Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 12:57

3 csodálatos könyv ,amit olvastam és amikből ,idézni szeretnék a kalandozásaim alatt,fent van teljes egészében az interneten.Az egyik komolyabb és film is készült belöle/Prus:A FÁRAÓ/ , a másik,a kedvencem!!!/Mika Waltari:Szinuhe /valamint persze Kákossy László:Ré fiai.A CSODA!!!!
Tehát Lányok!Minden héten hozok egy kis részletet spoilerben , mire odaérünk a kiállításra, már okosabbak leszünk.64 éves vagyok .11 évesen voltam egyszer több napig kórházban.Akkor a kisrádiómon hallgattam azt a rádiójátékot,ami EHNATON fáraóról szólt.Most beteszem a 2"E" könyv linkjét,hátha valaki kedvet kap az olvasásra.Természetesen választottam magamnak 2 múzeumi előadást is,hogy tájékozottabb legyek , majd a végén bemutatom a kiállítást.MAJD.Megszabtam magamnak,hogy összesen heti 2 órát foglalkozhatok a témával.Erről ennyit.Most jönnek a linkek és megnézem mit tettél fel Ágika.örülök,hogy velem tartotok.Sokat szeretnék fényképezni és főleg és elsősorban nézelődni.Jó mereven és komolyan "hangzik" a leírt szövegem,de csak magamnak összegzem,hogy nehogy túl sok időt töltsek vele.És persze,ha lesz más jó program ,esemény és érdekel tájékoztatlak Titeket.ÉS!!!!!!!!!!Nagyon örülök,ha nézhetek,olvashatok Tőletek.Köszönöm.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 12:59

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ÁGI!De ügyes vagy!EZ AZ A KÖNYV,MOST MINDHÁROM FENT LESZ ÉS OLVASHATÓ!!!KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :-bd :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 13:01

Ez az egyik.Mindenképpen olvassátok el az előszavát,mert ez mindennek az alapja!
https://vmek.oszk.hu/02700/02718/02718.pdf
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 13:03

És itt a 2. a KEDVENC REGÉNY!!
http://mek.oszk.hu/00800/00882/00882.pdf
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 13:06

Na most minden megvan,amit akartam.Olvasás,napi 1 fejezet.és most erről többet nem írok.Hétvégén jövök az első fejezetből kiragadott résszel és ha tudok ,más témájú fényképpel.Szép hetet !Üdv:Paggy
Belenéztem a filmbe/Szinuhe /1954./ ,amit megtaláltam,de vacak.A könyv jó!!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 6. 19:55

Ági! Jövök majd még a kajákkal. Nem is tudok itt az én kis falumban mással előhozakodni, csak
a hóbortjaimmal, az állatkákkal (cicák, madarak...) és növényekkel.... vagy a gyerekek fotóival.
A rakott karfiol nagyon nagy kedvencem volt, a rakott kelkáposzta és a rakott zöldbab is. Ha a
gyerekek nem tudtak megegyezni, hogy melyik legyen, akkor csináltam vegyesen is: alul kelkáposzta,
felül karfiol, vagy alul karfiol, felül zöldbab :)) :))

A múltkoriban csak egy kevés maradék karfiol volt, amiből alulra nem jutott, ezért félrakott lett a
kajám. Alul zöldséges rizs volt, középen hagymás gomba, felül meg karfiol, vegán tejszínnel leöntve
(vegánföl sem volt itthon). Nagyon fincsi volt.

Kép

Várom a festészetet. Már nem is azt várom, hogy milyen szépeket fogsz festeni. Rájöttem, hogy sokkal
nagyobb élmény látni a fejlődésedet. Lehet, hogy a pedagógus mivoltom miatt, de ezt a részét élvezem
a legjobban. Hatalmas nagy utat vagy képes bejárni, viszonylag rövid idő alatt. Nagy élmény lehet!

Milyen szép és csinos "kislányka" voltál! Én is 56 kilóval mentem férjhez. Hol van az már!

Náluk a lányom egyiptológus akart lenni. Aztán rájött, hogy nem biztos, hogy lenne munkája is a diplomája
mellé, így Debrecenben végzett környezetkutatóként. De ballagására egy Egyiptomi utat kapott ajándékba
extrákkal (piramislátogatások, hajókázás a Níluson stb.) :D

Kata! Mindenki ajánlja, aki evett már, a hagymalevest és a fokhagymalevest, de én még egyiket sem
csináltam meg. De most már tényleg neki fogom durálni magam! Imádom a hagymát is és a fokhagymát
is, biztosan fog ízleni a belőlük készült leves is. A tiéd is jól néz ki! És az a kis kutyuska! Cukker!

Még fordítani is fogsz, ha így haladsz. :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 6. 19:55

Paggy! Én mindig mindenki képeit megnézem, de a nagyon hosszú leírásokat és a nagyon hosszú videókat
csak akkor nézem meg, ha érdekel az a téma, amiről szó van benne. A saját készítésű rövidebb (2-3 perces)
videókat is mindig megnézem, mert benne van a munkátok. Tiszteletem jeléül, ezeket még akkor is
megnézem, ha kevésbé érdekel. De néztem már meg hosszabb videókat is, például az általad betett
Bányai Éva előadását, ami arról szólt, hogy hogyan gyógyult ki a rákból vagy az Ági TV szerepléseiről szólókat.

Önmagukban a múzeumok nem érdekelnek. De olyan formában, ahogy Lillát is érdekeltté tették, úgy lekötne,
ebben biztos vagyok. Érdekessé kell tenni számomra. Nekem az nem elég, hogy kiteszik, a festő nevét.
Ettől még nem esek hasra. Sok olyan nagy művész van, akinek az alkotásai nyomasztanak, rossz kedvet
csinálnak. Szóval én nem vagyok múzeumlátogató, mert nem izgat, nem dobogtatja meg a szívemet, amit
odabent látok. Ugyanakkor elfogadom, hogy valakit meg nagyon érdekel. A neten soha nem nézegetnék
múzeumi képeket, de ha olyan készíti, akihez közöm van, annak a fotóit természetesen megnézem, mert
ő is megtisztel vele, hogy az én hóbortjaimról készült képeket megnézi. A fotókhoz írt megjegyzéseid még
személyesebbé teszik az egészet, és máris nem tudom azt mondani, hogy engem ez nem érdekel, mert
már nem csak egy múzeumról van szó, hanem rólad és a családodról, az életetek egy szeletkéjéről is. A
képeiden kevésbé figyeltem meg Egyiptom csodáit, viszont hosszan nézegettem a lányod és az unokád gyönyörű
haját, a kis bőröndöt, hogy mi lehet benne, és azon is elgondolkodtam, hogy vajon mit ettetek a büfében. :))

Én a természettel vagyok úgy, mint te a múzeummal, színházzal, kiállítással. Azt nem kell érdekessé tenni
számomra. Minden porcikáját szeretem. Én még soha nem unatkoztam egy réten vagy egy erdőben, vagy
folyó parton, de ahogy már többször írtam, Angliában az apályt is imádom. Ezt a lakóhelyünk közti különbség
hozza magával. Ha én nagy városban éltem volna, biztos, hogy én is azokat a dolgokat szeretném, mint te.
Egy dolgot sajnálok, hogy nem adatik meg nekem, az pedig a színház. Ha autóm lenne, és vezetnék, akkor
Miskolcra nem lenne nehéz eljárnom, de tömegközlekedéssel, az nem megoldható. Késő este már egy busz se
jár mifelénk. De ezen se szomorkodom, nézem helyette a madaraim előadást az etetőnél. =)) =))

A szülésnél ott lesz a lányom párja is, ez biztos, de még nem tudom, hogy milyen módozatot választ Zsuzsi.
Ott teljesen más a rendszer, mint itt (illetve lehet, hogy már itt is sokat változtak a dolgok, akkor elnézést kérek).
Ott nem ismerik a fogadott orvos fogalmát. A lányom hét hónapos, de még egy fillért sem kellett semmiért
fizetniük. Amikor eljön az idő, annál az orvosnál fog szülni, aki épp bent van, de abban biztos lehet, hogy
a legprofibb bánásmódban lesz része. Angliában mindenütt a legjobbat adja és kapja mindenki, a pereskedések
megelőzése végett, és a jó hírnév megtartása is nagyon fontos, ezért mindenki úgy dolgozik, hogy szó ne érhesse
a ház elejét, mert különben a beteg másik kórházat fog választani. Nagyon jól ki van ez találva. Nálunk is lehetne
így. Ott a kismamák háromféleképpen dönthetnek. Szülhetnek otthon, védőnővel, vagy kórházban. A lányom
itthon szocializálódott, ő a kórházas megoldás felé hajlik. Angliában a védőnők magasabb képzést kapnak, a
kismamák csak akkor találkoznak nőgyógyásszal, ha nagyon indokolt. Mindent megoldanak a védőnők, még
ultrahangoznak is. Nagyon tetszik neki a vízben való szülés, lehet, hogy azt választja majd.

Jó "bulizást" a pót szülinapodon.

Most értem oda, ahol ezt írod: "Mindig is szerettem a történelmet az iskolákban...". Azt hiszem, rájöttem! Ez
az, ami elválaszt engem a múzeumoktól. Nekem nem a fizika, vagy a matek volt a legutáltabb tantárgyam a suliban,
hanem a történelem. Ki nem állhattam, és szerintem ezért nem érdekelnek a múltbéli dolgok sem. Na és mi volt
a legkedvesebb tárgyam? A biológia. Gimiben is biológa szakra jártam. Biztosan ezért imádom a természetet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 20:35

Kedves Rita!Ismerem a véleményed,meret a párom is így van.Akárhányszor próbálom elemezni az események hátterét,egyáltalán nem érdekl,Szerintem az van,hogy a múltból következik a jövő,tehát hogy a jövőt megértsem, ismernek kell valamennyire a múltat.Nem légüres térben élünk.Ezért szeretem a stratégiákat bemutató kínai történelmi sorozatokat.Tudom,hogy mint a legódarabok,mindnyájunk ugyanabból az anyagból,de más "építményként" élünk.HÁLA ISTEN!!!Csak azért írtam le,hogy bár nem tudom megenni az ételek egy részét,ami elkészítesz,nagyon tetszenek és örömmel tölt el a lelkesedésed.A biológia embertani része,nekem is a kedvencem volt.Később nővérképzőt is végeztem és pár évig sebészeti asszisztensként dolgoztam,majd visszamentem a tanító képzőbe.
Hallottam én is,hogy Angliában milyen jó az e.ü.ellátás.Kívánok Zsuzsidnak szerencsés szülést kellemes élményekkel!
Kávét ittunk és 4 féle szendvicset ettünk és gyümölcslevet ivott Lilla.Meleg ételt nem akartunk.Most megyek vacsorát adni.Üdv.Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 6. 20:50

lányok szép estét, ma még nem mozdultam ki de ezerrel jobban vagyok, persze leszámítva a gyomorsavat..majd félig ülve alszom. :)) .
Holnap hozzák reggel 6-kor az új hangfalat, mert a SAl-om most kezdi felmondani a szolgálatot. Amilyen kicsi olyan klassz kis masina volt. na mindegy holnap ez is megoldódik. Most megyek is lefeküdni, mert holnap fél 6-kor kelés, elvégre nem várhatok egy ismerőst pizsiben :)) Meg úgyis még olvasni fogok pár oldalt. Jó éjszakát mindenkinek! :D i-) :flower1: :littlehearth: :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 6. 20:54

Még képeket is akartam feltenni, de örökké csengett a telefonom. Gyorsan pótolom.

Tegnapi ügyeskedésem eredménye. A lilásabb üvegben lilakáposztával kevert édeskáposzta
van. Mindkettő maradék volt, fel kellett használni. Mivel maradt belőlük, de már az nem volt
elég egy újabb üvegre, ezért reszelt fekete retket tettem a tetejére, de ahogy gyömöszöltem
bele az üvegbe a lilakáposzta leve máris adott neki egy kis színt. Karfiollal zártam le a tetejüket.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 6. 20:59

Sziasztok!
Rita, én is órákig nézném a cinegéim :-)
Ma kis diődarabkákat is kaptak, figyeltem a kis disznókat hogy szedegetik ki a napraforgómag közül az ablakpárkányról. Oda is tettem, hogy fokozzam az élményt :-) Igy közelről is meg tudom figyelni pl. a kékcinegét. Olyan szép feje van. :-)
A gimiben földrajz fakultációs voltam, szerettem nagyon. A másik a gépirás volt, ahol az igazgató kedvence voltam, mert a legtöbb leütésszámot tudtam produkálni hibátlanul. Lehet meséltem már, az orosházi városi rendőrkapitány titkárnőjének protezsált volna be, ami akkor nagy szó volt, főleg ennyi idősen. Én Szegedet és a férjem választottam :-)

A múzeumba járás úgy, mint a fiam barátnőjét aki csak azt látja, ha külföldre megy, engem nem érdekel. Viszont egy-két téma igen. Ilyen az egyiptomi is. Régész akartam lenni, de a történelem tanárunk megutáltatta velem a történelmet. A másik ilyen mumus számomra az irodalom volt, pedig verseket imádtam tanulni. Az elemzésektől viszont falramásztam. Mindig más véleményem volt egy versről, mint a költőnek. :))
Igy örülök, ha véletlenül találok olyan témát, ami érdekel ilyen téren és még van is aki bemutatja.
Azt hiszem szégyen, vagy nem szégyen, de Szegeden még nem is voltam egyik múzeumban sem.

Rita, mi is nagyon várjuk szerintem Zsuzsi babájának világra jöttét. :-)

Ma elkezdtem ismét festeni, de nem volt nyugis a helyzet, igy csak gyakoroltam, nem " alkottam".
Próbáltam egy tanárom által, mint kiderült , viccből felajánlott képet megcsinálni. Nehéz, de nem lehetetlen. A bazsarózsát is elinditottam videó alapján önszorgalomból, mert kiváncsi voltam mi maradt meg a szilvafavirágokból. Élvezni fogom azt hiszem. :-)
Ez a kép, ami egy régi neves festő műve és a tanárunk betette a facebookra az oldalamra gyakorlás gyanánt. Na, nem engedi a rendszer feltenni...

Rita ötletével mégis sikerült :-)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 6. 21:08

A másik a tegnapi ebédem: gombás borsós tészta

A kuktában készült. Megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, mikor készen volt, tettem hozzá
sót, borsot, pirospaprikát és gyorsan félkészre pároltam rajta a gombát. Ekkor még nem kukta
funkcióban volt a kuktám, hanem főző módban. Ezután beletettem egy kis fagyasztott borsót, és
a tésztát (ez spenótos volt), majd az egészet felöntöttem kb. 3 dl alaplével. Tettem bele egy kevés
sót, és kukta módban 3 percre állítva az órát készre főztem. Mikor elkészült, egy evőkanálnyi
vegánfölt kevertem hozzá.

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 6. 21:11

Rita, ez is guszta! :-)
Ma kivettem a fagyóból vacsira a lencsefasirtot. Kicsit porhanyósabb lett, mint újkorában, de az ize nem változott.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 6. 21:12

Ági! Mennem kell aludni, mert megint nagyon korán kukorékoltam, de holnap reagálok rád.
Én se tudtam a postimage-dzsel feltenni a képeket, de ez az oldal működött:

https://kepkuldes.com/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 7. 6:52

Sziasztok! Ági! Gyönyörű az a kép amit betettél. Rita meg a kajákkal. Megjött az új hangszóróm, most ugyanolyan van mint a kisszobában, közepes Genius...szépen szól, de most még csak halkan próbáltam ki, mert Samum még alszik. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 7. 14:20

Kedves Lányok!Megjártam az éves tortúrámat az Onkológiai Intézetben.Nagyon -nagyon rendes a doktornő,akihez járok.OKÉ!!! %%- %%- \:D/
Most pedig jövök nézelődni.
Visszajöttem.
Kata!Örülök,hogy már jobban vagy!!!! \:D/ \:D/ \:D/ :flower1: A sayvra is kell valamit szedned?Nekem a szódabikarbóna segít.Zenét hallgatsz a hangszórón kersztül, vagy a számítógéphez kell?
Spoiler: mutasd
?Kata!Áginak írtam,hogy időbe telik,mire az egyiptomi kiállítás- bemutató felkerül,mert elolvesom újra/nagyjából!/ a Kákossy könyvet és mégegyszer elmegyek a kiállításra.
Szép napot,vidám S :)) amukát!!!!
Rita!Azt a spenótos-gombás-hagymás tésztát nagyon megenném!!!Csak csamcsogok magamban a gép előtt.Jók azok a folyamatképek!!!!!Nekem nagyon "megfelel" a Te csupasz kerti fotód,mert én itt azt nem látok.Az utóbbi havas falu /3 db./meg olyan meghitt hangulatot árasztó képek voltakCSAK CSINÁLJ,csinálj belőle!!! \:D/ \:D/ \:D/
Ági!Hú,nem semmi egy rendőrkapitány titkárnőjének lenni!Biztosan érdekes lehetett volna!!!És mit kezdesz most a gyorsírással és gépeléssel,Hogy lettél fodrász?Szereted még csinálni?Nekem tetszik.Gondolkodtam azon,hogy mi lehettem volna még,és én is azt választottam volna.Ügyesség,gyorsasá,kreativitás,emberszeretet kell hozzá./Gondolom én :)) Direkt van a festmény oldalt fekve?Sok szerencsét az új "tanévedhez"!Nem készül idén kína közelébe? :ymdaydream: Ramost üdvözlöm és rendes kutya,ha semmi kosz nincs vele.Nálunk hanyatt lehet esni a műcsontokra rálépve és néha a cicám a fürdőkádban alszik/meg máshol is :(( /Most főzök egy teát.Sziasztok,üdv.Paggy :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 7. 14:59

sziasztok! Paggy, hozd, ahogy tervezed, nem kell hozzánk igazodni, a rohammunka sosem jó! Én meg most a másik véglet vagyok..az sincs megcsinálva amit kellett volna már..de egyszerűen nem érdekel. Most egy kicsit lazsálni akarok és magamért, nem azért mert nem tudnám megcsinálni. Aztán ha nekikezdek akkor meg megint csak az lesz napokig. tudjátok én én több sorit nézek egymás után. de most a DA norisznak köszönhetően ott ragadtam a Faith youtubos zeneösszeállításán egy másik sori kapcsán amit Brigi fordít nagy szorgalommal, már az utolsó résznél tart, én egy kicsit több mint a felével már megvagyok..úgyhogy majd azt is behozom.
Már 3. szor megy végig a 26 db. szám. ;) .
Mondhatnám hogy tesztelem a hangfalamat. :D .

A Jangbori felirata is hamarosan érkezik..azt is ma még meg akarom nézni...Imádni valóak a valódi apa - kislány beszélgetések.. :)) :littlehearth:
Na megyek, mert csak levest ebédeltünk...igaz hogy kurkumásat és vajasgaluskával, amitől annyira jóllaktunk, mert ettünk hozzá zsemlét is, hogy még csak most fogom a túrós tésztát megcsinálni :)) :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 7. 15:18

Sziasztok!

Hú, mennyi információ! Felét elfelejtem megint, mire irok :-)
Kata, jó tevékenykedést az új hangfaladdal!
Nellinek köszönhetően online is nézek egyre több sorozatot, mivel a drága fiam még mindig nem jutott több, mint fél év óta, hogy érdemben tárhelyet biztositson nekem. Igy totál bele tudom élni magam a többfajta egyszerre nézéséhez.
Nem irtam, de aranyos volt a kis kutyus. :-)

Paggy! Hajrá!!!! Örülök!!! - találd ki minek! :-) - Hát a lóherésnek! :-)
QA kiállitással ráérsz, bármikor megnézzük.
A műcsodntok meg társai olyan lehet, mint a lego anno. :-)
A kép amit betettem az a mester műve, én még csak gyakorlom, de jó úton haladok vele. Már csak a hegyet kell finomitanom, meg jobban odafigyelni a madarakra.
Ma bazsarózsát is gyakoroltam, a kalligráfiába kell belekukkantanom és akkor kész is vagyok holnapra. Hajam is befestettem, már csak a puskát kell eltenni az induláshoz. :-)
Jó hidegek vannak reggelente. Elindult a cinege invázió, három óra. Ilyenkor nagyon aktivak, meg nyolc óra felé.
Kdierült ma, hogy többen nézik a festészeten a The Untamed c. sorozatot. Kiváncsi leszek majd, hogy inkognitóban hol vannak, melyik oldalon. A kis cselesek. :-)
Paggy, most nézem újra mit irtál. He-he, a festmény nincs fekve :-)
Ramos jól van köszöni szépen. Reggel nem értette miért nincs beengedve és miért nem kapja a meleg levesét. ugyanis a gazdi kelt fel hamarabb és pakolt ki a mosogatógépből. Ezt általában úgy végzi, hogy szem nem marad csukva.
Gyorsirást mi nem tanultunk, csak gépelést. Önszorgalomból akartam utána, de totál " kinai " volt.
Kinába mennék én, de spórolás van. Egyszer úgyis elindulok, de az még nem ost lesz szerintem.

Rita, én is nézném a kopár kerted, igy fényképezz csak nyugodtan ott is. :-)
Madárkák jól vannak?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 7. 18:55

Kata! Örülök, hogy jobban érzed már egy kicsit magad. Samuka hogyan reagálja le, ha észreveszi, hogy
épp nem a legjobban érzed magad?

Használd egészséggel az új hangfalakat!

Ági! Már a szünetben észrevettem, hogy nagyon elkezdtek nagyon gyorsan enni, és egyre erőszakosabbak
lettek. Ez mindig akkor van, amikor érkezik a hideg. Hát jött is! Mondjuk az a gyönyörű napsütés, ami
ma volt, nagyon jólesett.

Jó vannak a madárkáim, de csak hétvégén tudom őket megfigyelni, mert miután reggel adok nekik enni,
elmegyek dolgozni. Mire hazajövök már nincs mag az etetőben, legközelebb megint csak reggel kapnak enni.

Most vettem észre, hogy két kismadár is van a festményen, amit kitettél! Beleolvadtak a feketés-pirosas
környezetbe. Csak gyakorolj szépen, hogy te legyél a legügyesebb a tanfolyamon, és megint te szerepelj
legtöbbet a tévében. :D :D

Én titkárnőnek is el tudnálak képzelni. Biztos, hogy nagyon precíz munkát végeznél. De az idő téged igazolt.
Jó, hogy a férjedet és Szegedet választottad. ;)

Most, hogy írtad a lencsefasírtot, nagyon megkívántam, be is iktatok valamelyik napra. Ma szintén a tőled
megkívánt tarhonyát készítettem füstölt tofuval. Amennyire nem jön be a natúr tofu, annyira szeretem a
füstöltet. Fermentált sült paprikát és uborkát ettem hozzá. A savanyú sült paprika nagyon illet hozzá!!!
Selymesen csúsztak a golyóbisok után. :)) =)) Telefonnal fényképeztem:

Kép

Paggy, alig várom, hogy essen több hó, hogy lehessen havas tájat látni, mert ez a fene nagy szürkeség igazán
lehangoló. Ma sütött a nap, és vele együtt én is ragyogtam (belül biztosan, kívül meg....). Ha esik, hozok még
havas fotókat!

Örömmel olvastam, hogy már olyan jól van a párod, hogy megy dolgozni. Gondolom, alig várta már. Nem is
beszél róla, hogy mikor tervezi nyugdíjba menni? Kitartó, erős, szorgalmas párod van.

vasárnap négy darab fenyőrigó is ücsörgött a diófámon. A konyhában főztem, amikor rárepültek. Egyszerre
jöttek. A jobb szélsőt kinagyítottam:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 8. 8:22

Kedves Lányok!Nagyon szomorúan kezdem a hetet.Az alábbit csak az olvassa el,aki bírja :
Spoiler: mutasd
Tehát Lukrécia cicámra visszajöttek a daganatok.Olyan gyorsan növekednek,hogy szinte 2 naponta újabb keletkezik.Étvágya van és tegnapig még megengedte magát simogatni.Tegnap este viszont kicsit megkarmolt.Lefertőtlenítettem.Sokat alszik és persze Lányok,ha fájdalmai lesznek ,akkor elviszem az orvoshoz..........LE SE AKAROM ÍRNI.Életem folyamán 3 nagy kutyagenerációm volt/van/Lizike és Fruzsi a 3-ba tartozik.16 éves korom óta vannak kutyáim.A cicák később kerültek be.Legalább 12 cicám volt már.Ebből 5 most.EZ VAN.Nagyon szomorú vagyok.Ilyenkor mindig szorít a torkom .Összeszorul,ha szomorú vagyok,majdnem a fulladásig,úgy hogy erőszakkal kell másra gondolnom.Gyerekkoromban a cserépkályha mellé álltam ha féltem és szomorkodtam.Hiába felnőtt az ember a testi tünetek még nehezebben múlnak.DE sok mindenen átmentem,mint MÁS IS!!!!!!,így huss félre kell tenni a szomorkodást és mint ahogy Áginak írtam Ödönnél,megijednek a gyerekek és az állatok,ha szomorú vagy.Szóval GYERÜNK!!!!

Lányok!A párom feltette a konyhába a karácsony előtt Lillának vásárolt,de oda nem adott fényfüzért.Nem adtuk oda,mert elfelejtettük.Most viszont jó lesz a pótszülinapi ,kiskonyhás,6 emberes ebédhez.Mindjárt hozom a képeket.Sok szín van és villogóra és állandóra is lehet kapcsolni.A villogó idegesítő.
És hoztam még más képeket is.Azután Lányok valószínűleg csak kommentelek a héten,mert el vagyok maradva ittzhon.
Most a teám mellett megnézem mit írtatok és a képeket is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 8. 8:39

Kedves Kata!Pihengess nyugodtan és élvezd a nyugalmat.KI SÜRGET,KI KÉRI SZÁMON AZ IDŐD? Nagyon jó,ha MAGADÉRT IS TESZEL VALAMIT!!...........A barátnőm mondta régebben,hogy amikor a férje otthagyta 2 gyerekkel64-6 évesekkel/,ő akinél odaadóbb kedvesebb anyát személyesen nem ismertem,azt mondta:
-Este 8-ig vagyok édesanya,akkor a gyerekeknek a szobájukban a helyük,kijöhetnek inni ,pisilni,de a betegségen ,különleges szomorúságon kívül,nem vagyok szolgálatban.Fel kell töltődjek.Ekkor olvasok,telefonálok és élem az életem.Nem élt már az édesanyja ,így csak ritkán számíthatott ő is segítségre.mindnyájunknak egyszerre voltak kis gyerekeik,úgy hogy este nem tudtunk vigyázni egymás gyerekeire.Ettől függetlenül nem volt ez egy merez rendszer,de "kibírták" a gyerekek.Ők most az én kedves Julikám és Verám,akiket már hírből ismertek,mert gyakran jönnek velem a kalandozásaim alkalmával.........Tehát Kata!Fel kell töltődjél!Nehogy györörd magad lelkiismeret furdalással! [-x :) :littlehearth: :flower1:
Örülök,hogy jó a hangfal!!Te is nézed Brigi sorozatát?Nagyon jó!!!!!Csodálatos Brigi is,csak hála és köszönet ^:)^ ^:)^ ^:)^ :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: ,hogy megszépíti az óráinkat,mint RITA,BIRI És a többi JÓTÜNDÉR.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 8. 8:57

Ági!Akárhogy nézem a képet nem látom a madarakat.Lehet jobb szemüveg kéne!És a festőtársak is néznek sorozatokat? :)) :)) :))Hogy kerültek oda?
Itt is egészséges hideg van.ma megint csináltam egy hülyeséget.7-kor!!!!! és nem hajnalban!!! levittem Fruzsit pisilni a ház elé PONGYOLÁBAN,kilógó pizsama,kócos hajjal.Spontán,meggondolás nélkül.Ilyenkor hozzák a az utcánkban lévő bölcsibe a gyerekeket,én meg kint állok a kapu előtt.SŐT!!!+ még ennél rosszabb,Fruzsi arrébb ment,az utca közepe tájára,kakilni,nekem meg így "felöltözve" kellett utánamennem felszedni a "terméket".Mögöttem apukák,anyukák ,én meg pizsama-pongyola-papucs kombinációban hajlongok.Az egyi apuka meg is kérdezte,mert nem fogta a helyzetet:
-Segíthetek néni?- :(( :(( :(( Na képzelhetitek,legszívesebben elsüllyedtem volna.Ennyire hülye lettem.Arra koncentráltam csak,hogy Fruzsinak pisilni kell.Régen 1 pillanat alatt felkaptam volna valamit.--Ágika!Szép hetet kívánok a "JÓ FESTÉSSEL" együtt!
Rita!Örülök,hogy betetted a fenyőrigós képet.Gyönyörű kék az égbolt.Közvetlenül csak a parkban tudom meglesni a kismadarakat,mert a macskák miatt nem lehet etetőt kiraknom.Az alattam lévő lakó erkélyén ki vannak akasztva az eleségek,de ha kikukucskálok,ráhajolok az erkélykorlátra,elhessennek a madárkák.A parkban 1 verébsereg foglalta el az egyik bokrot.Jó látni őket.Mindig izgulok,mert ÓRIÁSI VARJÚCSAPAT lakozik ott.Szinte horror,amikor felszállnak,sőt nem szabad enni,mert körédgyűlnek.EZT TETTE AZ EMBER,hogy a városokat ellepték.Tehát Rita!Boldogan nézem a madaras képeket/egyébként is gyönyörűek a fotók/videókat.Azért lázszik és megnyugtat,hogy a telefonnal készült képed nem olyan 100%-os,csak 99 ,mnt a fényképezőgéppel fotózott.Hiába variálok,a fényképezőgép közeliei jók nálam és elég jó a videó is,de valószínűleg nincs türelmem magvárni míg beáll az autómata élesség állító,így hamarabb kattintok a távolinál ,ezért nem élesek nekem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 8. 8:58

Lányok!Most megyek.Sziasztok,üdv:Paggy :movingflower: :movingflower: :movingflower: :-h
Ja ,persze,hozom előbb a fotókat.Mindjárt.
A konyhában feltett fényfüzér:
Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 8. 9:12

Sziasztok!
Csak be akartam köszönni és szólni, hogy ma nem biztos, hogy jövök még, attól függ, mennyire leszek leamortizálva a afestés után.
Viszont olvasva Paggyt muszáj volt!
Könnyes lett a szemem, nem is akarok belegondolni a döntésbe majd. Szoritok nagyon!

Más: Rita, olyan jó, hogy Nálad vannak különleges madarak is. Most itt a fánkon a különlegesség ami tavaly nem volt az a kékcinke sereg.
Kata, remélem jobban vagy már, javul a helyzet!
Paggy, a madarak a fa vastag ágán vannak. Két kis mütyürke.
Rogobás főzni, mosás, készülődés, hogy háromkor el tudjak indulni olyan őrült robogással, ahogy szoktam.

Paggy, nézem a képeket, jó lett a fényfűzér helyzete. Amiről fogalmam sincs nézve őket, hogy a fal milyen szinű :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 8. 9:15

:flower1: :flower1: :flower1:

Vissza: “Társalgó”