Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 14:11

Lányok!Este 6 előtt teszek be egy kis zenét és majd 9 körül nézze meg ,aki akarja.Azért előre,mert 6-ra mehetek csak Lillához/akkor ér oda /és kb 9körül indulok vissza.Azt tervezem,hogy minden órában teszek be zenét.Ha valakinek lesz kedve hozzon és a következő betevéskor én is meg tudom hallgatni.Nagyon izgalmas,hogy másnak milyen a zenei ízlése. El vagyok maradva a nézelődéssel,PEDIG MINT NEKED RITA és ÁGINAK is szép képeitek vannak/a gyönyörű Ramossal!.HŰ az ételfotók!,el is határoztam,ha nem bánjátok,minden hónapban felnagyíttatok 1 színest belőle/100ft/ A4/ és kiteszem a konyhába étvágy gerjesztőnek.AZ A KENYÉR IS!!!!!!!!!!Nagon-nagyon szeretem a kenyeret!Jövök majd este zenehallgatás közben nézelődni.
Kedves MinGi!DE JÓ,hogy benéztél!Ismerem ezt a videót és még anyukámnak is megmutattam pár éve.NAGYSZERŰ dolog.Rita is tett be táncos videót 100 éves korú emberekről.Emlékeztek?Gyere gyakrabban MinGi ,mindnyájan örülünk,ha többen vagyunk!
Kata!Hála Isten jobban vagy!!!!Valamilyen finom alkoholmentes italt készítek este,majd lefotózom .nálatok milyen innivaló van?Samuka meddig tud fentmaradni?
Most megyek ,mert még sok-sok dolgom van.Ritának 1000 köszönet a lehetőségért és ,ha nem leszel itt este,csodálatos 2020-as,unokás évet kívánok! :movingflower: %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- :movingflower: :littlehearth: :movingflower: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 17:07

Az első választottam,a 9 órási:
Spoiler: mutasd
Zaz (valódi neve: Isabelle Geffroy), francia énekesnő, a jazz, a soul, a francia sanzonok stílusában énekel.
Édesanyja spanyol nyelvtanár, édesapja egy elektronikai cégnél dolgozik.

1985-től egy zeneművészeti iskolába járt Tours-ban, ahol zeneelméletet, hegedűt, zongorát, gitárt tanult és énekelt a kórusban. 1994-ben Bordeaux-ba költözött, ahol énekelni és kungfuzni tanult. 2000-től ösztöndíjas volt a Bordeaux-i CIAM zeneiskolájában. Nagy hatással volt rá Vivaldi épp úgy, mint jelentős dzsesszénekesek, például Ella Fitzgerald.

2001-ben fogott bele a profi karrierbe. A Fifty Fingers blues együttesben kezdett énekelni, fesztiválokon és turnékon vett részt velük, majd az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal lépett fel. Ezt több más együttes követte, mint például a Sweet Air, vagy a Don Diego, ahol először használta a Zaz művésznevet.

Utcai énekesként is gyakran dalolt. 2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu/Réservoir-t, amivel ismertté vált.

2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, és bomba siker lett a Je veux című dala. A Zaz listavezető lett Franciaországban, Belgiumban és Lengyelországban.

2013-ban jelent meg a Recto Verso c. lemeze, 2014-ben pedig a Paris[4] c. francia örökzöldeket feldolgozó dzsesszes albuma.

Zaz sikerének egyik titka, hogy egy feltétel nélkül szerethető, életvidám karakter, aki egészen sajátos légkört teremt fáradhatatlan személyiségével, akár ha a sanzont, a dzsesszt vagy éppen salsát énekel.

Többször fellépett Magyarországon is.[

2 dalt is hoztam tőle:
https://www.youtube.com/watch?v=qIMGuSZbmFI&feature=emb_logo
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 17:12

A második tőle:
Nekem nagyon tetszik.Remélem Nektek is és jó hangulatot teremt.Imádom a tehetségeket.Megyek Lillához.Jövök majd éds hozom a többit.Örömmel fogadom a Tieteket,ha hoztok.Üdv:Paggy
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0GMcL2nkp4E&feature=emb_logo
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 31. 18:35

Komolyan mondom nem normális ami itt megy petárdázás és tüzijáték téren. Szinte folyamatosan.
Azt hiszem nem lesz kilométer hiányom reggelre, mert a szobám és a konyha közötti távolságot elég sűrűn teszem meg figyelve Ramost.
Az öcsémék falun élnek, a kutya bent, a gyerek az asztal alatt, mert fél.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. december 31. 19:34

Nálunk is elkezdték a petárdázást. A falu összes kutyája ugat. Teljesen fel vannak bolydulva.

Ramos, hogy viseli?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 31. 20:06

Rita írta:Ramos, hogy viseli?

Az előbb szóltunk neki, mert volt olyan égiháború, hogy ihajj, kijött a házából és 200-zal rontott a konyhába. Az a baj, hogy nem marad egy helyben, csak ha ott vagyunk. A férjemmel kiment, be a házába vissza, most ott van, nem reagál a villany felkapcsolására sem. Figyelem folyamatosan. Ha verné a terasz ajtót, akkor bejön vissza.
Délután ahogy kimentem el nem mozdult mellőlem, a kezemhez ért folyamatosan a feje, labdázni sem akart. Remegni nem remeg, Félelem sem látszik rajta, de azért nem vagyok nyugodt. Rossz élmény volt amikor fűnyirás közben elkapta a vezetéket, igy bent sem lehet egyedül hagyni sehol. Ő nem Ödön, sokkal izgágább.
Majdcsak holnap reggel hat óra lesz. Bár nem ér véget még teljesen akkor sem.
Tőlünk kb. 60 m-re van a MÖMAX parkolója. Hát onnan valaki sokpénzű legalább 30 hatalmas tüzijátékot lőtt fel. Kimentem, mert sajnos a szivem már zakatol miatta.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 22:00

Sziasztok kedves Lányok!Hazaértem és szomorúan hallom,hogy Ramost ennyire megijeszti a sok petárda.Rettenetes lehet,ha nem tudjuk a kutyánkat-cicánkat lenyugtatni.Itt az utcában valamilyen nyugtatót adtak be a kis kutyáknak.Nálunk részint a süketség,részint fene tudja mi miatt nem kell.A cicák viszont nyugtalanok,de hatalmas a lépcsőház és nyitva hagytam a lakásajtót résnyire.itt bent nem hallatszik annyira.SAJNÁLOM,hogy nem tudtok egy kicsit sem pihenni és kikapcsolódni!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 22:01

Kedves Lányok!Meghoztam a következő számot.Most már nem teszem spoilerbe.
A következő választottam :
Janis Joplin (teljes nevén Janis Lyn Joplin) (Port Arthur, 1943. január 19. – Los Angeles, 1970. október 4.) amerikai rock- és blues-énekesnő, zeneszerző, szövegíró. Pályafutása rövid volt: 1967-ben vált ismertté, és utolsó albumát 1971-ben már halála után adták ki. Elsősorban erős, a blueszene hatását tükröző hangja, illetve stílusa emlékezetes.
ÉS A MAGYAR JANIS JOPLIN: :ymparty: :ymparty: :ymparty: RÚZSA MAGDI
Ugyanazt a számot halljátok először eredetiben,majd RÚzsa Magditól
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 22:06

Megvallom őszintén Magdi hangja sokkal szebb szerintem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 31. 23:05

Sziasztok!Meghoztam az utolsó számot.Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát!Remélem Ramosnak is az lesz majd!Üdv:Paggy
Nina Simone (eredeti nevén: Eunice Kathleen Waymon) (Tryon, Észak-Karolina, 1933. február 21. – Carry-le-Rouet, Franciaország, 2003. április 21.) amerikai énekesnő, zongorista, emberjogi aktivista.

Mint énekes, dalszerző, zongoraművész, egyaránt kiemelkedőt alkotott. Művelte a klasszikus zenét, énekelt és játszott dzsesszt, bluest, soult, folkot, R&B-, gospel- és popdalokat, és sanzont is.

Több mint 50 albuma jelent me
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 1. 0:27

Boldog új évet mindenkinek! Rosszabb évünk ne legyen, mint az előző volt.

Paggy, belehallgattam a zenéidbe, de ennyire telt csak az időmből, meg az erőmből. Ájulásig vagyok álmos. Szerencsésen átvészeltük eddig a dolgokat.
Még megy az égiháború, de korántsem akkora, mint tavaly. Az is igaz, hogy most este hat óta folyamatosan ment megállás nélkül.
Megnéztem a tüzijáték, petárda árakat. Hát, ha csak ennyibe kerültek akkor nem is csodálkozok az egész eddig, meg még tovább tartó őrületen.
Na, de letudjuk ezt is, minden csoda három napig tart.
Ramos a házában, folyamatosan figyeltük bentről. Jól szigetel a ház, a hőfüggöny is elvesz még a hangból, ráadásul a szalmát is oda gyűri.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 1. 9:40

sziasztok lányok! Én tegnap úgy kiütöttem magam a feliratjavítás közben két nap alatt 2o rész-ig vagyok meg, hogy este 9 kor mi már aludtunk mint a bunda, a petárdázást már szinte észre sem vettük bár eddig ez volt a legnagyobb még csak fel sem keltünk, átfordultunk a másik oldalunkra és aludtunk tovább. Csak az egyszeri éjszakai szükség miatt ébredtünk meg az is hajnali kettőkor, de aztán visszabújva aludtunk is tovább. És akkora már akkora csend volt itt hogy csengett bele szinte a fülem. Ilyen még nem volt hogy ilyenkor már csend van. túl vagyunk a turmixos reggelin, és itt olvaslak benneteket. a zenéket is meghallgatom. Még az Istentiszteletről is elfelejtkeztem, még jó hogy utólag újra tudom majd hallgatni. Sándor igehirdetése mindig profétikus ilyenkor, érdemes rá nagyon odafigyelni!
Sajnálom Ramost, hogy nem volt zökkenőmentes a szilveszteretek, de azért kellett volna kutya füldugó vagy nagyon enyhe nyugtató, amit direkt kisállatoknak terveztek be. Hiába ez a petárda biznisz nagyon megy.
Az előbb szálltam volna ki a kádból és majdnem nem tudtam kiegyenesedni...jól megijedtem...brr. alig bírok menni, és ha leülök ide rá kell támaszkodjak az íróasztalra. Hát ennek már tényleg fele sem tréfa, muszáj lesz orvoshoz menni. Na remélem másnak jobb dolgokkal kezdődik az új esztendő. Puszim mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 1. 10:30

Jó reggelt!Örülök Ági,hogy túl vagytok az éjszakán.
Kata!Minél előbb menj orvoshoz!Jobbulást kívánok!
Egy festménnyel kívánok szép napokat az új évben!
Képfood on sawmill
/Georg Seurat:Vasárnap a Grand Jette szigeten/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 1. 17:43

ezzel most találkoztam..ha már fordításokkal foglalkozunk legyen valami más is... :ymblushing:
csúcs ez a kislány :ymparty:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 1. 17:55

Paggy, milyen szép és nyugalmat árasztó az a kép... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:

és emlékeztek erre a srácra?

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 2. 8:45

Szia!Kata!Ez a srác fantasztikus.Gyönyörű a hangja!!!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 2. 14:49

Még egyszer nagyon boldog új évet kívánok mindannyiunknak!

Én negyed 11-kor bebújtam az ágyikómba azzal, hogy még nézek valamit a yt-on, de szokás
szerint a terv, csak terv maradt. Úgy aludtam, hogy az éjféli nagy petárdázásokra sem riadtam
fel. Mondjuk lehúztam az összes redőnyt, ami sokat segít a hangtompításban.

Azt mondják, hogy amit csinálunk az új év első napján, azt fogjuk csinálni a többin is. Na, akkor
én főzni, savanyítani, feliratot javítani és tornázni fogok egész évben, ja, meg hajat mosni. :))

Tegnap muszáj volt még két üveg cékla-banán-alma keveréket csinálnom, mert annyira finom,
hogy nem szeretném, ha kifogynék belőle. De most megcsavartam annyival, hogy datolyaszilvát
is tettem bele. A narancsos káposztában is fincsi lett, de a narancsot azt hiszem mellőzni fogom
a fermentált cuccokból. Nem mondhatom, hogy rossz ízt ad nekik, de savanyít rajtuk szerintem.
Nekem meg épp elég az a savanyú íz, ami természetesen úgyis kialakul, nem kell még rá is erősíteni.
Mondtam már, hogy alapvetően nem kedvelem a savanyú ízeket.

Ma felbontottam a sült kápia paprikámat. A fermentált dolgokat mindig úgy kell felbontani, hogy
magunktól távol kell tartani, mert nagy "feszültségek" lehetnek benne (olyan nagy, hogy képes egy
csomó levet kinyomni az üvegből a fermentálás folyamán). Ezek valójában gázok, amik menet
közben keletkeznek. És arra is kell számítani, hogy amikor elfordítjuk a fém fedőt, még lé fog belőle
kifolyni. Jó, hogy a mosogató felett nyitottam ki a kápiás üveget, mert bizony jó sok lé kijött
belőle. Ma volt öt napja, hogy eltettem, és máris nagyon finomra savanyodott. A mai vacsorámban
már benne lesz! Vettem pénteken fekete retket, most ő következik. Jól megfermentálom! :))

Az ebédem, natúr rizs, bab (hagyma+fokhagyma+só+római kömény+pici olaj+egy evőkanálnyi
növényi tejszín) és salsa (a nyers alap:paradicsom+lilahagyma+fokhagyma+petrezselyem+kevés
kápia, a sült öntet hozzá: sütőben sült paradicsom+paprika+só összeturmixolva).

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 2. 15:11

Én egy tegnapi videót hoztam egy meggyvágóról, ahogy falatozik az etetőben. Ilyenkor
csak a cinegék mernek lopkodni tőle, a verebek távol maradnak. A cinegéknek az a
szerencséjük, hogy ők amúgy is úgy esznek, hogy elvesznek egy szem magot, azzal egy
közeli ágra repülnek, és ott törik fel és fogyasztják el. Csak utána mennek újabb szemért.
A verebek meg az etetőben ülve szeretnek csemegézni. De a meggyvágótól esélyük sincs.

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 2. 15:14

Kata képeit elfelejtettem kitenni! Máris!

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 2. 16:13

Szuper aranyos az etető azzal a meggyvágó madárkával..meg a röpködő cinkékkel...el lehet őket órákig nézni. Remélem még kapunk ilyen kényeztetést.. :D :x
Köszönöm a kitett képeket. a tegnapit meg kifelejtettem, de azt talán már hozom én is..bár ma még nem akartam a facéra bemenni, de egy röpke pillanatra megyek...
Kép
Kép :x :D :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2020. január 2. 19:36

Nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!

Kép

Némi technikai és humán akadályok miatt jó sok mindenről lemaradtam,de nem felejtetem el hogy Paggy múzeum látogatást szervezett nekem,és hogy lógok még jó sok képpel,de annak is el jön az ideje.
Millió puszi mindenkinek !!!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 3. 6:40

Kata! Csodálatos a fenti két képed! Nálunk most minden fehér. Hószitálás volt, olyan, mintha
minden porcukorral lenne behintve.

Még novemberben voltak a lányomék Londonban, a British Múzeum egyiptomi részlegét megnézni.
Ez nem az utazó Tutanhamon kiállítás, ez mindig ott van a BM-ban. Ingyenes, mint minden múzeum
Angliában, de időpontot kell kérni. Ennek ellenére olyan hatalmas tömeg volt, hogy a lányom nem
tudott fényképezni, örült, ha odajutott a vitrinekhez. De mivel egy hosszú hétvégét töltöttek ott,
bőven tudott szép képeket készíteni és küldeni.

Ezek a képek az Úgynevezett Sky Gardenben/ből készültek. Ez London legmagasabban fekvő nyilvános
kertje. Ingyenes a belépő, és kora reggeltől, éjfélig nyitva van.

A baloldalon lévő épület tetején van a Sky Garden. Ez a fotó a Themse felett közlekedő libegőről készült,
ami egyébként nemcsak turista csalogató, hanem tömegközlekedési eszköz is. Sokan ezzel járnak át
a folyó egyik oldaláról a másikra dolgozni például. Később teszek be erről is képeket.

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 3. 6:41

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 3. 9:27

Köszi a dicséretet Rita, az egy pillanatnyi lehetőség volt, ha pont nem megyek vacsit adni Samumnak éppen le is maradtam volna! ;;) .
Most itt is minden deresen fehér, minusz7 fok volt hajnalban, Bár az is igaz, hogy szinte városrészenként változik, meg hogy belváros vagy kinti préri terület..de már ennyi elég is volt hogy egy két autót úgy kelljen megtolni...Reggeli edzés címén. :-o .

Csodaszép képeket küldött a lánykád, hát van mit nézegetni rajta..köszönjük hogy láthatjuk! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 3. 13:15

Sziasztok!

Egy késő reggeli kép az utcánkról. Most nézem, hogy milyen ocsmány a kerités. Mondjuk szemből nem ennyire. Pár éve lesikáltuk, de hatalmas munka lenne újra festeni, mert két lapból áll egy, szét kellene szedni, lecsiszolni, festeni. Ez még hagyján, de minden csavart levágni, kifúrni és újra felrakni. Átgondolva, marad igy, ahogy van. A belseje meg sáros ahogy Ramos fut mögötte, pedig ott is járda van, direkt emiatt. Őkelme hajazza az elődeit ezerrel ilyen téren.

Kép

Paggy, elolvasva amit irtál megfogadtam sok dolgot. Élvezni és élni kell az életet, amig lehet.
Ma jégpáncél volt reggel fél nyolckor az út, igy letettem arról, hogy biciklivel menjek. Bezzeg a 70 +-os nénikék meg bácsikák úgy tekertek, mintha maratonra edzenének. A törésem után már meggondolom mikor megy el az eszem ilyen téren. Régen jégen is vigan bicajoztam. A lényeg: bankba kellett mennem, mert a csomag amiben voltam törlődik és muszáj volt váltani, mert megszüntetik. Akkor meg a számlák se tudnak hova jönni. Kb. 6 km volt oda-vissza. Volt időm a deres fákat, leveleket, madarakat nézegetni. Láttam egy harkályt is. Ahogy figyelek a lábam elé, jön két srác és az egyik megkérdezi : Kisasszony hány óra? Rögtön az jött, hogy nem fogom a telefonom elővenni. Mondom neki, hogy fél kilenc körül lehet. Erre ő: Nincs telefonom? Hát basszus, de van, de jó helyen van az ott, ahol van. Mondtam neki, hogy van, de amire én azt előbányászom.... Jót vigyorogtam magamban, ahogy továbbmentem. A bankban naponta akkora tumultus volt az átirás miatt, hogy azt hittem ott töltöm a délelőttöm. Senki nem volt. Azt hittem rossz helyre jöttem :-) Igaz, az automata rossz volt, hiába nyomkodtam, igy pofátlan módon odamentem az unatkozó egyik ügyintézőhöz és kb. 10 perc múlva már gyalogoltam visszafelé. A többiek meg leülve vártak a semmire. A piacnál előtte már leadtam a tejes flakonokat, amikor mentem át a zebrán a bejáratánál egy pasasnál kiirva, hogy éhes, utcán él. Senki nem állt meg. Vettem kenyeret, felvágottat, visszavittem neki, mosolyogva köszönte és boldog új évet kivánt. Jól esett. Aztán rám köszöntek csak úgy a semmiből, ismeretlen és mosolygott is hozzá. Egy idős jól öltözött úr volt. Az utcánkba érve sokadik szomszéddal jó sokáig beszélgettem. Jó volt a délelőttöm, más, mint szokott, de élményekkel tértem haza :-) Gyors még adtam a cinegéimnek, mert elfogyott amit reggel kitettem, meg meleg vizet is öntöttem az itatóba.

Kata, nagyon jó plllanatban kaptad le a félkanyaros felhőket. Kiváncsi lennék, hogy a rizses, húsos főztödön az tejföl? Jól néz ki, de nem tudtam kinézni.
Nálunk tegnap volt -7 fok hajnal ötkor. Gyors elinditottam reggel a fagyasztók kipakolását, leolvasztását. Hát a régi, ami nagy szekrényes, egyszerűen nem akart normálisan visszahűlni. Kicsit frászba is voltam, mert két fok volt már három órakor, a fagyasztó meg + 20-at muatott.
Azóta helyreállt a rend, minden a helyén. Jó, hogy nem vártam mára, mert most csak -2 volt és a bankba is mennem kellett.

Szilvia, jó, hogy itt voltál! :-)

Rita, csodásak a képek! A pálmafás igazán jól esett ebben az időben, pedig én szeretem a telet. Ma kifejezetten élveztem a zimankót, hóesést. Mondjuk a csúszkálást már nem, érzi is a láb hajlatom a csipőnél. Majd mágnesezek, csak most csinálom a croassaint vacsira.Öt órás munka.

Kép

Megint elmorfondiroztam azon, milyen jó volna, ha távrendelést tudnánk leadni és küldenéd az általad megcsinált étkeket. Nagyon örülnél neki szerintem, hogy több munkád lenne :-) :-)
18 és 20 éves koromban voltam Londonban, de ez a városrész valahogy nem ragadott meg. Most viszont már más szemmel nézem. gyönyörűséges! :-)

Tegnap ahogy kevés dér volt az udvaron reggel, jót vigyorogva figyeltem Ramost, ahogy kapkodja a lábát, hidegnek és vizesnek találta azt a fehér valamit. Úgy járt, mint egy balerina :-)
Ma ahogy ráfordultam végre az utcánkra, jött egy pasas a kutyájával. Sétáltak, a kutya a gazdája karjaiban. :-) Ramos nem szereti, mert mindig ugat a kicsi. A pasi leteszi az ebzetet, modnja neki, hogy Angyalka, engedjük el a járókelőt. :-) Aztán még hallottam, hogy Angyalka ne menj oda, mert nem tudok utánad menni... Megint fülig ért a szám. Tetszett a neve nagyon. :-)

Vissza: “Társalgó”