Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (online is nézhető)

Rita
Adminisztrátor

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (3/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 19:53

Unni2011 írta:Ritám, csak érdeklődnék, hogy itt a fórumon nincs olyan beállítási lehetőség, hogy kapjunk a PM-ekről e-mailben értesítést?
A DA-n van ilyen, ott sikerült be is állítanom. :)
Köszönöm, hogy jelezted, hogy a javított verziót töltsem le, bár most kivételesen észrevettem, amikor a 3. feliratért léptem be. :)
Egyébként, csak azért szundikáltam el rajta, mert mostanság nagyon fáradt vagyok. A tavaszi fáradtság is benne van, és persze a krónikus alváshiány is, mert éjszakánként is sokáig dolgozom, vagy éppen doramázom. :lol:
Szóval, nem a tartalommal van a gond, hanem bennem van a hiba. :mrgreen: Nálunk most is fűtenek még, ezért a kellemes meleg lakásban könnyebb elpunnyadni. :D

Szia Unni! Nem tudom, még megmondani, hogy van-e olyan lehetőség, amit kérdezel.
Legközelebb szombaton tudok hosszabban beszélni Kristóffal, és akkor megkérdezem
tőle. Már alapvető dolgokat meg tudok csinálni a fórumban, de még nagyon sok tanulni
valóm van. Majd nyáron lesz lehetőségünk, és időnk összeülni, akkor mindent élőben
el fog tudni mutogatni. A honlaphoz egyáltalán nem értek, de egy kicsit se, az teljesen
ő csinálja még.

Unni! Csak viccből írtam, amit a bealvásról írtam. Hirtelen ketten is azt írtátok, hogy
elnyomott benneteket a buzgóság, ez jutott eszembe. Szóval ne vedd magadra!
Különben sincs tőlem nagyobb bealvó, ha filmet kell nézni. A fordítás viszont ébren
tart, szerencsére.

Megdől egy mítosz. Marco Poloról kiderül, nem is ő hozta a tésztát Európába:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 26. 20:19

Kedves Rita elküldtem egy két képet, még apu rózsájából is .... :lol: :lol: Jót nevettem az utolsó képeken mert az egyik tésztánál nekem is előbb lisztkukac jutott eszembe aztán láttam hogy tészta :lol: :lol: :lol: A tevesütéstől meg kész voltam, mikor kiderült, hogy volt benne kölyök aish..még most is áll a hátamon szőr brrrr. nem tudom mikor érkezik hozzád a képdömping, kicsit nehezen találtam meg....és persze sok van.de most csak ennyit küldtem.... :D Kíváncsi leszek a véleményedre....jó éjszakát majd mindenkinek!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 20:29

Ági! Nem baj! Az ősi Tea és Lovas úton, majd iszunk!

Nagyon szívesen az élményt és a feliratot is!

Azt nem értettem, hogy oké, rákenték a rengeteg fűszeres vajat a tevére,
de aztán beállították a kemencébe, ahol ugye leolvadt róla. A kemence nem
olyan, mintha tepsiben sütnénk, hogy az összegyűlt lével tudjuk locsolgatni
a húst.
Na, mindegy, mert sem így, sem úgy nem kóstolnám meg a tevét, úgyhogy
nem is gondolkodom rajta. Kicsit mellbevágott, hogy egy vemhes tevét vágtak
le, de ha ez adja meg az ünnep fényét, ez a hagyomány, akkor el kell fogadni.
Az a kemence, a közösségé lehetett. Nem hiszem, hogy mindenkinek van egy
tevesütője.

Ági!!! Spanyol-portugál határ + görkori VB? A fiad versenyzett? Ez igen!!!
Jót nevettem, úgy tűnik az írásodból, hogy a versenyek hivatalos étele a
spagetti.
A gyerekek egészen kicsi korától késsel-villával ettünk itthon is, de az én
legtitkosabb vágyam, a kézzel evés. Persze csak az olyanokat, amik nem
lucskosak, például fasírt, vagy rántott karfiol sült krumplival. Ha magam
vagyok, szoktam "bűnözni". Isteni!

Ne írd be a keresőbe, hogy "cassata siciliana", mert nagyon fájni fog, amit
kidob a kereső!! A tortapapír is arabos.

Ilyen csúnyaságokat fogsz látni:

Kép
Kép

Nekem is nagyon tetszett a városkép átalakulása, és az üzletsorok, utcai árusok,
mutatványosok megjelenésének összefüggése. Szeretem, ha valami logikusan
le van vezetve, meg van magyarázva.

Engem sem hatott meg a faloodeh. Nem indult el a nyálelválasztásom a látványtól,
de egyszer megkóstolnám, milyen a fagyasztott cérnametélt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 20:43

Kata! Az összes kép átjött, és már teszem is ki! Megszámozom őket, hátha lesz
hozzáfűzni valód, és a számokkal könnyebb lesz beazonosítanod őket. Nagyon szép
kenyérkék, és péksütemények, sütemények, amiket látok az emailemben.
Ügyes vagy!

1.

Kép

2.

Kép

3.

Kép

4.

Kép

Folytatom!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 20:54

5.

Kép

6.

Kép

7.

Kép

Folytatom!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 26. 20:58

8.

Kép

9.

Kép

10.

Kép

Én leginkább ebbe a pogácsahalomba markolnék bele! Két kézzel!!!

Köszönöm a képet Samukáról! Jobb így látni, mint kicsiben az avatarodként.

És apukád gyönyörű rózsái:

Kép
annamama

HozzászólásSzerző: annamama » 2016. április 26. 22:00

...Kedves Rita még nemjutottam a Tésztauthoz mert mert osszeszedtem egy kis megfázást ami nem is nagy kunszt ebben a hol nyár hol tél idoben...:)...de már azért alakulok :)...most olvastam végig a hsz at....már az olvasástol és a képek megnézésétol éhes lettem ,akkor mi lesz ha már nézzem is..Kata kenyér fotoira ránézve érzem a friss kenyér illatát..de fincsi irtam is neki a fc az 1 sz képhez hogy ajto ablak kinyitva csak a dumokát kérem fénypostával :lol: :lol: :lol: én még soha nem suttem kenyeret.../de egyszer ami katasztrofálisra sikerult/...de megprobálom ...Szia szép álmokat kivánok mindenkinek....igen jo ide ehez a kis családhoz benézzni,kicsit itt megpihenni,kicsit beszélgetni....Sziaaa...:)...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 6:35

annamama írta:...Kedves Rita még nemjutottam a Tésztauthoz mert mert osszeszedtem egy kis megfázást ami nem is nagy kunszt ebben a hol nyár hol tél idoben...:)...de már azért alakulok :)...most olvastam végig a hsz at....már az olvasástol és a képek megnézésétol éhes lettem ,akkor mi lesz ha már nézzem is..Kata kenyér fotoira ránézve érzem a friss kenyér illatát..de fincsi irtam is neki a fc az 1 sz képhez hogy ajto ablak kinyitva csak a dumokát kérem fénypostával :lol: :lol: :lol: én még soha nem suttem kenyeret.../de egyszer ami katasztrofálisra sikerult/...de megprobálom ...Szia szép álmokat kivánok mindenkinek....igen jo ide ehez a kis családhoz benézzni,kicsit itt megpihenni,kicsit beszélgetni....Sziaaa...:)...

Kedves Anna! Jobbulást kívánok! Kétszer biztosan megfázom az évben. Egyszer tavasszal,
egyszer pedig ősszel, amikor kint meleg van, de a lakásban még nincs a annyi hőmérséklet.

Jót nevettem, azon, hogy fénypostával kéred a dumókát! Nálunk az öcsémé volt a dumó,
de ha engem küldtek el a boltba, akkor rosszul járt, mert mire hazaértem, a friss, ropogós
dumóból semmi nem maradt, a másik végét pedig nem voltak hajlandók a szüleim levágni.

Különben a dumó szót nem mindenütt ismerik az országban. A pesti népek biztos, hogy nem.
Mi nemcsak a kenyér végére használjuk, hanem a "púp"-ra is. Például: "Beütöttem a fejem,
jó nagy dumó nőtt rajta."

Kata kenyérkéi nagyon guszták! Tegnap este a pogácsákba akartam belemarkolni, most
valamelyik kalácskát választanám reggelire.

Nagyon várom, hogy mit fogsz szólni a Tésztaúthoz! Tényleg nem szabad éhesen belekezdeni!
Örülök nagyon, hogy jól érzed magad közöttünk! Egy jó dumcsizás, fél gyógyulás!

Szép napot kívánok!

Ilyeneket mutogatnak, hogyne éheznénk meg:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 27. 10:51

Rita írta:Különben a dumó szót nem mindenütt ismerik az országban. A pesti népek biztos, hogy nem.
Mi nemcsak a kenyér végére használjuk, hanem a "púp"-ra is. Például: "Beütöttem a fejem,

Szia Rita!
Nálunk ez simán kenyér vége :-), viszont a férjem, aki Kiskunfélegyháza mellől származik ő pillének hivja. Nekem az is ismeretlen volt.

Kata kenyérkéi, péksüteményei tényleg szépek. A pogácsák szétosztásához én is beszállok. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 27. 11:17

:lol: :lol: :lol: jókat kacagok a hozzászólásokon, és köszönöm a dicséretet. Megvallom őszintén, hogy van kenyérsütőgépem is de annyira katasztrofális a végeredmény, hogy inkább kézzel csinálom.! Ritka amikor sikerül. az utolsó dobása akkor volt, mikor tönkölybúzalisztból és rozslisztből csináltam és olyan rossz lett a végeredmény, hogy ha kidobtam volna a 3. ról garantáltan összetörött volna alattam a beton lehet még kráter is keletkezett volna belőle...pedig szépen feljött, de mire végzett a gép a sütéssel alig két ökölnyi lett... :evil: :mrgreen: a szomszédasszonyommal nevetőgörcsöt kaptunk még a könnyünk is kijött. :lol: Amúgy szeret átjönni pár szelet kenyérért ha nem vagyok lusta időnként sütni. amúgy az öregtésztás változatot szeretem szeretem a legjobban... :lol: Tegnap ettünk medvehagymás tésztát, ont úgy nézett ki mint a képen, bár én még megtuningoltam egy kis tejföllel és reszelt sajttal. Isteni lett. Egy ismerőstől vettem készen a pastát évek óta gyűjtik a medvehagymát. egyébként nagyon kell vele vigyázni, mert van aki a gyöngyviráglevelet adja el medvehagymaként... :mrgreen: . azóta nem igen merek venni...majd ha megtalálom a régebbi képeket azokat is felteszem.
Tevét én sem ennék az tuti...persze ha nem mondják meg hogy mi az lehet hogy igen, de tudatosan valamiért nem. Ahogy a kutyát, macskát, kígyót sem..a kagyló és a rák az oké...ettem már kínaiban olyat. Vannak menüik amik kifejezetten finomak. Na megyek főzni...korog a gyomrunk :lol:
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 27. 12:24

f.ági írta:
Rita írta:Különben a dumó szót nem mindenütt ismerik az országban. A pesti népek biztos, hogy nem.

Szia Rita!
Nálunk ez simán kenyér vége :-), viszont a férjem, aki Kiskunfélegyháza mellől származik ő pillének hivja. Nekem az is ismeretlen volt.

Kata kenyérkéi, péksüteményei tényleg szépek. A pogácsák szétosztásához én is beszállok. :-)

Sziasztok

Úgy gondoltam, én is beszállok a kenyér vég átnevezésébe, nálunk sercli volt a neve.
A férjem más vidékről származott, de ő is serclinek hívta a kenyérvéget.

Kata, a pogácsából nekem is küldhetsz fénypostával, az ablakot kinyitottam. :lol: :lol: :lol:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 16:58

Sziasztok Ági és dolores! A "kenyér vége" kicsit unalmas, mert pontosan érthető, mit takar. A pille, a dumó, vagy
a dolores által említett sercli, az azért izgalmas, mert lehet találgatni a jelentését. A pilléről több minden eszembe
jut, csak a kenyérvég nem. A serclit ismertem már.

Beírtam a keresőbe, és az első eredményen jót mosolyogtam. Nem gondoltam volna, hogy ennyi neve van a kenyér
végének (az alján lehet lapozni, 4 oldalnyi a válasz). Ebből látszik, hogy nagyon népszerű étek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__4008800-feletek-hogy-hivjak-a-kenyer-levagott-veget

Ez már túlzás! Csokis pillecukor keksszel kimártogatva!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 17:06

Kata58 írta::lol: :lol: :lol: jókat kacagok a hozzászólásokon, és köszönöm a dicséretet. Megvallom őszintén, hogy van kenyérsütőgépem is de annyira katasztrofális a végeredmény, hogy inkább kézzel csinálom.! Ritka amikor sikerül. az utolsó dobása akkor volt, mikor tönkölybúzalisztból és rozslisztből csináltam és olyan rossz lett a végeredmény, hogy ha kidobtam volna a 3. ról garantáltan összetörött volna alattam a beton lehet még kráter is keletkezett volna belőle...pedig szépen feljött, de mire végzett a gép a sütéssel alig két ökölnyi lett... :evil: :mrgreen: a szomszédasszonyommal nevetőgörcsöt kaptunk még a könnyünk is kijött. :lol: Amúgy szeret átjönni pár szelet kenyérért ha nem vagyok lusta időnként sütni. amúgy az öregtésztás változatot szeretem szeretem a legjobban... :lol: Tegnap ettünk medvehagymás tésztát, ont úgy nézett ki mint a képen, bár én még megtuningoltam egy kis tejföllel és reszelt sajttal. Isteni lett. Egy ismerőstől vettem készen a pastát évek óta gyűjtik a medvehagymát. egyébként nagyon kell vele vigyázni, mert van aki a gyöngyviráglevelet adja el medvehagymaként... :mrgreen: . azóta nem igen merek venni...majd ha megtalálom a régebbi képeket azokat is felteszem.
Tevét én sem ennék az tuti...persze ha nem mondják meg hogy mi az lehet hogy igen, de tudatosan valamiért nem. Ahogy a kutyát, macskát, kígyót sem..a kagyló és a rák az oké...ettem már kínaiban olyat. Vannak menüik amik kifejezetten finomak. Na megyek főzni...korog a gyomrunk :lol:

Kata! Nekem is időbe tellett, míg a pontos mennyiségeket kitapasztaltam a kenyérsütőgépben.
De azon nem lehetett változtatni, mert egy kicsivel több folyadék, vagy kevesebb liszt máris
tönkretehette a végeredményt. Emlékszem, több lisztfélét végigpróbáltam. Végül a legfinomabb
kenyér a Coop-os lisztből lett. Utána mindig azt használtam, nem is csalódtam benne.

Te bátrabb vagy, mint én. Én még a tenger gyümölcseinek sem adtam esélyt.

Egy jó ötletet találtam:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 27. 18:08

Köszi Rita a tippet, biztosan kipróbálom..Megkeresem Győrben hol van olyan Coop üzlet. Nagyon jó a száraz kenyér trükk is.. bár itt inkább megpenészedik néha már a 3. nap ..de volt már, hogy az állítólagos friss kenyér belseje volt penészes...csak kíváncsiságból szétnyitottam...előző nap vettem le is voltam döbbenve... amúgy a szódás kenyér nem lett rossz, csak a sütőm volt kicsit nagy hozzá de majd az utolsó falatig elfogyott. :lol:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 18:22

Kata! Négy Coop-üzlet van Győrben (tekerj kicsit lejjebb a honlapon):

http://www.coop.hu/boltkereso/talalati_lista

Amióta a kenyérhez annyira jó volt, mindenhez ezt használom. Nálunk nagyon régóta
vannak Coop-üzletek. Jó szívvel ajánlom a tésztáikat. Főzés közben egyben marad,
és sokkal gyorsabban fő a többi cég termékeinél. Levesbe való tésztát még nem vettem
tőlük, de a makarónitól kezdve a csavart tésztán ás a kagylóig mindegyik nagyon jó
minőségű. Ugyanezt mondhatom a rizsükre is. Én B rizst szoktam venni, mert majd
ugyanolyan szép, mint a A, és erre is igaz, hogy gyönyörűen egybe marad főzés közben,
és messze a leggyorsabban készül el. Energiatakarékosak!!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 27. 18:40

Nagyon szépen köszönöm a tippeket! Gyorsan utána is járok! :D :D :D gyorsan meg is néztem... A tihanyi árpád uti van a legközelebb 2o perc séta....A kórházunk közvetlen szomszédságában van....ja és mellette van a kedvenc kenyérboltom...miattuk szoktam le annyira a kenyérsütésről, mióta megismertem a Mátyás kenyeret... :lol: :lol: :lol: ..Na majd veszem a fáradtságot és ott is betankolok...Nem is figyeltem annyira a bolt nevét, mert csak akkor szoktunk néha oda bemenni, ha a kórházban vagy a környékén van dolgunk....Samukát szeretik ott..nem nyelnek le bennünket keresztbe, ha kiszolgálja magát egy kiflivel...ilyenkor mindig mondom hogy eggyel többet számoljanak mert annak már hűlt helye.. :lol: :lol: :lol: . Segítőkészek és udvariasak. Kipróbálom a tésztájukat és a lisztet....A tescos liszttel is meg vagyok elégedve...szemben a nagymama lisztjével mert abból még semmit sem sikerült jól csinálni..sem palacsintát sem kenyeret..ami nálam nagyon rossz előjel ha egyikre sem oké... :oops: utálom ha feleslegesen dolgozom...először azt hittem bennem van a hiba, aztán mikor a 2.-3.- alkalommal is így jártam apunak ki szoktam hangsúlyozni hogy nagymamalisztet nehogy hozzon... :oops:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 27. 19:13

Szia Kata!

A nagymama lisztjéből a kenyérlisztet használod kenyérsütéshez? Nekem az vált be, nem volt még vele gondom. A sima lisztjét viszont süteményekhez nem szerettem, mert olyan nyúlós lett a tészta tőle.

Kép

Rita!

Lassan hozzá kell szoknom, hogy éhesen nem szabad olvasgatni Nálad. :-)

- Rita, nem zavarja az oldal működését, hogy ekkora képeket teszek fel? Ha igen, akkor kicsinyitek. -
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 27. 20:25

Hu Ági csodás a te kenyered is...tényleg jó hogy vacsora után ültem ide..mégis megindult a nyálcsorgásom! Veszedelmes ez a topik de tényleg... :lol: :lol: :lol: ..adok majd neki egy esélyt...mármint a nagymama kenyérlisztjéhez....de megvárom míg enyhül az idő..brrrrr. hihetetlen bár volt hogy május 4. én esett..anyukám születésnapján...de aztán jött a meleg ..apunál megcsipkedett sok mindent a reggeli hideg sajnos. nem tudom mi lesz az idei terméssel..majd meglátjuk.
Ági lenne egy kérdésem ezt az öntöttvas lábost nem kell sütés közben letakarni,? A jénait le kell a saját üvegtáljával és az utolsó 1o percben levenni...Látom a hó szó lemaradt.... :lol: :lol: :lol: :lol:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. április 27. 20:38

Kata!
Ennek is van fedele. Ez egy öntöttvas wok, végig fedő alatt sül a kenyér 250 fokon 55 percig.
Már lassan két éve ezt a fajta kenyeret esszük, sokáig kisérleteztem, mire ez bevált.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 20:41

Biztosan mindenkinek ki kell tapasztalnia a maga hozzávalóit, és mennyiségeit.
Ahogy Hszincsiangban a lúgos víz, nálunk is befolyásolhatja a liszt működését
az ivóvíz. Van ahol kemény, van ahol lágyabb, a lisztek sikértartalma is változó
lehet tájanként.

Ági! Nem zavarja addig, amíg alul egy csuszkával nem kell ide-oda tologatni, hogy
lássuk a teljes képet. Az is csak nekünk lenne zavaró, a fórum nagyon sokat elbír.

Csak nem gömbölyödünk ki ennyire!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 20:45

Ági! Elfelejtettem írni, hogy a te kenyered is gyönyörű és étvágygerjesztő!

Ügyesek vagytok nagyon!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 27. 20:58

Azt is elfelejtettem írni, hogy a Tésztaút 4. részét fordítottam délután, és annyira örültem,
mert Bhutánban is jártam, a Travellers & Magicians-ből jól ismert tsechu ünnepen. A "putah"
nevű hajdina tésztánál hagytam abba a fordítást. Remélem még tovább is időzünk ebben a
csodálatos országban! Már megint olyan érzésem volt, mint mikor ismételtünk az iskolában.

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 27. 21:48

Látom izgalomban nem lesz hiány ugyancsak csemegézhetünk.... :lol: :lol: :lol:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. április 28. 15:02

Egy kicsit összejöttek a dolgaim, nem sokat tudtam gép mellé ülni. :( Nem elég, hogy a filmet nézve állandóan megéhezem, de végig olvasva a fórumot az ügyeskezű háziasszonyok gyönyörű képei is megindítják a nyálképződésem. Nagyon ügyesek vagytok, sok jó ötletet osztottatok meg. :D

Kép

Nagyon várom a következő részt is, mert nagyon érdekes a történelemmel megismerkedni a különböző népek étkezési szokásain, konkrétan a tészta és "rokonai" kapcsán.

Kép Kép

Marco Polo kalandozásai során bejárta Közép-Ázsiát és Távol-Keletet. A sorozat során a tévedések, előitéletek a helyükre kerülnek.

Kép Kép

A szemnek gyönyörű édességek is arab ráhatásnak köszönhetők.

Kép Kép

Érdekes volt látni hogyan alakult ki a tömeg gyártás, és jöttek létre az éttermek.

Kép Kép

Miért tűnt el az araboknál a hosszú tészta?

Kép

Végül megosztom Lee SeungGi tejszínes spagettijét, ha már a múltkor felvette a kötényét, hogy főzzön nekünk.

Kép

Spoiler: mutasd
recept és videó : Kati blogjában http://lsghungarianfanpage.blogspot.hu

spagatti recept

1. Másfél liter vízhez adj kb. két teáskanál sót! Ha a víz felforr, tedd bele a tésztát!
([...] A tészta főzési idejéből vonj le másfél-két percet! Ugye mindenki tudja, hogy miért? Mert a tésztát később serpenyőben is főzni kell. ㅋㅋ [...])

2. Egy serpenyőben melegíts meg két teáskanál olívaolajat, adj hozzá két gerezd felaprított fokhagymát és egy erős paprikát! Alacsony hőfokon kavard össze!

3. Adj hozzá bacont (amennyit akarsz) és két-három teáskanál felaprított hagymát, gombát (shiitake) és süsd össze őket! (Annyit tégy bele, amennyit majd enni akarsz.)

4. Adj hozzá egy kis fehérbort! (Takard le félig az üveg száját, és kétszer körözz a serpenyő felett. (Ha nincs, el is hagyható.)

5. Adj hozzá 250 ml friss tejszínt és 50 ml tejet! Keverd össze!

6. Tégy bele egy kevés sárga tőkehal ikrát és előfőzött spenótot! (ez adja a színt, ezért nem kell belőle sok)

7.) Ha a tejszín forr, tedd bele a tésztát!

8.) Tégy bele egy kis darab leveskockát és fűszerezd ízlésed szerint!

9.) Reszelj bele parmezán sajtot ízlés szerint! (Mivel tálaláskor is kerül rá reszelt sajt, azért ízlés szerint tégy bele!)

10.) Amint késznek tűnik, lehet még fűszerezni és tálalni.

11.) Petrezselyemmel és parmezán sajttal tálaljuk.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. április 28. 17:19

Rita, nálam most nem jelennek meg a képek, de remélem ez csak időleges, megint a Kephost vacakol. :mrgreen: :( Mikor kiraktam, ott voltak. :(

Vissza: “Korea”