Sziasztok!
Egy késő reggeli kép az utcánkról. Most nézem, hogy milyen ocsmány a kerités. Mondjuk szemből nem ennyire. Pár éve lesikáltuk, de hatalmas munka lenne újra festeni, mert két lapból áll egy, szét kellene szedni, lecsiszolni, festeni. Ez még hagyján, de minden csavart levágni, kifúrni és újra felrakni. Átgondolva, marad igy, ahogy van. A belseje meg sáros ahogy Ramos fut mögötte, pedig ott is járda van, direkt emiatt. Őkelme hajazza az elődeit ezerrel ilyen téren.

Paggy, elolvasva amit irtál megfogadtam sok dolgot. Élvezni és élni kell az életet, amig lehet.
Ma jégpáncél volt reggel fél nyolckor az út, igy letettem arról, hogy biciklivel menjek. Bezzeg a 70 +-os nénikék meg bácsikák úgy tekertek, mintha maratonra edzenének. A törésem után már meggondolom mikor megy el az eszem ilyen téren. Régen jégen is vigan bicajoztam. A lényeg: bankba kellett mennem, mert a csomag amiben voltam törlődik és muszáj volt váltani, mert megszüntetik. Akkor meg a számlák se tudnak hova jönni. Kb. 6 km volt oda-vissza. Volt időm a deres fákat, leveleket, madarakat nézegetni. Láttam egy harkályt is. Ahogy figyelek a lábam elé, jön két srác és az egyik megkérdezi : Kisasszony hány óra? Rögtön az jött, hogy nem fogom a telefonom elővenni. Mondom neki, hogy fél kilenc körül lehet. Erre ő: Nincs telefonom? Hát basszus, de van, de jó helyen van az ott, ahol van. Mondtam neki, hogy van, de amire én azt előbányászom.... Jót vigyorogtam magamban, ahogy továbbmentem. A bankban naponta akkora tumultus volt az átirás miatt, hogy azt hittem ott töltöm a délelőttöm. Senki nem volt. Azt hittem rossz helyre jöttem

Igaz, az automata rossz volt, hiába nyomkodtam, igy pofátlan módon odamentem az unatkozó egyik ügyintézőhöz és kb. 10 perc múlva már gyalogoltam visszafelé. A többiek meg leülve vártak a semmire. A piacnál előtte már leadtam a tejes flakonokat, amikor mentem át a zebrán a bejáratánál egy pasasnál kiirva, hogy éhes, utcán él. Senki nem állt meg. Vettem kenyeret, felvágottat, visszavittem neki, mosolyogva köszönte és boldog új évet kivánt. Jól esett. Aztán rám köszöntek csak úgy a semmiből, ismeretlen és mosolygott is hozzá. Egy idős jól öltözött úr volt. Az utcánkba érve sokadik szomszéddal jó sokáig beszélgettem. Jó volt a délelőttöm, más, mint szokott, de élményekkel tértem haza

Gyors még adtam a cinegéimnek, mert elfogyott amit reggel kitettem, meg meleg vizet is öntöttem az itatóba.
Kata, nagyon jó plllanatban kaptad le a félkanyaros felhőket. Kiváncsi lennék, hogy a rizses, húsos főztödön az tejföl? Jól néz ki, de nem tudtam kinézni.
Nálunk tegnap volt -7 fok hajnal ötkor. Gyors elinditottam reggel a fagyasztók kipakolását, leolvasztását. Hát a régi, ami nagy szekrényes, egyszerűen nem akart normálisan visszahűlni. Kicsit frászba is voltam, mert két fok volt már három órakor, a fagyasztó meg + 20-at muatott.
Azóta helyreállt a rend, minden a helyén. Jó, hogy nem vártam mára, mert most csak -2 volt és a bankba is mennem kellett.
Szilvia, jó, hogy itt voltál!
Rita, csodásak a képek! A pálmafás igazán jól esett ebben az időben, pedig én szeretem a telet. Ma kifejezetten élveztem a zimankót, hóesést. Mondjuk a csúszkálást már nem, érzi is a láb hajlatom a csipőnél. Majd mágnesezek, csak most csinálom a croassaint vacsira.Öt órás munka.

Megint elmorfondiroztam azon, milyen jó volna, ha távrendelést tudnánk leadni és küldenéd az általad megcsinált étkeket. Nagyon örülnél neki szerintem, hogy több munkád lenne
18 és 20 éves koromban voltam Londonban, de ez a városrész valahogy nem ragadott meg. Most viszont már más szemmel nézem. gyönyörűséges!
Tegnap ahogy kevés dér volt az udvaron reggel, jót vigyorogva figyeltem Ramost, ahogy kapkodja a lábát, hidegnek és vizesnek találta azt a fehér valamit. Úgy járt, mint egy balerina

Ma ahogy ráfordultam végre az utcánkra, jött egy pasas a kutyájával. Sétáltak, a kutya a gazdája karjaiban.

Ramos nem szereti, mert mindig ugat a kicsi. A pasi leteszi az ebzetet, modnja neki, hogy Angyalka, engedjük el a járókelőt.

Aztán még hallottam, hogy Angyalka ne menj oda, mert nem tudok utánad menni... Megint fülig ért a szám. Tetszett a neve nagyon.