Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 22. 15:46

Sziasztok!

Elkezdtem kitenni az új sorozatom feliratait, de az utolsó részt még ma fejezem be.

Holnap jövök.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 23. 7:46

Sziasztok!

Nálunk újabb viharos széllel járó zuhé volt tegnapelőtt. Megint letört, leszakadt faágakat lehetett látni mindenfelé.
Később teszek be fotókat róla.

Kata, el tudtatok menni az epilepszia gondozóba? Visszajöttem, mert most olvasom, hogy szerencsésen végigjártatok
mindent, amit kellett.

Ha nem ejtem le, nekem nagyon sokáig tartanak az egereim. A kinti fiamtól szoktam kapni gamer egeret (játékhoz tervezik).
Kicsit drágábbak, de végtelenül tartósak. A mostani a harmadik, de még a legelső, ami már vagy 15 éves is tökéletesen működik,
csak elég nagy, jobban szeretem a kisebb, csinosabb egereket. A másodikat leejtettem, ezért kaptam a harmadikat.

Nálam a változókor hozta a hajnali korán kelést.

Még mindig nem tudok felhőket fotózni, mert vagy nincs semmi az égen, vagy az egész be van szürkülve. Pedig már nagyon
szeretnék egy jó kis barit, vagy egy nagy habosat, vagy amolyan szélfúttákat látni, fényképezni.

Most csak két és fél hétre megyek (aug.05.-22.), de szeptemberben jönnek haza a gyerekek, én meg októberben megyek
vissza hosszabb időre. Egy hónapra gondoltam, aztán lehet, hogy megint kettő lesz belőle. :D

Van nekem is műanyag papucsom itthonra, de csak zoknival tudom felvenni. Csupasz lábbal kevés ideig bírok benne lenni.

Hogy ne kelljen visszakeresned, ide beteszem Paggy által készített üvegtapétát, meg az eredeti fotódat is. Csak annyit kell
tenned, hogy --> jobb klikk --> Kép mentése más néven (Chrome-ban lehet, hogy nem így van írva) és lemented a képet a
gépedre. Onnan meg ki tudod tenni a fb-ra.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Paggy, olvasom, hogy újra elmentél a kínai gyógyítókhoz. De jó lenne, ha lenne eredménye! A tapaszokon kívül kaptál valami
mást is? Adtak tanácsokat akár a táplálkozással, akár az életmóddal kapcsolatban?
Most olvasom, hogy nagyon erős hatása van a tapaszoknak. Nem akarok sokat kíváncsiskodni, de ez nagyon érdekes számomra.
Még nem voltam ilyen helyen.

Jaj, de jó lett a filmszalagos felhőképe Katának! Most látom az üvegtapétát, az is nagyon tetszik!

Most olvasom, hogy gyógyteákat is kapsz. Feltétlenül írd meg, hogy jobban érzed-e magad a kezelésektől.

Ha újraindítod a gépet, szerintem megjavul a billentyűzeted.

Azok a krumplik!! :(

Nem tudok hozzászólni a magyar mezőgazdaság mai helyzetéhez, semmilyen információm nincs ezzel kapcsolatban. Nem
olvastam róla, nem hallottam róla beszélgetést. Amihez tudnék (nagyon minimálisat) az a regeneratív gazdálkodás, mert naponta
nézem a Reményfarm videóit, vagy a velük kapcsolatos videókat. Teljesen oda vagyok értük (a videókért is, és a két fiatalért is).

Azért az nagyon durva, hogy Anglába, Franciaországba, Németországba, Spanyolországba viszik a finomabb paradicsomokat,
hozzánk meg a silányabb kerül.

Ildikó, Paggy, azt olvastam, hogy ha nagyon muszáj bolti paradicsomot venni, akkor felhasználás előtt érdemes kitenni a napra
szegényeket, ha lehet, minél hosszabb időre. Lehet, hogy annyit ér csak, mint halottnak a csók, de hátha finomít rajtuk valamit.

Ildikó, a kis kék virágnak megtaláltam a forrását. Nem messze a lelőhelytől, egy lépcsőház előtti kis kertben láttam újra. Valószínűleg
a madarak által juthatott egy fa alá a fűbe. :D

Még ha "kalandos" is volt az utad, milyen jó napot csináltál magadnak azzal, hogy "munkatársaztál" egy kicsit. Én ha beszélek
valamelyikkel, amelyik még dolgozik, és hallom a panaszaikat, jó érzés fog el, hogy már nem vagyok benne. Szívből sajnálom őket.

A fiatal férfi fodrászok is szeretnek pletyizni? ;) :D

Ha nem lesz ennyire meleg, mindannyian élénkebbek leszünk. Szerintem te is ezt fogod érezni. De abban sincs semmi rossz,
ha ledőlsz napközben. Ha kívánja a szervezeted, akkor szüksége van rá.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 23. 10:55

Sziasztok Lányok és Elthan! Szép vasárnapot mindenkinek! :D :x :-bd
Köszönöm Rita a instrukciót , meg fogom csinálni, de már fél 1o, így muszáj irányt váltanom a konyha felé. Csak gondoltam beköszönök! Lassan végez a mosógép, s nem győzök eléggé hálás lenni, hogy nem kézzel kell mosnunk! Mennyi időt és fáradtságot levesz az ember válláról.
Szerintem a hűtő után az egyik legjobb találmánya az emberiségnek!
Remélem ma tudok hozni ételfotót. A tegnapit úgy megettük, hogy már csak utána jutott eszembe hogy képet azért jó lett volna csinálni!
:x :ymhug: :-bd :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 23. 11:32

Kata, ebéd után hozom majd a fotókat, amit leszedtem tőled.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 23. 13:32

Kata fotói:

Szegény Samu! Mondjuk én is hasonlóban vagyok itthon, csak sokszor felül sincs semmi. =))

A felhők csodásak! Nem gyakran látni olyat, amikor a nagy habos fehérek közt kisebb sötétszürkék galoppoznak.
Most azok a kedvenceim. (Samu alatt.) A másik két kedvenc a legutolsó kettő, a haragos szürke és a haragos
rózsaszínű. (Utolsó kettő.) A rózsaszínű nagyon szép lehetett élőben.

A napokban olvastam, hogy a leander minden része halálosan mérgező. Hogy én miért nem tudtam erről eddig?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 23. 13:46

Péntek éjjeli viharkárok. Van fa, amit gyökerestül kicsavart a vihar, van, amelyikből egy darabot hasított ki, van amelyikről
kisebb ágakat, gallyakat tört le, és van, amelyiket nem törte el, csak megdöntötte. Ahogy kivilágosodott, már lehetett hallani
a fűrészek hangját, szabaddá tették az utakat, járdákat. Sok ember szorgoskodott azon, hogy mielőbb elszállítsák a famaradványokat.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 23. 20:56

Kép
Szornyu es rettenetes rondasag
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 23. 20:56

Kép
Szornyu es rettenetes rondasag a Varban felig kesz epulet
Magasabb mint a Varpalota, csupa beton es nem valodi.
Mutatom a masik oldalrol.Az alagut Attia ut feloli oldakarol
Képrussian image host
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 23. 21:06

Muszaj nagy es felesleges epuleteket letrehozni illetve visszaállítani?Ez hirdeti majd az idok vegezeteig dicso korunkat?Van penze az orszagnak betonvacakokra kolteni?
https://www.valaszonline.hu/2023/02/03/ ... n-program/
Részlet:
Toronydaruk erdeje jelzi, hogy gőzerővel zajlik a Budai Vár több, rég eltűnt épületének visszaépítése. Van köztük több egykori minisztérium, hivatali épület és magánpalota is. Amiben közösek, hogy a második világháború után mindegyiket azért bontották le, :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: mert úgy látták, hogy túlméretezettségük miatt nem illenek a Várba: elnyomják a régebbi polgárházakat, kis palotákat, és konkurálnak magával a Királyi Palotával is. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: Most, hogy betonvázuk lassan az eredeti magasságban tornyosul, újra átélhetővé válik, miért tartották ezeket a 20. században a Vár megrontóinak. Bónusz: a monstrumokhoz ragaszkodnak ugyan, de csak addig, amíg nem a miniszterelnök hivatala elé kellene építeni. Onnantól már nem olyan fontos a sokat hivatkozott hitelesség sem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 23. 23:26

És ,hogy miért teszek be ilyen képeket és miért bosszankodom,sőt mérges vagyok?
Mert rongyrázás!Csupasz a fenekünk és csóváljuk,mint ha fel lennénk öltözve.
A másik:
A házunkban perceken belül szülni fog egy kismama.Nem lehet orvost választani,tehát annál szülsz,aki még soha nem látott,nem ismer.Nem a szakértelem megkérdőjelezése,bár néha ...,hanem ilyen nehéz helyzetben,nincs meg az ismert orvos iránti bizalom.Mert ugye az egészségügy nem a hálapénzről szól,hanem a bizalomról kéne ,elsősorban.A hálapénz miatt nem választhatsz orvost.
Mi lenne,ha mivel a gyerekünk esetleg egyszer elcsent az asztalról egy cukorkát,soha többé nem ehetne,mindig dugdosnunk kellene előle?Sajnálom a kismamát.
MINDENBEN ÁTESÜNK A LÓ TÚLSÓ OLDALÁRA!
Ma már a szülő nem szülő,a gyerek nem gyerek,hanem egymástól kívülről megállapított, szigorú szabályokkal korlátozott, kapcsolatú emberek.Miért?Mert nem működtek normálisan a rendszerek.Az erőszakos apát a szomszédok nem vonták kérdőre,mert nem avatkozunk be,csak,ha vér folyik mondták a rendőrök.Mert a túl poroszosan nevelő tanárt az igazgatója nem figyelmeztette,hogy így nem lehet.mert a szülő nem neveli meg a gyerekét,ne hogy megsérüljön a lelke.Mert még a legnagyobb igazságtalanság ellen sem szólalunk fel,ugyanis nem fontos semmi annyira,hogy a "drága" időnket elrabolja.
Ha nem fontos semmi,akkor mi sem vagyunk fontosak.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 24. 6:13

Sziasztok Lányok és Elhtan!
Szép reggelt mindenkinek! Már egy órája fenn vagyok, és 1 órakor még fenn voltam aztán lefürödtem és úgy próbáltam aludni.
Köszönöm a kitett képeket. Ma reggel meg 13 csíkot számoltam meg az égen, de nem akartam mászkálni, mert Samu is inkább szunyókált mint igazán aludt volna. Minden repülőcsík északra tartott. Hangjuk nem volt. de pillanat alatt eltüntek, csak a csíkok maradtak.
Rita, jól megtépázódtatok ti is ott a viharban. Mindig megnézem a radarvideókat és az esetleges videós beszámolókat.
Remélem senkire nem zuhant ott kidőlt fa vagy ág. A megdőlt 3 fa is elég szívfacsaró látvány. S szerintem ez még csak a jéghegy csúcsa ami eljut hozzánk. Ilyen olyan okból a sok baleset, és haláleset igazán félelmetes. S mindez most még "csak"
az időjárás veszteségei.

Paggy, nálunk is csináltak ilyen építményt, én biztosan nem engedélyeztem volna felépítését...de ez van.

Viszont sok épület van amit érdemes lenne megmenteni, illetve a lakhatási körülményeken javítani.
Mert a nagyon magas beltéri lakások felfűtése télen nem lányálom.

A fene nagy zöldprogram rászorítja az angolokat, hogy már most szénnel fűtsenek. Az amerikaiknál meg betiltják a kazánokat és a gáztűzhelyeket. Röhej a köbön.

Na mennem kell, mert reggeli előkészítés, gyógyszerek stb. meg telefon ..Zsúfolt lesz a hetünk, ráadásul elnézve az időjárást azt hiszem jól kitaxizhatjuk magunkat majd.

Mindenkinek szép napot és balesetmentes hetet kívánok! :x ~o) :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 24. 13:03

Azt hittuk megszallas van.2 helikopter per perc https://hvg.hu/itthon/20230724_Karacson ... sagosoknak
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 24. 20:46

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 24. 20:56

Köszi Paggy ezt a videót, a nyuszis részt feltétlen megmutatom majd Samunka is. De most megyek aludni, mert majd a székről esek le, előző éjjel 1-kor még nem aludtam! Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 25. 12:39

Sziasztok!

Paggy Miskolcon ugyanaz a helyzet a diósgyőri várral. Ráadásul megtorpant az építkezés, mert valami vitás helyzet
alakult ki a kormánnyal, így az bezárta a pénzcsapot.

Ilyen volt az én gyerekkoromban. Ekkor is lehetett látogatni, én is voltam itt az iskolával és a szüleimmel is.

Kép

Folyamatosan rekonstruálták, az utóbbi években ilyen lett. A mai miskolciak, ezt az állapotot (meg a fentit) sírják
vissza, mert ők így szokták meg, így szerették az ő várukat. Pár éve én is ebben az állapotában jártam benne.

Kép

Kép

Azt hiszem két éve kezdték tovább építeni, jó kis beton falat emelni köré.

Kép

Most így néz ki, és így is marad, ki tudja meddig.

Kép

Kép

Amikor a lányom várta Lilykét akkor írtam sokat az angol eü. rendszerről. Ott sincs fogadott orvos, amikor eljön a szülés
ideje, akkor annál szülsz, aki épp bent van. Mivel versenyben állnak a kórházak, mert minősítik őket, érdekük, hogy
a legjobb szolgáltatást nyújtsák, ezért mindenki mindent megtesz azért, hogy a tőle telhető legtöbbet nyújtsa. Ez ott
jól működik, és sosem volt másképp. Az angol rokonoknak teljesen új dolog volt, amikor a lányom az itthoni rendszerről
(fogadott orvos, hálapénz, előrehozott szülés, mert a fogadott orvos nyaralni ment...) mesélt.

Kata, épp azon gondolkodom, hogy felkapcsolom az állólámpát (12:30 van), olyan sötét van már megint. Szerencsére
nem fúj a szél, de eső lesz, az biztos.

Szerencsére nem olvastam a miskolci fb csoportban olyan hírt, hogy valaki megsérült volna a leszakadó ágaktól, ott tuti
írtak volna róla.

Hozom a fotóidat, csak megebédelek.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 25. 13:52

Kata fotói:

Nagyon szép kék színe van a naplementés fotóknak! Ebbe, és a nappali égbolt égszínkékjébe robban bele a
görögdinnye pirosa. Klassz!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 25. 14:25

Rita! A nászút óta nem voltam Miskolcon. Köszönöm a várról a képeket. Ilyenkor mindig egy kis + örömérzet van bennem, mert a készítőjének a munkája, szeretete benne van, így más fellingje van a képeknek!
Tegnap este én is meglepődtem egy kicsit a esti képeken, lehet videóval még jobb lett volna.
Se perc alatt el is tűnt a hold!

Megérkeztünk a Szívultrahangról, kapott a Samu végre a pulzusára gyógyszert!!!! Végre egy orvos, aki nem mondja a 1oo feletti pulzusra, hogy nem kell vele foglalkozni!!!

reggel fél tabletta.
Közben el is értem a háziorvost, jeleztem a gyógyszerfelállást! Örült neki, hogy sikerült ilyen gyorsan.

Ma betankoltam őszibarackból, tojásból dinnyéből és most kenyérből is, hogy főzni tudjak majd később, de közben egy kicsit élvezhessük a nyár ízeit is. Az egyenlegemet meg inkább nem nézem meg. ;) :( .

:x :ymhug: :-bd :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 25. 15:57

A lányomék kb. három hete voltak látogatóban az angol nagymamánál. Hartlepool egy északi tengerparti város, az esküvő
idején sok képet hoztam róla.

Megkerestem: annyi képet tettem be, és annyit írtam a városról, hogy az egész oldalt belinkelem. Szerencsére ezek
a fotók megmaradtak. 2018-ban volt az esküvő.

https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=92&hilit=hartlepool&start=6050

Azért mentek pont akkor látogatóba, mert akkor érkeztek Hartlepoolba a "The Tall Ship Race" (árbócos hajók versenye)
résztvevői. Hollandiából indul a verseny, majd Nagy-Britanniába érkezik, innen Norvégiába hajóznak, onnan szintén
Nagy-Britanniába, a Shetland-szigetekre, majd vissza Norvégiába. Minden kikötőben négy napot állomásoznak a hajók,
ami egyben egy népünnepély is. A spoiler alá is kukkantsatok be!

Nem válogattam nagyon szét a fotókat, ahogy a lányom elküldte, úgy fogom betenni őket. A képeken látható kisebb vitorlások
nem résztvevők, csak a kikötőben állnak. Ezek az árbócosok vettek részt idén a versenyben.

https://www.tallshipshartlepool2023.co.uk/tall-ships/

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Imádom azt a hangulatot, amit az utcarészletek, a kis boltok, a kirakatok keltenek. Az első fotó, mintha egy boszorkány
gyűlést örökített volna meg. A házba belépő bosziknak kint kellett hagyniuk a seprűiket. :))

Kép

Kép

Kép

Kép

A kikötőben van egy nagy játszótér, ami egy stilizált kikötő hajókkal. Lilyke nagyon élvezte. Erről is teszek be képeket.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Kép

Ezt a fotót a netről szedtem le, hogy felvont vitorlákkal is lássuk a hajókat. Az idei versenyen készült.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 25. 16:25

Most vettem észre, hogy Paggy egyik korábbi hsz-t nem olvastam (most megtettem), és azt a gyönyörű sárga virágos
meg az epres-szobanövényes fotóját se láttam.

Mikor nekem voltak szobanövényeim, azok is mindig mentek a teraszra, ha esett. Olyan szépek lettek utána. Felfrissültek.

Csináld meg a videót a kutyusokról meg a gazdáikról, én szívesen megnézem. A korábbiak is olyan aranyosak voltak.
Gondolom Csoki még mindig nagy a legvirgoncabbak közé tartozik. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 25. 18:11

Sziasztok! Majdnem bekapom magam itt az íróasztalnál. elnézegettem a képeket, sőt a 2018 as linkre is rámentem, mennyi szépség volt ott is.
Ma gnoccit csináltam, pontosabban főztem, és sajt tejföl meg is volt a kései ebédünk. Szerintem vacsorára már csak egy pohár tea fér belénk!
Ki kellene nyújtóztatni a lábamat, csak tartok tőle hogy bealudnék.
Mennem kell, még nem tudom mit fogok csinálni, valahogy nem találom a helyemet. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. július 26. 19:46

Hu, nagyon erdekes kepek!Le is zajlott a verseny?Mi volt a feladat?Rita!A csikos pol holgy a masik nagymama?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 27. 7:40

Sziasztok!

Kata, a gnocchiról jut eszembe, hogy az Aldiban vagy a Lidlben láttam teljeskiőrlésű lisztből készültet is. Csak maga a tészta
volt ízesítés nélkül. Lehet, hogy egyszer megkóstolom.

Biztos a nagy meleg teszi, hogy nem találod a helyed. Nálunk tegnap nem volt olyan meleg, és háromszor is esett az eső. Üdítő
érzés volt. A lakás is kellemesen visszahűlt reggelre.

Paggy, utánanéztem a versenynek, tegnap érkeztek a Shetland-szigetekre, Lerwickbe. Innen mennek majd vissza Norvégiába.
Június 29-én kezdődött a verseny, és augusztus 6-án fejeződik be.

Nem tudom, mi a feladat, nem ástam bele nagyon magam.

A csíkos pólós nő nem rokon, csak rákerült a képre.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. július 27. 8:05

Kata fotói:

Aranyos barackcsendélet. Nekem épp lapos barack van itthon, mert az volt leárazva az Intersparban.
Nem veszek a piacon gyümölcsöt, mert ott nem lehet válogatni.

Mire való ez a gyógyszer?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. július 27. 8:10

Sziasztok LÁnyok és Elthan!
szép reggelt mindenkinek! Végre süt a nap, kicsit szeles időnk lesz, úgyhogy ma megyünk jobbra -balra, intézkedni stb.
Most futok reggelit adni, és az a gyógyszer Samu pulzusára van hogy normál tartományban legyen. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2023. július 27. 23:10

Sziasztok. Most végig olvastam mindent utólag. Paggy köszönöm az együttérzést. Én már feladtam volna, de a feleségem és a lányom állandó aggódása, féltése miatt inkább kitartok. Amikor a kórházba bevittek és szinte egyből műtöttek, a fiaim is érdeklődtek. Meg is lepődtem rajta, mert általában el vannak foglalva magukkal, ha valamit segíteni kellene és szólok nekik, akkor dünnyögnek.
Tiszatói képek gyönyörűek Rita. Én is szeretem a természetet. A zánkai hétvégés nyaraláson voltunk Lilivel és a feleségemmel, mindenki élvezte. Jó volt. Sok képet készítettünk. Lilinek a fővárosi cirkusz fellépése is nagyon tetszett. Soha nem volt még cirkuszba. A fiúkat vittük, de nem tetszett nekik. Ez az előadás nekem is tetszett. Visszafelé bementünk a cseszneki várba, itt nem sok változás van. Van ami romlott a 35 évvel ezelőttihez képest, de van olyan rész amit rendbe hoztak. Itt nem betonoznak (nem úgy, mint a Diósgyőrin), hanem eredeti anyagokkal próbálnak dolgozni. Hivatalosan állagmegőrzés van. Sok képet készítettünk itt is.
Múlt héten a Vadása tóhoz mentünk 3 éjszaka 4 napra. Hegyhátszentjakabon szálltunk meg. Vittünk magunkkal kerékpárokat és kerékpárral jártuk be a környéket. Kicsit nehezítette a dolgot, hogy Lili minden 10 km. után azt mondta forduljunk vissza, Ő nem bírja. Megnéztük a Szőcén lévő láprét tanösvényt. A lápháznál ott hagytuk a kerékpárt és gyalog mentünk a tanösvényen. A lápos részen pallókon kellett menni. Voltunk Szalafőn. Megnéztünk mindent amit lehetett. Mindegyik helyen sok képet készítettünk. A Vadása tónál a rókalyuk forrás tanösvényt kezdtük el bejárni, de mivel megkerüli a két tavat a tanösvény, a feleségem és Lili 1/4 útnál visszafordultak. Egyedül mentem végig. Aztán izgultak a kerékpároknál, hogy mikor érek már vissza. A tanösvény szintén csak gyalog volt járható. Rengeteg szép páfrány, fa és egyéb növény volt. Fényképeztem kucsma gombát és tintahal gombát. Tintahalgombát még soha nem láttam, a vendéglátóm mondta meg a képről mi a neve. A gomba ehető, de rossz ízű és nagyon büdös. Ha majd sikerül, feltöltöm valahogy a képeket.

Vissza: “Társalgó”