Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (online is nézhető)

Ido11

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (2/6)

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. január 5. 9:35

Szia Rita!
Én kifejezetten örültem, hogy betetted a lejátszó képét :movingflower:
Igy legalább van valami fogalmam arról, hogy mi jelenik meg nálatok.
Én azért sem torrentezem, mert mobil internetem van, amivel nem lóghatok folyton a neten ;;) , ezért a méretekkel is vigyáznom kell :( , de követlek titeket szorgalmasan.
Én nagyon szeretem a dokumentum filmeket. Elismerésem azoknak, akik a témát megtalálják és követik, fotózzák.
Téged meg azért csodállak, hogy képes voltál hajnalban a gép elé ülni ás válaszolgatni a hsz.okra :-*
ildiko

HozzászólásSzerző: ildiko » 2017. január 5. 10:48

Kedves Fórumozók! Kedves Rita!

Köszönöm mindenkinek a dicséreteket a képekért. Én Ritának köszönöm, hogy fordítja ezt a fantasztikus sorozatot, ami "kiváltotta" belőlem, hogy elmondjam Nektek, hogy ott jártam nemrég. Igaz, a képekhez ritkán fűzök magyarázatokat a fészbukon, de ezek a képek inkább a benyomások rögzítésére készültek. (folyamatosan szoktam videózni, de azt nem mutatom meg senkinek:) )Meg azért, hogy megmutassam Nektek, a barátaimnak az ismerőseimnek, hogy igenis 60 fölött is, "fotelból" el lehet jutni valahová, ahová a szívem húz. Nem kell hozzá spéci felszerelés, különleges erőnlét, csak azt hiszem akarat... Többen kérdeztek rá arra, a kényes pontra, hogy és anyagilag??? Igen. Szerencsémre még most is dolgozom, nagyon sokat, kevés pénzért (gépészmérnök vagyok) és egy évig gyűjtögetek ezekre az utakra, amik általában 4-6 hétig tartanak. Szerencsére a munkahelyemen már ismerik ezt a szenvedélyemet, így nem probléma, viszont ettől kezdve az év többi részében nincs szabadság :). Egészség? Nem panaszkodom, igyekszem gyógyszereket nem szedni, de pl. mind a két térdemet eltörtem már egyszer, egyszerre :)

Felvetettetek egy pár kérdést a zarándokok életével kapcsolatban. Voltam ilyen pici falvakban is, beszélgettem az emberekkel - vagy a kísérőnkkel vagy a töredékes angol tudásommal vagy "kézzel lábbal" ezek pásztorok, állattenyésztésből és gyógynövénygyűjtésből élnek, a falvakban gyakorlatilag önellátók. Ami szerintem nagyon drága, a víz, de ők nem palackos vizet isznak :). Amíg ők "zarándokolnak" otthon az asszonyok végzik a munkát. Nyugodtan... csendesen... szépen... hittel... érzéssel... (Érdekesség, hogy szinte mindenki, akivel találkoztam, dohányzott, mint én, (sokat) nem minőségi cigiket, hanem amit ők csináltak. Így nagyon örültek, amikor több doboz "rendes" cigit szétosztottam -tudom nem egészséges, de ez van. Meg ugye rengeteg csokit osztottunk szét a gyerekeknek, mivel Tibetben nincs "szeletcsoki" csak külföldi, iszonyatos árért. Különben azt hiszem Tibet drága a mi pénztárcáknak, de aki dolgozik, városban, annak az átlagfizetése kb. 4-5-szöröse a magyar átlagnak. Voltunk a kisérőnk "klasszikus lakótelepi" lakásban Lhassa-ban is, ő egy átlagos, középosztálybeli tibeti, a szüleivel meg a feleségével, gyerekével él. Ami itt megdöbbentett, hogy az udvaron van a WC, 1-2 db összesen a háznak, és nincs fürdőszoba, hetente - kéthetente (vagy ritkábban) járnak a fürdőkbe, és általában az udvaron, együtt mosnak. Van azért már mosógép is, -de fürdőszoba ott is ritkán van, a vezetékes vizet csak ivásra meg főzésre használják.

Számomra még megdöbbentő volt, ami szorosan kapcsolódik a hitükhöz a kolostorok belseje. Szinte mindegyik templomba, kolostorba ha belépsz, szembetalálkozol egy -két irdatlan -szó szerint - 8-* (stb.) méter magas, és kb 5-* méter széles, aranyozott, "felcsicsázott" Buddha szoborral, ami szinte az egész termet kitölti, és körülötte egy kb., egy-másfél méter széles folyosóval, ahol körbe tudod járni a szobrot, természetesen az óramutató járásának megfelelően. Szinte agyonnyom az érzés, hogy milyen "kicsi" vagy az istenség szobra mellett. Gyakran egy bögrével a kézben járják kántálva körbe, amiben campa - ez őrölt árpa víz meg néha jakvaj van, amit közben eszegetnek. (szerintem ehetetlen :) ). A Potala palota számomra nem volt annyira "spirituális", mint néhány útközben meglátogatott kolostor. Itt inkább a 7 év Tibetben c. film képsoraira ismertem rá a szentélyekben és a termekben. Ahol a leginkább elkapott a "misztikum", az a Rongpu kolostor volt, ez a világ legmagasabban fekvő kolostora, kb. 2 kilométerre a Mount Everes 2 alaptáborától. Jelenleg 3-5 szerzetes lakja. Az, hogy 5000 méter felett 102 lépcsőn kell felmenned -csak egy dolog :), de félelmetes az egyszerűségében is a monumentalitása.
Nem akarok tovább mesélni -napokat tudnék :) várom az új "teás" részt.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. január 5. 12:34

Ildikó! Köszönöm a rövid kiegészítő beszámolódat. Órákig tudnám hallgatni. Most már tudom, hogy ez Rongpu kolostor :ympray: .

Kép

Rongbuk (Rongpu) monostor (más néven Dzarongpu vagy Dzarong)

A 4.980 méter magasban 1902-ben emelt épületben eredetileg 500 szerzetes élt, ma csak 50-en lakják. Azt mondják, innen nyílik a világ legdrámaibb panorámája, az aprócska monostor mögött ugyanis óriási, hófödte hegycsúcsok magasodnak. A templomot körös-körül sziklába vájt remetelakok övezik, melyekben több mint négyszáz éve meditálnak a hívők.

forrás: http://www.erdekesvilag.hu/top-10-latnivalo-tibetben/
ildiko

HozzászólásSzerző: ildiko » 2017. január 5. 12:58

Bocsi Gabi, ez nem az.
http://urairobert.blogspot.hu/2016/08/7 ... torok.html
Ezen linken van róla egy pár kép.
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2017. január 5. 15:56

Sziasztok! Nagyon köszönöm a bőséges kép és háttéranyagot! Csodálatos, különleges szeglete a világnak, az biztos!

Rita, nagyon köszönöm az eddigi gyöngyöket! Igazán nem akarlak sürgetni, de örömmel várom a III. részt. S ahogy Kati is írta, én is szívesen letöltöm majd a megára feltett nagyobb filmet, amikor lehetőség nyílik rá. Még felirat nélkül is jól fog esni belelesni.
Ildikó, minden elismerésem, hogy ilyen szépen eltervezed és megvalósítod az útjaidat. Kívánok sok szép kalandot, és jó egészséget hozzá!
Épp tegnap hallgattam egy műsort világjáró utazókról, akik minden nehézséget vállalva vágnak neki a tervezett utaknak, szinte minimális pénzből. Ahol kell, ott még alkalmi munkát is vállalnak, hogy tovább tudjanak menni. Amit mindannyian kiemeltek, az a mérhetetlen szabadság érzése. Kötöttségek nélkül viszi őket az út. Ha csak egy világnyelven is tudnék megbízhatóan beszélni, talán még én is kipróbálnám, olyan csábító.

A mi korosztályunknak ( már nekem is kirepültek a gyerekeim) talán azért is vonzó, mert igencsak felnőttként élhettük meg a vasfüggöny leomlását. Nekünk nem adatott meg fiatalon a szabad utazás lehetősége,mint Boyan Slat diáknak. (Lsd. How the Ocean Clean Themselves)
Bár próbálgattuk a szárnyainkat. Emlékszem, még egyetemistaként egy hétvégén megszöktünk és vonattal ruccantunk át ketten, ma már férjemmel Prágába. Három, utazással együtt négy nap volt,némi megspórolt ösztöndíjból, kevés német nyelvtudással. Diákként nem volt drága. Bolyongtunk Prága utcáin, betértünk a sörözőkbe, megnéztük a nevezetességeket, s nem volt kérdés,hogy mit is eszünk, hol is alszunk. A szabadság, a felfedezés varázsa mindent feledtetett. Ma is szívesen emlegetjük az élményeket.

Akkor legközelebb teázzunk! :-h
KépKép
ququcs

HozzászólásSzerző: ququcs » 2017. január 5. 16:28

Szia Rita, csodásak a képek. Helyet kell csinálnom a gépemen és akkor letöltöm, most csak naponta benézek és gyönyörködök a képekben. Köszönöm, hogy lehetőség lesz összegyűjteni ezeket a részeket!! :-h
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. január 5. 17:15

ildiko írta:Bocsi Gabi, ez nem az.
http://urairobert.blogspot.hu/2016/08/7 ... torok.html
Ezen linken van róla egy pár kép.

Köszi ildikó a kiigazítást! :)
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2017. január 5. 17:27

Rita írta:Kedves Ildikó és Gabi! Még egyszer köszönöm a fotókat! A videóval való hasonlatosságuk fogott
meg leginkább. Azt az érzést erősítette meg bennem, hogy számomra sem elérhetetlenek ezek a
gyönyörűségek. Reményt adnak, lehet tervezgetni!

Kép

Szia Rita!Megneztem en is a zarandokokat,de most csak beugrottam,kesobb irok "jelentest" :D rola.
Eppen sutom az idosebbik fiam tortajat,ma 40 eves,szenteg milyen oreg vagyok! =))
A csevegobe tettem fel lovas kepet a naptarbol.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 5. 20:09

Sziasztok! Addig nem jöttem hozzátok, amíg be nem fejeztem a Rookie-ból a
holnapi négy részt. Most meg már nagyon elmaradtam.

Ido! Sokszor hajnal fél ötkor kezdek neki a válaszadásoknak, ha előző nap
elcsúsztam. De nem azért kelek korán, hogy mindenkinek tudjak írni, hanem
azért tudok írni mindenkinek, mert korán kipattan a szemem. Mivel nem
vagyok álmos, felkelek, és legalább utolérem magam a válaszokkal.

Ildikó! Kíváncsi leszek, hogy a Tea útján mi lesz ismerős számodra. Bírnám, ha
a sorozatból tudnál ötleteket meríteni, mint én Hszincsiangot és Újgurföldet
a Noodle Roadból.

A fürdésről csak annyit, hogy szerencsétlen zarándokok tuti, hogy fél évig nem
tudtak megmosakodni rendesen. Ősszel indultak, tavasszal érkeztek, csak a
jéghideg, vagy jeges patakok álltak volna rendelkezésükre.

Még egyszer köszi a sok információt!

Kata! Zsu!
Feltöltöttem a 720p-s és a 480p-s videókat is! Lehet nézegetni, ma
én is elkezdem nézni már csak a szövege miatt is.

Éva (ququcs)! Ez a sori olyan, hogy nem maratonra termett. Nyugodtan haladhatsz
velünk is! Nem függenek össze a részek, így az sem gond, ha nem túl gyorsan
érkeznek a feliratok.

Éva(boszorkány)! Láttam a Marie lovas-szamaras fotóit, csak még nem volt időm
írni hozzá. Nagyon édes az unokád! De az állatok is. Látszik, hogy jól megértik
egymást, szeretnek egymás társaságában lenni.

Holnap reggel kikerül a Rookie újabb négy része!

Kép
Kép
VuVej

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (1/6)

HozzászólásSzerző: VuVej » 2017. január 5. 22:12

Rita írta:Szia Ildi! Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem tudsz a megáról tölteni, pedig attól nincs jobb,
legalábbis ami az én részemet, a feltöltést illeti. Ennek a sorinak úgy tárul fel teljes egészében
a szépsége, ha HD minőségben nézzük.

Olyan jó lenne, ha megtanulnál torrentezni, hatalmas lehetőségek tárulnának fel előtted.
A fiam tegnap az eredeti helyéről pár perc alatt letöltötte a két részt, de ahogy Anyecska
írja lentebb, neki is gyorsan lejött.

Apropó! Láttad, hogy a Love, Now legutolsó részét feltettem neked a megára feldarabolva?
Ha letöltötted, kitörölném.

Szia Rita!

Régen torrenteztem, de valamiért tartok tőle, ezért letöröltem a programot. Biztos nagyon szép lenne igazán jó minőségben nézni.

A Love, Now 34. részét köszönöm, letöltöttem. Jó, hogy említetted. Kicsit lassan halad a fordítása, így el is felejtettem.
Egy angyal vagy és így egyben a megmentőm is!
Kérhetem a legújabb 35. részt is? Előre is nagyon köszönöm.

Szép estét kívánok! Ildi
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2017. január 6. 0:49

Kicsit kesobb ertem vissza,mint gondoltam,de beszamolok a masodik reszrol.
Ujra csodalatos tajakat lathattam a fotelbol,mert nekik biztosan nem volt az.
Nagyon megterhelo volt nekik ez a hosszu zarandoklas ,honapokon at es mennyi nehezseggel kellett kozben megkuzdeniuk!
A sima uton valo hason csuszas is nehez lehetett,imadkozas kozben,de a kovekkel es jeggel teli utakon....Minden elismeresem az oveke. ^:)^
Milyen termeszetesnek veszik,hogy meg is halhatnak(foleg a legidosebb)es akkor ott kapnak egi temetest.
Lattam,hogy nemelyek penzt adnak nekik(a teherautobol is)gondolom azert,mert mindenkiert csinaljak a zarandoklatot.
Szoval,ez is tetszett,koszonom.:)
Koszonom Rita,amit Marie-rol irtal,buszke is vagyok az unokamra. :)
Rita
Adminisztrátor

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (1/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 6. 6:07

VuVej írta:Szia Rita!
Régen torrenteztem, de valamiért tartok tőle, ezért letöröltem a programot. Biztos nagyon szép lenne igazán jó minőségben nézni.

A Love, Now 34. részét köszönöm, letöltöttem. Jó, hogy említetted. Kicsit lassan halad a fordítása, így el is felejtettem.
Egy angyal vagy és így egyben a megmentőm is!
Kérhetem a legújabb 35. részt is? Előre is nagyon köszönöm.

Szép estét kívánok! Ildi

Szia Ildi! A 35. részt is feltöltöttem már még akkor, amikor kitették. A legelső hsz.
az enyém (felül keresd):

Megígértem, hogy amíg fordítja Ulbi, addig mindig felteszem neked feldarabolva,
be is tartom, még ha sokáig is fog tartani.

Most már kisebb méretű, de nagyon jó minőségű részek is rendelkezésre állnak. Már
nem a fiam, hanem én konvertáltam át a 3. részt. Megtanított este, nagyon egyszerű.
Ha gondolod, nagyon szívesen feldarabolom, és felteszem neked, hogy a lehetőséghez
képest a legjobb minőségben tudd nézni a sorozatot. A youtube-on található részek
élvezhetetlenek.

Írd meg légy szíves, hogy szeretnéd-e!

Kellemes hétvégét kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 6. 6:27

boszorkany írta:Kicsit kesobb ertem vissza,mint gondoltam,de beszamolok a masodik reszrol.
Ujra csodalatos tajakat lathattam a fotelbol,mert nekik biztosan nem volt az.
Nagyon megterhelo volt nekik ez a hosszu zarandoklas ,honapokon at es mennyi nehezseggel kellett kozben megkuzdeniuk!
A sima uton valo hason csuszas is nehez lehetett,imadkozas kozben,de a kovekkel es jeggel teli utakon....Minden elismeresem az oveke. ^:)^
Milyen termeszetesnek veszik,hogy meg is halhatnak(foleg a legidosebb)es akkor ott kapnak egi temetest.
Lattam,hogy nemelyek penzt adnak nekik(a teherautobol is)gondolom azert,mert mindenkiert csinaljak a zarandoklatot.
Szoval,ez is tetszett,koszonom.:)
Koszonom Rita,amit Marie-rol irtal,buszke is vagyok az unokamra. :)

Kedves Éva! Nagyon szívesen ezt a részt is! Tegnap este belekezdtem a 3. részbe, és máris
nagyon szeretem azt is, pedig a felét sem láttam még. Azt hittem nem jól látok, amikor
idős hani nők a 4-5 méter magas, több száz éves ősi teafák tetejébe másztak a tealevelekért.

Nagyon szívesen a fordítást! Már csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy engem is megérintett,
ahogy Busa a halálról beszélt. Ebbő látszik, hogy mennyire veszélyes és megterhelő az az út,
amit megtettek, hogy a halál is be van kalkulálva (biztos, hogy nem egyszer előfordult már).
De nem ijednek meg tőle, hiszen megtiszteltetés zarándoklat közben meghalni.

Marie fotóit nézegetve, az is eszembe jutott, hogy az ő állatokhoz fűződő kapcsolata ékes
példája annak, hogy korán, pici kortól kezdve kell kialakítani a gyerekekben az állatok szeretetét,
akkor egy gyermekből sem lesz a megkötözött, halálra vált állat mellett petárdákat durrogtató
kretén egyén.

Kellemes hétvégét kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. január 6. 14:07

Kedves Rita és Többiek! Köszönöm a hozzászólásokat és a képeket, kész regény ide belépni...alig ereszti az embert! Tegnap egész nap az SSSS- néztem, hogy behozzam annak a lemaradását is. Ma nem kellett főzzek volt maradék, holnap pedig tökfőzelék lesz az ebéd. Itt iszonyat ronda idő van a napsütés ellenére, nemrég vittem le a szemetet, és fognom kellett a kapucnit meg a szemüvegem, hogy ne vigye le a szél. Ennyi elég is volt a "kirándulásból".
Kellemes hétvégét mindenkinek, vigyázzatok magatokra most ezekben a napokban! Megyek kalandozni a feliratokért! :ymhug: :movingflower: :flower1: :-h
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. január 7. 1:09

Nehéz útjuk lehetett. Gyalogosan sem könnyű megtenni, hát még így. Nem gondoltam, hogy ilyen kicsi az autó forgalom, de akkor sem szívesen borulnék le, ha nem tudom mi van mögöttem.
Érdekes volt végig kísérni őket a zarándokúton.

Rita konzultáltam a férjemmel is arról, hogy mi lehet a letöltési probléma. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nekem egy régi gépem van meglehetősen régi VLC programmal. Ezért nálam nem tudja megnyitni a lejátszást, helyette letölti a gépemre a videot. Nektek ujabb változat van meg, ezért nektek a lejátszást kínálja. Ezért úgy gondolom, hogy az lenne a legjobb, ha törölnéd az általam megadott linket, mert félrevezető, ha valaki idetéved később csak belezavarodik. :-??

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a tea útja. :)
Üdv. Ido
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 7. 6:51

Ido11 írta:Nehéz útjuk lehetett. Gyalogosan sem könnyű megtenni, hát még így. Nem gondoltam, hogy ilyen kicsi az autó forgalom, de akkor sem szívesen borulnék le, ha nem tudom mi van mögöttem.
Érdekes volt végig kísérni őket a zarándokúton.

Rita konzultáltam a férjemmel is arról, hogy mi lehet a letöltési probléma. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nekem egy régi gépem van meglehetősen régi VLC programmal. Ezért nálam nem tudja megnyitni a lejátszást, helyette letölti a gépemre a videot. Nektek ujabb változat van meg, ezért nektek a lejátszást kínálja. Ezért úgy gondolom, hogy az lenne a legjobb, ha törölnéd az általam megadott linket, mert félrevezető, ha valaki idetéved később csak belezavarodik. :-??

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a tea útja. :)
Üdv. Ido

Szia Ido! Szerintem ott Tibetben annyira tisztelik a zarándokokat, hogy nem nekik kell figyelniük
magukra, hanem az autósok vigyáznak rájuk. A Lhászásza felé tartó utakon, és a fővárosban is
mindennapos a látványuk. Az autósok már hozzászokhattak.

Köszönöm, hogy ennyi időt szántál erre a letöltési lehetőségre. Mondtad, hogy nem hagy nyugodni a
dolog, és valóban. Akkor kitörlöm az általad javasolt linket. Megmutatta a fiam, hogy mely programot
töltsem le a konvertáláshoz, úgyhogy innentől kezdve már én is tudok gyártani kisebb méretű videókat.

Kellemes hétvégét kívánok! Nálunk most -17 fok van!

A kép alapján még jakokat is fogunk látni az ösvényeken, de azt nem tudom, melyik részben:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 7. 6:56

Kata58 írta:Kedves Rita és Többiek! Köszönöm a hozzászólásokat és a képeket, kész regény ide belépni...alig ereszti az embert! Tegnap egész nap az SSSS- néztem, hogy behozzam annak a lemaradását is. Ma nem kellett főzzek volt maradék, holnap pedig tökfőzelék lesz az ebéd. Itt iszonyat ronda idő van a napsütés ellenére, nemrég vittem le a szemetet, és fognom kellett a kapucnit meg a szemüvegem, hogy ne vigye le a szél. Ennyi elég is volt a "kirándulásból".
Kellemes hétvégét mindenkinek, vigyázzatok magatokra most ezekben a napokban! Megyek kalandozni a feliratokért! :ymhug: :movingflower: :flower1: :-h

Kata! Tetszik az SSSS (Silver Spoon, Sterling Shackels)? Olyan, amilyennek elképzelted?

Nálunk tegnap nagyon hideg, de szép derűs idő volt. Ezerrel sütött a nap. Bentről jó volt
kinézni. Tavasziasnak tűnt az idő.

Kellemes hétvégét!

Kép
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. január 7. 10:22

Szia Rita!
Nálam süti a nap a hőmérőt és még így is -5 fok van rajta, kiváncsian várom, mennyi lesz, ha lemegy a nap róla. Éjjel kitettem egy kis reggelit a madaraknak és majdnem a kilincshez fagyott a kezem. :-o

A férjem a TV-ről letöltött filmjei szerkesztéséhez és tömörítéséhez a CiberLink nevü gyártó
PowerDirector 11 programját szokta használni. Élénken érdeklődik, hogy Te mit használsz, és ahhoz hogyan lehet hozzájutni. $-)
Üdv. Ido
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 7. 16:21

Ido11 írta:Szia Rita!
Nálam süti a nap a hőmérőt és még így is -5 fok van rajta, kiváncsian várom, mennyi lesz, ha lemegy a nap róla. Éjjel kitettem egy kis reggelit a madaraknak és majdnem a kilincshez fagyott a kezem. :-o

A férjem a TV-ről letöltött filmjei szerkesztéséhez és tömörítéséhez a CiberLink nevü gyártó
PowerDirector 11 programját szokta használni. Élénken érdeklődik, hogy Te mit használsz, és ahhoz hogyan lehet hozzájutni. $-)
Üdv. Ido

Szia Ido! A fiam először használt ilyen programot, nem szokott konvertálni, szóval
nem tudom, hogy ez mennyire profi progi. Arra tökéletes volt, hogy 720p nagyságú
videóból 480p-t csináljon, egészen jó minőségben.

https://handbrake.fr/

A telepítés nagyon gyorsan ment, és utána alig kellett valamit is beállítanom ahhoz,
hogy a Lovas karavánút 3. részét átkonvertáljam.

Kép
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. január 7. 17:07

Rita írta:
Ido11 írta:Szia Rita!

Üdv. Ido

Szia Ido! A fiam először használt ilyen programot, nem szokott konvertálni, szóval
nem tudom, hogy ez mennyire profi progi. Arra tökéletes volt, hogy 720p nagyságú
videóból 480p-t csináljon, egészen jó minőségben.

https://handbrake.fr/

A telepítés nagyon gyorsan ment, és utána alig kellett valamit is beállítanom ahhoz,
hogy a Lovas karavánút 3. részét átkonvertáljam.

Köszi Rita, továbbítottam :-ss
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. január 7. 18:23

Kedves Rita! Most vittem a megás 3. rész részeit...majdnem el is felejtkeztem arról, hogy akkor rögtön nem szedtem mikor szóltál...addig míg jön a felirat szeretném előre megnézni....bár ma már nem kerül majd sor rá de legkésőbb hétfőn szeretném..nem akarom odázni....köszönöm, hogy ezzel is annyit munkálkodsz, hogy mindenki megtalálja azt a méretet, ami neki megfelel...Kellemes hétvégét itt is..cudar hideg van, alig bírtam kinyitni az ablakot és 1o perc sok is lett a szellőztetésre..brrrrr. :-ss Még jó, hogy csak pár nap lesz ennyire igen hideg, után már normális mínuszok várhatók. Hó változatlanul nincs, a szél viszont kegyetlen erős és hideg...Milyen jó dolgunk van, hogy meleg lakásban lehetünk és van ennivalónk...Hála Istennek! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 8. 7:55

Szia Kata! Nagyon szívesen a 3. rész videóját! Hiába terveztem, a 20. percnél még nem jutottam tovább.
Néha szokott olyan lenni, hogy az az érzésem támad, hogy minden és mindenki az ellen van, hogy fordítsak.
Persze ez csak vicc, de tényleg van olyan, hogy hirtelen mindenki engem akar, vagy telefonon beszélni, vagy
skipe-on, vagy csak beugorni hozzám, vagy én menjek hozzá, vagy rengeteg emil jön... hogy a gép elé nincs
időm leülni. Ezekkel a dolgokkal semmi problémám egyébként, csak azt szeretem, ha megoszlanak, minden
napra jusson belőlük, nem egyszerre.

Nagyon szívesen segítek bármiben, nekem ez nem teher. Még az online nézhetőségen is gondolkodtam, hogy
azzal is segítsek, de azt mondta a fiam, hogy amíg csak feliratok vannak a honlapomon és a fórumban, addig
nincs gond, de ha videót is találnak a kereső motorok, akkor abból bajom lehet, mert az már szerzői jogi
akármi alá esik. A youtube-on is szoktak nagy törléseket rendezni, és hány régi fájlmegosztó oldal szűnt meg,
akár torrentről van szó, akár direkt letöltési lehetőségről. Szóval azt javasolta, hogy ne töltsek fel az indavideóra,
és a megás linkjeimet, meg a többit, ahová a videók vannak feltöltve, tegyem spoilerbe a fórumban.

Hogy mire jó a HD minőség? A 3. rész elején, amikor Jünnanban egy őserdőben az ősi teafákat mutatják,
olyan éles, olyan élethű a kép, mintha mi is ott lennénk. Csodálatos képeket fogunk látni megint.

Nálunk most -14 fok van. Fogy a fám rendesen, de nem baj, mert közben megoldódott a fűtésgondom is!
Szép az élet!

Szép vasárnapot!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. január 8. 10:04

\:D/ Wow de örülök Rita, hogy nincs gondod a fűtéssel. itt -11 van és egy nem is merem hónak nevezni fehérség. Apu meg hajnali 3-kor volt kénytelen az előző éjjel kazánt szerelni mert nem vitte a szenet. De már megcsinálta...nappal sem öröm nem éjjel egy ilyen munka egyedül.
Na most képzeld el ha ott vagyok ugyanabban a helyzetben egyedül Samuval. brrr. Ma ha akartam volna sem tudtam volna aludni apu felcsörgetett a telefonnal, az egyik család a kislányát küldte cukorért, nem is folytatom...úgyhogy tényleg nem sok értelme volt lefeküdni... :-o .
Na mindegy . Ezt is csak azért írtam, hogy úgy látszik időnként könnyen borul a napi elképzelés arról amit betervezünk. :) . Szerencsére nem túl sűrűn fordul ilyen sem velem elő...Kellemes vasárnapot, és időtöltést. Sziasztok! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
csabamama2

HozzászólásSzerző: csabamama2 » 2017. január 8. 10:41

Rita Kedves!

Megnéztem mind a két részt az Asian....-ból, hááát nagyon kemény dolog és elgondolkodtató, hogy mi a mai elkényeztetett, civilizált életünkkel vajh életben tudnánk-e maradni ilyen körülmények között. Őszintén mondom, hogy így még jobban becsülöm ezt az életet, amit élek.
Sokat lehet tanulni tőlük, azt a csodálatraméltó kitartást, szorgalmat, egymás iránti tiszteletet és még sorolhatnám. Köszönöm, hogy megnézhettem általad ezt a két filmet, kiváncsi vagyok a következő kettőre is. Üdv.szeretettel: csabamama2 :ymhug: :littlehearth: %%-
csabamama2

HozzászólásSzerző: csabamama2 » 2017. január 8. 10:49

Bocsánat, de jól látom, hogy nem látom az Asian....3. részének a feliratát? :(

Vissza: “Korea”