Kellemes, szép napot igy Húsvét vasárnapján mindenkinek!
Napsütéses, meleg idő van ahol süt a nap Szegeden.
Reggel feltettem a tegnap óta ázó sonkát, megsült a foszlós kalács, délben ebéd.
Nem csinálunk neki nagy feneket, tegnap megfőztem a különleges körülmények között megérkezett tanyasi csirkét, abból van még leves, sonka, foszlós kalács, tojás, retek. Zoltánnak krumplipürét csinálok hozzá, én meg még kiegészitem kapros házi főzött sajttal.
A férjem miatt az ünnepek nálunk nyugisak normál esetben is. Diszitést feladtam, odagondolja aki szeretné. Ez most sincs másként.
Képek Paggy, jönnek később, ha igy is megfelel, ilyen puritánul

A kezem azóta nem babapopsis, de sokkal-sokkal jobb.
Ido, nagyon vigyázok a fertőzések miatt, de nagyon ritkán ennyire elege van a sűrű kézmosásból. Most meg aztán kap bőven.
Kata, sajnos a gyógyszertáritól úgy kivörösödött, égett a kezem, hogy majd megpusztultam. A körömvirág sem jó rá.
Volt egy amit már megszüntettek, most a kevésbé száraz állapotában érdekes módon a fekete nadálytő krém vált be a naturlandtól. Amikor ennyire ronda, jön a csodaszer: méz,élesztő,tejföl. Ez csodákat tesz. Még egyszer megcsinálom ma este, mert olyankor vesztegzár van, ha a kézen van .
forditva van, de igy is kivehető

Ebben az évben talán a fagyok miatt katasztrófa lett a magnólia Mindkét fa sajnos.

Tele vagyunk ilyen darazsakkal. Ez épp a postaládán landolt. Kaptak egy kis fújókát. Az egyik tegnap a földön meg is csipte Ramost.
a futó fém részének lyukába, meg a kerités oszlop .lyukba költöznek be.

méhecske a magnólián- nem a legjobb kép-

Tiszta kikirics a kert. Hátul a gyümölcsfák alatt meg kapálni kellene.

Tegnap felügyeltem a tuják locsolórendszerének működésére, mert most lett bekapcsolva.
Eredménye a feltett főni való tésztának:

Egy óra zepter edény súrolás után feladtam, hogy tiszta lenne, fogtam a fém súrolót, amivel nem volna szabad és mindjárt tiszta lett
Aztán még kétszer főztem túl, mert leültem a géphez. A fiam azt mondta, : anya ez nem a te napod. Hát nem...
Tegap sütöttem, igaz nem húsvéti sütemény, de nem érdekelt. Mamám cisnált ilyet sokszor. Kossuth kifli
Sok a rétes liszt otthon, mert csak nem vált be a nem kapható nagyi titka rétes liszt helyett tészta csináláshoz, igy abból készült.
A fiúk szerint többször csinálhatom, mert nagyon fogukra való volt.

Tegnap a fű is kapott vizet, azt hittem Ramos ugrálni fog a locsoló tövéhez, de inkább a sünt őrizte a körtefa mögött a sarokban. Rá se bagózott a vizre. Szerencsére. Ilyen szépen még nem sikerült lefényképezni a vizcseppeket.