Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 16:33

Lányok!megjöttem a maratoni kiállítási napról,DE HÚÚÚÚÚÚÚÚ,de jó volt!
Hoztam ízelítót is mesélek is,utána meg nézelődök.Mindjárt-mindjárt mindjárt
MINDENEK előtt és nézelődés előtt köszönöm a hosszú és kevésbé hosszú hozzászólást és képeket.Ha lenyugszom elmélyedek bennük.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 5. 16:35

Szia Paggy!
Várom az élménybeszámolót! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 16:55

Szia Ágika!
Tehát reggel-délelőtt 10ó30-ra mentünk a lányommal Rubens kiállítást nézni.Tárlatvezetéshez kapcsolódtunk-DE MILYEN BOLDOGAN KONSTATÁLTAM,hogy bár az én megszerzett ismereteimnek komoly tudásbázisa nincs,mégis 1000x érdekesebben,bővebben meg tudtam volna mutatni a kiállítást.Hozzá kell tegyem ,nagyon kedves fiatal nő volt és ewlmondta,hogy csak belekap a dolgokba,de MÉGIS!AZT ÁLLÍTOM LÁNYOK?hogy egy 2 órás felkészüléssel sokkal átélhetőbben lehet megnézni.ÉS,AKI TUDJA,NÉZZE MEG febr.16/??/ -ig van nyitva.Ennek ellenére élmény volt.mondtam is a lányomnak,hogy kb 80 órát töltöttem az egésszel,de nekem megérte.Ebben a 80 órában minden benne van!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 16:58

A vejem és az unokám,addig máshol volt és a tárlatvezetés végére megérkeztek.Először lementünk a büfébe csemegézni/kb 12óra volt!-ez is az ajándék része!!!,majd az információnál felvettük a" Kalandra fel""böröndöt,amiben a feladatok voltak.
Kép a börönd a büfé asztalon várja Lillát:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 16:59

:flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:00

Ezt az eligazító levelet kapta Lilla.A felolvasásban segítettünk,mert kézírás:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:05

Kedves Lányok ízelítő képek és rövid videó jön,mert komolyabban fel szeretném dolgozni a kiállítást.Lányok!Tudom,hogy nem sokakat érdekelnek a múzeumok,de felületesen nem nagyon érdemes megnézni.Akkor a látványon kívül mást nem ad.Jó kis elfoglaltság szellemileg is/már amennyi bennem van!!!! =)) =)) =)) /utána nézni a dolgoknak.Tehát lányok összebarátkoztam az egyik teremőr hölggyel és mondtam neki,lehet ,hogy majd többször jövök.Örült neki,bár,majd meglátjátok,hogy milyen tömeg jött délután.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:06

Jönnek a képek és videó:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:10

A térkép ,ami után mennünk kellett:
Képquick image upload

Egy sírkamra felirata,amit tüzetesen meg kellett nézni és a feladat 1-2 hieroglife megfejtése ill.hiány keresése:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:14

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:16

:littlehearth: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:17

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:18

:flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:20

a különböző korokban/egyiptomi/ használatos múmiakoporsók:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:29

Lányok!A mai jelentkezésem picit sem lesz izgalmas,mert szeretném rendesen feldolgozni és tárlatvezetéseken is résztvenni,sőt egyéb izgalmas dolog is lesz,de csak annak,akit érdekel.Privát üzenetbe teszem majd be,hogy ne zavarjon másokat.tehát Lányok!Aki tudjaés akarja,nézze meg.Az Egyiptomi kiállítás állandó,tehát sokáig meg lehet nézni a Rubens és Rembrand/erről nem írtam!!!!/pedig időszakos.
Nagyon szép napunk volt.
a párom itthon festette a konyhát,már jól van,mert sokkal,de sokkal műveltebb mint én és ő rengetreget olvas,régebben 1000x volt a régi egyiptomi kiállításon.Nem hajlandó tolongani,mikor itt az INTERNET.Én viszont szeretem a képek szagát és a lenyűgöző érzést,amit az erewdtiek gyakorolnak rám.Ennyi volt,l
megyek nézelődni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 17:36

Ja,3-kor jöttem ki,ennyien vártak bebocsájtásra.ha online megveszed a jegyet,nem kell sorban állni.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 18:06

Kedves Rita!Öröm nekem és jókedvre derít,ahogy írsz a "mániádról".Te olyan becsületes vagy velem,mert mindig őszintén megírod,ha valami nem köt le az álktalam preferált dolgok közül.Persze,hogy köszönöm a visszajelzést :littlehearth: DE ENGEM AKKOR IS ÖRÖMMEL TÖLT EL A TE LELKESEDÉSED és a GYÖNYÖRŰ FOTÓK az ételekről.Ilyen guszta kajákat alig láttam,hiába nem ehetek belöle.JÓJÓJÓ!!!!!a SOKFÉLESÉG!-lILYNEK FOGJÁK HÍNI A KISUNOKÁDAT?mIKOR SZÜLETIK MEG?APÁS SZÜLÉS LESZ?DE JÓ NEKED,MILYEN IZGALOM!!!!!-a PÁROM AZÉRT FESTETT KI,HOGY ÉREZZE AZ EREJÉT,MERT SZERDÁN MEGY DOLGOZNI ÉS JÖVŐ VASÁRNAP PÓTSZÜLETÉSNAPOM LESZ NÁLUNK.sUVICKOLJUK A LAKÁST,MERT A NÁSZASSZONYOM ÉS A VEJEM FÉL MINDENFÉLE "KOSZTÓL"/
Spoiler: mutasd
A VEJEM EGYÉBKÉNT NAGYON-NAGYON KEDVES a nászasszonyom is kb 64%-ban jófej,Ő nem adna nekem ennyi pontszámot,de sokszor jól elvagyunk egymással,mert megbocsájtom neki a nagyon csípős megállapításait rólam.miszerint "kissé" flúgos vagyok.Jószívű és nagystílű,sokszor jó a humora.Ez már megéri és úgy is jóban kell lennünk a gyerekek miatt.
Spoiler: mutasd
No ne higgyétek,hogy azt hiszem "csupa báj" vagyok!!! =)) =)) =))

Tehát Rita!Köszönöm szépen a képeket. :flower1: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 5. 18:15

Ági!Örülök,hogy kezdődik a festészet,mert várom a beszámolót.A tanárodat boldogan elfogadnám egy tanfolyamon.Persze nekem inkább a "hOGYAN TAKArítsunk flottul 11 állat+2 EMBER UTÁn"KÉNE MOST. -fÁRADT VAGYOK,EZÉRT HIBÁSAN ÍROK,HOLNAP JAVÍTOM!!!-íRTAM,HOGY MIÉRT FESTETT A PÁROM-MÁR JÓL VAN.
SAJNÁLOM anyukád kutyusát.Remélem a gyógynövények segítenek!!!Azt is jó olvasni,ha a gyógynövényes háztartásodról írsz.Ági!Sokkal többet érek rá néha ,mint pld.Te,aki még dolgozik.csak akkor jelentkezz,ha van egy kis időd!Mindig öröm olvasni .Ramost üdvözlöm!!! :-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
Kedves Kata!Bár írtad,hogy finom a levesed,amit el is hiszek,de miért ilyen halvány a színe.Nem olvastam,hogy miből csináltad!!!Kata!Használod a LÓBALZSAMOT,amit Te ajánlottál régebben?Vigyázz MAGADRA!!!!Most mennem kell,mert a párom vacsorázni szeretne.majd jövök ,még nem tudom mikor.Szép estét!Üdv:Paggy :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 5. 19:23

Sziasztok!

Kata, biztos nagyon finom volt a levesetek. Fokhagyma és sajt együtt, na meg a csili. Érdekes összeállitás.
Paggy, a leves szine ez ilyen. :-) Nagyon sok krémlevest csinálok, akkor erőteljesebb, ha nagyon sűrűre csinálja az ember. Én is igy szeretem, ha van " leve " :-)

Paggy, hát én most olyan élevezettel néztem a beszámolót, hogy csak na! :-) Nagyon köszönöm! :-)
Mekkora volt ez a táska!
20 éves vagyok ezen a képen - ott volt a szülinapom- Londonban a British Múzeumban a múmiákkal. :-)
Életem álma volt, hogy egyszer eljussak oda és megnézzem.
Ma már mennék be régi kódexeket, iratokat is nézni, de akkor örültem, hogy oda bejutottunk. Atyám, most nézem meg jobban a képet. Bécsben vette nekem a drága férjem a csipke harisnyát. A mai napig megvan. Nem jön már rám, de még mindig különleges.

Kép

A flúgósságon, meg a nászasszonyod 64 %-os jófejségén is jót vigyorogtam. :-)
Nekem is van ismerősöm, aki döbbenten hallgatta, hogy anno Ödön bent volt. Nincs kutyaszőr? - kérdezte. Á, nincs, toll van rajta, nem szőr. :))
Most, hogy Ramos kint van mondtam is a fiúknak, nagyobb koszt csinálnak, mint amikor Ödön bent volt. Mert ugye kutya nem jöhet be. He-he, azért amig reggel megkapja a levesét melegitem neki, hogy kint odaadjam, mindig bejön reggel hatkor :-)
Elhiszem,hogy fárasztó most takaritani ennyi élmény után, de legalább meg vagy táltosodva tőle :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 5. 21:45

Olyan jót derültem a kommenteken :)) :)) :)) szegény levesem ..mivel főzőtejszínnel van csinálva azért nem látszik hogy kicsit pirítva volt a liszt is hozzá...de csilit kivételesen nem tettem hozzá, mert elég csípős volt a pici borstól és magától a fokhagymától is. Szerencsémre holnapra is maradt...éppen jó lesz, mert még jobban beérik az íze!
viszont nagyon tetszett a kiállítási beszámoló és milyen édes volt Lilla is a családjával. Köszönöm a beszámolót. Viszont erről meg eszembe jutott a másik ígéretem amivel még adós vagyok, de majd sorjában, ugyanis most lesznek más fontosabb kötelezettségeim is. és a filmeket is be akarom hozni. Végeztem egy sorozat javításával, 58 rész volt. de megérte..mert a nyomda ördöge kapott egy két fricskát. Viszont annyira szeretem ezt a sorit hogy nem akartam hogy sok elírás legyen benne.. Nem mondom hogy most tökéletes, de olyan 95% arányban sikerült javítani. :D ;) .
De ehhez újra kellett nézzem teljesen az egész sorozatot...egy két helyen az időzítésen növelni kellett mert csak bevillant a felirat, de nem volt olvasható. Így már jó lesz. Legnagyobb örömömre.!
Örülök hogy sikerült a lakásfestés, nálam is beígérve hogy meg lesz csinálva! ;) .
Ági milyen csinos és fiatal vagy azon a képen..emlékszem ezekre a harisnyákra..nálam rombuszmintás volt de mindig sikerült rekordidő alatt tönkretenni. :))
Na megyek lefeküdni, hosszú volt a nap. Mindenkinek jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: \:D/ i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 7:27

Jó reggelt Lányok!Nem hagyott nyugodni a tegnapi kiállítás.Egyiptom története több ezer évet ölel fel,óriási anyag.Persze,hogy sokat tanultunk róla az iskolában. Mindig is szerettem a történelmet az iskolákban,így közel áll hozzám,de ekkora falat nem megy le a torkomon,mármint Egyiptom története.Elővettem ma hajnalban ezt a könyvet,amit 1980-ban vettem és át is rágtam magam rajta.De hol van az már?!

https://moly.hu/konyvek/kakosy-laszlo-re-fiai/ Itt láthatod a könyvet,sajnos a gyönyörű borítom elkopott/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 6. 7:34

Tehát Lányok!Ha volna kedvetek egy kis kalandozásra nagyon korlátozott témakörben,akkor az Egyiptromi kiállításra úgy mennék majd el ismét,hogy a témámat vinném magammal.Bár nagyon szemérmesek vagytok,vagy tényleg senkit sem érdekelnek a mániáim,esetleg a személyem nem megfelelő,.Hű most mennem kell,mert Lizike felkelt,futni kell az utcára pisiltetni.Majd jövök délután. :-h
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 6. 7:59

Szia Paggy! Azt hiszem nem vagyok szemérmes ebben a témában, úgyhogy mindenképp Veled tartok. :-) Most viszont rohanok dolgozni.
Szép napot mindenkinek! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 6. 9:06

Paggy, én is szívesen olvasom ezeket a kiállítási kalandozásaidat..Ha meg még belegondolunk, hogy milyen szerepet játszottak Izrael történetében...kíváncsi leszek ezzel kapcsolatban lesz e valami. :D ;)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 6. 11:00

http://mumia.art.pte.hu/periszkop/Musor ... e_fiai.pdf

Aki csak nézelődni szeretne a könyvben :-)

Vissza: “Társalgó”