Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 10. 8:22

Még a karanténos időszak előtt vettem ezékiel lepénykenyere lisztkeveréket. https://multi-vitamin.hu/lisztek-darak-siker/ezekiel-liszt-500g-natura-p3181
Árpa, búza, tönkölybúza, köles, sárgaborsó, bab és lencse teljes kiőrlésű lisztje. Pár napja jött el az ideje,
hogy kipróbáljam.
A lisztbe sót, csipet szódabikarbónát, vizet és összevágott maradék bébispenótot tettem. Az ajánlásban
olajat is írnak, de én azt kihagytam. Gyúrható tésztává állítottam össze és kenőtollal vékonyan kikent
serpenyőben mindkét oldalukat kisütöttem. Letakarva hagytam kihűlni őket, mert nem tudtam, hogy
kihűlve mennyire tartja meg ruganyosságát a lepény, és estére wrapként akartam felhasználni.

A nagy kedvenc karalábélevél, levélnyél, brokkoli torzsa kombóval fogyasztottam, amibe most próbaképpen
egy fél édeskrumplit is belefőztem. Nagyon fincsi lett. Kapor, só, őrölt füstölt paprika, hagyma és fokhagyma
volt még benne.

Kép

Este megkentem humusszal, és nyers zöldségeket tettem bele, amit fokhagymás kesujoghurttal locsoltam meg.

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. április 10. 10:12

Jó készülődést és vírusmentes, napsütés ünnepet mindenkinek !
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 10. 10:27

Sziasztok Lányok!Gyorsan írok valami vicceset,s azután du.jövök.Szóval ,a párom cége elküldte az időseket, a páromat is.Leírom és mondom :NAGYON TISZTELEM ŐT A SZORGALMÁÉRT , A JÓSZÍVŰSÉGÉÉRT+ A BECSÜLETESSÉGÉÉRT. Azt is megértem ,félig igaza van,hogy anyagi biztonság kell ./Hozzáteszem külön kasszán vagyunk 20 éve---egyszer leordibált,hogy miért vettem húst , persze ő meg 5 kg vacak Somogyit vett.Mondtam ,inkább eszem 5 dkg ehetőt-BÁR A SOMOGYI FINOM,de vakarózom tőle!!-A NEVELTETÉSÜNK KÜLÖNBÖZŐ ,ezért nem érdemes vitatkozni .EGÉRTEM ,csak én nem ordibáltam le ,ő meg engem igen -Na szóval ,azóta kosztpénzt ad , azzal én gazdálkodok és mindenki a saját nyugdíjával.mindent felezünk.AZ IS IGAZ,hogy mindig nagyvonalú velem-JÓ EMBER, CSAK FAFEJ!!!/Tehát őt is elküldték-most mérges és mérgében Lilla kalácsából zsíros kenyeret csinált/már a feléből,ami az ővé.-/Most ilyen "csicsa dologra nekünk nem telik"Tehát vaniliás kakaós ISTENI KALÁCS!!/én is megkóstoltam HAMÁR... :)) :)) /nem kinevetem,de azért a FENÉBE, MÉREGBŐL MEGENNI EZT A FINOMSÁGOT!!!!Még savanyút is tett rá!--Ági is küldött képet a sósrúdról és a lekvárról-én is szeretem-de Lilla kalácsát ünnepre szántam.Most bánhatja ,mert "megfenyegettem,hogy elmondom Lillának/persze nem!!/,hogy ilyen hülye pótnagyapja van.Dúl -fúl magában,ami 2 óra múlva elmúlik.Lányok!Sokkal hülyébb vagyok nála másban,de most jól esett elégtételt vennem rajta.Délután jövök reggeli képekkel.Mindenkinek szép napot!.megint süt 1000-rel,aki tud,nyisson ablakot.Üdv.Paggy
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 10. 11:02

Sziasztok!
Jajj Paggy! Egyrészt örülök, hogy végre elküldték az idősebbeket a cégtől, másrészről sajnálom a párod. De hogy Lilla isteni finom kakaós, fehér szép foszlós kalácsából zsiros kalácsot csinálni..... =)) , hát ez főbenjáró bűn!!!
Az enyém a múltkor croassannal ette a töpörtőt.
Nagy balhé készült tegnap a piac miatt. Aztán egy-két kereskedő kifejtette a nézetét a virus terjedésével kapcsolatban, meg a tömeggel kapcsolatban, ami várható lett volna a hétvégére. Azóta csend van.
Én is hivtam a pasast - Kistelekről jár be-, aki hozta volna a zöldséget, meg a tanyasi csirkét, hogy akkor elindult-e. Mindezt negyed hétkor. Mondta, hogy már a piac mellékutcájában van, elhozza házhoz is. Úgyhogy most boldog tulajdonosai vagyunk a holnapi csirkeleves alapanyagnak, meg a zöldségeknek. Tojást is kértem tőle, legyen, mert a fene se tudja mi várható. Úgyis a nyakán maradt volna, mert nem tudta eladni. Tele volt a kisbusza pakolva áruval. Most megy az internetes kiszállitási ajánlat a piac üzleteitől, árusaitól.
Mindig időben gondoskodtam a sonkáról, egyebekről. mOSt meg főleg nem hagytam az utolsó pillanatra.
Ma már jobban vagyok, de megfogadtam, hogy a mágnest muszáj lesz minden nap beiktatni, bármennyire el is vagyok foglalva.
Vasárnap finom foszlós kalácsot sütök. Kerek lesz, mert tortaformába szoktam rakni.

Rita, annyira guszták amiket felteszel. Komolyan csinálnám, ha egyedül lennék, de igy csak nézem és csorog a nyálam.

Lányok, örüljünk, hogy egészségesek vagyunk, a húsvét jövőre majd lesz igazi - remélhetőleg-, süt a nap, lassan fűteni sem kell, aki egyedül van jöjjön bátran beszélgetni, bármit, bármiről...

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2020. április 10. 16:39

Sziasztok Lánykák!
Mindenkinek szeretnék nagyon szép és egészséges Húsvéti ünnepet kívánni.

Igaz, hogy most ilyet nem lehet csinálni, de úgy megtetszett.
Kép
Olvasgatva benneteket, Ági írásához csatlakozva, tegnap este amikor meghallottam, hogy nem fog kinyitni a piac, nagyon rosszul esett. Megvolt rendelve a család 3 kalácsa, próbáltam telefonálgatni, de nem jött össze semmi.Tényleg igaz az a mondás ha mindent megtettél egy dologért és csak nem sikerül megoldanod, akkor elkel engedni.Majd megoldják nekem szépen. Így is történt, Internet világa hála érte.A Szegedi Sütödék feltették a honlapjukra, hogy aki a Mars téri piacon rendelt kalácsot annak házhoz viszik, felhívtam Őket és holnap itthon lesznek a családi kalácsok
Egy piaci zöldséges szintén vállalta, hogy kihozza az általuk készített listából beárazva a zöldségeket. Már meg is érkezett, szép termék, piaci áron, és nyugtával mellékelve.
Így jártam, egy kis izgalom, de a vége nagyon jó lett.
Vigyázzatok magatokra, és maradjatok egészségesek.
Marcsi :)
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. április 10. 16:57

Paggy kérésére egy videó és két kép Húsvétra

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 10. 17:28

Marcsi! De jó! Ma vagyis tegnap este én is kicsit elhűltem, de úgy voltam vele, ha nem, hát nem. Aztán csak összejött.
Egyre többen hirdetik a házhozszállitást, ami nagyon jó, mert sose lehet tudni a továbbiakra nézve mi lesz.
Ma ahogy feküdtem a mágnesen, nyitva volt a terasz ajtó. Csend volt kint, nagy csend, csak a madarak csiviteltek.
Máskor ez olyan megnyugtató volt. Most is, csak másként. az ember otthon van, biztonságban, de az utcákon csend van. Már az az újdonság, ha ugatnak a kutyák.
Nem csak Szegeden hoztak szigoritást a polgármesterek, hanem más városokban, falvakban is.
Talán igy nem indulnak meg vasárnap és hétfőn a mehetnékkel beoltottak.
Ma szólt a fiam, hogy egy régi korcsolyás csapattag kérte a telefonszámom facebookon. Erre a fiam visszair, hogy minek? Nem is ő lenne! Persze, véd, hogy nehogy dolgoznom kelljen.
Aztán kiderült, hogy ő a tejes srác a piacon. =)) Mondtam neki, hogy azért gyors irja neki, megvan a száma, sőt anyukájáé is, ha kell valami szólni fogok. :-)
A megszokott zöldségesünk, a répás-cékláson kivül is visz házhoz doglokat, igy a piaci beszállitás szükség esetére megoldva. Idegentől nem merném, de tudom, hogy náluk szép áru van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 10:27

Szép napot Lányok!Tegnap elmaradtam,mert borzasztó rosszkedv jött rám délután,ezért elővettem egy régi aranyos ,vidám sorozatot és hajnalig néztem.Bár nem aludtam csak 1 órát ,de elmúlt a rosszkedvem.Már tegnap is, meg ma is fényeket fényképeztem.Nemsokára felteszem a fotókat.Először azonban 2 dolog:
1/ajánlok egy nagyon finom egyszerű és tartalmas reggelit.Hoztam róla képet.
2/reagálok mindenre
3/Végül hozom a tegnapi és mai fényfotókat
1/reggeli
1 kanál olaj a serpenyőbe-bele 1 gerezd összevágott fokhagyma-ráütök 4 tojást.Fedő rá,amkor a fehérje már nem folyik ,de a sárgája még puha 3-4 evőkanál joghurtba-tejfölbe kevert zöldfűszer+só ÉS ÉN SZARDÍNIA DARABKÁKAT MORZSOLTAM RÁ-Újra fedő rá -a legvégén paradicsomdarabkák.
HÚ,de finom volt és elég az estebédig/5-6 óra/!!!
Mutatom:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 11:19

Újraolvastam mindent.Rita!A szép ételfotók közül a zöldségnyársat és a zöldségfasirtot választottam.Ezeket kipróbálom.lilykéről az információ érdekel.Változatlanul édeske.Hozzál képeket légyszíves,hagy fiatalodjunk,virtuális nagymamásodjunk.!
Lányok !írtam a spórolásról és közben drága desszertet vettem Lillának ,a lányomnak, a vejemnek és a nászasszonyomnak,DE az összes nyuszi mindenkinek a nagy MERSI és nincs sonka,finom ételes vendégség A kínai boltban ez a hatalmas is sokkal-sokkal olcsóbb. A nászasszonyomnak most van a születésnapja is.Küldtem a madarának 3 db nyers uborkát,mert őkelme azt szereti.
Kedves MinGi!Köszönöm a 2 nyuszis képet és a nagyon jó kalácssütős videót!örömmel venném,ha többször jönnél és a csodás városodról hoznál képet!MAJD KARANTÉN UTÁN.
Ági!Végül is megoldódott a piacra "menés"ÍLehet,hogy karantén után "ígymaradunk"?Minden finomságod tetszik és örülnék,ha meg tudnám kóstolni a normál tejtermékeket/laktózérzékeny vagyok/A krémsajtról már írtam,hogy azonnal kennék vele egy jó kis gluténmentes kukoricás lapot.Ramos aranyka.
Most megy a rádióban az interjú FŰSZERES ESZTERREL.' Milyen az ELESKAMRAD,/KEzD T0NKREMENNI MEGINT A BILLENTY\ZET
'agika vigyazz magadra es pihenj sokat
Kellemes unnepeket k\vanok$Paggz
j0nnek a @fenykepek@
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 11:29

reggeli kepek
Kép
Kép
KépKép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 11:36

:-h :movingflower: :movingflower: :movingflower: delutani kepek
Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 11. 12:18

Azért lassan de csak megoldódnak a gondok, és a lényeg nem éhezünk. Milyen csodás a mi Istenünk útjai, mert így sok minden átértékelődik, mindenki rájön hogy valahol nem volt jó a sorrend, magunkra és az Úrra jutott a legkevesebb idő, nálam legalábbis.
:) Mert hazudnék, ha azt mondanám bármit is tökéletesen csinálok. De nálunk most nagyon megugrott a betegszám, a szomszéd anyukát nem engedték haza..itt is a polgármesterünk mindent lezáratott, hogy az emberek ne akarjanak locsolkodni menni, az egyik ok, a másik meg sajnos még mindig vannak akik félvállról veszik az egészet. Közben meg katasztrofális a világban alakuló létszám. Olaszországban enyhe túlzással majdnem kihaltak az orvosok..iszonyat milyen veszteségek vannak ...
Barátnőmmel most beszéltem, hogy inkább csak akassza a kilincsre a sonkát és csörgessen meg a telefonon hogy odatette...most még őt sem engedem be inkább. :) . lehet hogy ez most gyávaságnak tűnik a részemről, és valahol hitetlennek is, de a magam részéről is meg kell tegyek mindent amit megtehetek, hogy túléljük ezt a nem átlagos dolgot. A többi Isten kezében van. :ympray: :-bd :littlehearth:

Köszönöm a sok képet, videót, valahol már írtam hogy Liamara nekem is kedvencem, bármit csináltam tőle még sose sikerült rosszul, mindig finom és klassz lett. Úgyhogy Paggy, külön köszönöm hogy ide is feltetted. A sok nyíló virágot is, milyen szép minden. :littlehearth:

Ági, a kezed nem bírja a gumikesztyűt, és a vegyszert, már sok neki a jóból. Az olaj mellé még javasolnám a körömvirág krémet is, és estére a pamutkesztyűt amíg felszívódik. Én is olvastam, hogy a krémek és olajak az enyhén vizes felületen jobban felszívódnak! :movingflower: :littlehearth:

Idónak is köszönöm a beszámolót. :littlehearth:

Ritának! Zsuzsinak és a kis családnak is kellemes ünnepeket, sok örömöt. Zsuzsi biztosan hamar belerázódik mindenbe, Samu anno 2órás volt, úgyhogy csak fokozatosan kezdett egy kicsit az időintervallum eltolódni. Már az nagy öröm, mikor gond nélkül tud az ember aludni éjféltől hajnali 3-ig. Majd a fogzás lesz egy kicsit nagyon zűrös...Addig meg amikor csak tud , pihenjen, még kicsi alvás is sokat jelent, mert a sok ébrenlét egy idő múlva összeadódik. Nagyon köszönöm a gyönyörű babás képeket. :movingflower: :littlehearth:

Na most megyek egy kicsit én is ledőlök, mert a szomszéd hozott nagyon finom ebédet, a lánya most fog vizsgázni szakácsként, az itteni Rába Hotel konyháján volt tanuló. Nagyon finom volt, megettük mindet, csak a tésztát kellett hozzá kifőznöm, de muszáj volt mindet, mert gombás étel volt. és egyik edényemben sem lehet gombás ételt tárolni. :movingflower:
szép délutánt mindenkinek, itt fátyolosan felhős az idő..de meleg van! :x :D :ymhug: :flower1: :littlehearth: :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 18:18

Kedves LÁNYOK!Óriási lehetőség :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: ,aki nem látta ,megnézheti a Koreai Kult.Kp.elmúlt évi GOBLIN PARTY nagyon különleges táncelőadását.Ajánlom,mert igazán jól átélhető így a két kultúra közötti különbség.38-40 perc A facebookra tették ki,onnan hoztam a linket.

Kellemes ünnepeket!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 11. 18:27

Majd jövök, csak hoztam pár fotót. Kilencnaposka.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Már a kórházban az oldalára fordult. Így csinálja, ahogy ezen a két képen látható. Felemeli a lábait, és már
fordul is oldalra. :))

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 11. 18:27

Köszönöm Paggy a linket, végre én is láthatok egy szuper előadást! Szép estét mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Rita! az a kislány kész virtuóz a jelek szerint, szerintem egy pillanatra sem szabad majd magára hagyni ha már most ilyen klasszul megfordul, csodálatos és egyben félelmetes is hogy ilyen ügyes...
Köszönöm az édes képeket... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: @};-
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. április 11. 18:37

Ritám Lilyke igen látványosan nő és milyen jó a technikája, ripsz ropsz az oldalán van.Úgy gondolom a képek alapján, hogy kiegyensúlyozott baba, bár az első képen igencsak morcosan (vagy nagyon töprengve) néz.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 11. 19:11

Sziasztok!

Paggy, köszi a linket és a képeket. Fruzsi aranyos ahogy élvezi a napsütést. :-)
A dombos képen senki: helyes! Bár lehet, hogy csak per pillanat senki.
Itt most tették fel a szegedi facebookos oldalra, hogy tömegnyomor volt a boltokban. Gyerekestől, rollerestől, családostól. Kesztyű és maszk nélkül...

Kata, jól csinálod, hogy kilincses módszert választottál!

Rita! Eszméletlen ez a kislány! Az első két képen látszik milyen nagyot nőtt már ezalatt a pár nap alatt is. Szép, elgondolkodó, talán picit mosolygós pofi az első képen. Aztán meg az oldalra fordulás :-)
Igaza van Katának, három szem kell majd, hogy rajta legyen :-)

Nálunk szokásos a húsvét, nem igazán változtatott rajta a mostani helyzet. Csend és nyugalom van. Épp ma beszéltük,hogy innen bentről nem is gondolná az ember, ha nem tudná mi van odakint.
Holnap főzöm a sonkát, a termelőktől vettem a piacon, meg sütöm a foszlós kalácsot.
Képet is fogok majd betenni, csak most lusta disznó kutya vagyok. Ramosnak kell mindjárt vacsit adnom, aztán fürdés és vizszint.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 11. 19:14

RITA!Hát ez fantasztikus.Mennyire más gyerekek születnek most!Rádnéz értelmesen,megfordul!!!Tényleg vigyázni kell majd rá,mert zsipsz-zsupsz és már fel is áll.,A következő generáció gyerekei,meg már majd lamentálni is fognak,hogy MI TARTOTT ILYEN SOKÁIG/mármint a szülés/ :)) Lilyke aranyos nagyon. :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 12. 10:17

Szép napot Lányok!Üdv innen a vajas kenyér/vajas kukoricalap gluténmentes/ retek és tejeskávé mellől.Nagyon finom,mert jó forró a tejeskávé és igen finom a laktózmentes vaj ,NO ÉS A RETEK, ISTENI!Kis sót is tettem rá.Lányok!ma reggel "nagyot kirándultam",elmentem az 5 utcányira lakó barátnőm házáig a kutyákkal.SZUPER,azaz "szuper KIRÁNDULÁSI" képeket hozok majd.Mivel ünnep reggele van, csak 3-4 emberrel találkoztam,
Majd jövök és hozom a képeket.Jó lenne látni egy szép ünnepei tányért finom étellel ,mármint egy karanténos ünnepi tányért!Akinek lesz,fényképezze le és tegye fel legyen szíves!Nálunk tálcás ebéd lesz,mert még mindig nem ülök a párom mellé,tekintve,hogy állandóan átutazgatott a városon és se maszk,se kesztyű!!
Kedves Lányok,KRISZTI,BOSZORKÁNY,GABÓCI és MINDENKI!Adjatok hírt magatokról!Üdv.P @};- aggy
babamama

HozzászólásSzerző: babamama » 2020. április 12. 10:59

Kedves Ági!

Bátorságot vettem és ismeretlenül megszólítalak. Fantasztikusan néznek ki a croissant-ok. Megtennéd, hogy megosztod a receptjét? Előre is köszönöm! :flower1: :flower1: :flower1:

Kellemes ünnepeket kívánok Mindenkinek! @};-
Babamama
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 12. 11:13

Kellemes, szép napot igy Húsvét vasárnapján mindenkinek!
Napsütéses, meleg idő van ahol süt a nap Szegeden.
Reggel feltettem a tegnap óta ázó sonkát, megsült a foszlós kalács, délben ebéd.
Nem csinálunk neki nagy feneket, tegnap megfőztem a különleges körülmények között megérkezett tanyasi csirkét, abból van még leves, sonka, foszlós kalács, tojás, retek. Zoltánnak krumplipürét csinálok hozzá, én meg még kiegészitem kapros házi főzött sajttal.
A férjem miatt az ünnepek nálunk nyugisak normál esetben is. Diszitést feladtam, odagondolja aki szeretné. Ez most sincs másként.
Képek Paggy, jönnek később, ha igy is megfelel, ilyen puritánul :-)

A kezem azóta nem babapopsis, de sokkal-sokkal jobb.
Ido, nagyon vigyázok a fertőzések miatt, de nagyon ritkán ennyire elege van a sűrű kézmosásból. Most meg aztán kap bőven.
Kata, sajnos a gyógyszertáritól úgy kivörösödött, égett a kezem, hogy majd megpusztultam. A körömvirág sem jó rá.
Volt egy amit már megszüntettek, most a kevésbé száraz állapotában érdekes módon a fekete nadálytő krém vált be a naturlandtól. Amikor ennyire ronda, jön a csodaszer: méz,élesztő,tejföl. Ez csodákat tesz. Még egyszer megcsinálom ma este, mert olyankor vesztegzár van, ha a kézen van .
forditva van, de igy is kivehető

Kép

Ebben az évben talán a fagyok miatt katasztrófa lett a magnólia Mindkét fa sajnos.

Kép

Kép

Tele vagyunk ilyen darazsakkal. Ez épp a postaládán landolt. Kaptak egy kis fújókát. Az egyik tegnap a földön meg is csipte Ramost.
a futó fém részének lyukába, meg a kerités oszlop .lyukba költöznek be.

Kép

méhecske a magnólián- nem a legjobb kép-

Kép

Tiszta kikirics a kert. Hátul a gyümölcsfák alatt meg kapálni kellene.
Kép

Tegnap felügyeltem a tuják locsolórendszerének működésére, mert most lett bekapcsolva.
Eredménye a feltett főni való tésztának:

Kép

Egy óra zepter edény súrolás után feladtam, hogy tiszta lenne, fogtam a fém súrolót, amivel nem volna szabad és mindjárt tiszta lett :-)
Aztán még kétszer főztem túl, mert leültem a géphez. A fiam azt mondta, : anya ez nem a te napod. Hát nem...

Tegap sütöttem, igaz nem húsvéti sütemény, de nem érdekelt. Mamám cisnált ilyet sokszor. Kossuth kifli
Sok a rétes liszt otthon, mert csak nem vált be a nem kapható nagyi titka rétes liszt helyett tészta csináláshoz, igy abból készült.
A fiúk szerint többször csinálhatom, mert nagyon fogukra való volt.

Kép

Tegnap a fű is kapott vizet, azt hittem Ramos ugrálni fog a locsoló tövéhez, de inkább a sünt őrizte a körtefa mögött a sarokban. Rá se bagózott a vizre. Szerencsére. Ilyen szépen még nem sikerült lefényképezni a vizcseppeket.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 12. 11:36

Kedves Babamama!
Örülök, hogy irtál! :-)

Küldöm a receptet. A gondolatjelek között az van leirva én milyen fajtájú alapanyagot teszek bele-
Nem készül el rövid időn belül, de megéri, mert nagyon finom, foszlós a végeredmény.

croissant

Hozzávalók:

60 dkg liszt - nagyi titka exra finom süteményliszt-
25 dkg vaj - házivaj-
1 tojás
2 dkg friss élesztő
6 gr sütőpor
5 dkg cukor - akácméz-
1 teáskanál só - himalája só-
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1,5 dl tej - házitej-
1,5 dl víz - tisztitott víz-
a kenéshez 1 tojás

A vajat 8 dkg liszttel összedolgozzuk, tégla alakúra formázzuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
A maradék lisztbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a sótőport , a sút, a cukrot, a tojást és a ctirom levét.
A víz és a tej keverékét hozzáadva könnyen gyúrható tésztává dagasztjuk.
Deszkán lóhere alakúra nyújtjuk – vagy ahogy sikerül- a közepére tesszük a vajat. Ráhajtjuk 4 oldalróla tésztát, igy kis csomagot kapunk. Edénybe rakva, az edény tetejét folpakkal lezárva hűtőbe rakjuk fél órát.
Ezután a tésztát 1 cm vastag téglalappá tnyújtuk. Az alsó harmadát felhajtjuk középre, aztán a felső harmad, majd a jobb és a bal széle következik.
Ezt a műveletet 20 percenként kétszer megismételjük. A harmadik hajtogatás után 40 percet pihentetjük a hűtőben.
Ezután 25 x 40 cm-es téglalappá nyújtuk, hosszúkás háromszögekre vágjuk. A szélesebbik végéből kiindulva feltekerjük, közben kicsit húzzuk a lapokat, amikor csináljuk. Igy minél több régetű lesz.
A croissant-okat sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, enyhén felvert tojással lekenjük.
40 perc pihentetés után 200 fokra előmelegitett sütőben alsó-felső sütésen sütjük.
babamama

HozzászólásSzerző: babamama » 2020. április 12. 12:37

Kedves Ági!

Köszönöm szépen a kedvességedet és receptet is! Nagyon örülök, biztos ki fogom próbálni.
További szép végét, jó pihenést! :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 12. 13:06

Kedves Babamama!
Igazán nincs mit, nagyon szivesen! :-)
Irj majd, ha megcsináltad milyen lett a végeredmény. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 12. 13:11

Paggy, jöjjenek a képek. :-)

Tehát a mi kis szerény minden formaságot nélkülöző ebédünk. :-)
A méretezés miatt van a két tojás odatéve.

Kép

Kép

Minden évben a termelőktől veszi a férjem a sonkát. Most én vettem, de szerencsére jó választás volt. Nem is lett sós a végeredmény, jól kiáztattam.

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”