Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 3. 16:10

Sziasztok!Ott kezdem,hogy MINDNYÁJAN,de még külön Ági,Te egy angyal vagy!!!!!Szépek a képek.Nemsokára jövök nézgelődni.Üdv.Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 3. 16:15

Ági! Most, hogy olvasom a fagyasztó leolvasztásodat, jut eszembe, hogy nem válaszoltam a hajszárítós
kérdésedre. Már késő, de legközelebb hátha tudod kamatoztatni. Azt csinálom, hogy kikapcsolom a fagyót,
kinyitom az ajtót, és a hajszárítót a legmelegebb fokozatra kapcsolva, elkezdem melegíteni a jeget. Az
ugye nem lenne jó, ha az olvadt víz a hajszárítóra csepegne, ezért ezt belülről kifelé haladva kell végezni.
Először jól benyúlok a mélyére, és ott fújkálok, és amikor ott már a nagyja leolvadt, akkor jövök kifelé, a
hátsó fertály meg csepeghet nyugodtan magának. Időnként leállítottam a gépet, és egy spatulával kézi
erővel is bökdöstem lefelé a jégdarabokat. Minél több lejött, annál kevesebbet kellett hajszárítóznom.
Megy gyorsan.

Hát, én nagyon meglennék hideg nélkül. A nyarat szeretem, a meleget, a napot.

A telefonos fiúk milyen szépen szólítottak meg: kisasszony. Megértem Ramost, a kerítés mentén ugatni
és rohangálni a legjobb kutyamulatság. A mieink is ezt csinálták. :D

Nagyon jól néznek ki a kiflicskék! Mivel eszitek majd?

Én még nem voltam Londonban, és eddig nem is vágytam, de most azt mondom, hogy egyszer én is elmennék
oda. De nem sürgős... :))

Kata! Nálunk is mínusz hét volt reggel az idő. Remélem, már jól érzed magad! Nem szabad betegeskedned!

Mai ebédem a tegnapi maradék salsa és bab felhasználásával készült. Közben felbontottam a fermentált
gombát. Megpárolva tettem el, a kápiás káposztából tettem a levébe egy elapos evőkanálnyit, hogy be
tudjon indulni az erjedés, mivel a párolt gomba már nem élő élelmiszer. Nem tudok mást mondani, minthogy
nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Épp annyira savanyú, amennyire kell, és finom puha, alig
kell rágni. Szóval ebből a gombából is tettem a quesadillába. Vegán sajtot reszeltem az aljára és a tetejére.
Amikor elkészült egy fél avokádót tettem még mellé.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

A fekete retket nem mutattam még meg.

Kb. negyven deka volt megpucolva. Csak retek és só, a tetején kápiával. Holnap felbontom az egyik szilvát.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 3. 16:17

szia Ági, csak gyorsan írok, mert egy kicsit le kellene dűlnöm sokat ültem ma..de annyira megfogott az utcátok kis hangulata a maga csendességében, hogy még annak a mini hódarának is volt hangulata! Ügyesen elintézted a tennivalódat, és még a crossantra is maradt energiád. De kellenek az ilyen nem rohangálós napok is, amik a maguk nyugalmával telnek! :ymblushing:
Kellemes délutánt mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd

tadzikit csinálok, amikor nincs kedvem külön savanyúságozni...jobb szeretem magam kikeverni natúr joghurttal. :D
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 3. 16:24

Mivel egyszerre írtunk, így már csak utólag tudok reagálni Rita csodás kajás képeire...hát a legcsábítóbb most a a retkes volt nekem...a gomba hát csak a legvégső esetben...pedig nagy kedvenc volt, de epeműtét után nem sikerült összehangolódnunk egymással. Szóval ha más eszik is én csak nézem... :)) :(( :)) .
Mindegy ennyi bele is fér szerintem ebbe a sok mindenbe..mit lehet mit nem. Egy biztos..újabb gyümölcs kiwi letiltva! Nem baj, amíg a narancsot és a banánt most meg tudom enni meg az almát... :ympeace: nem halunk éhen gyümölcsügyileg így sem.
S káposzta most a szomszédba landolt, hogy ne menjen totál tönkre. Majd legközelebb..Viszont nagyon ügyesen bevásárolt nekem! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 3. 16:28

Rita, eszem a croassaint és nagyokat nyelek, ahogy nézem a képeid. Guszta!! :-)
A croassant fűszeres vajjal szoktuk enni. A férjemmel tejjel, a fiam magába.
A házi vajba teszek nyáron száritott tárkonyt, sót és fokhagymát. Jól összehabverőzöm és 10 dkg el is fogy ehhez a mennyiséghez.

Kép

Életem első tarhonyája. A férjem kicsinek szereti, azért ilyen aprók.
Nagyon régen a szomszéd mama csinált tarhonyát. Régi kellékekkel, aztán úgy voltam nem próbálkozok, mert nekem olyan nincs. A négy oldalas reszelő is szuper hozzá. :-)

Kép

Rita, a bejelentkezés megjavult. Köszönet a fiacskádnak. :-) Már egy ideje jó, csak mindig elfelejtettem irni.
A két fagyasztóm önleolvadós, azon nem látszik jég, viszont amit legutoljára vettünk, az valahgy nem lett olyan technikájú és ott most az áram ki-be kapcsolásánál meglátszódott. Micsoda technikák vannak azért jégolvasztásra. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 3. 16:33

Kata, az egyik ismerős küldött annak idején tzatziki receptet. Szeretem én is, bár uborka helyett cukkinivel csinálom, akkor semmi bajom.
Viszont ugye igazi görög joghurtot ir a recept. Az okosok modnták utána, hogy le kell csurgatni a joghurtot és mindjárt olyan lesz.
Azóta ruha szalvétára öntöm a joghurtot szűrőbe, szuperül lecsöpög, szépen levállik a végén a ruháról is sokkal finomabb ize van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 3. 17:30

Lányok!Mielőtt elkezdem a nézelődést leírom,hogy K.O. vagyok.Kiütöttem magam a mindehol vissza nem utasított habos kávéval,a csak ezt kóstold meg finom kupica valódi pálinkával,itthon az 1dl pezsgő + imádom 1 pohár KOZEL sörrel+lencsefőzelék+ ajándék beigli+szomszéd szívből adta mákos guba stb.....Tehát kutyorog éjszaka is az összes belem és ennek a z egyéb járuléka,ettől fáj a fejem DE legalább sok mindent tanultam belőle.LENCSÉT,GOMBÁT FEHÉR KÁPOSZTÁT,KENYERET,NORMÁLTEJET!!!/ezt tudtam/NEM SZABAD,TILOS!!!!
DE mint ,ahogy a sorozatokról /már nem vagyok teljesen függő!!!!!!/sikerült közepesen lemondanom erről is fog és már nagyjából igen.Csak néha elcsábulok.
Lányok!Olyan szuper volt a szilveszter első fele Lillával és a nászasszonyommal.Képzeljétek,még táncoltunk is!.Lilla mutatott egy videót,ahol a menő számokra sziluettszerű emberek mozogtaak.Ki kellett választani melyik akarok lenni és azt kellett utánozni.Szuper volt,annyit nevettünk.Szóval nagyon jó volt,s utána meg siettem haza zenét hallgatni.Kár ,hogy Nektek nem tetszett,amit feltettem!5x meghallgattam ZAZ-t,szerintem JÓ!!!!!!!
Most megyek nézelődni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 3. 18:16

Kata!nagyon jól sikerültek a fotók.Talán még ilyen szép nem is volt!Mondhatni gyönyörűek!!!!
A fincsi kaja tejföl nélkül küldhető!!!! \:D/ \:D/ \:D/ Milyen más képeket csinálsz mint régebben!Ennyit fejlődtél!Szuper!!!!
Ági!Először is köszönöm a részletes beszámolót.Nagyon szemléletes volt ,egy ünnep utáni szegedi reggel.Szerintem is jó móka lehet rohangálni a kerítés mellet és ugatni.Ha egyszer az ember el merné engedni magár és a világba rohanna üvöltve -isteni lenne.minden feszültséget ki lehetne adni.Érzem,hogy újra vissza kéne szerezni a testünk feletti uralmat,mert nálam a testsúly eltávolít az erősebb mozgástól.Pedig valamelyik reggel légzőgyakorlatokat végezve éreztem meg igazán,hogy mit vesztek az állandó rohanással.Szegény szervezetem ordít és én ritkán hallgatok rá.Sokszor úgy érzem,hogy az öregedéssel az ember egy testben kucorgó kis szellem,aki egyre kevésbé veszi komolyan a teste jelzéseit.FÚJJJJJJJJ,de gonosz dolog!!!!Visszatérve hangulatos képet tettél be a csendes utcáról.-Ínycsiklandóak-csábítók a chroassainok/.Ági!Ne hagyj fel a fényképezési szokásoddal!Tudom,hogy rettenetesen elfoglalt vagy,ám néha egy szép festmény mellé vagy helyett jó egy másik kép is.
Rita!HÚHÚHÚ!Milyen óriási házak égtelenkednek/bocsánat,ha sértő/ a Temze partján.Ezt akarják nálunk is,de minek???Idegen testkén emelkednek a náluk jóval alacsonyabb,emberléptékűbb házak között.Tényleg,minek ilyen magas házakat építeni?Hogy ezt is tudunk?nem mondom,hogy próbálkozásnak,kipróbálásnak jó,biztosan építészetileg tökéletes a madár vonulási magasság!Viszont nagyon jók a képek Rita,amiket a lányod csinált !A város ,leszámítva a felhőkarcolókat/tömböket/utazásra csábító.Érdekes a tetőkert.EZ A JÖVŐ!!!SAJNOS!!!!!KLent 1millió autó,fent tetőkert.Megfordult a világ!!!
Még mindig csodálom a fermentált zöldségeidet.Hidd el behabzsolnám mindet!Köszönöm,hogy feltetted .
Lányok!Megyek gyógytesát főzni.Bodzából készül.Sziasztok,üdv.Paggy :flower1: :-h
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 3. 19:03

Elment az áramunk, épp hogy küldeni akartam amit irtam. Hát komolyan a guta üt meg, pedig annyira biztam a technikában, hogy megmarad. Én kis naiv...
Most nem irom újra, mert lefáradtam agyilag. Épp benne voltam nagyon egy ide keresendő képbe, koncentráltam ezerrel, aztán tök sötét. Majd szörnyethaltam. Ezt újév napján eljátszotta az áramszolgáltató négyszer, ötször. Jót tesz mindennek, ami be van ilyenkor kapcsolva.
Készitem is elő a gyertyákat, mert meg voltunk itt lőve a férjemmel. Egyedül vagyunk itthon, ha nekem jön a sötétben nem tudom melyikünk ijed meg jobban. Úgyhogy mára ennyi, de azért nem mentem világgá :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 4. 9:36

Kata! Ági! Paggy! Olyan szomorú, amikor írjátok, hogy mi mindentől vagytok rosszul. A velem
egyidős kollégáim is szoktak panaszkodni. Szerencsésnek érzem magam, hogy se allergiám, se
emésztőrendszeri betegségem nincs. Ahogy a múltkor írtam, a vasszöget is megehetem.

Ági! Gyönyörű foszlós lett a croissanod! Imádom a tarhonyát, de már csak ritkán eszem. Mindegy,
hogy golyóbis, vagy reszelt, minden nap meg tudnám enni! Tényleg, egyik nap be is fogom iktatni.
Már régen készítettem.

A fiam nem tudott mit csinálni a bejelentkezéssel kapcsolatban, akkoriban írtam is nektek. Azt
mondta, hogy az a böngészővel kapcsolatos probléma. Hála istennek megjavult magától akkor.

Nekem is önleolvasztós a hűtőm és a fagyasztóm is, de a fagyó egy helyen mégis jegesedett. Igaz,
lassan alakult ki benne, de egy évben egyszer le kellett engednem emiatt.

Kata! Paggy megint megemlítette, de így igaz, hogy nagyon sokat fejlődött a fotóstechnikád. :D

Paggy! Visszanéztem a fotókat, és én csak pár darab nagyom magas épületet látok. A többi 10 vagy
attól kevesebb emeletes. Felhőkarcolónak számító épület alig van egy-kettő. A Skygarden például
az épület 34.-37 emeletén van. Az sem borzalmas.

Spoiler: mutasd
Hol van New Yorkhoz képest:
Kép

Küldök pár porcukros képet. Tegnap készítettem.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 4. 9:37

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 9:39

Jó rerggelt,sőt szép reggelt!Ma a turkált pólómat vettem fel kutyasétára és éjszaka elkészült Fruzsi új ruhája,amit egyelőre csak messziről lehet megmutatni,mert még némi szépítésre van szüksége,de használható a hidegben.Majd csinálok a "MŰRŐL" kinti/távoli /fotót.Tehát Lányok,bár hideg van,de jó napnak ígérkezik.A párom mindjárt festi a konyhát,megyek sétáltatni és utána hozok néhány képet,este pedig kimegyek Lillára vigyázni ÉS ÉJSZAKAtaxizom haza.Izgi lesz!!! :)) Most jöjjön at egyik kedvenc turkáltam/ezt vettem fel!.Sziasztok,szép napot!Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 13:50

Lányok megjöttem a Csarnokból is és hol van már a kutyaséta!Teszek be néhány Csarnokba menet fotót.És Fruzsi új ruháját.Közelről nem szabad megnézni,mert .........még holnap a Szépművészeti Múzeum után megcsinálom.ma éjszaka Lilla után konyhatakarítás a mai festést követően.Jó zsúfolt lesz.Ági!Holnap megyünk családostul /Lillával!!!/.Hozom a képeket és megyek.Rita gyönyörű a havas táj!!!!!AZ A FA!!!!!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: Nem vitatkozom Veled,de azért az a pár monstrum ház nekem nem tetszik,a többi és maguk a képek szuperek!!!!!!! A képek címe:
SZOMBAT DÉLELŐTT A CSARNOKBA MENET és Fruzsi új ruhája messziről:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 13:55

Kép
Kép
Még mindig haragszom a Dunára a baleset miatt,pedig nagyon szerettem,sőt nem féltem tőle.Most már tartok tőle.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 14:02

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 14:06

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 14:10

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 14:14

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 4. 14:18

%%- :flower1: %%-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 4. 16:55

Sziasztok Lánykák!

Gyors irok, mert jön a Sithek bosszúja, a befejező Star Wars rész, aztán megint elmarad a jövésem ide, ha soká végzünk.

Rita, végre havas táj! Még ha nem is anynira havas. :-) Talán a két legutolsó tetszik jobban, de nagyon szeretem a falud képeit is.
Paggy, köszi a sétát. Aranyos a két " lurkó " séta közben. A ruhájuk is jó, bár biztos tudod hol a hiba benne. Lényeg, ne fázzanak.
Ma elveszitettem bent az üzletben a kesztyűm. Ne kérdezzétek hogyan, fogalmam sincs. Fél óra keresés után sem volt meg, igy hazafele bementem az Árkádba és nagy nehezen tudtam venni egy ugyanolyan meleget. Borzalmas kesztyű árak vannak, de én jól vásároltam :-)
A Rita által betett képek - ez is elillant tegnap- az az üzleti negyed. Ilyen házak vannak végig azon a részen, üveg és hideg. Amikor először láttam húsz évesen nagyon nem tetszett, utána sem. Személytelen és rohanós volt ott minden, jól öltözött emberekkel.
Most hogy láttam, már csaka szineket, fényeket néztem és ezzel nem foglalkoztam. Most viszont tetszett benne az, amire figyeltem. :-)
Amiket leirtál menűbe karácsonykor, hát még olvasva is megfeküdte a gyomrom. :-) Nekem a sütik a végzeteim. A karácsonyi menű: beigli - túrós, diós, zserbó, foszlós kalács vörösáfonyával - nem a tartósitott változattal-, anyu féle édes, brrr sütemény, túrórudi torta, mézes apróság... Ennyi jutott eszembe, de a cukros női szeszélyes izé után nagyon finoman kellett volna hódolni ennek a szenvedélynek.
Most kezelés van: Máriatövismag olaj - brrrrr-, diófalevél, aranyvessző, gyermekláncfű, akádfavirág, biotron lámpa. hegyikristály karkötő
Küzdök.
Sajnos anyutól örököltem ezeket a mindenféle jóságra érzékenységet, vigyáznom kellene és nincs baj. Néha becsúszik azért a zaba is ezekből.
Várom Lilla milyen élményekkel tér haza a múzeumból. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 5. 7:22

sziasztok lányok, én most nem hoztam még képet..de egyenlőre lehet nem is fogok. Még mindig nem tudok kimozdulni. Már az is áldás hogy itt tudok ülni. Nincs mese valahogy el kell jussak orvoshoz majd. Legfőképp laborba, hogy nem borult e fel valami.

Rita, csodaszép a havas falud, az ember szinte mélyeket lélegzik, hogy beszívja a havas friss levegőt. :D :x :littlehearth:
Paggy, örülök hogy ilyen mozgalmas és sikeres volt a szilveszter. szépre sikeredett a pesti séta is... :x
Milyen aranyosak a kutyusok felöltözve a hideg ellen, úgy látszik ez már annyira trendi lett, hogy alig látni nem felöltöztetett kutyákat. Fruzsiéknál még megértem, mert alacsonyan vannak a földhöz, és öregek, már nem ugyanaz a vérkeringés stb. na de fiatal kutyák lassan jobban fel vannak öltöztetve mint itt..erről jut eszembe, a múltkor a kutyus képét nem tettem be, majd hozom.
csak mint mindig most is belelóg a szatyor a képbe... :-q .

Ágikám az a sok villanykalamajka nem semmi. én sem bírom egyébként a tök sötét, ugyanis a un. farkasvakság miatt nem látok jól este..de ez csak rövid ideig tart, aztán megszokja a szemem és akkor már semmi gond, de akkor is egy utálom pillanatok ezek. Legutóbbi áramszünetünk óta már mindig figyelek arra, hogy inkább éjszaka legyen feltöltve a telefonom mint nappal...mert az a zseblámpám is ilyenkor.

Na igen és látom túllakmároztuk magunkat..akármilyen keveset is ettünk sok kicsi sokra ment. Nálunk is.Mert amit megvettem meg nem akartam hogy kidobásra kerüljön.
Alig bírtam most egy kicsit helyzetet változtatni, még a combomba is benyilalt a fájdalom. nem panaszként írom, hanem jelenségként..csak lesek ki a fejemből, hogy mi a fene ez. Na az biztos eddig hogy a mai nap sem lesz a séta napja.. :( :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 5. 8:46

Paggy! Meggyógyult a párod! Konyhát fest. :)) Van benne energia! De miért pont télen kezd neki?
Ki se tudtok rendesen szellőztetni.

A turis pólóról Párizs jut eszembe. Én is rengeteget turkáltam korábban, mára már nem élvezem
annyira. Valahogy nincs türelmem hozzá, de azért rendszeresen betérek különféle turikba.

Nagyon aranyosak a kabátos kutyusok. Én nem látok semmi hibát a kabátkákon. Meleg és elakar,
ez a fontos.

Ne haragudj a Dunára! Szegénynek semmi köze a balesethez. Az emberek azok, akik közt a bűnöst
kell keresni.

A piros buszos képet látva, Angliába képzeltem magam. Erről meg eszembe jutott, hogy a tavaszi
szünetben kimegyek, és akkor már látni fogom Lilykét, az unokámat! (A neve azért nem magyaros
írással lesz írva, mert az élete végéig csak problémákat jelentene neki. Szegény Kristóf és Zsuzsi is
tudna erről mesélni. A Kristófból mindig lehagyják az ékezetet, és nem tudják kimondani, a Zsuzsát
meg még úgyse. És akkor még ott a vezetéknevük "cs"-vel és "á"-val...

Ági! Az elveszett kesztyűről jut eszembe, hogy hetek óta nem találtam a kedvenc zöldséghámozómat.
Bosszantott, mert nagyon a kezemre állt, és jó éles is volt, és már nem tudtam, hogy hol is vettem.
Erre tegnap a mosogató alatti szekrényben új mosogató szivacs után kotorásztam, és hogy hogy nem,
ott hevert a zöldségpucolóm is. De hogy hogy került oda...???? :)) :)) De megörültem neki!

A gyerekek, amikor legelőször voltak Londonban, elképedtek az embertömegtől. Rosszul voltak tőle.
Zsuzsi le is filmezte nekem egy kirándulóbusz tetején ülve, hogy hömpölyög a tömeg. Elképesztő volt.
Most is azt mondta, hogy örömmel mentek haza három nap után.

Kata! Én is becsípődős vagyok. Időnként, egy rossz mozdulat hatására kialakul. Volt olyan, amikor
a kocsiba úgy ültem be, hogy a jobb lábamat a kezemmel kellett betenni, mert nem tudtam a fájdalomtól
megemelni. Szerencsére már több éve, csak kisebb becsípődéseim vannak, és egyre ritkábban jelentkeznek.
Az én módszerem az, hogy napokig, hetekig nagyon odafigyelek a mozgásomra, óvatosan lépkedek, hajolok,
pihentetem, ha van rá mód, és magától is szépen elmúlik. Orvosnál még nem voltam vele. Nekem is a
fenekembe sugárzott mindig.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 5. 8:47

Mautner Zsófia egyik videójában együtt főzött valakivel, beszélgettek és közben hámozták a zöldségeket.
Akkor mondta, hogy ő a (tiszta) zöldséghéjakat, torzsákat, szárakat, leveleket, maradék nyers zöldségdarabokat
soha nem dobja ki, hanem zöldség alaplevet készít belőle, és mint az éttermekben, azt használja a főzéshez.

Én eddig Margitkához hordtam át a zöldség maradványaimat a komposztra, de már ő is egyre kevesebb
kertet művel, nincs sok komposztra szüksége, úgyhogy a fermentálás során keletkezett extra "szemetet" már
nem vittem át, hanem kidobáltam. Na, a videón felbuzdulva, én is csináltam alaplevet, és a mai kajámhoz
használni is fogok belőle.

Van benne édeskáposzta, karfiol levél és torzsa, maradék répa, amiből az üvegek lezárásához vágtam szeleteket,
fél petrezselyemgyökér, két fokhagyma (ez nem maradék), egy fél hagyma, levélzeller gumója, amiről a leveleket
lefagyasztottam, zeller és petrezselyem szár, két paprika csumája:

Kép

Só és fűszerek nélkül, csak annyi vízben, amennyi épp ellepte, főztem meg a kuktában. Készen pont belefért ebbe
a kiöntőbe, aminek szerencsére szűrős a teteje. Ma főpróba. :D

Kép

A két fiam hamarabb tudott dolgokat megfőzni, mint a lányom. Zsuzsi soha nem úgy főzött, mint én, mindig ment
a maga feje útján. Szerencsére. Általa szerettem meg a finomfőzeléket, a kelkáposzta főzeléket. Később nagy hatással
volt rá az indiai konyha, majd szép sorban a többi nemzeté is. Én még javában a magyaros kajáimat főztem, amikor
ő már nemzetközi vizekre evezett. A két fiam, főleg Kristóf, sokkal hamarabb lettek egészségtudatosak, mint mi a
lányommal. Kristóf amióta Angliában van minden nap főz. Imádja a kuktáját (neki volt először, utána a lányomnak,
majd nekem), azt használja a legtöbbet. Az itthoni fiaméknál a menyem nem nagyon szeret főzőcskézni, ezért Szilveszter
ragadta magához a fakanalat. Nem okozott neki gondot, azelőtt is sok mindent meg tudott már főzni.

Tegnapi ügyködését is nagyon megdicsértem. Ki fogom próbálni! Ementálisajtos, fűszeres paradicsommal töltött padlizsán,
parmezánsajtos karfiolpürével:

Kép

Kép

Kép

A mexikói babos salsás kaja ötlete, amit a héten készítettem, a lányomtól származik. Ő saláta hajókra rakta a rizst,
a salsát és a babot, plusz avokádókrémet készített mellé:

Kép

Kép
És akkor jöjjön egy kaja tőlem is. Sült zöldségek (mediterrán fűszerekkel), pirított füstölt tofu szeletek, füstölt paprikás,
fokhagymás bundában:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 5. 9:19

Rita! Ne und meg az ételeid feltöltését! :-)
Nálam a fiúk nem vevők rá sajnos. A mai rakott karfiolom helyett igazán elfogadnám. A tárkonyos ragulevesem azért nem mellőzném mellőle :-)
Egyensúlyba kerülök a dolgaimmal, meg magammal és egyszercsak neki is fogok kezdeni.
A fiúk minidg sokkal kreativabban főznek szerintem. Jó, köztük is van kivétel, de általánosságban biztos igy van. A fiam olyan rántottákat tud előkerekiteni magának vacsira, vagy kinéz valamit az interneten meg is csinálja. Múltkor a barátnőjének meg nekem ő csinálta a vacsit :-) Nagy érdeklődéssel figyeltük :))
Chrome böngészőt használok, nem tudom mi lehetett a gond nálam akkor, visszatérve a bejelentkezésre, de lényeg, hogy megjavult. Már megzsoktam a végére, hogy több fázisba lépek be :-)
Ugyanigy voltam a bittorrenttel. Egyszerűen nem akarta a jót nálam, nem tudtam vlee mit kezdeni, igy visszatértem a utorrentre.
Mindig elfelejtem irni, hogy a meggyvágó madárka milyen szépen töri meg a napraforgó magot. :-)
Nálam a cinegék fogják, elrepülnek a szembeni szomszéd fájára és ott törögetik. Azért rendesek, nem nálam szemetelnek. :-)

Kata, sajnálom, hogy nem javulsz.
Az a baj az erre való gyógyszerekkel, hogy a gyomrot, májat kikészitik. Úgyhogy én maradok a fűzfakéreg főzésénél. Öt perc és utána már szűröm is. Hatásos. Meg a jó minőségű körömvirágkrémmel kenegetem. - közben elrohantam, mert rájöttem, hogy a viz forr, azt hallom-
Gyógyulj meg minél hamarabb.

Paggy, az ottani piac azért húsok szempontjából is kb. 20 %--kal olcsóbb, mint nálunk. bár már csak csirkét veszek Ramosnak, mert a marha az kiütötte, kacsát, pulykát emiatt meg nem merek neki adni. Probiotikumozhatom, meg gyógynövényezhetem utána. Anyuéknak a kutyájának Macikának meg lett rendelte az általadajánlott Vetri... Remélem javul neki majd az epilepsziája kcisit.
A párod tényleg gyógyult és fitt már, hogy a konyhát festette :-) Rosszul emlékszem, hogy kb. egy éve volt kifestve? Akkor tettél is fel képeket róla.

Nálunk ma szép idő van, nem is volt fagy éjszaka. Cinege invázió van az etetőnél. Érdekes, hogy pl. a cinkegolyót a kékcinkék szeretik jobban. Őszapót azóta sem láttam, mondjuk nem is ülök itt egész nap,hogy figyeljem őket.
Jövő hét szerdán indul a festészet.
Tegnap a szomszéd a nagy dzsuvát ami a kertjükben volt - nyesedék, levágott fák, ágak- elkezdte bedarálni. Mondtam is a férjemnek, hogy ezek olyan forditott világban élnek. Minusz volt, ráadásul szerintem tele sünnel.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 5. 12:32

sziasztok lányok, most végeztem a finom leves evéssel, és új jóllaktam tőle, hogy a 2. -at nem is kívánom, majd megesszük uzsonnára!
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

a beígért kis kutyuskép :D

https://www.nosalty.hu/recept/sajtos-fo ... ent-424509

Vissza: “Társalgó”