Sziasztok!Kata, remélem, az este és az éjszaka nyugodtan telt nálatok! Samu és te is jól vagytok!
Nem gondoltam volna, hogy buszról fotóztad azt a két utolsó felhős és felhős-kandeláberes képet. Olyan volt, mintha
egy magas épületről lett volna fotózva. Most is megnéztem őket. Fantasztikus fotók!
Igaza van Paggynak, biztos, hogy Samut a meleg mellett az otthona biztonságának és szeretett édesanyjának az elveszítése
is megviselhette. Most már jó helyen és jó kezekben van, hála istennek!
Nagyon örülök, hogy jó élményekkel tértetek haza a sürgősségiről. Van még remény, nincs minden veszve az egészségügyben
sem. Remélem a derekad egyre jobban "viselkedik". Szükség van rá, úgyhogy gyorsan gyógyuljon meg!
Te tényleg nagyon sok mindenbe belekóstoltál! Még az evezés is! Mondjuk egyszer én is kajakoztam a Tisza egyik holtágán.
Továbbképzésen voltam ott három kolléganőmmel. Környezetvédelmi témájú volt, és egy kis kajakozást is beiktattak a mi
szórakoztatásunkra.

Csak be- és kiszállni volt keserves, de a vízen nagyon jó volt lenni vele.
Paggy, Lukács Béla az itthoni fiam nagy kedvence. Mostanában kapott rá ő is. A magyar nyelv eredetéről szóló vidijébe
bele fogok majd hallgatni.
Lehet, hogy a múltból eredezik, az a "hagyomány", hogy eleve utálni kell a menynek az anyóst, az anyósnak meg a menyet?
Ez most ugrott be, hogy beszélünk róla. Mert egyébként soha nem értettem ezt az ellentétet. Én el is határoztam, hogy
ha lesz egy anyósom, én azt nagyon fogom szeretni, és így is lett. Kölcsönösen nagyon szerettük egymást. Anyám helyett
anyám is volt. Sokat köszönhetek neki, és drága apósomnak is.
Egyáltalán nem haragszom a fogadalmad miatt! A kínai sorik se jók mind, csak legalább nem durvák. A koreai sorozatoktól
se csak a durvaság tántorított el, hanem a vad plasztikázás is. Nem szerettem (igazából nem bírtam) nézni, az egyre
inkább eltorzult arcukat. Biztosan volt még más is, de ez a kettő tuti, hogy ludas az elfordulásomban.
Kezdetben én se tudtam levenni a szemem a koreai alkotásokról, el se tudtam képzelni, hogy ez valaha előfordulhat. De a
legjobb dolog volt nyitni, mert így rengeteg más ázsiai ország életébe tekinthettem be. A végén annyira hobbim lett a
"nyitogatás", hogy egyre vadabbul kutattam különleges ázsiai országok és alkotásaik után. Amikor megtaláltam a bhutáni
filmemet, és rájöttem, hogy én vagyok itthon az első, aki bhutáni filmet magyarul feliratoz, ráadásul az az első bhutáni film,
az nagy büszkeséggel töltött el.
Ha még nem láttad, ajánlok neked egy koreai filmet, amiben egy olyan embert mutatnak be, akitől nagyon távol állt az erőszak.
Ilyen is van. Sajnos nem sokan nézték meg, pedig aki látja, biztos, hogy jobb emberré válik tőle. Dokumentumfilm egy csodálatos
koreai emberről. Igazából a "csodálatos" jelző kevés a jellemzéséhez, a "szent" jobban leírja őt.
Kérlek, ha megnéznéd, ne olvasd el a hsz.-kat, mert spoileresek, és ennél a filmnél nagyon sokat ront az élményen, és nincs akkora
katarzis, ha előre tudjuk, mi fog történni. Online is nézhető. (Természetesen nem kötelező megnézni.

)
https://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=24&t=166A Tisza-tó sokkal olcsóbb, mint a Balaton, és azt szeretem benne a legjobban, hogy még "romlatlan". Nincsenek hatalmas
lebetonozott placcok, szállodák, erőszakosan területet foglalók, nyomulók, beépítők. Minden annyira zöld és természetes.
A vízfelület más, mint a Balatonon. Itt több sziget, nádaslabirintus, holtág szabdalja a vizet. Van olyan rész, ahová nem is
lehet vezető nélkül bemenni, mert védett madárrezervátum van ott. A gyerekeim úgy élvezik a vizet, mint én régen. Ma már
nem szoktam fürödni. Nincs rá késztetésem egy ideje.
Az átlagos mélysége nem sok egyébként.
A mesterséges intelligenciás videóról az egyik kedvenc filmem, az Ötödik elem jutott eszembe. Szegény Bruce Willis, de jó
volt ebben a filmben is.
Ildikó, ahogy az emailben is írtam, fogalmam sincs, hogy miért nem tudtál ide a "Van képem hozzá"-ba írni a belépésed után.
Remélem, most már nincs semmi akadály előtted. Az biztos, hogy nekem is sokszor kétszer kell elküldenem a hsz.-t, mert
kilökdös a rendszer, de másodszorra szokott sikerülni, csak el kell menteni az írnivalót.
Elthan, jobbulást kívánok! De jó lenne, ha ezzel a műtéttel véget érne ez a rossz sorozat!