Benéztem, csak a képek miatt, már azok is lázba hoznak...nagyon szeretem a természetfilmeket. Et remek lesz, filmrészek már lent vannak, gyűjtöm a fordítást és egyben fogom megnézni.
Szép estét:

ququcs írta:Szerbusz Rita!
Benéztem, csak a képek miatt, már azok is lázba hoznak...nagyon szeretem a természetfilmeket. Et remek lesz, filmrészek már lent vannak, gyűjtöm a fordítást és egyben fogom megnézni.
Szép estét:
virag1 írta:Kedves Rita !
Köszi az első rész feliratát. Gyorsan meg is néztem.
Érdekes volt látni a két korea "háboruja " miatt kialakult természeti terület élőlényeit.
Szomoru volt számomra hogy LMH és valószínű az ország többi lakói is milyen keveset tudnak erről a területről.
Azt lehetett látni, hogy csak napokat aludhattak kint a területen és ahogy a végén látni lehetett a katonai bázison is volt helyük, igy kibirható volt.
( De aki már tartósan aludt a szabadban sátorban polifómon az tudja ennek az örömeit.)
Aki sok természet filmet látott az már szembesült a természet törvényeivel, hogy az állatszülők saját gyereküket védik a másikat meg elpusztitják ha kell. A vaddisznó is nem csak növényevő ahogy olvastam, és mivel itt nem lövik le igy valószínű el is vadult.
Köszi mégegyszer e érdekes sorozatot.
![]()
![]()
![]()
mikaz írta:Kedves Rita! Ez az első rész, gondolom az így készült kategória volt. Először kicsit meglepődtem, hogy ennyit szerepel Lee Min Ho. Azon tűnődtem,hogy ő lesz-e a főszereplő, vagy a DMZ állatvilága. Aranyos a srác. Jól adja a tájékozatlan fiatalt.Spoiler: mutasd
mikaz írta:Nem volt egyszerű ez a forgatás, az biztos! Gyanítom,hogy sokat fejlődött, változott a 700 nap alatt LMH természethez fűződő viszonya, de talán az egész személyisége is. Ha bevonulás előtt volt, nem rossz ez az erőpróba, biztos hasznára válik.
mikaz írta:Felkavaró jelenetek voltak már ebben a részben is!
Az élettér nagysága adott, az állatok viszont túlszaporodnak. Érdekes ökológiai katasztrófának tűnik, ami ott kialakulóban van. Meséltem a filmről a biológusunknak. Ő természetesen tud az efféle kannibalizmusról az állatvilágban, de engem megrázott a kis fiókák sorsa is.
Nagyon érdeklődik a sorozat iránt. Ugye, majd adhatom tovább? Viszem a javított feliratot is.
mikaz írta:Nagyon-nagyon jó lesz ez a sorozat!
S ugye, hogy ott van a DMZ!Megkerülhetetlen a háború és a fegyverszünet témája. A tájban még mindenütt sebek, nyomok és romok vannak.
S ahogy hallgattam LMH-t, a koreai fiatalok sem tudhatnak sokat, nekik sem ártott ez a sorozat.
De ha belegondolok, hogy a mi fiataljaink mit tudnak pl. Recskről, akkor ez nem is meglepő.
Köszönöm!
Ido11 írta:Kedves Rita!
Köszönöm az első rész feliratát. Látványos volt. Ennek alapján a további részek is érdekesek lehetnek.
Én úgy értelmezem, hogy tudnak a területről, csak elképzelésük nincs arról, hogy milyen az élővilága ennek a területnek, hegyei, folyói milyen szépek. Elképesztő volt látni, hogy a kerités hegyen völgyön hogyan halad és micsoda lépcső van mellé építve.
A vaddisznóra kitérve: engem is meglepett ahogyan az őzet fogyasztotta. Meg is néztem a Wikipédián, hogy hogyis van ez. Azt írja hogy növényevő, de a patkányt, pockot megeszi és esetenként a döghust is. Tehát valószínüleg ez hullott állat volt, legalább is remélem..., az angolok meg azért nem tudják, mert náluk a középkorban kiirtották
![]()
De a viccet félretéve örülök, hogy fordítod, jó hogy rátaláltam és kiváncsian várom a folytatást.
csabamama2 írta:Rita Kedves!
Nagyon örülök az új munkádnak több okból is. Elsősorban azért, mert úgy látom gyönyörű látványosságban lesz részünk. Másodsorban, mert LMH az én gyémántkám és, hogy még ő a narrátor is ez csúcs, imádom a szép, bársonyos hangját. Nemcsak szép, de jó színésznek is tartom. Köszönöm szépen az első rész feliratát és a munkádat. Már sikerült letöltenem mind a 4 részt. Üdv.szeretettel: Ildikó
Gabóci5 írta:Rita! Köszönöm ennek az érdekes dok.sorinak a fordítását. Még aznap este megnéztem amikor hazajöttem, de ide csak most jutottam el.A DMZ katonai vonatkozásáról némi, természetes élővilágáról semmi ismeretem nem volt. Szeretem a természeti témájú filmeket. Érdekes és olykor szívszorító volt látni az állatvilágban is a természet kegyetlen törvényeit az életben maradásért .
![]()
LMH rendkívül népszerű a rajongók körében, ám nekem nem tartozik a kedvenceim közé. Az biztos, hogy nem volt tisztában vele mire vállalkozott ezzel a forgatással, de a két év alatt annyit edződött, mint más a katonaságnál, nem volt könnyű feladat.![]()
Lee 2006-ban nagy autóbalesetet szenvedett Jung Il Woo barátjával és 2011-ben ismét a City Hunter forgatásánál. Így őt a katonaságnál közszolgálati munkára osztották ba a Gangnami városházán.![]()
ququcs írta:Vittem a 2. részt Köszönöm szépen![]()
Rita!!
Kata58 írta:Köszönettel vittem, a 2. rész feliratát, de már annyira ki vagyok dülve, hogy megnézés holnapra marad! Szép estét mindenkinek!![]()
![]()
![]()
f.ági írta:Szia Rita!
Nagyon vártam ezt a sorozatot, de megvárom amig kicsit kipihent leszek, mert nem ledarálni, hanem élvezni akarom.
REmélem olyan is lesz a téma.
Viszem a két részt, köszönöm szépen!
cicus írta:Szia Rita!
Köszönöm szépen a második részt,tegnap későn töltöttem le és már alig várom,
hogy megnézhessem.Igen az állatok együtt élnek a természettel,míg az ember
annyira eltávolodott tőle,hogy már csak rombolni képes,hiszen az elme vette
át az irányítást,amit a vágyak mozgatnak.Most már látszik ez hova vezetett,de
szerencsénkre még kaptunk lehetőséget,hogy egyénileg visszataláljunk,de ez is
véges,hiszen a világ ciklikusan működik,így nem árt iparkodni,már annak aki ezt
felismerte és változni akar.![]()
A filmeket onnan töltöttem le ahol írtad nem jó a minőség,de én nem tapasztaltam,
hogy zavaró lenne,de kiderült csak az első és 4.részt lehet onnan leszedni.Ezért
kerestem és találtam másik lehetőséget,ide is jó a felirat,azt azért megnéztem,de
angol feliratos,de jól láttam a magyart is nem volt zavaró,így ma meg is nézem
A vidrákat imádom,annyira aranyosak ahogy a vízben játszanak,volt szerencsém
élőben látni,hát órákig el tudtam volna nézni őket.
Szép hétvégét és remélem nálad rendben megy a felújítás
Kata58 írta:Huh megnézve a 2. rész is, hég mit mondja, szinte keményebb volt az elsőnél. Látom Minhót is megrendítette a kismadár esete is..és itt tényleg élni vagy halni kell, köztes megoldás nem létezik, mert a természet maga mindent felülír. Itt nem nagyon lehet javítani, ritka a 2. esély. Ezért jó hogy embernek születtünk!![]()
Rita, köszönöm a 2. rész feliratát, mindenesetre bejött amitől tartottam ezt nem lehet sem maratonban, sem felirat nélkül élvezni...ahhoz túl sok a kegyetlenség benne. És ez nem a rendező hibája, a túlszaporodás és a helyszüke szülte helyzet ezt hozza ki! Azért jó volt látni a végén, hogy egyesek azért sikerrel túlélték!![]()
Kellemes hétvégét!
![]()
![]()
![]()
![]()
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég