köszönöm Dorinának is a filmfordításait. :flower1: Üdv:Paggy @};-
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 22. 19:30

Sziasztok! örülök hogy elment a mumus az oldalról :)) . holnap hozom a ma esti képeket...most rohanok a másik szobába mert már javában megy az Istentisztelet...Benny Hinn vendégségével! szépek nagyon a pesti képek, a videókról majd holnap! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 7:49

Kata! Nem kell semmit csinálni a winchesterrel használatba vétel előtt. Csatlakoztasd a gépedhez,
és máris töltheted fel rá a sorozatokat.

Mosógépnél nálam is szempont volt, hogy legyen rajta rövid program. 57 évesen már nem koszolja
össze magát nyakig az ember, elég a ruháimat átöblíteni. Ha meg alaposabb mosásra van szükség,
ott vannak a hosszabb programok.

Nekem a frissítés után a vezeték nélküli fülhallgatómat kellett újra felismertetnem a laptopommal.
Ha a konyhában főzőcskézek gyakran hallgatok yt beszélgetéseket, ekkor van szükségem rá.

Kata, Paggy! A fiam frissíteni akart, de valamiért (még most se tudni az okát) nem sikerült neki.
Abbahagyta, és ment dolgára. Azt nem látta, hogy milyen káoszos lett a fórum belseje. Tegnap
hajnaltól dolgozott rajta, hogy mindent visszaállítson. Mondjuk nem csak ezen mesterkedett, hanem
más változtatásokon is, ami a keresőben az első helyek valamelyikén hozza ki találatként a fórumot.
Igazából azért ijedtem meg nagyon, mert nem szólt előre, hogy frissíteni akar. Mondtam neki, hogy
máskor ne hozza rám a frászt.

Paggy! Örülök, hogy tetszett a film a KKK-ban. Fruzsi nagyon jól mutat a csíkos háttérrel, Levendula
meg a kékkel. :)) Aranyosak!

Húsevőként nagyon szerettem a belsőségeket, főként a májat és a zúzát. A csirkemájról a szívet vagy
levesbe főztem bele, és mi ettük meg, vagy Dundi. Nem lelkiismereti okokból nem eszem húst,
úgyhogy nem zavar a látványa.

Nagyon szeretem a visszatükröződő képeket. Nagyon jól mutat az aranyló országház a villamos üvegén.
Így, kívülről még nem is láttam a KKK-t. Szép épületben van.

A videókat azért nem láthatjuk, mert privátra állítottad. Változtasd meg "Nem nyilvánosra".

Pénteken a Fővárosi Nagycirkuszban voltunk 38 gyerekkel. Erről hozok mindjárt fotókat.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 8:03

A gyerekek nagyon élvezték az előadást, már ezért megérte elmenni. Ki tudja, eljutnak-e még valaha ide
vagy egyáltalán Bp.-re.

Engem a profi megvilágítás is lenyűgözött. Imádom a színeket. Nagyon sokat dobtak a produkción a jól
megválasztott fényekkel. Telefonnal fotóztam.

Kép

Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 8:15

A múltkor hoztam képet a narancs+fermentált alma-banán-cékla, és a mangó+alma-banán-cékla egymást
felerősítő ízélményéről, ahol az alkotók külön-külön is nagyon finomak voltak, de együtt még egy magasabb
szintre léptek.

Spoiler: mutasd
Kép Kép

Még korábban fermentáltam lilakáposztát, de most nem száraz sózással, hanem sós lében. Kíváncsi voltam
az eredményre. Nem ízlett, mert kicsit savanyúbb lett attól, ahogy én szeretem. Eszegettem, hiszen csuda
jó dolgok vannak benne, de nem esett olyan jól, mint mondjuk a sima savanyúkáposzta. Aztán a fentiek
sikerén felbuzdulva, gondoltam egyet, és azt a mennyiséget, amit megettem volna aprítóba tettem egy kevés
lével és fél megpucolt, kockára vágott almával. Az eredmény isteni lett! Az alma pont annyira édesítette meg
a káposztát, amennyire kellett. :))

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 8:45

Tegnapi ebédem: hagymás bab, sült nudlikkal

Hagymás bab:

2 konzerv bab (csak sós lében eltéve)
3 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika (én háromféle színűből vágtam le egy vastagabb csíkot, amit
nagyon vékonyra szeleteltem)
egy evőkanál sűrített paradicsom
egy evőkanál vörös curry paszta
kb. egy teáskanál keményítő (vagy liszt)
csilipehely, só, bors
kb. 1 dl víz
kevés olaj

A lilahagymákat felkarikáztam, és a zúzott fokhagymával félig készre pároltam. Ekkor tettem
hozzá a nagyon vékonyra szelt kaliforniai paprikát. Sóztam, borsoztam, és pár percig együtt
pirítottam őket, majd hozzáadtam a curry pasztát és a sűrített paradicsomot. Kevés vízzel
felengedtem, és összerottyantottam az egészet. Megszórtam a keményítővel, és egy perc után
el is zártam alatta a lángot.

Sült nudli:

A hagyományos krumplis tésztába a krumplin és a són kívül egy evőkanálnyi sült sütőtököt is tettem.
Összegyúrtam a tésztát, és nagyobb nudlikat formáztam belőle. Nem vízben főztem ki, hanem a kuktában
pároltam meg őket. Soha nem csináltam ilyet, és nagyon kíváncsi voltam rá, hogy milyen lesz a végeredmény.
Nagyon furcsák, gumiszerűek lettek, de az ízük nem volt rossz. Egy serpenyőben pici olajon megpirítottam
őket, így máris jobban tetszettek. Jól összepasszoltak a babbal.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 8:51

A pesti útra megint csináltam vegán szusit. Nekem nagyon bejön ez az ízvilág! Elfogyott
a szusi rizsem, holnap veszek a Tescoban. Drága, de csak egy fél bögrényit kell megfőzni
egy algalaphoz.

Most is uborkát, kaliforniai paprikát, lilahagymát és hummuszt tettem bele.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. február 23. 9:16

Majd elfelejtettem! Ma negyedik napos a banános savanyúkáposztám. Alig vártam, hogy
megkóstolhassam. Nagyon fincsi! Lédúsabb, mint a magában eltett, és a banán darabkák
selymesebbé, bársonyosabbá teszik. Juhé!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 23. 9:22

Kedves Rita, olyan színkavalkád ételeket csinálsz, hogy összefut a nyál a számban. :D ;)
Gyönyörűek a cirkuszi színek is, milyen öröm, mikor a gyerekeknek lehet ilyesmivel is kedveskedni! Samum sajnos semmi ilyen zajosabb dolgot nem bír. Hiába próbálkozom, nem és nem. :-?? :-q . Pedig volt ajándék jegyünk is ide a Győrire anno és ki kellett menni a kerítésen kívülre! Csak akkor nyugodott meg. Az állatokat csak úgy tudtuk megnézni, hogy nem volt háttérzaj. Sajnos ez van.
Örülök egyébként hogy minden rendben ment.
Most antiallergén mosást csinálok a paplannal, hát majd kíváncsi leszek milyen lesz, mennyire lesz nedves. Mert eddig mindent újra kellett centriznem hogy megszáradjanak másnap a ruhák. Amúgy szépen mos...hát majd meglátjuk. ;)
Ráadásul azt mondták hogy egy órának kell eltelnie a mosásnak egymás közötti pihenőben..hát nem röhejes?! Mert mondjuk a fél óra még hagyján.. :-?? x_x .
Na de a vicc csak ezután jön, hogy nem lehet 3 kg-nál jobban megpakolni. tehát kamu a 6-7 kg terhelés. Ja és ha véletlen erősebben lenyomod a centrifuga gombot lezárod a gépet és nem indul el az a gyerekgomb. Hogy a kánya csípje meg a tervezőjét. Ráadásul egy másik gomb is ezt csinálja! :-o . Kioldás 3 mp-ig kell nyomnod, utána minden mehet tovább.. :-bd
Megyek főzni...meg tizórait csinálni manómnak..már jön is...hallom a hangját..mintha nem tudnám hogy fél 1o van... :)) :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 23. 12:29

Tele a hócipőm a bénáskodásommal.Reméálem most lárható!

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 23. 12:33

iTT A MÁSIK IS.aZ VOLT A HIBA,HOGY ÁŰTÁLLÍTOTTAM NEM NYILVÁNOSRA,DE NEM NYOMTAM RÁ A "KÉSZ-re

Ez a "BUDAI HANGMINTA" videó.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 23. 12:50

Kedves Rita!Bár én unom a cirkusz,ezek a képek nagyon jók.Főleg,ahol a nagy kerek,üres porond látszik.Ugyanilyen ,sőt jobbak a fermentált "termékeid".Rettentően fáj a szívem,hogy én már a savanyú káposztától is egész éjjel fent voltam.Olyan fejfájásom van az emésztetlen dolgok miatt,hogy alig bírom.most próbálok megint diétázni.DE ÖRÖMMEL NÉZEM A KÉPEID és sóhajtozom. :ymdaydream:
Nálunk mindenkin kitört a nagyon öregség.Lizike,Lukrécia .....Sőt még Kitti is jobban pánikkal rohangál minden éles hangra,de akár egy neszre is.
Remélem hamar visszaállunk az elfogadhatóbb állapotba!
Kata!Sajnálom,hogy kis gondod akadt a mosógéppel.Minden új dolog egy rizikó!!
Szép napot Mindenkinek!A videóimat meg lehet nézni,mert átállítottam.Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 24. 15:34

Sziasztok! Paggy, megnéztem az egyik videót a másikat mindjárt csak le kell rohanjak a kisboltba!
Vettem egy Dormeó iMemory Silver matracot, csak egyet, mert a Samué 3 éves és még jó...pénteken érkezik.
Közben elindítom majd a mosógépet megint. Ja a matracra 15 év jótállás van és ma 2o.2o%-al olcsóbb , 6o napos garancia van rá mint próba, ha nem tetszik visszaküldetheted, ez csak 12oo Ft-- de inkább legyen jó! aztán be is fejeztem a költekezést.
Na rohanok a kisboltba, mindjárt jövök a facén már kint vannak az esti képek az egyik napról....mindjárt azt is hozom át!
https://www.dormeo.hu/dormeo-imemory-silver-matrac ezt választottam.
https://www.dormeo.hu/fresh-prima-hero-matrac még ezen hezitáltam...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:x :D :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 25. 10:58

Kata!gyönyörű az égbolt a képeiden!Gratulálok a matrachoz,egészséges alvást szép álmokat rajta! :flower1:
Lányok!Tegnap este kísértem Lizit lefelé a lépcsőn és melléléptem.A 4. lépcsőfokról ráestem a törött karomra,a fejem koppant a kövön,és a lábaim kék-zöldek.Ügyelet-kartörés/ugyanaz a csont ,csak a másik vége/gipsz,CT hazaengedtek,de szédelgek.Járni tudok,de aludni nem mert a jobb oldalam tropa/könyökgipsz!!!/Most megyek megköszöntöm Gabit utána lefekszem.Majd jövök.üdv:Paggy @};-

Vissza: “Társalgó”